• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

• Ankete Katılan
    1.782
4 aylık oldu bebeğim ve kayınvalidemin yaptığı bütün densizlikler maalesef benim lohusalık depresyonuma yoruldu halbuki lıhusa depresyonuna girmedim çok şükür ki kırkımız çıkana kadar annem yanımızdaydı ve bir problem yaşamadım :) anasının dangalaklıklarını aa bu kız lohusa biz ona alınmayalım diye bide teveccühde bulundular sanıyorum 😄

uyku problemi 1 yaşındaki kızım saolsun , ablasında yaşamadığım şeyleri gösteriyor 😮‍💨

oğlum 4 yaşında şimdiye kadar kesintisiz uyuduğunu çok az gördüm. gece yatırdım sabah kaltı diyen annelere imrenerek bakardım. ilk 2 yıl memeye bağımlıydık sonra meme bitti başka bağımlılıkları çıktı. hala akşam yatağına yatırırız gece bızım aramıza gelir yatar. yine bin şükür sağlıklı olsunda gerisi çözülür.

Belki benim gibi bebek hasreti tüp tedavileri yaşayan anneler icin her an harikadır. 2.kızım bu sene doğdu. Ve inanin hicbirşey bana zor gorunmuyor. Yıllarca bekleyince insanin gözüne gelmiyor isterse uykusuz kalayim.. sacımi tarayamiyorum banyoya giremiyorim:) sağlikli olsunlar da hicbirseyin onemi yok

bende oğlumu götürmüştüm psikoloğa kreş demişti. sonra kreşte öğretmeni bakıcılar sağolsun çok ilgilendiler. şimdi 5 yaşını biraz geçti öyle güzel konuşuyor ki gören şaşıryor eren nasıl bu kadar konuşmayı öğrendi diye. kızımda aynı kreşe verdik oda konuşuyor ama tam abisi kadar öğrenemedi. yavaş yavaş alışacak. ama konuşamadıkları süreç çok zordu hem konuşaayacakları korkusu hemde konuşamadıkları için çok sinirli ve hırçın oluşları çok yormuştu beni.
peki bu surecte otizm korkusu yasadiniz mi? Yasadiysaniz nasil bir yol izlediniz? Kizim 10 aylik henuz erken diceksiniz ama elimde degil endiseleniyorum :(

Çocuk büyütmek cin işkencesi gibi. 2.çocukla emin oldum bundan. 10 saniye durmuyor 3 aylık mık mık muk muk. Çocuk yanımda değilken ağlama sesi duymaya başladım beynimin içine isledi. Bi de bi daha günler g3lmicek derler aman gelmesin zaten hayattan soğudum

41 günlük bebeğim
Ama çıkardı mı 41 yaşında adam gibi zartt zorttt gaz çıkarıyor 😂 yani gaz problemimiz var
Şimdiki bebeler hep gazlı mı ya
Çok zor bu gaz olayı 🥴🥴🥴🥴

Nasıl geçirdinizz
41. Gündeyiz
Doktor daha da artabilir dedi gözüm seyirdi🥴🥴
Üstünden yıllar geçti ama o kadar çaresizdim ki gerçekten gazlı çocukların annelerine Allah ekstradan yardımcı olsun 🙏😕 ilk kızım efsaneydi çok rahat geçti ama 2. Kızım çok çok zordu. Evde koşuyordum öyle uyuyordu ,yürüdüğümde çığlık çığlığıyaydı gerçekten çok enteresan geçti. Damlalar biraz iyi geliyordu, masaj biraz iyi geliyordu öyle öyle geçirdim çok şükür büyüdü şimdi de uyandıranıyorum 😃

Üstünden yıllar geçti ama o kadar çaresizdim ki gerçekten gazlı çocukların annelerine Allah ekstradan yardımcı olsun 🙏😕 ilk kızım efsaneydi çok rahat geçti ama 2. Kızım çok çok zordu. Evde koşuyordum öyle uyuyordu ,yürüdüğümde çığlık çığlığıyaydı gerçekten çok enteresan geçti. Damlalar biraz iyi geliyordu, masaj biraz iyi geliyordu öyle öyle geçirdim çok şükür büyüdü şimdi de uyandıranıyorum 😃
Aynı anne aynı baba ama çocuklar nasıl bu kadar farklı olabiliyor ya 😁

Aynı anne aynı baba ama çocuklar nasıl bu kadar farklı olabiliyor ya 😁
Gerçekten bende anlamıyorum. Hadi bir tık üstü olsun hadi 2 tık üstü olsun gazı ,10 kat üstü nedir yahu😃 ama çok şükür büyüdüler. O günleri ağlayarak geçirdim şimdi gülerek hatırlıyorum.

Şuan 4 aylık gaz ve uyku. 3. Ayda ciddi azaldı kolik ağlamalar. Allahım o neydi diyorum şimdi delirdim resmen sinirimden ağlıyordum. Bebeğime derdine çare bulamadığım için ağlıyordum. Ger gece saat 3 4 e kadar kesintisiz kolik ağlama olur mu arkadaş. Yere birakinca 2 saniyelik ya çorabını giydirecem mesela giydirinceye kadar aglamaktan morarmı ya. Ölümsüzlüğe çare bulmuş bu tıp gaz sancisina çare bulamadı (tam anlamiyla) 7 8 tane damla vs kullandık fayda etmedi. Çok şükür baya azaldı Şuan. Resmen 2. çocuk fikrinden soğudum gaz yüzünden.

Henüz 5 aylık ama beni en çok kendi düşüncelerim zorluyor, yetebiliyormuyum, bakımını güzelce yapabiliyormuyum, ihtiyaçlarını karşılayabildimmi?

Back