• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek arabası

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.197
7.641
108
30
Merhabalar. Bebek arabası arayışı içindeyim modellerin arasında boğuldum. Kabin boy istiyorum tam yatış özellikli doğumdan itibaren kullanılacak.
Tavsiyeleriniz hangi marka hangi model?
Bir de beğendiklerimde genelde çift yönlülük özelliği yok bu özellik çok önemli mi? Olmazsa olmaz özellikler neler

Model olarak bir şey diyemem ama kesinlikle kaliteli bir şey almak lazım düşünülenden daha uzun süre kullanılıyor çünkü. Çift yönlü değildi benim aldığım eğilip bakıyordum bir sorun olmadı yani :) 1 yaşından sonra baston puset aldım taşıması daha kolay oluyor

Çift yön çok önemli değil bence. Bizim arabada çocukların biri mecbur karşıya bakıyor (ikiz bebek arabası) hiç bir sorun yaşamadım

Joie Litetrax 4 kullanıyoruz, çok çok memnunum, çok hafif değil ama katlaması açması kolay, dayanıklı. son iki yıldır iki çocuğu beraber taşıyor, takır takır merdiven iniyor, arnavut kaldırımlarından kolayca geçiyor (bunların önemini beraber tatile gittiğimiz kardeşimin bebek arabası ile imtihanını gördükten sonra anladım). tavsiye ederim.

bir de Hamilton markasının güzel arabaları var, ikinci çocuk doğunca yeni bir şey alalım mı diye bakmıştık ve çok pratik kullanışlı gözüküyordu. ama kullanmadığım için çok tavsiye edemiyorum

Joie Litetrax 4 kullanıyoruz, çok çok memnunum, çok hafif değil ama katlaması açması kolay, dayanıklı. son iki yıldır iki çocuğu beraber taşıyor, takır takır merdiven iniyor, arnavut kaldırımlarından kolayca geçiyor (bunların önemini beraber tatile gittiğimiz kardeşimin bebek arabası ile imtihanını gördükten sonra anladım). tavsiye ederim.

bir de Hamilton markasının güzel arabaları var, ikinci çocuk doğunca yeni bir şey alalım mı diye bakmıştık ve çok pratik kullanışlı gözüküyordu. ama kullanmadığım için çok tavsiye edemiyorum
Baktım çık güzel ama bütçemizi aşıyor 😅

joie muze lx aldık hatta bugün geldi. sepette 2735 oluyor. Tam yatar özelliği var. Port bebeli olmadığı için çocuk büyüdüğünde de kullanılabilir. Puseti de var. Tek yönlü ama puseti takınca size doğru bakıyor. Kabin boy değil , katlaması kolaydı. Ama ağır geldi 10kg. Asansörlü binada oturan için sıkıntı değil ama bizde mecbur eşim anca aşağı indirir

Eklentiler

• 1E105A7D-866E-4CE4-B150-4F95DB743EDC.jpeg
    1E105A7D-866E-4CE4-B150-4F95DB743EDC.jpeg
    131 KB · Görüntüleme: 587
  • 8137E40B-7DBD-4138-BE6B-676954CA9234.png
    8137E40B-7DBD-4138-BE6B-676954CA9234.png
    207,1 KB · Görüntüleme: 535
  • 8B3FFAAC-0B47-41E8-8118-B40FFC8192C5.png
    8B3FFAAC-0B47-41E8-8118-B40FFC8192C5.png
    227,6 KB · Görüntüleme: 254
Ben ilk kabin boy aldım beni zorlayan kısımları
Çift yön olmaması güneşten rüzgardan korumak zor oluyor tenteleride çok uzun değil tam koruma sağlamıyor.
Tutma kolunun kısa olması nedeniyle adım mesafesini kısaltması sonucu ayağı arabaya çarpma.erkekler için dahada zorluyor boyları uzun olduğundan.
Enden ve boydan dar olması da çocuğun konforu açısından zorluyor. Ve tekerlekler her yola gelmiyor. Tüm bunlar bir arada olunca insanı baya yoruyor. Tek güzel yanı hafif ve kolay açılır kapanır olması.
Sonra baktık olmuyor joie chrome aldık çocuk rahat etti gerçekten bizde ettik tek eksisi kabinden ağır olması ben tek başıma açıp kapatıyorum cocuk kucağımdayken hatta birde hamileyim yinede hallediyorum. Gidip görmeden Mağazada kullanmadan almayın bebek arabasını tavsiyem kabin veya normal farketmez.

