• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinin uykusunu programlayan var mı?

feysab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
214
1
46
Düzce
3 aylık bir kızım var.uykusunu nasıl programlayabilirim.genelde 2 satte bir emziriyorum.her beslenme arasında yarım saat veya 4o dk.uyuyor.yani gündüz 4 defa.ama tam bir uyku yöntemimiz yok.genelde gezerek uyuyor.gece rutinleri nasıl olmalı.siz kendi deneyimlerinizi ve uyguladıklarınızı yazar mısınız?hani şu saatte şu yapılıyor gibi.ve bu düzeni oluşturmak ne kadar zamanınızı aldı?evden uzaklaştığınızda nasıl oluyor?yardımcı olursanız sevnirim.teşekkürler

Merhaba, bence her emzirme arasında uyutmayın. Benim bebeğim 4,5 aylık ve gündüz 2 kere uyuyor. Sabah uyuduğu uyku daha uzun, akşama doğru daha kısa uyur. emzirme aralarında oyalayın gündüzleri. iyice uykusu gelsin. daha verimli ve uzun süreli uyur. düzeni de daha iyi olr bence.

Merhaba, bence her emzirme arasında uyutmayın. Benim bebeğim 4,5 aylık ve gündüz 2 kere uyuyor. Sabah uyuduğu uyku daha uzun, akşama doğru daha kısa uyur. emzirme aralarında oyalayın gündüzleri. iyice uykusu gelsin. daha verimli ve uzun süreli uyur. düzeni de daha iyi olr bence.

merhaba.ne kadar uyuyor bu uykuları.bebeğimi oyalamak zor.sürekli kucak istiyor.yani gezmek.bu aralar düzen falan kalmadı zaten.nasıl toparlıyacam bilmiyorum.

ben bebeğin uykusunun düzenlenebileceğine inanmıyorum. her bebek kendi düzenini kendisi oluşturuyor. siz ne yaparsanız yapın o nasıl isterse o şekilde uyur. bebeğim 8 aylık ondan yola çıkarak konuşuyorum. uyuması için yatağına bırakıp dakikalarca ağlamasına dayanan anneler var tabi o da bir yöntemmiş ama ben asla mantıklı bulmuyorum. ufacık bir ateşlenmede, tatilde, misafirlikte, haftasonu bile olduğunda bebeğin uyku düzeni değişiyor.
şunları önerebilirim: gece uyuduğu yer ile gündüz uyuduğu yer farklı olsun. gündüz biraz sesli bir ortamda uyusun ki gece ile gündüzü ayırt etmeye başlasın. gece emmeye kaltığında ışık açmayın, bebeğe fazla dokunup okşamayın hiç konuşmayın. gecenin oyun zamanı olmadığını bu şekilde anlayabilir zamanla. diğer türlü bir süre sonra gecenin bir yarısıı gözler cin gibi oyun oynamak istiyorlar. ağlayan bir bebek değilse çok uykusu geldiğinde yatağında yalnız bırakın tabi ağlamazsa. kendisi uykuya dalmaya alışabilir o şekilde. benim oğlum 3 aylıkken sabah 2 saat falan, öğleden sonra 3 saat yaklaşık uyurdu. sonra akşam 9 gibi yatıp sabah 6 ya kadar uyanmazı. ama dediğim gibi ben hiçbir şey yapmadım o uykusu gelince kendiliğinden uyurdu.

ben bebeğin uykusunun düzenlenebileceğine inanmıyorum. her bebek kendi düzenini kendisi oluşturuyor. siz ne yaparsanız yapın o nasıl isterse o şekilde uyur. bebeğim 8 aylık ondan yola çıkarak konuşuyorum. uyuması için yatağına bırakıp dakikalarca ağlamasına dayanan anneler var tabi o da bir yöntemmiş ama ben asla mantıklı bulmuyorum. ufacık bir ateşlenmede, tatilde, misafirlikte, haftasonu bile olduğunda bebeğin uyku düzeni değişiyor.
şunları önerebilirim: gece uyuduğu yer ile gündüz uyuduğu yer farklı olsun. gündüz biraz sesli bir ortamda uyusun ki gece ile gündüzü ayırt etmeye başlasın. gece emmeye kaltığında ışık açmayın, bebeğe fazla dokunup okşamayın hiç konuşmayın. gecenin oyun zamanı olmadığını bu şekilde anlayabilir zamanla. diğer türlü bir süre sonra gecenin bir yarısıı gözler cin gibi oyun oynamak istiyorlar. ağlayan bir bebek değilse çok uykusu geldiğinde yatağında yalnız bırakın tabi ağlamazsa. kendisi uykuya dalmaya alışabilir o şekilde. benim oğlum 3 aylıkken sabah 2 saat falan, öğleden sonra 3 saat yaklaşık uyurdu. sonra akşam 9 gibi yatıp sabah 6 ya kadar uyanmazı. ama dediğim gibi ben hiçbir şey yapmadım o uykusu gelince kendiliğinden uyurdu.

