• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin 20'si ve 40'ı çıkarken neler yaptınız?

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
merhaba arkadaşlar; bebeğinizin 20'si ve 40'ı çıkarken neler yaptınız lütfen paylaşırmısınız?

cnm ben 20 si die bişi duymadım ama kırkında 40 banyosunu yaptırdık kovasına 40 tas su koyduk içine 40 taş altın alyansım ve makas koyduk annem bu suyla bebeğimi yıkadı bende yıkandım bu suyla abdest aldım bebeğimle banyo kapısında kucaklaştık sarıştık bazılarına göre batıl inanç ama gelenek göreneklerimizde var bende yapmak istedim güzelde oldu hani :)
hımm cnm birde 40 uçurması yaptırdık bir aradaşıma gittik annesini kendi annem gibi seviyorum bebeğimin ikinci ananesi (8.katta oturuyorlar yüksekte oturan birine gidilirmiş yükselsin die)o bize yumurta şeker verdi ve bebeğimin yüzünü unladı un ak sakallı dede olsun die sürülürmüş şekeede tatlı olsun diemiş yumurtayı unuttum :)

cnm ben yirmi kırk biliyorum.ben de yirmisinde banyo yaptırdım.ama ölesine yaptırdım.40 ve 20 olaylarına inanmıyorum.ne taş ne alyans ne de kırk kere su gibi bir şey yapmadım.zaten inanç olarak hristiyanlara özelmiş bu haberiniz olsun kızlar.ben o yüzden yapmadım.çünkü dinen de bir hükmü yok.mantıken de bir şey yok.ben yapmadım.

cnm doğrudur belki ama bende bunu dinine so derece bağlı kişilerden duydum ve yaptım bilemiyorumki...

canım ben herkese söyledim sana söylemedim yanlış anlama :) herkesin ayrı tabi inanışı . dinde yeri yokmuş , hrstiyanlar 40nda vaftiz edermiş.bize de ordan özenti girmiş.

cnm ben 20 si die bişi duymadım ama kırkında 40 banyosunu yaptırdık kovasına 40 tas su koyduk içine 40 taş altın alyansım ve makas koyduk annem bu suyla bebeğimi yıkadı bende yıkandım bu suyla abdest aldım bebeğimle banyo kapısında kucaklaştık sarıştık bazılarına göre batıl inanç ama gelenek göreneklerimizde var bende yapmak istedim güzelde oldu hani :)
hımm cnm birde 40 uçurması yaptırdık bir aradaşıma gittik annesini kendi annem gibi seviyorum bebeğimin ikinci ananesi (8.katta oturuyorlar yüksekte oturan birine gidilirmiş yükselsin die)o bize yumurta şeker verdi ve bebeğimin yüzünü unladı un ak sakallı dede olsun die sürülürmüş şekeede tatlı olsun diemiş yumurtayı unuttum :)

egem..:ecrin_bebek:merhaba ben de izmirliyim ve bu dediklerin bizdede olur...biz yarı kırk ve tam kırk yaptık....yesil bi yaprak,alyansım,40 tane taş...bi suda önce oğlumu sonra kendim yıkandım sonra uzak bir yere gidecektik ömrü uzun olsun diye... (ama ogün karlıydı burası anca kapıdan üç kere çıkıp girdim)sonra apt bi arkadasa gittik...burada yanı trabzonda yumurta şeker un olayı yok gezmeye bile çıkmıyolar...kırk mevlütü bile yapmıyolar ama benden alıstılar artık...hem kızımda hemde oğlumda guclubacismileguclubacismileyaptım...:emir_bebek:

canım ben herkese söyledim sana söylemedim yanlış anlama :) herkesin ayrı tabi inanışı . dinde yeri yokmuş , hrstiyanlar 40nda vaftiz edermiş.bize de ordan özenti girmiş.
cnm yanlış anlamadım :))))

Son düzenleme:
nek ben de izmirliyim sen neresindensin.yöreden değil canm bu , herkesin farklı görüşü yerimseniben

Valla ben de batıl olarak görüyorum bunları aslına bakarsanız ama sırf kayınvalidemin ve anneannemin hatrına yaapmayı kabul ettim. Eğlenceli de oldu hani. 20 sinde 20 adet taşı okuyup üfleyip suya attık, sonra o suyla yıkandık, en son taşların üzerinden tepemizden aşağı su dökündük. (Bu kayınvalidemin yöntemi) 40 ında da anneannemin yöntemini uyguladık. Altın yüzüğü suya 40 defa batırıp çıkardık, kırkıncıda içine attık syun, suya okuduk, o suyla hem oğlumu abdest aldırıp yıkadık, hem de ben abdest alıp yıkandım. Burada kimsemiz olmadığı için ve havanın da soğuk olmasından dolayı dışarı çıkamadık ama evde kendi kendimize un sürdük yüzümüze. Fotoğraf çekindik. Komikti gerçekten. :D Hem de anı oldu işte. Geçen cuma kırklandık ve paklandık anlayacağınız. :)

nek ben de izmirliyim sen neresindensin.yöreden değil canm bu , herkesin farklı görüşü yerimseniben

BU ADETLER EGEDE ÇOK GÜZELİM BURDA EGELİ ARKADASLAR VAR HEP ADETLER BİRBİRİNİ TUTUYOR..BEN İZMİR MERKEZDENİM...olumunekankayizsmile

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim,Kayseride de aynı uygulamalar yapılıyor,ancak bunlar yapılırken hangi dualar okunuyor bilgisi olan varmı acaba?

Back