Bebeim ve hereyim

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
bebeğim ve herşeyim

------------------------------------------------

bana git anne hayatımdan çık herşeyi bilemezsin ki yanılıyorsun.biz birbirimizi seviyoruz dedi ama o gitti.
onu uzaktan hep izledim.çıkamadım hayatından, daha çok girdi.biliyordum öylesine söylemişti GİT aşık ya.sanıyorduki babası ve annesi gibi her evlilik...
okulunu bıraktı halbuki kazanmıştıda..sonra o en güzel şeyi oğlunu aldı kucağına.belli etmeden karışmadan gözlemliyordum onu.kulağımıza gelen onca lafı duyurmadan.zorla yürüyordu evliliği biliyordum.
bir gün dönecek affet beni diyecek halbuki affetmiştim onu.yuvasının bozulmasını istemiyordum ki.
demekki mutsuz mutlu olsa gelirdi ziyaretime benim hissedeceğimi bilirdi gelmedi ...
sonraları..arada..öylesine uğrardı.sormazdım utanmasın diye.
sıklaştırdı gelişlerini
sığınacak liman arar gibiydi bir gün çocuğunu bana bırak daha çok paylaş eşinle günlerini dedim.halini anlamamış gibi
bir kaç günlüğüne seyahate gideceğiz olurmuki dedi.sen değil ben teklif ettim dedim...gittiler..döndüğünde artık burada kalmak istiyorum odamıda özlemişim deyiverdi.sen bilirsin iyi düşündünmü odan hep burada bir yere gitmiyor dedim.sonra pişman olma
şimdi yıllardır oğlu ile karşı sıramda oturuyor sadece oğlu ile
canım bebeğim biz senin kötü günler yaşamanı istermiydik hiç sadece yaşımızın olgunluğu ile tecrübe ve hissettiklerimiz var keşke yanılsaydıkta ben senden özür dileseydim ama hiç bir zaman yüzüne vurmadık herkes hata yapabilir
ve öğrenmiş ani kararlar vermemeyi
ayna hatayı yapmamayı
hatalıysa özür dilemeyi
ve GİT dememeyi...
yeşilimin anılarından duyguları...

Yeşilim çok üzüldüm .Hepimiz o yaşlarda verilen öğütlere hep karşı çıkmazmıydık .Ben daha iyi bilirim havaları hepimizde yokmuydu .Acı yada tatlı tecrübeler sayesinde anne babaların öğütlerinin doğru olduğunu anlıyoruz maalesef .

bunları yazmaktaki maksadım kızlarımıza örnek olsun istedim.pişmanlık acı veriyor sonrasında...teşekkürler graf,leerenim.

Yeşilim çok üzüldüm .Hepimiz o yaşlarda verilen öğütlere hep karşı çıkmazmıydık .Ben daha iyi bilirim havaları hepimizde yokmuydu .Acı yada tatlı tecrübeler sayesinde anne babaların öğütlerinin doğru olduğunu anlıyoruz maalesef .

ne yazıkki evet
gençlikte laf dinlemez oluyor insan
sonra bir dolu pişmanlık
ve hep söylenen ve çok doğru olan anne veya baba olunca anlarsın derler ya
gerçekten anlıyorsun...

İNSAN YAŞAYARAK ÖĞRENMEYİ,
ACI ÇEKEREK ANLAMAYI SEÇİYOR.
BÖYLECE OLGUNLAŞIYOR...
HEP SÖYLERİM DOĞRUMU BİLMEM AMA,
HATALAR İNSANI OLGUNLAŞTIRIYOR...
UMARIM MUTLUDUR ŞİMDİ YEŞİLİM

gülay lena yaşıyarak öğreniliyor herşey.paylaşmayı o yüzden seviyorum
bir iki cümle faydalı olursa ne mutlu...

