iyi günler benim iki haftalık bir kız bebeğim var doğduğunda omuzlarında üst kolunda ve sırtında uzun ve sık tüyler. bende çok tüylüyüm. bebeğimin bu tüyleri dökülürmü. yoksa kalıcımı. aranızda böyle bişey yaşayan varmı. bunalıma girmek üzereyim lütfen yardım edin..şimdiden bu kdar tüylü olması normalmi...
ohoo bende esmerim benimde yeni doğdugumda kulaklarımın üstünde bile ince ince tüyler warmış omuzlarımdada ama büyüdükçe dökülmüş allaha şükür hiç yok ama annem anlatıp anlatıp güler hep panikleme kesinlikle dökülür
Kurban olam, düşündün şeye bak.
Bebeğini rahat bırak, o tüyler, saçları olduğu gibi hepsini dökülecektir.
Hormonları normale girince tüyler azalır.
Bebeğin hayırlı olsun, canım.
Herkes söylemiş zaten hepsi dökülüyor benim bebeğimde çok saçlı ve çok tüylü doğmuştu hatta kulaklarının üzerindekiler saçları kadardı neredeyse belinde kollarında da vardı hepsi döküldü şimdi kızım 6 aylık hiçbirinden eser kalmadı zaten sende yavaş yavaş hepsinin döküldüğünü yastığının yatağının üzerine düştüğünü fark edeceksin. Tek derdin bu olsun takma kafana boşu boşuna. Bebeğin hayırlı olsun
cevaplarınız için çok teşekkür ederim benim takıldğım konu ben çok tüylüyüm omuzlarımda sırtımda falan çok ama bebek olduğu için özellikle oralarının şimdiden uzun tüylü olması beni düşündürdü.. benim en büyük derdim tüylerim çok rahatsızım bu konuda her geçen gün daha da yıpranıyorum..kilo derdi olsa çözümü var ama tüylerin maalesef yokk..
Canım kilo derdi olsa çözümü var ama tüyün çözümü yok demişsin. Ama bence yanılıyorsun kilonun binbirtürlü nedeni var ve zayıflamak sanıldığı kadarda kolay birşey değil. Tüy için epilasyonla kesin çözüme ulaşabiliyorsun. Artık herbölgeye lazer epilasyon yapılabiliniyor ama kiloyu binbir zorlukla verdikten sonra tekrar geri alma ihtimalin herzaman var. Neyse daha önce dediğim gibi tekderdin bu olsun takma kafana . Anladığım kadarıyla sen çok zorlandığın için bebeğininde aynı şeyleri yaşamasını istemiyorsun bebeğin sana çekmesin istiyorsun ama benim etrefımda anneleri çok tüylü olup çocuklarının hiç öyle olmadığı yada tam tersi durumda olan birsürü insan var. Senin annende çok tüylümüydü gerçi herzaman aynı olacak değil senin tarafınada benzeyebilir babasının tarafınada benzeyebilir. Mesele en yakın arkadaşım hayatı boyunca tüy sorunundan şikayetçiydi (epilason yaptırıp kurtuldu) özellikle kollarında çok fazlaydı ama ablası ve annesinde böyle bir sorun yok hata normalden bile azdır yani kesin bir kural yok bu konularda.
benim annem de tüylü fakat benim kdar değil. iki tane ablam var onlarda da tüy yok ben de buna çok üzülüyorum ben neden bu kadar tüylüyüm diyorum. evden dışarı adım atmak istemiyorum.herkese bakıyorum kimsenin elinde kolunda yüzünde hiç tüy müy yok kendime bakıyorum tüysüz hiç biyerim yok...