söylediklerinize ben de katılıyorum.bebeklerin de kişilikleri farklı olduğundan hepsini aynı kefeye koyamıyoruz.alıştırma da etki eder ama çocuk neye alışmak istiyorsa onu alır zaten.o sebeple "ben baştan beri yatağına koydum alıştı.sallamadım v.s" diyen arkadaşlara katıkmıyorum.o bebeğin mizacı onu yapmaya müsait olduğu için zaten öyle uyumuş.ama şu da bi gerçek.hiç kendi başına uyuyup uyuyamayacağını denemeden direk sallarsa veya gezdirirse o zaman ona alıştırmış olur.bebeğin tek başına uyumaya alıştırılması söz konusu değil bence.zaten böyle bir becerisi varsa uyuyacaktır.tabi ağlatarak tek başına uyutmaya çalışmanın dıışnda..maşallah bebeğinizin düzeni iyiymiş.benimki de şimdiye kadar iyiydi ama ne olduysa bozuldu.gece uykusu için 3 saat uğraştığımız oluyor.halbuki uykusu var.doğduğundan beri gece gündüz farkımız var çok şükür.söylediklerinizin hepsini yapıyorum.ama nafile.çok teşekkürler..

Ben anne değilim ama kardeşimi büyüttüm. Bebeklere belli bir program uygulamak, hele hele her bebeğe aynı yöntemi uygulamak mümkün değil. Biir kucakta uyuyabiliyor, biri yatağında. Biri yalnız kalınca hemen ağlıyor biri sakin yatağa koyunca uyuyor kendisi. Biris gündüz uykuyu sevmez diğer gündüz saatlerce uyur. Ve bebek uyumak istediği zamanda oyalayamazsınız bu seferde huysuz olur. Bırakın ne zaman uyumak istiyorsa ne zaman gözleri kapanıyorsa uyusun zorlamayın aman uyumasın gece uyumaz sonra diye demek ki ihtiyacı var, uykusu var nasıl ki biz yemek yiyince mahmurluk çöker onlara da öyle oluyor belki. Biz kendimizi oyalayabilir uykumuzu dağıtabiliriz bebeklerde de bu yapılabilir ama zorla yaptırmak iyi değil. Tabii gece gündüz ayrımı yapılabilir.

Merhaba
kızım 8. ayda şu uyku düzeni nasıl olur walla ben oturtamadım üstelik çalışmıyorum evdeyim
ilk 4 ay süper bir düzeni vardı gece emer yine uyurdu ama birden ne olduysa canavara döndü günlerce 1-2 saat uykularla gezdim hele 6. aydaki o 4 aşıdan sonra canımızı okudu ama şu 4-5 gündür sanki biraz uysallaştı gibi gece daha iyi uyuyor.ama yazdıklarınız çok doğru her çocuğun kendine özgü kişşiliği var.kızımın kilo alması emmesi çok iyi ama gece uykusu çok zordu.başka bir arkadaşımın 8 aylık bebeği var çok zayıf anne sütü pek yeterli değil ama çocuğun uyku düzeni çok güzel.diyeceğim şu ki ne yaparsak yapalım bence bebekler kendi kişiliğine göre oluyor.mesela gece oynamayın ışık açmayın vs deniyor.kızım gece uyandığında öyle ağlıyordu ki hemde gözyaşları içinde sıkıyosa o ışığı açma mecburen açıyorduk ama geçti şimdi şükür.tek yapacağımız sabretmek ve beklemek.zaten dikkat ederseniz bikaç gün veya haftada hep düzenleri değişiyor.allah sabırlar versin hepimize

Merhaba
kızım 8. ayda şu uyku düzeni nasıl olur walla ben oturtamadım üstelik çalışmıyorum evdeyim
ilk 4 ay süper bir düzeni vardı gece emer yine uyurdu ama birden ne olduysa canavara döndü günlerce 1-2 saat uykularla gezdim hele 6. aydaki o 4 aşıdan sonra canımızı okudu ama şu 4-5 gündür sanki biraz uysallaştı gibi gece daha iyi uyuyor.ama yazdıklarınız çok doğru her çocuğun kendine özgü kişşiliği var.kızımın kilo alması emmesi çok iyi ama gece uykusu çok zordu.başka bir arkadaşımın 8 aylık bebeği var çok zayıf anne sütü pek yeterli değil ama çocuğun uyku düzeni çok güzel.diyeceğim şu ki ne yaparsak yapalım bence bebekler kendi kişiliğine göre oluyor.mesela gece oynamayın ışık açmayın vs deniyor.kızım gece uyandığında öyle ağlıyordu ki hemde gözyaşları içinde sıkıyosa o ışığı açma mecburen açıyorduk ama geçti şimdi şükür.tek yapacağımız sabretmek ve beklemek.zaten dikkat ederseniz bikaç gün veya haftada hep düzenleri değişiyor.allah sabırlar versin hepimize

