'Bebeğini ölüme terk eden anneyi savunuyorum'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Türkiye'yi sarsan Seçil öğretmenin aldığı ömür boyu hapis cezasına dikkat çekici bir eleştiri geldi. Radikal.com.tr yazarı Orhan Kemal Cengiz bugün çok tartışalacak şu yazıyı kaleme aldı. Ve tek suçlu Seçil öğretmen mi sorusunu sordu?
Sitene Ekle

Savcılar, yargıçlar cezayı kadın sanki İsveç'te, Finlandiya'da yaşıyormuş gibi basıvermişler; onun aldığı cezada, içinde yaşadığı bu ülkenin olağanüstü güçlüklerinden eser yok...

Bayram tatilinde ailesinin yanına gidip, Çocuğunu dokuz gün aç susuz bırakarak ölümüne sebep olan Seçil öğretmen bir cezayı hak ediyordu şüphesiz...

Ama ben bu kadına verilen ömür boyu hapis cezasını çok acımasız buldum.

Karısını delik deşik ederek öldüren gözü dönmüş caniler için bile bin bir mazereti kabul eden adalet sistemimiz, Seçil öğretmen için hiç bir hafifletici neden bulamamıştı...

Öyle mi gerçekten, iki aylık bir bebeğin ölüme giden yolda, Seçil öğretmen, bu dramatik bu dramatik gösterinin tek oyuncusu mu?

Kadını hamile bıraktıktan sonra yüzüstü bırakıp giden babanın; yaptığı kürtaj başvurusunu reddedenlerin; "bebeğimi yanımda götürseydim beni öldürürlerdi" dediği ailesinin hiç mi rolü yok bu dramatik sonda?

Savcılar, yargıçlar cezayı kadın sanki İsveç'te, Finlandiya'da yaşıyormuş gibi basıvermişler; onun aldığı cezada, içinde yaşadığı ülkenin olağanüstü güçlüklerinden eser yok...

Seçil öğretmen, cezayı, insanların evlenmeden doğum yapan bir anneyle aynı apartmanda yaşamakta beis görmedikleri; bu annenin devletten her türlü yardımı alabildiği; mesela bebeğini göğüsünü gere gere öğretmenlik yaptığı okula götürebileceği bir ülkede yaşıyormuş gibi alıyor...

Halbuki ki, anlattığı hikayeden de biliyoruz ki, çocuğunu evde sesi duyulmasın diye kuytu bir köşeye koyuyor, komşularından kapı bucak kaçırıyor...

Savcılar yargıçlar, bu kadına, bu ülkenin korkunç iki yüzlü ahlak kurallarını göz ardı ederek ceza verebilirler mi? Çocuğunu öldürdü diye onu kınayan pek çok insanın, komşusu olsalar, "ahlaksız kadın çek git buradan" diye kapısına dayanacaklarını göz ardı edebilirler mi?

Bu cezayı isteyen savcılarımız, ömür boyu hapis cezası veren hakimlerimiz, kızları evlilik dışı bir çocuk doğursa torunlarını kucaklarına alıp gururla adliyeye götürecek gönül zenginliğinde insanlar mıdır? Eğer böyle olsalardı, bu ülkede "namus" denen şeyin sadece apış arasına sıkışmış bir öğütme makinesi olduğunu ve evlenmeden çocuk doğuran bir kadına hayat hakkı tanımadığını görürlerdi.

Eğer böyle olsalardı, öldükten sonra çocuğunu hastaneye götüren bu kadının, hem fail ve hem de mağdur olduğunu; hepimizin de, değer yargılarımızla, ahlak kurallarımızla bu dramatik oyunun bir parçası olduğumuzu bilirlerdi...

Ömür boyu hapis cezası vermezlerdi...

saçma saftirik bir yazı
yine kürtaj mevzuu
namus apış arasında değilde nerde?
edepli erdemli evlilik dışı gebelik diye bişey mi var..
bırak allah aşkına

Kadınlara şiddet post: 368675v, member: 159216"hakkında e'yi sarsan Seçil öğretmenin aldığı ömür boyu hapis cezasına dikkat çekici bir eleştiri geldi. Radikal.com.tr yazarı Orhan Kemal Cengiz bugün çok tartışalacak şu yazıyı kaleme aldı. Ve tek suçlu Seçil öğretmen mi sorusunu sordu?
Sitene Ekle

Savcılar, yargıçlar cezayı kadın sanki İsveç'te, Finlandiya'da yaşıyormuş gibi basıvermişler; onun aldığı cezada, içinde yaşadığı bu ülkenin olağanüstü güçlüklerinden eser yok...

