arka tarafta derken, arka taraftaki bıngıldaklar çounlukla doğumdan hemen sonra kapanır, orda bi çökme varsa belki bıngıldak olabilir ama tam emin değilim, yastıktan düştüğü için falan çökme olmaz, o senin hüsnü kuruntun bence, gerçekten orda bi çökme varsa ben sorun olduğunu düşünüyorum,f elaket tellallığı yapmak istemem ama üst bıngıldakta şişme yada çökme varsa mutlaka dra gidilmesi gerekiyor, sana ntten bi yazıyı gönderiyorum, bana kalırsa hemen giyinip hastaneye gidin,
Bıngıldakta şişme veya çökme
Bıngıldak normalde düzdür. Bebek ağladığında sivrileşebilir. Ayrıca bu yumuşak bölgede nabız atışı hissedilebilir ve bu endişelenilecek bir durum değildir. Bununla beraber, eğer bir şişlik ya da çökme farkedilirse, özellikle bebeğin normalden farklı davranışları olduğu gözlenirse hemen doktora götürülmelidir.
İshalli ya da kusma gibi vücudun sıvı kaybına neden olan durumlarda bıngıldakta çökme meydana gelir ve bebeklerde içine doğru çökmüş bıngıldak, bebeğin su ihtiyacı olduğunu gösterir. Acilen bebeğe yeterli miktarda su verilmelidir ve ishali ya da kusmayı önlemek için doktora gidilmelidir.
Bıngıldağın olduğundan fazla çıkıntılı durması ise, kafa içi basıncının arttığına işaret eder. Bu şişme, menenjit denilen beyin zarı iltihapları ve hisrosefali denilen beyin omurilik sıvısının arttığı durumlarda olur ve kesinlikle doktor kontrolü gerekmektedir. alıntı.