merhaba.evet progralayanlar var ama nasıl bilmiyorum.bazen kendimi yetersiz hissediyorum bu yüzden.sürekli değişiyor genelde bebekler.bakalım daha neler olucak.Allah onlara da bize de sağlık versin de üstesinden gelebilelim.

Merhaba

Merhabalar benim oğlumda 8. ayında bende bu uyku problemiyle çok uğraştım ama sonunda başardım sanırım. Her bebek kendi uyku düzenini kendine göre oluşturuyor evet ama bu bizim istediğimiz bir uyku düzeni olmuyor malesef. Bu yüzden bir düzene(programa) sokmamız şart oluyor. Benim yöntemim hep aynı saatlerde yatırmaktı . mesela hergün sabah 8 de otomatik uyanıyoruz oğlumla saat 10.30 gibi emzirerek tekrar uykuya 12.30 gibi kalkıyoruz sonra tekarar 15.00 gibi emzirerek uykuya 17.00 tekrar kalkıyoruz.. sonra 19.00-19.30 arası gece uykusundan önce yarım saat şekerleme uykusu yapıyoruz. 19,30 den 22.30 a kadar oynuyoruz sonra yine emzirerek uyuyoruz gece 2 veya 3 kere emmeye kallıyoruz sabah 8.00 e kadar bu böyle devam ediyor nazar değmesin inş. 2 aydır bu programı uyguluyoruz yoksa bebeşlerimizin keyfine bıraksak oooooo yanmıştık :1:

ay ben kızımın uyku düzenını hiç sağlıyamadım kendi canı ısterse uyuyor 15 aylık sabah yedi bucuk gibi kalkar öğlen birbucuk gibi uyur üç gibi kalkar ondan sonra uyumaz akşam onbucuk gibi anca uyuyor banada biri akıl versin yahu :37:

bu konuda çok dertli bir anne olarak yazmadan edemedim.gerçekten her bebek farklı,uyuma şekilleri farklı olduğu gibi uyku ihtiyaçları da farklı.
kızım yaşına girmek üzere,ilk 6 ay nerdeyse hiç uyku sorunu yaşamadım.4. aya kadar anakucağında yatarken uykusu geldiğinde emzik verdim,elini tutup saçını okşayarak uyuttum.sonra uykuda beslenme gibi bir sıkıntıyla karşılaştım ve 4. aydan itibaren uykuya geçişini hızlandırmak için kucağımda pışpışlamaya başladım,bir süre idare ettik sonra o da yetmedi ve ayakta salladım.ancak 6. aydan sonra diş maratonunun başlamasıyla ne gece ne gündüz düzenimiz kalmadı.her yöntemi deniyorum şu an battaniye arasında sallayarak uyutuyoruz.gece bazen yer 10 dk da ağlıyor...uyuduğu da oluyor tabi,bazı geceler (gece ağlamalarını saymıyorum) 11 saat kadar uyuyor,gündüz 1 ya da 2 kere uyutuyorum.çok nadir toplam 13 saat uyku uyuduğu oluyor.ama bu uyku benim kızıma fazla,bundan eminim artık.çünkü ne zaman bu kadar uyusa ertesi gün toplam 10 saati zor uyuyor.şunu anladım ki benim bebeğim gündüz hiç uyumasa bile asla akşam 9 da gece uykusuna geçmiyor.o saatte uyursa en fazla 1 saat sonra cin gibi uykusunu almış bir şekilde kalkıyor ve gece 2'ye kadar tepiniyor.
kısacası ben kontrol altına alamıyorum.sadece yapmak istediğim gün içinde 12 saat uyutabilmek.gece - gündüz bu süreye ulaşırsa mutlu oluyorum.gündüz 2 kez uyursa (süre hiç fark etmiyor,ister 3 saat ister 1) gece 11.30 dan aşağı asla yatmıyor,o saatte sallamaya başlıyoruz ne zaman uyursa.eğer 1 kez uyumuşsa 10 da sallamaya başlıyoruz.ben her yolu denedim,inanın ağlamaya dahi braktım.ama kızım o kadar uyanık ki onu bile kendine oyun yaptı.emziksiz asla uyumaz,bir kez emziği düşürdü yataktan,ben de yanına girip verdim (kapının önünde bekliyordum) baktı ki emzik düşünce anne geliyor,her verdiğimde kapıdan çıkmadan fırlatmaya başladı,sonra da elime verip bir daha almadı.
hani ben yaptım,ben başardım diyen anneler oluyor ya,ben onlara yalvarıyorum,Allah rızası için benim kızımla bir uğraşsınlar,bakalım teknik meknik söküyor mu:)))

