Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben doktora bu sallama konusunu sormuştum. bana dedi ki s"allamak değil sarsmak beyin hücrelerine gerçekten zarar verebiliyormuş. çok aşırı sallamamak gerekiyormuş. başını desteklemeden sarsıntı alırsa boyun zedelenebilirmiş. normal tempoda sallanmanın bir zararı olmaz dedi. bebekler kendi başlarına uyuyamazlar ; sallanma, emerken uyuma, kucağa alınma vs. gibi bir yardımcıya ihtiyac duyarlar huyuna göre birine alıştır" dedi. kuzum genelde emerken uyuyor ama uyuyamayıp ağladığında sallıyorum ben de..
Cok önemli bir bilgi.Ben de ilerde annelik mertebesine erersem bebisimi sallamam..Tesekkürler canim.
bence bu kadar emin olma cnm onu bunu yapmam diyip şimdi hepsini yapanlar o kadar çok ki. sen ne dersen de çocuk belirliyor herşeyi.
öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
Amaaan 7 nesil salalnıp uyuyarak gelmiş geçmiş.Bişi olmamış.ıngiliz bilimadamları sanki kendiler sallanmadanmı uyuymuş.
Bende salayarak uyuttum hep ve hala uyuytuyorum.Ane karnında biz yürürken hareket halindeyken hep sallanıyor çocuklar.
Bazen abartıyoruz herşeyi.Onu yapma beyin sarsıntısı şunu yapma çocuk agresif olur onu yeme kanserojen bunu yeme öldürür.
Ooof be.
Temel zararlı şeyleri yapmasak elimizden gelen şekilde doğal beslensek.
Hepimiz daha rahat ederiz sanırım.
bende bebişim olmadan önce sallamıcam diyodum.ama nerdeeeeeeeee..büyük konuştum heralde şimdi oğlum sürekli sallanarak uyumak istiyor...yakında odası gelecek ve beşiği sallanmıyor.bakalım napıcaz
Ben de birkaç sene önce hafif hafif sallanarak uyutulan bebeklerin daha zeki olduklarını okumuştum.
O da,aynı böyle bilim adamlarının sallanarak uyutulan ve sallanmadan uyutulanları kıyaslayarak oluşturdukları bir görüştü..
Valla demekki bu bilimadamlarına güven olmaz.. :içelim:
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
walla benim kayınvaldem yeni dogan torununu sallıyor.. ama cocugun annesi görmüyor o yokken ..
cocukj1,5 aylık bişi diyince biz kötü oluoz ..
Ben sizden değilim...
Pro Üye
1 hafta boyunca gözünü sadece 15 dk kırpmak suretiyle uyuma eylemini gerçekleştiren ben yerim o ingiliz bilim adamlarını. oğlum 1 yıl boyunca hiç uyumadı desem abartmış olmam, öyle ki sallamanın varyasyonlarını geliştirmiştik ailecek. ama tabi sallamak var sallamak var. sallarken duvardan duvara da vurmamak gerek. eminim sert sallamalar zararlıdır ama diğer türlü yaşamak bile mümkün değil mirmirmirmir
valla kızım 4 aylık doğumdan beri sallayarak uyutuyorum ne yapayım uyumuyo başka türlü hatta artık oyun bile oynuyoruz kızımla havaya kaldırıp indiriyorum yerlerde yuvarlanıyoruz beraber çokta hoşuna gidiyo...
3 yaşına kadar tv izlemek yok sallamak yok tamam bunlar bilimsel kanıtlanmış bişey ama bunlarda robot değilki bebek anlamıyolar ağlıyolar istemesemde mecbur kaldığım için yapıyorum valla....
ben ardayı doğumdan itibaren yatağına koydum öylece uyudu. 2.5 yaşında şu an belki bir iki defa uykusuz gecelerde mecburiyetten sallamışızdır. kendi uykusu gelince hemen yatağına gider zaten.
Ben sizden değilim...
Pro Üye
ben ardayı doğumdan itibaren yatağına koydum öylece uyudu. 2.5 yaşında şu an belki bir iki defa uykusuz gecelerde mecburiyetten sallamışızdır. kendi uykusu gelince hemen yatağına gider zaten.
önce maşallah diyeyim, keşke her bebek böyle olsa. ben çok kızdığım halde kuzenim kendi oğlunu yatağa koyup ağlayarak uyutma metodunu denedi. ağlayarak uyur, bir süre sonra alışır diye düşündü. tabi bu nerdeyse 2 senesini aldı. her gece kıyamet kopuyordu evde uyumadı, uyumadı. sonuçta kuzenim oğluna uymak zorunda kaldı. şimdi 5 yaşında hala düzgün uykusu yok diyebilirim.
sallamayın diyenlere burdan sevgilerimi yolluyorum zemuszemus