'Bebeğini ölüme terk eden anneyi savunuyorum'

ben çocuğunu ölüme terk eden kadınların hiçbirini anlamıyorum, zaten hormonal olarak doğanın kanunu gereği annelik içgüdüleri herşeyden kuvvetli en azından ilk aylarda

saçma saftirik bir yazı
yine kürtaj mevzuu
namus apış arasında değilde nerde?
edepli erdemli evlilik dışı gebelik diye bişey mi var..
bırak allah aşkına

Dogru, sonrada bdv'de konu açilinca "nolur bebegi aldirma" "günah isleme" olur ama bebek dogunca kadina "namussuz"dan tut "oruspu" damgalari yapistiriyor. O bebegi hiç kimse bakmaz, o kadin sadece asaglanir. Ama yeterki dogursun degilmi? O bebegin dogduktan sonra neler yasayacagi hiç önemli degil, cami havlusuna konulsun, hiç annesini babasini tanimasin, yeterki insanlarin yapmacik vicdani yerinde olsun

Namus ayrica evet vajinada degildir. Biri evlilik disi gebelik yasiyorsa namussuz olmaz. Ve niyese bu "namus" kelimesi sadece kadinlara isliyor. Hiç kimse o bebegin babasini umursamiyor bile. Kadinin ismi her yerede apacik ortadayken, babasinin ismi bile belli degil. Adam olsaydi NAMUSLU olsaydi en azindan o bebegin cenazesini karsilardi, onu bile yapmadi.

Ha burda kadinin yaptigi elbette yalnis. Ben bu konuyu bir kaç gündür takip ediyorum. Bebek mesele açlik, sussuzluktan 3 günde ölüyormus fakat otopside bebek,kadin gittikten sonra 6,7 gün yasamis. Kadin da diyordu bebegi baska birine birakti diye. Yani o tez dogru çikiyor fakat kadin o kisiyi sadece kötü birsey oldugunda aramasini istemis ve aramayinca kendisi bebegi hiç sormamis.

Yani kadinin yaptigi yalnisliklari elbette var. Agir bir cezayi elbette hak ediyor fakat etrafa bakmadan sadece kadini suçlamakta yalnis. Mesela o tatildeki bakici olayina mahkeme hiç bakmamis. O bebegin babasina hiç ceza kesilmiyor. O kadinin ailesine hiç ceza kesilmiyor.

Ama tecavüz söz konusu oldugunda "kadin tahrik etmistir" diye, hafifletici sebebleri buluyorlar ama. Adam karisini öldürünce "kadin onu çileden çikardi" diye sebebler buluyorlar. Ya o münnever karabulut davasinda bile basbakan ta kendisi demisti "annesi babasi niye o kiza sahip çikmadilar" diye. Yani suç münneverinmis, evde olmadigi için.

Yani bu makaledeki baze seyleri destekliyorum. Hukuk bu ülkede gerçekten çok iki yüzlü isliyor.

Diger cinayetleri cok rahatlikla nefsi mudafa'ya soktuklari icin cezalarda daha hafifletici olabilr.....Ama bu bi care savunmasiz bir bebekten kendini korumak icin yanliz birakti,vs gibi seyler olamayacagina gore bu kadinda muebbeti haketmis..ama keske agirlastirilmis bircok muebbet alsaydi daha cok sevinirdim,hic degilse af yada cezai indirimden faydalanamazdi..Aileden korktuguda bir bahane ,onların arkadına sıgınıyor ama faydasi olmamis..Bebegin babasınında en az kadin kadar ceza almasida gerekli ayrica.

haklı olabilirsin

kesinlikle buralara yüzde yüz katılıyorum

Ya dikkatimi cekti babayada suc verilsin deniliyoda tam net bilmiyorm olayi konusan herkes bu adami ve yasadgi durumu cokmu iyi biliyorda konusuyor biri beni aydinlatsn adam kadinn hamilelginden haberdarmiyms bir cocugu oldugunu biliyormsta kadin 9 gun evde birakacgni soylemste adamda tamam mi demisyoksa adam sadece bazisinin uygun bulmadgi kimisininse normal karsiladgi bir sekilde kadinla berbar olms snrasnda kadinla gorusmems olamazmi yani adamla kadinin sucu aynimi bu asamada benm anladgim kadaryla ortadaki suc zavalli bir bebegin.olumu ve bu olume sebebiyet verende onu oylece birakip giden kadindradamin cocuktan haberi olupta cocukla ilgilenmemesi diye bir durum varsa bu da cok farkli bir boyuttr bence

Adam çoçuktan haberdar. Hatta ilk basta kadini kandirmis evlenecek diye, sonradan kadin hamile kalinca adam bu kadini öylece birakmis, aralarinda "kültür farki" var diye. Yani kisacasi bebegin hiç sorumlulugunu almamis. Birazcik vicdan sahibide olsaydi en azindan bu bebegin cenazesin karsilardi, mezarini yapardi. Onu bile yapmamis!

Yanlis anlamayin lutfende eminmisinz yada bir yerdemi okudunz biraz arastrdm sadece kadinn mahkemedeki beyanlari bunlar degilmi

Internette dna sonuclaryla ilgili bilgi bulamadm buarada bulabilen varsa link falan atabilirmi acaba hala sonuclanmadi baya oldu aciklanmasi lazim degilmi

Kadınların namusu bacak arasındayda erkeklerin namusu nerede? Dinen evlenmeden ilişkiye girmek günahsa erkekler neden ilişkiye giriyor? Onlar günahtan muaf mı? Neden ilişkilerde yalnızca kadınlar suçlanıyor? Madem erkekler dindar neden kadınları cinsel obje olarak görüyorlar? Kadın ilişkiye girmek istemişse adam günah deyip niye geri çevirmemiş, erkekliğinin şanına mı yakıştıramamış?

"T.A.'nın ifadelerine itiraz eden sanık Seçil M.D. de Adana'da iki hafta kaldığını belirterek, "T.A.'ya birçok kez evlilik dışı çocuk sahibi olmak istemediğimi söyledim. Ama buna rağmen isteğim dışında birkaç kez ilişkiye girdik." ifadelerini kullandı. Tatil dönüşünde T.A.'nın kendisine karşı tavırlarının değiştiğini dile getiren sanık, T.A.'nın Gölcük'e geldiğini ve burada hamile olduğunu yüzüne karşı söylediğini ileri sürdü."

Baba denen kişi bal gibi de bebekten haberdardır, bir kadın sevdiği adamdan hamile kaldıysa ve evlilik planları kuruyorsa gebeliğini saklamaz.
Bu olay yaşandığından beri kadına neler neler söyledim, yaptığı asla affedilemez, müebbet hapis kararını da haklı görüyorum fakat babanın da suçlu olduğu konusuna katılıyorum, ayrıca pedofililer, tecavüzcüler, katiller niye müebbet hapse çarptırılmıyor?
Küçük çocuklara tecavüz daha hafif bir suç mu ya da boşanmak isteyen bir kadını sokak ortasında öldürmek, sevdiği adamla evlendi diye hamile bir kadını töreler gereği infaz etmek çok mu masumane?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…