Bebeğinizin eldivenleriyle sorun yaşadınız mı

neslihan903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2024
1
0
28
Bebeğim 2 buçuk aylık doğduğundan beri yüzünü çizdiği için eldiven takıyoduk bugün artık çıkarmaya karar verdik ama eldivenlerini çıkardığımdan beri hiç uyumadı sürekli ağlıyor ve meme reddine başladı bu bir adapte süreci midir benzer durumlar yaşayan var mı aranızda paylaşırsanız sevinirim

Eldivenle alakası yoktur beybi, eldivenleri uyurken tak sadece. Bizimkisi 3 ayı bitirdi hala ellerini yüzüne gözüne götürüyor maalesef ama geçecek.

2.5 ay cok uzun bir sure degil mi bebekler elleriyle kesfeder uyusun uyumasin daha da takmayin. Ben 2 cocugumda da hic kullanmadim dogumdan itibaren. Muhtemelen o da şaşırmıştır suan elleriyle ve agziyla dunyayi kesfediyorlar suan. Hastalik vs degilse yenilik sasirtmistir

Doğduğundan beri eldiven kullanmıyorum hiç cizmedi yüzünü. Bence eldivenden kaynaklı değil ama sanırım bebekler elleriyle hissedermis ilk zamanlar belki yeni yeni dokunabildigi için tedirgin olmuştur. Bilemedim

Kızlar bebegim normalde anne sütü alıyor ama sünnet esnasında ağlamamasi için biberonla mama verilir mi acaba. Kendimi sağıp verdiğim zamanlarda tutuyor biberonu. En azından ağlaması durur fazla ağlamaz diye düşündüm ay çok mu cahilim ya. Ağlamasına kıyamam hiç ağlayan bir bebek değil birde

Eldiveni önermiyorlar ilk aydan sonra. Biz neredeyse hiç takmadık. 2. Ayında yüzünü kocaman çizdi. Madecassol kullandım 2-3 kez. 4. günde iz bile yoktu yüzünde. İnanılmaz çabuk iyileşiyorlar. Çizmesinden korkmayın bence
Keşfetmesi lazım. Elleri emmeye başlama zamanı da gelmiş. Bizimki de 2.5 aylık cap cup emiyor sürekli. İzin verin keşfetsin.

Çok fazla olmamış mı, dokunması lazım bu bebelerin.

Neredeyse hiç kullanmadım, çizdiler ama hissetmiyorlar ki o kadar.

Huzursuzluğu ondan kaynaklı değildir bence.

Eldiven önerilmiyor, bebeğin kendisini keşfetmesi lazım takmayın bir şey eline. Bebek törpüsü alın çok işe yarıyor ilk aylar, sonra da tırnak makası ile kesin.
Hiç eldiven takmadım nerdeyse, belki iki hafta vs kullandım ilk doğduğunda ki onda bile sık sık çıkartıyordum.

2.5 ay çok uzun bir süre eldiven kullanımı için nasıl o kadar zaman tuttu bebek eldiveni o da ilginç. Elini keşfetmesi lazım çok geç kalmışsınız ben sadece doğduğu gün ve ertesi gün taktım hastanede sonrasında çıkarttım hiç yüzünü de çizmedi elleri de sürekli yüzünde gözünde tırnaklarını kestikten sonra kenarları törpülerseniz çizmez nasıl ki biz kesip sonrasında keskin yerleri törpülüyoruz aynı şekilde bebeğe de yapmanız gerekiyor sadece. Ama eldiveni çıkarttığınız için yapmaz bunu aç olabilir ya da gazı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…