Merhabalar. Bebek arabası arayışı içindeyim modellerin arasında boğuldum. Kabin boy istiyorum tam yatış özellikli doğumdan itibaren kullanılacak.
Bir de beğendiklerimde genelde çift yönlülük özelliği yok bu özellik çok önemli mi? Olmazsa olmaz özellikler neler
Merhaba karar verebildiniz mi acaba ben de şaştım kaldım bir türlü seçemiyorum benim tercihim de iki defa almak yerine iki üç yaşına geldiğinde de bebek arabasını kullanabilmek yani tekrar baston araba almak istemiyorum mamas papas markası var ama biraz pahalı siz seçebildiyseniz fikir almak istedim 🙂

Merhaba karar verebildiniz mi acaba ben de şaştım kaldım bir türlü seçemiyorum benim tercihim de iki defa almak yerine iki üç yaşına geldiğinde de bebek arabasını kullanabilmek yani tekrar baston araba almak istemiyorum mamas papas markası var ama biraz pahalı siz seçebildiyseniz fikir almak istedim 🙂
Seçemedim ama travel sistem almayacağım kabin boy kraft alacak gibiyiz ama çift yön özelliği olmadığından dolayı tam karar veremedik

Seçemedim ama travel sistem almayacağım kabin boy kraft alacak gibiyiz ama çift yön özelliği olmadığından dolayı tam karar veremedik
Çift yön olursa daha kullanışlı olur anne açısından ama ben de araştırıyorum şu an chicco nun modellerini de öneriyorlar onlara da bakın

Travel sistem ile kabin boy bebek arabasının farkı ne acaba hiç anlamıyorum ben katlanınca küçük olan taşıması kolay bişey istiyorum ve uzun süre kullanılacak bişey

çift yön olması hiç önemli değil. çocuğu parkta gezdirirken habire yön değiştirme diye bir şey olmuyor. tentesi, yağmurluğu yetiyor. zaten arabada oturmak istemeyen bebek sizi görse de oturmuyor.

N Nedesemolmuyor1 travel sistem daha hantal oluyor, oto koltuğu, portbebe vs gibi başka parçalar takılıp çıkarılarak kullanılıyor. bastonlarda böyle aparat takıp çıkarma yok, kendisinden bir koltuğu var o kadar. baston ile kabin boy aynı şey aslında. sadece baston ince uzun şekilde katlanıyor, kabin boy kitap gibi katlanıyor dikdörtgen bir şekli oluyor. eğer hafif olsun derseniz baston veya kabin boylara bakacaksınız. kocaman tekerlekli, metal aksamlı, deri döşemeli şeyler haliyle ağır oluyor.

Kraft Q77 hakkında bilgisi olan bar mı bu tarz modeller kullanışlı mı
42D6AD74-1234-4248-ACFE-FC3674660CBE.jpeg

çift yön olması hiç önemli değil. çocuğu parkta gezdirirken habire yön değiştirme diye bir şey olmuyor. tentesi, yağmurluğu yetiyor. zaten arabada oturmak istemeyen bebek sizi görse de oturmuyor.

N Nedesemolmuyor1 travel sistem daha hantal oluyor, oto koltuğu, portbebe vs gibi başka parçalar takılıp çıkarılarak kullanılıyor. bastonlarda böyle aparat takıp çıkarma yok, kendisinden bir koltuğu var o kadar. baston ile kabin boy aynı şey aslında. sadece baston ince uzun şekilde katlanıyor, kabin boy kitap gibi katlanıyor dikdörtgen bir şekli oluyor. eğer hafif olsun derseniz baston veya kabin boylara bakacaksınız. kocaman tekerlekli, metal aksamlı, deri döşemeli şeyler haliyle ağır oluyor.
Siz hangi marka kullanıyorsunuz?

Kabin boy bebek arabasının en kötü yanı tek yönlü olması. Bebek küçükken özellikle hiç kullanışlı olmuyor, bir de tente kısa oluyor henelde bebeği güneşten korumuyor. Oturmaya başladıktan sonra biraz daha kullanışlı oluyor. Üzerine ana kucağı takılan kabin boy bebek arabası vardı pierre cardinde öyle bir şey daha mantıklı olabilir.

Bende inglesina sketch var, çok hafif kullanışlı sürüşü kolay ama şimdi ikinci bebek olunca çift yönlü bir arabamız olsa daha mı iyi olurdu diyorum. Tabii bu bile araba bagajında çok yer tutuyor, uzun yolculuklarda hem bebek arabası hem valiz sığdırmak problem olurdu.

Merhaba Bütçeniz nekadar bilmiyorum ama kabin tarzı arabalar nerdeyse kombinli arabalarla fiyatları aynı bu durumda sağlam birşey almak daha iyi olur sanki uzun kullanılır hemde ben. Trendyoldan bunu gördüm bakarsınız belki umarım güzel bişey bulursunuz☺️

Back