• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğiyle uyuyan anneler sonra bebeğinizi nasıl ayırdınız?

gursoy326

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
767
1
96
Bilecik
merhaba ben bebeğimle doğduğundan beri beraber aynı yatakta uyuyoruz şimdi 3,5 aylık oldu ve dönmeye baslamadan onu odasına beşiğine alıştırmak istiyorum.ama benım kızım gece her 2 saatte bır uyanıyor halen tavsiyelerinizi beklıyorum sızce ne yapmalıyım.yanımda mı kalsın yoksa alıstırayım mı?ve nasıl alıştırayım=?

aynı yatakta yatmanız çok tehlikeli gece uyku sersemi insan ne yapacağını bilmiyor ona zarar verebilirsin.bence odana beşiği getir bir süre daha kalsın senle sonra ayırırsın odasına. ilk 6 ay anneyle aynı odada olması taraftarıyım.gece beslenmeleri açısından sana çok zor olur başka odada olması.

specialxin de dedigi gibi ayni yatakta yatman cok tehlikeli,biran once kendi yatagina al bebisini,ayni odada yatmaniz ilk 6 ay hatta belki 1 sene daha iyi olabilir,ondan sonra da yavas yavas odasina alistirirsin

ilk zamanlar sadece üzerinde uyuyan bi bebeğim vardı sonra yanıma yatmaya alıştırdım tabi onu yattığı yeri yükselttim aramıza engel koydum buna rağmen sabit yatıyordum nasıl yatıyorsam öyle kalkıyordum :)) tabi 45 dk. da bir uyanıyorduk zaten ama yatağına bir an evvel alıştırmam lazım dedim yatırdığım ilk gün terketmişim gibi hissettim halbuki aynı odada yatıyorduk ama alışmak anne içinde kötü bi durummuş onu anladım yatağını yadırgama gibi bişey olmadı çok şükür aynı şekilde uyudu tabi ben onun odasında yatıyorum babamız bizden ayrı bu çok sağlıklı tavsiye edilecek bi durum mu asla değil bunlar hep mecburiyetten yaptığım şeyler ve 16 ay oldu hala oğlumun odasındayım mecburum çünkü saat başı ayakta bende şu kalkmaları bitsede bende uyusam artık diye bakıyorum :)) eğer imkanınız varsa odasına yatağına hemen alıştırın hatta odası odanıza yakınsa ayrı yatın bizim çok mesafe var arada malesef

Son düzenleme:
benim kızım 10 aylık oldu hala ayıramadım uyurken beşiğine yatırıyorum daha ben yatağıma geçmeden uyanıyo ağlıyo çok kötü alıştırdım çok şimdide bensiz yatmıyo çok uğraştım ayiırmayı basaramadım wallahi ne yapacağımı şaşırdım emiyo hala gece de cok sık uyanıyo saat bası uyanıyo emmeye diyebilirim ben de mecbur yanımda yatırıyorum yaşına girsin diye bekliyorum belki o zaman yatar beşiğinde :(((((

ben oğlumla beraber çok mecbur kalmadıkça beraber yatmadım hele bebekken yni doğduğu aylarda hiç yatmadım şuan 10 aylık toplasanız 10 kez yatmamıştır yatsa bile dalınca hemen yerine koydum oyönden sorun yaşamadım ayrı odalarda yatıyoruz 5 ay sadece kış olduğu için aynı odada yattık oda beşiğinde bizde eşimle yattık yanımıza almadık yani ikinciyi doğurcam allah nasip ederse martta onada aynı şekilde davranmayı düşünüyorum alıştırmamak lazım bebekken nasıl alışıyosa öyle gidiyo

ben oğlumla 1 yaşına kadar ayrı yatakta yattım.
1 yaşında bir gece uyandı ağladı yanıma aldım.
o günden beri kendi yatağında yatmadı.
1 senedir beraber yatıyoruz,ayrı yatmayada hiç niyeti yok.
siz sakın bu hatayı yapmayın.

ben de kızımla dönem dönem beraber yatıyoum, açıkçası bu daçok hoşuma gidiyor, yatak odamda park yatağı var, onu yatağımda uyutuyorum, işlerimi yapıyorum, ortalığı topluyorum, nete bakıyorum biraz falan derin uykuya dalınca park yatağına alıyorum. kendi odasına inşallah 2 yaşından sonra geçirmeyi düşünüyorum.

oğlum doğduğundan beri birlikte yatıyoruz eşim ben oğlum:)15 aylık çokta memnunum emziriyorum gece 2-3 kere kalkıyo galiba çalıştığım için emzirmede büyük kolaylık oluyo tecrübe artıkça uykuda emziriyo insan oğlumun temel güven duygusunun gelişimine destek için 2 yıl bu şekilde devam edicez sonra konuşarak halledicez bana aman kucağa alma dediler 1yıl kucağımdan indirmedim bebekliğini doya doya yaşadım şimdi ayaklandı istesemde alamıyorum bu aynı yatak mevsunu aynı şekilde görüyorum 1 yıl daha aynı yatakta 2 yıl daha aynı odada yatarız sonra zaten kendi odasını isteyecek bence bırakın anne kokusunu ala ala sevgiyle büyüsünler.İLK 2 YIL çocukta temel güven duygusu gelişir sonra diğer psikolojik gelişim bu temel üzerine inşa edilir çocuğu mümkün olduğunca ağlatmamak mutlu etmek sevildiğini hissettirmek mümkün olduğunca dokunmak gerekir.

bence kendı yatagında fakat sızın odanızda yatsın. bende yasına yakın ayırmayı dusunuyorum. kızımla hıc beraber yatmadık, kendı yatagında vakıt gecırmekten cok hoslanıyor, sabahları agularıyla, sevınc cıglıklarıyla uyanıyorum, aglamıyor bıle dogru düzgün. cok da mutlu bir bebek. durup dururken kendı kendıne kahkahalar atıyor. aynı yatakta yatmanın saglıklı bır olay oldugunu düşünmüyorum.

Back