Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 10 gün sonra 6 aylık olacak doktorumuz ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi banada çorbada neler kullnacağımı söyledi ama ben nasıl yapacağımı açıkcası anlamadım bir yarım havuç ile bir yarım patates ve bir su bardağı su ve pirinci kaynatıp ver dedi ama ben beceremedim sizler nasıl yapıyorsunuz acaba....
bebeğim 10 gün sonra 6 aylık olacak doktorumuz ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi banada çorbada neler kullnacağımı söyledi ama ben nasıl yapacağımı açıkcası anlamadım bir yarım havuç ile bir yarım patates ve bir su bardağı su ve pirinci kaynatıp ver dedi ama ben beceremedim sizler nasıl yapıyorsunuz acaba....
bebeğim yok ama çok yakınlarım bebeklerinden biliyorum nasıl yaptıklarını bi yakınımım bebeği daha geçen gün altı aylık oldu ve ilk çorbasını yaptık azıcık zeytinyağı damlattık yarım kaşık tarhana tuz falan atmadık tabiki daha sonra soğuk su ile kaynayana kadar karıştırdık yoğun bi kıvamda olması daha iyi oluyor mama kıvamında bizim içtiğimiz gibi değil
sebze çorbasınıda havuçu patatesi küçük doğrayarak pirinç ile birlikte bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kaynatın sebzeler pişince süzgüden ya da blendırdan geçirip bebeğinize verebilirsiniz :) biz böyle yapıyoruz ![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
eylül yağmurum
Kayıtlı Üye
aynen doktorunun dediği gibi canım patates havucla basla daha sonra mevsim sebzeleri birer birer ekleyebilirsin
patatesle havucu küp küp dogra suyun içine at 20 dk fln kaynat(ben irmik atıyorum sebze corbalarına 1 tatlı kasıgı corbanın altını kapatmadan 5 dk önce)sonra blendrdan gecir en son 1 cay kasıgı zeytinyagı koy bebişine afiyet olsun
Arkadaşlar ek besinlere geçişte yemekleri blendırdan geçirmeyin.
Ben bu forumdaki annelerin ek besine geçiş tavsiyelerini dikkatle okudum ve onları uyguladım. şimdi çevremde 4-5 yaşına gelmiş hala taneli yemekleri yiyemeyen akraba, eş dost çocuklarını gördükçe blendırdan uzak durun diyen annelere dua ediyorum.
evet blendırdan geçirmek daha pratik biliyorum ama iyi değil... bebeklerimiz taneli olunca lokmaları yutamıyor, öğürüyor boğazından geçerken ağzını açıp kapıyor biliyorum... her seferinde kalbim çarpıyor, başım dönüyordu; yutamıyor, boğuluyor sanıyordum ve bir daha taneli vermeyeceğim diyordum ama pes etmedim madem doğrusu bu o zaman pes etmek yok dedim...
elbette en başta meyveyi ve çorbayı tülbentle süzerek verdim ama süzdüğüm çorbayanın/meyvenin içine tülbentin üstünde kalanlardan çok çok çok küçük parçacıklar koydum ve yemek arasında o parçacıkların en küçüklerinden her kaşıkta bir tane verdim ağzına... bazısını fark etmedi bile yuttu ama bazısını geri çıkardı... geri çıkarınca ısrar etmedim ya hiç vermedim yada parçayı küçültüp bir kaç kaşık sonra tekrar verdim...böyle böyle o yutmayı öğrendi ben de onun neyi yutup neyi yutamayacağını öğrendim.
benim ek olarak önerim besleyici olsun diye dolapta bulunan her şeyi tencereye koyup yedirme fikrini kafanızdan atmanız. İçine her şey konmuş bir yemek lezzetli değilse biz bile yemeyiz, o zaman neden çocuklara yedirerek işkence edelim?
Ek gıdaya geçenlere kolaylıklar diliyorum :)
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bitkisel yağ kullanmanızı tavsiye ederim
bebeğim yok ama çok yakınlarım bebeklerinden biliyorum nasıl yaptıklarını bi yakınımım bebeği daha geçen gün altı aylık oldu ve ilk çorbasını yaptık azıcık zeytinyağı damlattık yarım kaşık tarhana tuz falan atmadık tabiki daha sonra soğuk su ile kaynayana kadar karıştırdık yoğun bi kıvamda olması daha iyi oluyor mama kıvamında bizim içtiğimiz gibi değil
sebze çorbasınıda havuçu patatesi küçük doğrayarak pirinç ile birlikte bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kaynatın sebzeler pişince süzgüden ya da blendırdan geçirip bebeğinize verebilirsiniz :) biz böyle yapıyoruz
blender kesinlikle önerilmiyor
Blenderı bizim doktorumuz asla önermedi haşlayıp sebzeleri ezin az zeytinyağı havuç patates brokoli semizotu kabak pirinç ya da bulgur katıyoruz oğlum 7 aylık tereyağı ile tat verdiğim tarhanayada bayılıyor