• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin kulağını nezaman deldirdiniz?

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
merhabalar ;
benim kızım 7 aylık oldu. Henüz kulağını deldirmedik. Doğru zaman ne zaman onuda tam bilmiyorum herkes birşey söylüyor:uhm:. Sizler bebeğinizin kulağını nezaman deldirdiniz veya deldireceksiniz?

Teşekkürler...

Kızım 2.5 yaşında ve bende deldirmedim. Küçük bebeklerde küpe sevmiyorum.
ılerde isterse kendisi deldirir şu an deldirmeyi düşünmüyorum.
Çok gerekli değil bana göre.

doktororumuz bize cok erken deldirmeyin demisti.kulak memesi büyüyünce deligin yeri degisiyor falan demisti benim kızım 22 aylık yeni deldirdim.benim küpelerimi hep takmak isterdi simdi hosuna gidiyor küpesi var diye

2 yaşına kadar zararlı olduğunu söyledi dr. muz..bende kendisine bırakıc"am isterse deldirir büyüyünce..

bence de bu seçimi ona bırakın.sonuçta küpe kadınsı birşey ve bence bebeklere hiç yakışmıyor.üstelik şöyle birşey var diyelim ki altın küpe taktınız devir çok değişti 5 lira için insan canına kıyıyorlar gereksiz yere bebeklerinizi riske sokmayın.altın yerine daha ucuz bişeyler takmak da saglık açısından zarar verebilir arkadaşlarıyla oynarken çekip kulagını yırtabilirler heryönden gereksiz birşey.büyüdügünde kendisi gidip deldirebilir...

bence de bu seçimi ona bırakın.sonuçta küpe kadınsı birşey ve bence bebeklere hiç yakışmıyor.üstelik şöyle birşey var diyelim ki altın küpe taktınız devir çok değişti 5 lira için insan canına kıyıyorlar gereksiz yere bebeklerinizi riske sokmayın.altın yerine daha ucuz bişeyler takmak da saglık açısından zarar verebilir arkadaşlarıyla oynarken çekip kulagını yırtabilirler heryönden gereksiz birşey.büyüdügünde kendisi gidip deldirebilir...

katılıyorum, ben de deldirilmesi taraftarı değilim.. gelsin belli bir yaşa kendisi karar versin. yerimseniben

oğlum da deldirmek istiyor, ben de "büyüdüğünde deldir ,dayın bak liseye başladı öyle deldirdi" dedim...delikafadulden

bende kıyamayıp hep erteliyordum ama benim küpelerime nasıl hayran hayran bakıp istiyordu görseniz bide kendi kulağını gösteriyordu küpe yokmuş diye.şuan 20 aylık dayanamadım gittim geçen ay eczanede deldirttim.hiç korktuğum gibi olmadı şu an ikimizde çok mutluyuz küpelerimizle.

Ben cesaret edemem deldirmeye. Gerçi şuan daha 1 yaşında. İlerde kendisi küpe isterse gider deldiririz.

ben de kıyamadım 5 yaşına kadar bekledim. ama çok zor oldu. bu kadar beklediğime pişman oldum .Korktu

Katılıyorum ;hem çocuğu boşu boşuna korkutup canını yakmanın ne alemi var büyüyünce istediği kadar takar takıştırır.Çocuklara çanta ve takıyı yakıştırmıyorum ayrıca gelişimlerini etkilediğini düşünüyorum.:umursamaz:

16 aylıkken deldirdim ilk başta çok ağladı ama alıştı hemen hiç ellemedide çokta yakışıyor bence :)opuyorumnanaktan

bende 10 aylık şu anda 2 hafta oldu deldireli ve çok güzel oldu fazla aglamadıda deeldiriken herkezin düşüncesi farklı tabiki

deldirmedim deldiremem ben 2 ay önce deldirdim kendiminkini iyileşmek bilmedi o kadar temiz bakmama rağmen
ama kuşuma kıyamam deldiremem ben ilerde isterse deldiririzzemuszemus

biz anneler çok büyütüyoruz nasıl olacak diye ama bende kızımın kulağını dört yaşında o çok istediği için deldirttim.hiç ağlamadı.ilk kulakta biraz korktu ama ikincisinide deldirtti.

Back