Yeşilim Sizin Için çok üzüldüm Aslina Bakarsaniz şimdi Kizimla Bu Yolun Başindayiz Ve Kizima Söylemeye çaliştiğim Hiç Bir şeyi Anlamiyor Sadece Onu Sevdiğini Söylüyor Bende Ne Yapacağimi Bilmiyorum Benimle Arasina Mesafe Koydu I Nan üzüntümden Miyde Kanamasi Geçirdim Ama Artik Ona Ulaşamiyorum Yani Tam Bir çikmazdayim Yani Gençler Kendi Bildiğini Okuyorlar

işte sevgili şef onun için paylaşıyorum bir cümlem bile fadalı olursa sevinirim
ne yaparsanız yapın iyi yetiştirseniz bile olmuyor.yaşacacaklar var
kendinize iyi bakın sakın hastalanmayın çünkü daha ona çok lazımsınız

yeşilim herzamanki gibi yazıların gene müthiş...evet çocuklar annelerini bazen anlamayıp üzebiliyorlar.zamanında yanı hatayı bende yaptım .eşimi çok seviyorum ama bu yüzden zamanında annemi çok üzdüm.ben şanslıyım iyi bir eşim güzel bir kızm var.ama bugünlere gelebilmek için çok yıprandık.keşke zamanında annemin sözlerini kulak arkası yapmasaydım.en azından hayata daha güçlü atılırdık.
ama anne olunmadan annelerin kıymeti anlanmıyor.evladın ne demek olduğunu,onun üzülmemesi için herşeyi yapmaya hazır olduğunu ,gözündeki bir damla yaş için dünyaları yakabileceğini Anne olduktan sonra daha iyi anlıyosun.annecim seni çok seviyorummm....
yeşilim yüreine sağlık....

meloş,ghost rider.
o güzel yorumlarınıza teşekkürler.yazdıklarım çoğumuzun hayatının içinde var biliyorum,o yüzden paylaşıyorum

Yesilim canimsin,evet bizlerde dinlemedik o dönemlerde annelerimizi ve bende dinlemedim özellikle evliligim konusunda ama benim sansim vardiki karsima cikan kisi suanki esim dogru bir karardi.Eger annem simdi iyiki evlenmissin diyorsa ne mutlu bana ama her zaman sans yanimizda olmayabiliyor,hele simdiki zamanda dahada büyük sözü dinlemesi gerekiyor genclerin...tesekkürler .

yağmurcuğum umarım yazdıklarımdan gençlerin aklında bir cümlem kalırsa.
ne mutlu bana.

yeşilim, bende yıllar önce ailemin değilde yüreğimin sesini dinleseydim ,çok büyük hata yapmış olucaktım.İyiki onların sözünü dinlemişim .her anlamda yaşadığımız olaylardan ders aldım ve benden bir yaşta büyük olsa karşımdaki insan .ona herzaman kulak veririm yaşının tecrubesi var diye düşünürüm.

hatiş 66 canım sen çok olgun insansın yanılmamışım yuvanda huzur ve mutluluklar diliyorum.

yeşilim,yazı beni çok duygulandırdı ve inan ağladım.Aynı şey benimde başıma geldi ama ben seçimi ailemden yana yaptım.Bırakamadım onları yapamadım.Pişmanmısın dersen bazen pişmanlık duyuyorum çünkü ben üzülüyorum hala ve inan hala sevdiğimi rüyalarımda görüyorum.Ama galiba büyükler haklı ve her zaman onların dediği çıkıyor genelde.

bayer yaşamadan bilinmiyor işte.aileni dinlemek en mantıklısı,keşkelerle yaşama sakın...o zaman hayat çekilmez olur.

bir gün dönecek affet beni diyecek halbuki affetmiştim onu.yuvasının bozulmasını istemiyordum ki.
demekki mutsuz mutlu olsa gelirdi ziyaretime benim hissedeceğimi bilirdi gelmedi .......

yeşilim harikasın..

yeşilim çok güzel yazmışsın yine çok duygulandım okurken, ne güzel cümlelere döküyosun yaşadıklarını, eline yüreğine sağlık...

X