Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İngiliz doktorlar, bizde de sıklıkla başvurulan bir yöntemin, bebeklerin sallanarak sevilmesinin ya da uyutulmasının çok tehlikeli olduğunu açıkladılar.
Edinburgh Royal Hastanesi çocuk nörologu Dr. Robert Minns ve ekibinin, 25 kadar sallanan bebek sendromu (SBC) kurbanı üzerinde yaptığı araştırma ortaya koydu ki; severken ya da sinirlilik haliyle sallanan bebeklerin beyinleri zarara uğruyor. Bu bebeklerin ileri yaşlarda kör, hatta felç olma ihtimali yükseliyor.
Sekizinci aya dikkat!
SBC’nin ortaya çıkması için bebeği yalnızca bir saniye sallamanın bile yeteceğini savunan Minns şöyle konuştu:
"Dokuz aylık ve 21 yaşında gelişmeleri inceledik. Uzun yıllar bu konu üzerine çalışıyoruz. Araştırdığımız bebeklerin yarısında görme bozuklukları, yüzde 40’ında konuşma problemleri olduğunu gördük. Bazılarının da denge problemleri var. Kimileri yürüyemiyorlar. Bunların çoğunun bebekken, özellikle sekiz aylıkken sarsıldıklarını gördük."
Minns, SBC’nin kas hareketlerinin kontrolünü yavaşlattığını da kaydederken şunları söyledi: "Beyindeki değişiklikler nedeniyle bebek devamlı ağlıyor olabilir ve gıda alamaz. Böylece vücut zayıf düşebilir. Fazla ağlamak damarları çatlatabilir, ayrıca sallarken kanamalar da oluşur."
3 yavrum kuzumlarim
Kayıtlı Üye
ben cok sukur oglumu hic sallamadim diyebilirim sadece en fazla uc o kadar baska hic sallamadim uyuyodu kendilinden biberonla memeyle o kadar cok sukur
ben ikisinide salladım.hele küçüğünü 2 sene sabaha kadar hiç durmadan salladım.çok şükür hiç bir şeyleri yok.bizim komşularda sürekli sallıyorlardı onun ikizleride çok sağlıklı maşallah.
O bilim adamları gelsinler de uyutsunlar bir gün uyumayan bebeyi:mymeka:
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Cok önemli bir bilgi.Ben de ilerde annelik mertebesine erersem bebisimi sallamam..Tesekkürler canim.
aaaa peki sallamadan nasıl uyutuluuuur fisfisfis
bende kesinlikle sallamam diyordum :) erva aralıkta 3 yaşında olacak ve 2 ay önce bıraktım sallamayı :) ben ervaya ne emzik verdim nede biberon kullandım emerken uyursa uyuyordu yoksa hep sallandı valla .öle tavsiye etmek yazmakla olmuyor bu işler her bebegin huyu degişik bazıları o kadar hırçın oluyorlarki batdaniyelerde sallanıyorlar mecburuz ne yapıcazki uyumuyor bıraksak kendi uyusun diye aglamaktan morarıyor .uzmanlar yazmışlar ya aglamaktan kanamalar olur diye ee ne yapıcaz şimdi
bende sallayarak uyutuyorum baska turlu uyumuyor ki!!!!
vallahi kizlar ben iki cocuk buyuttum inanin sallamadanda uyutuluyor.bebeginizi dogar dogmaz yataginda uyumaya alistirirsaniz hic bir sorun kalmaz.
3 yaşına kadar salladım.kafamçokkarıştı
Bu bilim adamlarınında birinin lafı diğerini tutmuyo.Geçen okudum ben bilimadamları araştırmış sallanan çocuk daha çabuk yürüyüp daha zeki oluyomuş falan... Denge biliyosunuz kulakla ilgili kulak iç sıvısı galiba sallananınca alışıyor ve daha çabuk yürüyor gibi bir yazıydı galiba
bulursam koyarım burayada..
