Bebek Beslenmesi bebeğinizi biberondan nasıl vazgeçirdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nubahar86

kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
501
13
118
39
Van
merhaba arkadaşlar benim kızım 1 ay erken dünyaya geldi kilosu 1750 idi........... ilk altı ay sütümü sağarak biberonda verdim........... göğsümü hiç tutmadı şu anda 9.ayına yeni basdı ama bir türlü biberondan vazgeçmiyor kaşık mamalarını hepsini biberondan içiyor kaşıkla verdiğimizde ağzını sıkıyor açtığı zamanda midesini bulandırıyor...........ne yapacağımı şaşırdım bizim yediğimiz yemeklerden ise çok istiyor kocaman kaşığa hemen ağzını açıyor......bebeklerinizi kaşığa nasıl alıştırdınız aynı durumu yaşayan arkadaşlar varmı ne olur yardımcı olun

Canım benim, bebeğin çok çok küçüktür.
Bütün bebekleri emeyi çok sever. Anlıyorum, katı mamayı kaşıkla yenmelidir ama onu da anlamaya çalış.
Kaşıkla alıştırmak için, yerde bir sofra bezi ser, onun sevdiği bir mamayı hazırla ve elinde bir kaşık ver.
Meraktan kaşığı batırıp yiyecektir. Başlangıç olarak kaşıkla sadece onun çok sevdiği yemeklerini ver.
Alışır, meraketme.
Biberonlu bebişini öpüyorum.

teşekürler...dediğini deneyeceğim inşallah kaşığa alışır

aynı problem bende de var.
doğar doğmaz yoğun bakıma alındığı için biberona verildi ve biberona alıştı. şu an 6,5 aylık ve beni hiç emmedi.
sütümü sağıp öyle verdim hep ama 1, 5 aydır ek gidalara geçmeye çalışıyoruz. malum sütüm artık çok çok azaldı .
1 kaşıktan sonra kitliyor ağzını. tam bir biberon sevdalısı ne yaptıysam alıştıramadım kaşığa.
gerçekten çok yıprandım. bütün günüm ona değişik yemek hazırlayıp, yedirmeye çalışmakla geçiyo ve sonunun hüsran olması beni çok üzüyo (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…