• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizi kucağa alıştırdınız mı?

Karakuzucanan

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2007
72
2
611
41
Aksaray
Tüm annelere selamlar...
Benim 49 günlük bir oğlum var. prematüre doğdu, iki saate bir karnını doyurmam gerekiyordu. karnını doyur, gazını çıkar derken bizimki kucağa fena alıştı. hani sadece uyumak için istese neyse ama uykuya dalar dalmaz uyanıp beni arıyor, yoksam basıyor çığlığı. e işim gücüm var, sürekli yanında duramam ki. İki gündür seferberlik ilan ettik eşimle, emzirip karnını doyurdum mu hemen yatağına koyuyorum. bazen çok ağlıyor, yorulup uyuyakalıyor, bazen hiç itiraz etmeden baka baka uyuyakalıyor. Hani kucakta çok mutlu, hiç sesi çıkmıyor, kucaktan yatağına koyunca kendimi suçlu hissediyorum. Daha çok küçük, sevgiye ihtiyacı var, hain anne diyorum bazen ama başka çarem de yok gibi kızlar. Ne dersiniz? Sizin bebişlerde durum nasıl?

canım en doğrusunu yapıyorsun benim bebişimde aynı öyle sürekli memede olmak istiyor meme verirkende mecburen kucağına alıyorsun bizimkide kucağa alıştı gibi bişey bizde çözümü bebek arabasında bulduk arabasında mışıl mışıl yatıyo tabi yatırana kadar evin içinde arabayla dolaşıyoruz hain anelikle falan ilgisi yok bunun sakın öyle düşünme uzmanlarda yatağında yatmasının en doğru olduğunu söylüyor sevgiyle bebişin güle güle büyüt

benim kizim ilk 3ay sürekli kucagimda uyuyordu hep kucak istiyordu ama kislar bisi sölicem cocuk kucaga alisir diye bisey yokki aslinda.. ben 3ay asldim kucagima cünkü bebisler anne kokusunu istiyorlar özellikle seninki daha yeni minicik bebekler dogduktan sonra korkuyorlarmis anne karninda sicak yerde durduklarindan sicaga alisiklar kendilerini yatarken boslukta hissediyorlarmis dogduktan sonra yani annenin sicakligina muhtaclar... zamanla geciyo zaten .. benim kizim 3ay dan sonra kendi yataginda yatmaya kendi kendine uyumaya basladi... hala öle misil misil uyuyo artik rahatim yanii...

canım benım bende baslarda hep kucakta tutuyordum hep benı ıstıyordu ama bıraz buyuyunce kotu oldu kugaca alısması bende karyolasının içine gırıp yatıyordum beraber uyuyorduk sımdıde artık karnını doyuruyorum sonra yatagına yatırıyorum uykusu varsa hıc sıkayetcı degıl uyuyo hemen ama uykusu yokssa sevıyorum oynuyorum yorulunca zaten uyuklamaya baslıyor bende onu yatırıp ısımı yapıyorum yanı hep emzırıp koyma sevgınıde goster annesı bol bol konus nunla

ilk 3 ay her ağladığında alınması gerektiğini uzmanlar söylüyor ayrıca ilk 3 ay alışkanlık edinmiyorlarmış ne yaparsanız yapın .
yatağında uyutmaya 3 aydan sonra anca alışırmış

canım benım bende baslarda hep kucakta tutuyordum hep benı ıstıyordu ama bıraz buyuyunce kotu oldu kugaca alısması bende karyolasının içine gırıp yatıyordum beraber uyuyorduk sımdıde artık karnını doyuruyorum sonra yatagına yatırıyorum uykusu varsa hıc sıkayetcı degıl uyuyo hemen ama uykusu yokssa sevıyorum oynuyorum yorulunca zaten uyuklamaya baslıyor bende onu yatırıp ısımı yapıyorum yanı hep emzırıp koyma sevgınıde goster annesı bol bol konus nunla

evet bende aynen katiliyorum yeni dogmus bebek bile sevgi istiyo ben genelde hep yüzünü oksardim yada sarki söylerdim oda dinlerdi simdi bile yüzüne ciciii diyorum kendinden geciyo onun elinide kendi yüzüme koyuyorum oda bana cici yapiyo bide kikir kikir gülüyo biri sokulsun yanina hemen elini yüzüne koyar cici yapar fistigim...

kızlar benımde derdım aynı 47 gunluk bebegım var.bır turlu yatagında uyutamıyorum.ya ayagımda yada kucagımda sallarsam uyuyor.sonra yatagına yatırıyorum.yanlız uyumak ıcın tum gun kucagımda yada ayagımda artık cok bunaldım evde teksem tuvalete bıle gıdemıyorum bırakıp.bırde asırı gazlı sureklı aglıyor.gıdıp slepper aldık o sallanırken ben ısımı yaparım dıye.fakat ondada yatmıyor henuz oraya yatırınca bagırıyor yıne.ne yapacagımı sasırdım artık.