Valla uzmanlar sallamayin diyor ama nasil uyutulur onuda söylemiyor. Aglatarak uyutun diyor ferber yöntemi diye bişey bu sallamaktan daha zarar verir bebege herkes kafasina göre bişey diyor. Her bebegin dogasi farkli oluyor ben 1. Oglumu hiç sallamamişken 2.oglumu sallamak durumunda kaldim uyumayinca ne yapalim 24 saat birlikte oturallimmi
evet birkaç gün önce tv de bi dr sallanan cocuk daha sakin olur hiperaktivite görülmez benzeri bişeyler anlatmış.
uf ya bebek büyütmek nekadar zormuş
annelerimiz böyle şeyler hiç bilmezlermiş vallah mis gibi büyütmüşler bizi
bende geçende dayanamadım artık kızımı ana kucağında salıyarak uyutum sonra pişman oldum hata annemede dedim keşke salamasaydım, çocuğumun kesin beyni döndü salana salana ondan uyudu diye
annemde sizleri ben salayarak büyütüm bişey olmadı korkma dedi. Klasik anne lafı işte biz yaptık bak bişey olmadı ama gel görki içim içimi yiyordu şimdi bunuda okuyunca vicdan azabı duydum
başka bi yerdede çocuğunuzu emzirirken uyutmaya alıştırmayın gibi şeyler yazıyor
eeee nasıl uyucak ozaman
öylecene yatağına koyduğum zaman bi süre sonra ağlıyor mecburen kucağıma alıp uyutuyorum
hangisi doğru hangisi yanlış ya
her dr. başka bişey diyor çıldırcam
canım sallamasm delirecek dr. birde ne dedii unutmayın bebekelrinizi sakinleştirin eeeee salanınca sadec sakinleşiyorsa ben ne yapayım..................
T&M&S (Sibel Şengül)
Kayıtlı Üye
emzik verin ve onunla konuşun yalnız olmadığını hissetsin sizi o kadar sallasak aptal olmazmızınız lımbır lımbır bırakın bir süre uyumasın ve onunla devamlı sakin bir sesle konuşun anlamz bilmez demeyin biliolar gerçekten zamanla bu ses tonunu ayırt edecek hale gelecek ve ondan uyumasını istediğinizi anlayacak tecrübeyle sabit anacım daha bi kere sallamadım bitek babannesi salladı
Aysima´nin Annesi:)
Kayıtlı Üye
ya bu tur seyler ben de duymustum sallayinca bebegin beynindeki hucreler ölüyor falan diye ama dr a sordum kesinlikle öyle birsey yok dedi.benim kizim baska turlu uyumuyor salliyorum mecburen...benim ablam da arkadaslarim da hep salliyorlardi cok sukur hicbirinde de birsey yok.
bu tür yazıları okuyunca deli oluyorum,bu bilimadamlarına benim kızım doğduğunda vermek isterdim,deneselerdi bir sallamadan uyutmayı,çingen beşikği bile yaptırdım.kimse de büyük konuşmasın,emip mışıl mışıl uyuyan bir bebeği hangi anne sallamaya alıştırırki,psikopat olmak lazım.
illaki zayıflamam şart!!!
Kayıtlı Üye
nasıl yatıracaz o zmann o bilim adamları bi yöntem versin
yatağa koy uyusun diyoırlar
kolaydı sanki
ağlıyor içim parçalanıyor nasıl yatağa atimde uyusun ya
benim bebeğim 2.5 ay durmadan ağladı gazdan. ya kucağımda yürürken uyuyordu ya da sallarken. gün boyu evin içinde yürüyemeyeceğime göre sallamaktan başka çare kalmıyordu. hatta bazen sallarken bile uyumuyordu. her bebeğin huyu farklı oluyor. aşırı sarsıntılı sallamamak gerek tabi ama bazen sallayarak uyutmaktan başka çare olmuyor.