Bebek Beslenmesi bebeğinize haftanın kaç günü yumurtra veriyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi findikkabugu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
F

findikkabugu

Ziyaretçi
mrb arkdşlr ben haftanın 3 günü yumurta verilir diye duydum sizce doğrumu siz kaç günü veriyorsunuz?(bebeğinizin kahvaltısını nasıl hazırlıyonuz neler var kahvaltı menüsünde)teşkrler..............

canım drumuzun dediğine göre hergün yumurtanın sarısı ,biraz beyaz peynir,ceviz ve ıhlamur veriyorum.bazende pekmezli su yapıyorum.bazen pekmezli suya bebe bisküvisi katıp veriyorum.ama hergün yumurta yiyiyor...yumurta peynir ve cevizi karıştırıyorum...bu arada bebeğim 7 aylık...

Son düzenleme:
bende hergün veriyorum bazen normal yumurta bazende bıldırcın yumurtası veriyorum..yanında pekmez tahin labne peynir tereyağı veriyorum..

doktorumuz ya hergün yarım yumurta sarısı yada günaşırı tam sarısı dedi bende gün aşırı tam sarı yediriyorum kahvaltısını bazen ıhlamur bazen papatya çayına pekmez birgün ekmek içi birgün bisküvi ince kıyılmış yumuşak kuru kayısı ( değişiklik olsun diye kayısıyı haşlayıp haşlama suyuna ekmek yada bisküvide koyabilrsin şimdi aklıma geldi benimde :) )
ceviz , azıcık tereyağı bunları karıştırıyorum yanındada labne ve yumurtayı ayrı veriyorum bulamaç yapmıyorum pütürlü veriyorum

daha detaylı tarifler istiyosan ek gıdalara gecenlerin menü paylaşım topiği var

bende hergün veriyordum ama doktor 3 gün ver dedi. aslında toplamda baktığımda haftada 3 gün tam yiyor, diğer günler ya bir küçük lokmacık ya hiç.

Benim kızım da 7 aylık.. Bende hemen hemen 1 aydır hergün 1 yumurta sarısı veriyorum. Alerjik bi durum olmadı.. Labne peyniri ile yumurta sarısını ya ılamur, ya meyve suyu ya da komposto ile biraz inceltiyorum. Ayrı biyerde de ka haşlanmış kayısı ve kuru üzümleri püre yapıp içine dövülmüş ceviz ya da tereyağda peynirli mısır unu hazırlıyorum...

Benim kızım da 7 aylık.. Bende hemen hemen 1 aydır hergün 1 yumurta sarısı veriyorum. Alerjik bi durum olmadı.. Labne peyniri ile yumurta sarısını ya ılamur, ya meyve suyu ya da komposto ile biraz inceltiyorum. Ayrı biyerde de ka haşlanmış kayısı ve kuru üzümleri püre yapıp içine dövülmüş ceviz ya da tereyağda peynirli mısır unu hazırlıyorum...

ceviz, az pekmez, yarım yağlı peynir, 3-4 bebe bisküvisini 20cc kadar anne sütüyle karıştırıp veriyoruz. Bunun içine haftanın 5-6 günü tam yumurta sarısı koyuyoruz.

arkadaşlar hergün yumurta sarısı karaciğeri yorar diye biliyorum. ben doktorun dediğine göre gün aşırı tam veriyorum.

Ben de günasırı veriyorum bebekela'ya katılıyorum karaciğeri yorar.Küçükken cok yediğimden su anda ben biler sürekli yiyemiyorum , haftada birden fazla yersem vücudum kızarıyor alerjim olmadığı halde.

bende gün aşırı veriyorum.hem karaciğeri yorulur hemde oğlum iki gün üstüste yeyince benekler çıkarıyo..

2 gÜnde 1 bıldırcın yumurtası verıyorum ben,haftada 3 gÜn de et (kımızı et,tavuk,balık...) yıyor...

sabah kahvaltısı karışımı hazırlıyorum elma rendesi,biraz pekmez,peynir,yarım yumurta sarısı karıştırıp veriyorum.asla cici bebe vermedim bebeğim yedi aylık ilk çocuğumda hataya düştüm mama olarak şekerli bir mama vermişim birde herşeyi cici bebeyle karıştırdım sonrasında herşeyi seçen bir çocuk oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…