• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginizin kulagini ne zamn deldirdiniz.

10 aydan aşağı olmuyormuş ama 3 ay da söylendi demişsiniz ama. Onay alsanız 3. ayda deldireceksiniz gibi bir algı oluşmuş. Çok da 1 yaş havası yok yazdığınız mesajda.

Bence de en erken 1 yaşı bekleyin. Daha çok minik.

Fikir elbette alacaksınız burası bunun için var. O da kendi fikrini söylemiş zaten 🤷🏻‍♀️
Evet haklisiniz tekrar okuyunca oyle gibi olmus. teskkur ederim

✅ Kötü yorumları da takma klavye başında mutsuz bekleyen o kadar insan varki bişey olsada kalbinin kötülüğünü bulaştırsa diye bekleyen çok fazla mutsuz insan var malesef. İnşallah onlarda birgün mutlu olmayı hak eder...
Insallh yok takmiyorum zaten. Herkes kendi kalbinin ekmegi yer. Allah onlarinda gönlüne göre versin.

Ne kadar kötüsünüz. Hediye aldi diye taktiracam demedim size. Bende istiyordum kupe almayi annem aldi. Bunda fesatlanacak ne var. Hem ben sizin o zihniyetlerinizde degilim.
Ne kadar kötüyüm?
Fesatlanacak ne var, nolur söyleyin ne var?
Çok fesatlandım ya benim küpem yok diye ağlıyorum şuan,37 yaşında kadınım 6 aylık bebeye fesatlanıyorum,nayır nolamaz anneannem bana küpe almadan sizin kızınızda takamaz. Yok bu olmadı şu nasıl: önce benim çocuğum kendi rızası olmadan sağlık açısından bir mecburiyet olmadan sırf benim canım istiyor diye daha 6 aylık süt bebesiyken deldirilip acı çekecek o ağlarken ben küpelerine odaklanıp oh çok güzel oldu diyeceğim, dur ya benim çocuğum el kadar bebe değil 9 yaşında üstelik bir de erkek. E bu da olmadı. Hatta Allah seni inandırsın benim de ilk küpemi anneannem almıştı ama benim annem ben küpe takmak istediğimde kulağımı deldirtmişti, dur anneme söyleyeyim de 6 aylıkken deldirtmediği kendi keyfi için beni ciyak ciyak ağlatmadığı bana bedenime saygı duyduğu için o da fesatlansın. Kesmedi bu beni annem de “anneannemize” bu dünyada torununa küpe hediye eden ilk ve son büyükanne olmadığını söylesin “anneannemiz” de fesatlansın. Oh fesatlandık rahatladık
Benim zihniyetlerim neymiş acaba?

Eklentiler

• IMG_8191.png
    IMG_8191.png
    81,2 KB · Görüntüleme: 39
Gercekten 6 aylık bebeğin en yumuşak dokularindan birini delip geçmeyi mi tartışıyoruz burda? 1 yaşta aynı, 2 de aynı
Sırf kendi zevkimiz için çocuğu günlerce azap çektirmek mantıklı çünkü. Anlatamıyor olması acı çekmediği anlamına geliyor çünkü.
6 ay geç olmuş bence 40 i çıkmadan olmalı..

Ne kadar kötüyüm?
Fesatlanacak ne var, nolur söyleyin ne var?
Çok fesatlandım ya benim küpem yok diye ağlıyorum şuan,37 yaşında kadınım 6 aylık bebeye fesatlanıyorum,nayır nolamaz anneannem bana küpe almadan sizin kızınızda takamaz. Yok bu olmadı şu nasıl: önce benim çocuğum kendi rızası olmadan sağlık açısından bir mecburiyet olmadan sırf benim canım istiyor diye daha 6 aylık süt bebesiyken deldirilip acı çekecek o ağlarken ben küpelerine odaklanıp oh çok güzel oldu diyeceğim, dur ya benim çocuğum el kadar bebe değil 9 yaşında üstelik bir de erkek. E bu da olmadı. Hatta Allah seni inandırsın benim de ilk küpemi anneannem almıştı ama benim annem ben küpe takmak istediğimde kulağımı deldirtmişti, dur anneme söyleyeyim de 6 aylıkken deldirtmediği kendi keyfi için beni ciyak ciyak ağlatmadığı bana bedenime saygı duyduğu için o da fesatlansın. Kesmedi bu beni annem de “anneannemize” bu dünyada torununa küpe hediye eden ilk ve son büyükanne olmadığını söylesin “anneannemiz” de fesatlansın. Oh fesatlandık rahatladık
Benim zihniyetlerim neymiş acaba?
Fesatlanma ne alaka ben de anlamadım ama bu kadar sinir de kalbe zarar yahu.

