bebeginiz nasıl uyuyor??

bidik1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
644
479
73
arkadaslar merhaba,

bebeğiniz nasıl uyuyor?
yüz üstümü sırt üstümü yoksa yan mı?

benim bebeğim her şekilde uyuyor ama bence yüz üstü daha cok seviyor..ve daha uzun süre uyuyor..
dün doktora gittik asla dedi yüz üstü yatırmayın dedi bebek ölümü daha fazla oluyormus..

ama biz küçükken hep öyle uyurmuşuz..anlamadım gitti..

bebek ölümlerinin önce sırt üstü yattıklarında daha fazla olduğunu söylerlerdi, kusma anında doğru bir yatış şekli değil derlerdi. o yüzden bizde hep yüz üstü yatarak büyütülmüşüz. ama şimdi tam tersini söylüyorlar. sırt üstü öyle bir durumda öksürme iç güdüsü olur ve boğulma olmaz, illa ki yan yada yüz üstü yatırılacaksa bebeğin başının yatağa ya da yastığa gömülmeyecek yumuşaklıkta yatması lazım diyorlar. benim kızım yüzüstü yatmadı hiç. yan yatırırdım uyurken, ama şimdi yan da yatırsam kendi sırt üstü dönüyor ve daha rahat uyuyor.

son bir aydır bende sırt üstü yatırıyodum en cok öyle seviyo yan yatırsamda kendi dönüyodu ama dün kaynanam geldi ve dediki sen bu cocugu hep sırtüstümü yatırdın hiç yan yatırmadınmı dedi sasırmıstım nerden anladın dedim kulaklarından dedi arada yan yatırmassak kulakların basa yapısıklıgı daha az oluyomus kalkık gibi yani daha yeni büyüdükleri icin böyle gelisiyomus bende dönüsümlü yatırmaya basladım gece bir yanına yatırarak uyutuyorum dönmesin diyede arkasına yastık 2 3 saatte bir uyandıkca öbür yanına ceviriyorum zaten rahatsız olunca mızıklanıyo

sağ sol sırüstü değiştirerek yatırmalısın hem kafasının şekli de düzgün olur yüzüstüde yatırdığıda gözün üzerinde olmalı Allah korusun

Back