--------------------------------------------------------------------------------
MESAJ YOLUYLA SORU SORAN ANNELERE CEVAPLAR
* Can'a oyun parkının içindeyken Thudguard'ı takmıyoruz. Çünkü zaten oyun parkına sert plastikten oyuncaklar yada sert kapaklı/ sivri köşeli oyuncaklar koymuyoruz.
* Oyun parkının dışına çıkmak istediğinde takıyoruz. Koltuklara, saldalyelere vs. tutunup ayağa kalktığında düşebiliyor. Koltukların önünde her ne kadar halı olsa da, halının üzerinde sert plastikten (üzerine düştüğünde zarar verebilecek) oyuncakları oluyor.
* Bizimle birlikte evin sert yüzeyleri olan diğer bölümlerine (mutfak, koridor, diğer odalar)gelmek istediğinde takıyoruz. Henüz emeklediği için düşmese bile duvarlara, kapılara, dolap kapaklarına çarpabiliyor.
* Evet Thudguard sadece bebeğin kafasını korumak için tasarlanmış. Sonuçta düştüğünde kolunu bacağını da acıtıp yaralayabilir. Ama bizim için nasıl ki beyin travması kol kırılmasından daha önemli bir sağlık sorunu ise, bebeğimizin kafasını çarpması da kolunu çarpmasından daha önemli. (sonuçta kafanın içinde beyin var) Evhamlıyız dediysek çocuğu robocop gibi giydirecek kadar değil.delikafadulden Şu an için kafasının darbelerden korunması bizim için yeterli.
* Daha önce de dediğim gibi Can Thudguard'a iki dakikada alıştı şu anda severek kullanıyor. Sanırım çok hafif olduğu için kafasında olduğunu hissetmiyor. Ama hala banyodan çıktığında giyinirken ağlıyor . :umursamaz:
*Thudguard takıyor diye bebeği odada bırakıp çıkmıyoruz tabii ki. Sadece artık koltuklara tutunup ayağa kalktığında düşerse diye arkasında beklemiyorum. Ya da halının dışına emeklediğinde hemen peşine takılmıyorum. Ben bilgisayar başındayken o da kendi kendine oynuyor/emekliyor/ ayağa kalkıyor. Ama tabii ki bir gözüm her zaman üzerinde oluyor.
* Can tam anlamıyla düşmeden/ çarpmadan yürümeyi öğrendiğinde ev içinde Thudguard takmayı düşünmüyorum. Çocuk parkına, alışveriş merkezine yada market gibi koşturup düşebileceği yerlere götürürken takmayı düşünüyorum.
* Pro üyeliğiniz için kartın gelmesini beklemenize gerek yok. Şiparişinizi verdiğiniz gün aktif hale gelecektir.
Umarım sorularınızın cevaplarını burada bulmuşsunuzdur. Farkılı sorulara buradan cevap vermeye devam edeceğim.
Sevgiyle kalın......