kızlar birdaha bebeğimizin küçük günlerine dönemeyiz bence sevebildiğimiz kadar sevelim zaten okadar çabuk büyüyorlarki aralarda ki zamanı kaçırmayın bence en güxel zaman onu kucakladığım aman dokunmayınca ona sarılmayınca sevdiğimi anlamıyorum

benim kızım akıllı teyzeleri..karnını doyurunca yatırıyorum biraz kendi kendine oynuyor..sıkılınca ağlıyor o zaman da kucağıma alıyorum..biraz öpüşüp koklaşıyoruz derken vakit geçiyor..ben şimdilik halimden memnunun tabii ilerde nasıl olur bilemem...

Tüm annelere selamlar...
Benim 49 günlük bir oğlum var. prematüre doğdu, iki saate bir karnını doyurmam gerekiyordu. karnını doyur, gazını çıkar derken bizimki kucağa fena alıştı. hani sadece uyumak için istese neyse ama uykuya dalar dalmaz uyanıp beni arıyor, yoksam basıyor çığlığı. e işim gücüm var, sürekli yanında duramam ki. İki gündür seferberlik ilan ettik eşimle, emzirip karnını doyurdum mu hemen yatağına koyuyorum. bazen çok ağlıyor, yorulup uyuyakalıyor, bazen hiç itiraz etmeden baka baka uyuyakalıyor. Hani kucakta çok mutlu, hiç sesi çıkmıyor, kucaktan yatağına koyunca kendimi suçlu hissediyorum. Daha çok küçük, sevgiye ihtiyacı var, hain anne diyorum bazen ama başka çarem de yok gibi kızlar. Ne dersiniz? Sizin bebişlerde durum nasıl?

canım benım saglıklı sıhhatlı ıyı gunlerde buyut bebegını oncelıkle.
ben ılk kızımda yaptım o hatayı.aman usur gece duyamam sesını,bogulur derken yanımızda yatmaya alıstı ve5yasında daha yenı yenı yatagına yatıyor.kendı uyumayı ancak ogrendı yatırıp kacıyorduk yanı:(((((((
ıkıncıde bu hatayı yapmadım.2aylıktı ve gazı azaldıgında cok yasamadık gercı;
attım yatagına karnını doyurup sevıp oksadık ılgılendık
9aylık sımdı.7aydır karnını doyurup sevıp yatırıyoruz kendı uyuyor.aglamadan artık.en fazal 3gun her yattıgında aglıyor.hem daha kucukken daha kolay oluyor.
gazını cıkarıp altını temızle karnını doyur yatır yatagına bıraz aglaya aglaya alısır.
emın ol hayınlık degıl bu;buyudukce sende sıkılacaksın kucakta uyutmaya buyudukce uyumamak ıcın dırenecek senın kolların sınırın yıpranacak vs...
ben sımdı oynuyor emeklıyor gezdırıyorum yatagına opup kokluyor yatırıyorum.battanıyesıne sarılıp uyuyor.bende buyuk kızımla esımle kalan vaktımı gecırıyorum.dusunsene uyumadıgını salladıgımı kucakta gezdırdıgımı ben esım en onemlısı ılk kızım cok yalnız ılgısız kalacaktı.
bence dene derım canım.derdını anla yoksa uyur.bazende cok yorulmasını bekle uyku sıkınca hemen yatır alısır.
ne kadar kucukken alıstırırsan o kadar ıyı olur,kolay olur

kızlar yapmayın Allah aşkına lütfen bebeğinizi ne zaman kucak isterse alın kucağınıza.Anne olmayı seçtiysek onları sevgi dolu sıcak kucağımızdan mahrum etmemeliyiz.ben kızımı hiç ağlatmamaya çalışırdım ya siz yatağında ağlaya ağlaya bırakıyorsunuz.hangi iş canlarımızdan kıymetli zaten o kadar çabuk büyüyorlar ki emekleme yürüme derken bu günler geri gelmiyo.ayrıca bilimsel açıklamalar kanıtlanmıştır ki her istediğinde sevilen kucağa alınan bebekler mutlu ve kendine güvenen bireyler oluyor. siz kucağa almaz bağırtırsanız bebişleri ihtiyaçları karşılanmadığından huzursuz ve kendine güvensiz bireyler yetiştirirsiniz.

nazlıcan a katılıyorum. her istediğinde almak gerekir ki zaten bebekler emeklemeye başlamadıkları zaman diliminde etrafı keşfetmek için devamlı kucak istiyorlar bizim prenses 3,5 aylık kucağıma aldığımda etrafa nasıl bakarak inceliyor o hali çok hoşuma gidiyor bende evi gezdiriyorum bütün eşyaları gösteriyorum tutamasa tutturmayaçalışıyorum.. kucağa alışma gibi bir kavramı zaten kabul etmiyorum onlar etrafı tanımak istiyorlar kendileri yapamadıkları içinde bizden yardım istiyorlar. Çokta keyifli bişi bebeğinizle etrafı beraber tanıyın..

