bu konuda çok dertli bir anne olarak yazmadan edemedim.gerçekten her bebek farklı,uyuma şekilleri farklı olduğu gibi uyku ihtiyaçları da farklı.
kızım yaşına girmek üzere,ilk 6 ay nerdeyse hiç uyku sorunu yaşamadım.4. aya kadar anakucağında yatarken uykusu geldiğinde emzik verdim,elini tutup saçını okşayarak uyuttum.sonra uykuda beslenme gibi bir sıkıntıyla karşılaştım ve 4. aydan itibaren uykuya geçişini hızlandırmak için kucağımda pışpışlamaya başladım,bir süre idare ettik sonra o da yetmedi ve ayakta salladım.ancak 6. aydan sonra diş maratonunun başlamasıyla ne gece ne gündüz düzenimiz kalmadı.her yöntemi deniyorum şu an battaniye arasında sallayarak uyutuyoruz.gece bazen yer 10 dk da ağlıyor...uyuduğu da oluyor tabi,bazı geceler (gece ağlamalarını saymıyorum) 11 saat kadar uyuyor,gündüz 1 ya da 2 kere uyutuyorum.çok nadir toplam 13 saat uyku uyuduğu oluyor.ama bu uyku benim kızıma fazla,bundan eminim artık.çünkü ne zaman bu kadar uyusa ertesi gün toplam 10 saati zor uyuyor.şunu anladım ki benim bebeğim gündüz hiç uyumasa bile asla akşam 9 da gece uykusuna geçmiyor.o saatte uyursa en fazla 1 saat sonra cin gibi uykusunu almış bir şekilde kalkıyor ve gece 2'ye kadar tepiniyor.
kısacası ben kontrol altına alamıyorum.sadece yapmak istediğim gün içinde 12 saat uyutabilmek.gece - gündüz bu süreye ulaşırsa mutlu oluyorum.gündüz 2 kez uyursa (süre hiç fark etmiyor,ister 3 saat ister 1) gece 11.30 dan aşağı asla yatmıyor,o saatte sallamaya başlıyoruz ne zaman uyursa.eğer 1 kez uyumuşsa 10 da sallamaya başlıyoruz.ben her yolu denedim,inanın ağlamaya dahi braktım.ama kızım o kadar uyanık ki onu bile kendine oyun yaptı.emziksiz asla uyumaz,bir kez emziği düşürdü yataktan,ben de yanına girip verdim (kapının önünde bekliyordum) baktı ki emzik düşünce anne geliyor,her verdiğimde kapıdan çıkmadan fırlatmaya başladı,sonra da elime verip bir daha almadı.
hani ben yaptım,ben başardım diyen anneler oluyor ya,ben onlara yalvarıyorum,Allah rızası için benim kızımla bir uğraşsınlar,bakalım teknik meknik söküyor mu:)))