bu konuda çok dertli bir anne olarak yazmadan edemedim.gerçekten her bebek farklı,uyuma şekilleri farklı olduğu gibi uyku ihtiyaçları da farklı.
kızım yaşına girmek üzere,ilk 6 ay nerdeyse hiç uyku sorunu yaşamadım.4. aya kadar anakucağında yatarken uykusu geldiğinde emzik verdim,elini tutup saçını okşayarak uyuttum.sonra uykuda beslenme gibi bir sıkıntıyla karşılaştım ve 4. aydan itibaren uykuya geçişini hızlandırmak için kucağımda pışpışlamaya başladım,bir süre idare ettik sonra o da yetmedi ve ayakta salladım.ancak 6. aydan sonra diş maratonunun başlamasıyla ne gece ne gündüz düzenimiz kalmadı.her yöntemi deniyorum şu an battaniye arasında sallayarak uyutuyoruz.gece bazen yer 10 dk da ağlıyor...uyuduğu da oluyor tabi,bazı geceler (gece ağlamalarını saymıyorum) 11 saat kadar uyuyor,gündüz 1 ya da 2 kere uyutuyorum.çok nadir toplam 13 saat uyku uyuduğu oluyor.ama bu uyku benim kızıma fazla,bundan eminim artık.çünkü ne zaman bu kadar uyusa ertesi gün toplam 10 saati zor uyuyor.şunu anladım ki benim bebeğim gündüz hiç uyumasa bile asla akşam 9 da gece uykusuna geçmiyor.o saatte uyursa en fazla 1 saat sonra cin gibi uykusunu almış bir şekilde kalkıyor ve gece 2'ye kadar tepiniyor.
kısacası ben kontrol altına alamıyorum.sadece yapmak istediğim gün içinde 12 saat uyutabilmek.gece - gündüz bu süreye ulaşırsa mutlu oluyorum.gündüz 2 kez uyursa (süre hiç fark etmiyor,ister 3 saat ister 1) gece 11.30 dan aşağı asla yatmıyor,o saatte sallamaya başlıyoruz ne zaman uyursa.eğer 1 kez uyumuşsa 10 da sallamaya başlıyoruz.ben her yolu denedim,inanın ağlamaya dahi braktım.ama kızım o kadar uyanık ki onu bile kendine oyun yaptı.emziksiz asla uyumaz,bir kez emziği düşürdü yataktan,ben de yanına girip verdim (kapının önünde bekliyordum) baktı ki emzik düşünce anne geliyor,her verdiğimde kapıdan çıkmadan fırlatmaya başladı,sonra da elime verip bir daha almadı.
hani ben yaptım,ben başardım diyen anneler oluyor ya,ben onlara yalvarıyorum,Allah rızası için benim kızımla bir uğraşsınlar,bakalım teknik meknik söküyor mu:)))

Allah kolaylık versin kardeşim bebeğini sağlıkla büyütürsün inşlllah. hep aynı saatlerde uyumaya zorla mırın kırın edicektir ama alışacaktır emin olabilirsin size bir zaman veremiyorum ama kısa zaman içinde sizin saatlerinize uymaya başlayacaktır.

çok teşekkür ederim.uzun zamandır uğraşıyorum ama ne bende ne eşimde takat kalmadı.hani hep aynı saatte yatıralım,uyku vakti olduğunu anlasın diyoruz ama yok,uykusu gelmediyse hiçbir şey kar etmiyor.2 saat battaniyede salladığımız oluyor,çingene salıncağını da denedik,1 hafta yattı bir daha dönüp bakmadı.şu anki sistemimizden memnunuz:))çok acı ama akşam 11 de uyumuş bir bebek bizim için çok büyük bir nimet.gece 3^kadar koşturuyordu evde 1,5 ay öncesine kadar.inşallah zamanla daha iyi olur.gündüz uykusu düzene girmiyor bir türlü.3 gün gündüz 1 kere uyuyor,ama bir yere gidelim,eve birisi gelsin hemen düzen değişiyor.2 uykuya geçtiği anda işler karışıyor.aslında toplam uyku saatinde değişiklik olmuyor,ama yatış kalkış saatleri karışıyor.yine de dediğim gibi şu an ulaşabildiğimiz nokta bizi çok mutlu ediyor Allah beterinden korusun:)))

Back