bebek kucaga alisir diye bisey yok ben buna inanmiyorum eger öle olsaydi benimki kucaktan bi saniye dahi inmezdi benim kizim 3-4aylik olana kadar sürekli ya kucagimda uyuyordu yada ayagimda salliyordum yada yanimda yatiyo öle uyuyordu simdi gelin de görün. 2-3aydir yatagina yatiriyorum kendi kendine oyun oynuyo söleniyo uyuyo.. tabi uyumaya yatirmadan önce baya yoruyorum onu oyun oynuyoruz sarki sölüyoruz fisfis kayikci yapiyoruz yoruluyo uyuyo..ilk cocugum olmasina ragmen iyi ilerliyoruz..... ilk baslarda garzi olan cocuklarda normal annenin kucaginda uyumasi...yada yaninda yatmasi.. buna anormal gözüyle bakmayin lutfen ya.

Arkadaslar Biz Hic Kucaga Almiyor Evi Gezdirmiyor Oylece Atiyoruz Gibimi Algilaniyor Anlamadim.bizde Kucagimizda Gezdiriyor,oynuyor,disaricikiyor,parkta Salliyor,ablasiyla Babasiyla Oynuyor,kendi Emekliyor Su An 9aylik Oldu.oyuncaklri Tutup Gel Gel Yapiyoruz Yurumeye Basliyor Kanepeden Tutunup Oykusu Gelince Karnini Doyurup Opup Kokluyor Yatagina Yatiriyoruz.yani Binlari Yapmiyor Atiyoruz Gibi Konusuyorsunuz.
Ben Sadece Kendi Uyumasinin Daha Iyi Oldugunu Bebek Icinde Anne Icinde Dedim.cunku Kucaga Alisip Sallanmadan,ayakta Salincakta Battaniyede Uyumayan Bebekler Var.bu Insana Bebk Bakimi Degil Iskence Olabiliyor Ve Bu Stresle Sallanip Uyutulan Bebekten Ne Hayir Gelir.hem Kendine Yazik Hem Anneye.
Benim Arkadsimin Iki Yasinda Hala Ayakta Sallanarak Uyuyor,cevremde Daha Neler Duyuyorum.
Biz Yataginda Kendi Uyuyor Diyoruz.dogurduk Attik,oynatmiyor Evi Gezdirmiyor Degil.

bir tane kızım var alışırsa alışsın ben kucağımdan bırakmıyorum.kızım 6 aylık biraz yoruluyorum ama hep kucağımda...

bir tane kızım var alışırsa alışsın ben kucağımdan bırakmıyorum.kızım 6 aylık biraz yoruluyorum ama hep kucağımda...

Katılıyorum sana hem de sonuna kadar,alışsın bebeğim kucağima,kendini güvende hissetsin,mutlu olsun..Daha ne isterim ki...Ben bir de çalışıyorum,yeterince alamıyorum kucağıma diye üzülüyorum vallahi..:emir_bebek:

Benimkide alisti sanirim. Emerek uyumak,uyku suresince kucakta kalmak en sevdigi sey. Gunduzleri bende kucagima almayi seviyorum bende ona alistim:) Ama geceleri zombi gibiyim. Bazen kucagimdayken bende uyukluyorum. Buyudukce duzene girer diye umit ediyor ve bekliyorum. Sabir... Ama bende annenin kucaga almasini gerekli gorenlerdenim, elimden geldigi kadar kucagimda tutmaya calisiyotum, kendini guvende hissetsin diye. Cunku cok ufak ve muhtac.

benim kızım bi doğsun Allahın izniyle hiç bırakmıcam kucağımdan her an benimle olmak istesin ne kadar güzel bir duygudur kimbilir...

benim bebişimde ilk zamanlar hep kucağımızda olmak istiyordu bizde hiç indirmedik ne zaman kucak istese aldık ve bebişim hiç kucağa alışmadı 4-5 aylık olduğunda yerde kendi kendine dönmeye başladığında biz kucağımıza almak istediğimizde beni yere bırakın diye ağlardı bence bebişlerinizi doya doya kucaklayın çünkü sizin sevginize ihtiyaçları var buna bir süreç olarak bakın hepsi geçiyor öyle şu uzman bunu dedi bu uzman bunu dedin geçin bunları arkadaşlar bebişler sevgiyle büyür sevginizi ve ilginizi esirgemeyin bence en azından ben öyle yaptım şimdi oğlum 10 aylık hiçte kucağa alışmadı

Back