Çocuğum buna ilerde kendisi karar versin diye ben deldirmeyi düşünmedim düşünmüyorum belki istemeyecek bunu bilemiyorum.

Gercekten 6 aylık bebeğin en yumuşak dokularindan birini delip geçmeyi mi tartışıyoruz burda? 1 yaşta aynı, 2 de aynı
Sırf kendi zevkimiz için çocuğu günlerce azap çektirmek mantıklı çünkü. Anlatamıyor olması acı çekmediği anlamına geliyor çünkü.
Niye fesatlanıyorsunuz zihniyetlerinizi alın ve gidin burdan

6 aylik bebeğimin kulagini deldirdim mi yazdim. nasil okuyorsunuz anlamıyorum. Sizlerden fikir almak istedim. Kiz çocuğu hangi yaşa gelirse gelsin küpe ister heveslenir. Bende istedigim zaman deldiririm. Size uymuyorsa o yaşı soyleyin. Yok 40 i filan karistirmayin

6 aylik bebeğimin kulagini deldirdim mi yazdim. nasil okuyorsunuz anlamıyorum. Sizlerden fikir almak istedim. Kiz çocuğu hangi yaşa gelirse gelsin küpe ister heveslenir. Bende istedigim zaman deldiririm. Size uymuyorsa o yaşı soyleyin. Yok 40 i filan karistirmayin

Yoo ben heveslenmedim kardeşim de hala heveslenmez. Bir anlık gaflet deldirdim istisnasız en büyük aptallığim
6 aylık bebeğe ne hevesi çocuk konuşup derdini anlatana kdr nerden anlayacaksınız hevesi?

Ne azabı ya bu kulak deldirmek benim bildiğimden farklı bişey mi anlamadım 😅 günlerce azap çekecek ne var anlamadım can bile yakmyor ağlayan cocukda korkudan aglyo geciyo kan akıyor mu hayır demek ki abarttgnz bisey değil. Kadın heves etmiş sormuş benimde kızım olsa bende heves ederim nasıl güzel giydirmek güzel tokalar takmak istyosak buda onun gibi bişey bukdr abartmaya gerek yok taktırmak isteyen taktırır taktrmak istemeyen taktrmaz. Biz 6 kız kuzeniz ablam kuzenlerm hepimizin yaşı gelmeden kulakları delinmiş küpelenmisiz ne travma kaldı ne azap çektik 😄 dediğiniz gibi can acıtan bı islem değil. Benim kızım olsa ben deldirirdim güzel gornyo çünkü sağlığına da bı zararı yok.

Ne azabı ya bu kulak deldirmek benim bildiğimden farklı bişey mi anlamadım 😅 günlerce azap çekecek ne var anlamadım can bile yakmyor ağlayan cocukda korkudan aglyo geciyo kan akıyor mu hayır demek ki abarttgnz bisey değil. Kadın heves etmiş sormuş benimde kızım olsa bende heves ederim nasıl güzel giydirmek güzel tokalar takmak istyosak buda onun gibi bişey bukdr abartmaya gerek yok taktırmak isteyen taktırır taktrmak istemeyen taktrmaz. Biz 6 kız kuzeniz ablam kuzenlerm hepimizin yaşı gelmeden kulakları delinmiş küpelenmisiz ne travma kaldı ne azap çektik 😄 dediğiniz gibi can acıtan bı islem değil. Benim kızım olsa ben deldirirdim güzel gornyo çünkü sağlığına da bı zararı yok.

Yoo gayet can acıtan bir işlem küçük olduğunuz için hatirlamiyorsunuz bunu ispatlayacak bir yöntem yok siz böyle teselli edersiniz ben acıtıyor derim çocuk derdini anlatamaz bunu tartışmanın anlami varmi, konuşamayan küpeyi asla umursamayacak bir küçük bireyden bahsediyoruz.
Delip geçtiğiniz bir yarayı vücut iyileşmeye odaklı iken açık bırakıyorsunuz sizce sürecin sıfır acısız olması mantıklı mı?

Back