Bayram tatilinde ailesinin yanına gidip, Çocuğunu dokuz gün aç susuz bırakarak ölümüne sebep olan Seçil öğretmen bir cezayı hak ediyordu şüphesiz...

Ama ben bu kadına verilen ömür boyu hapis cezasını çok acımasız buldum.

Karısını delik deşik ederek öldüren gözü dönmüş caniler için bile bin bir mazereti kabul eden adalet sistemimiz, Seçil öğretmen için hiç bir hafifletici neden bulamamıştı...

Öyle mi gerçekten, iki aylık bir bebeğin ölüme giden yolda, Seçil öğretmen, bu dramatik bu dramatik gösterinin tek oyuncusu mu?

Kadını hamile bıraktıktan sonra yüzüstü bırakıp giden babanın; yaptığı kürtaj başvurusunu reddedenlerin; "bebeğimi yanımda götürseydim beni öldürürlerdi" dediği ailesinin hiç mi rolü yok bu dramatik sonda?

Savcılar, yargıçlar cezayı kadın sanki İsveç'te, Finlandiya'da yaşıyormuş gibi basıvermişler; onun aldığı cezada, içinde yaşadığı ülkenin olağanüstü güçlüklerinden eser yok...

Seçil öğretmen, cezayı, insanların evlenmeden doğum yapan bir anneyle aynı apartmanda yaşamakta beis görmedikleri; bu annenin devletten her türlü yardımı alabildiği; mesela bebeğini göğüsünü gere gere öğretmenlik yaptığı okula götürebileceği bir ülkede yaşıyormuş gibi alıyor...

Halbuki ki, anlattığı hikayeden de biliyoruz ki, çocuğunu evde sesi duyulmasın diye kuytu bir köşeye koyuyor, komşularından kapı bucak kaçırıyor...

Savcılar yargıçlar, bu kadına, bu ülkenin korkunç iki yüzlü ahlak kurallarını göz ardı ederek ceza verebilirler mi? Çocuğunu öldürdü diye onu kınayan pek çok insanın, komşusu olsalar, "ahlaksız kadın çek git buradan" diye kapısına dayanacaklarını göz ardı edebilirler mi?

Bu cezayı isteyen savcılarımız, ömür boyu hapis cezası veren hakimlerimiz, kızları evlilik dışı bir çocuk doğursa torunlarını kucaklarına alıp gururla adliyeye götürecek gönül zenginliğinde insanlar mıdır? Eğer böyle olsalardı, bu ülkede "namus" denen şeyin sadece apış arasına sıkışmış bir öğütme makinesi olduğunu ve evlenmeden çocuk doğuran bir kadına hayat hakkı tanımadığını görürlerdi.

Eğer böyle olsalardı, öldükten sonra çocuğunu hastaneye götüren bu kadının, hem fail ve hem de mağdur olduğunu; hepimizin de, değer yargılarımızla, ahlak kurallarımızla bu dramatik oyunun bir parçası olduğumuzu bilirlerdi...

Ömür boyu hapis cezası vermezlerdi...[/QUOTE]
Kadinlara siddet uygulayanlar ve kadinin ailesi hakknda soyledikleri dogru fakat masum bi bebegi olume terk etti boyle bi cezayi hakediyor

Evlilik dışı ilişki dinen de işte bu yüzden yasak, kadını ve çocuğu korumak için.. Burda ne kadar karşı çıkacak kişi olsa da evet namus bacak arasında ne yazık ki.. Bir de "bebeğimi yanımda götürseydim beni öldürürlerdi" nasıl bir bahanedir ya, insan çocuğu için kendi canını feda eder gerekirse.. Cami avlusuna bırakmak bile bu kadının yaptığından daha mantıklıdır, en azından biri görür de sahip çıkar. Evde resmen ölüme terketmiş bebeği.. Böyle bir suçla hapse girdi artık koğuşu ona zindan ederler.

Bebeğini yanında götürseymiş onu öldürürlermişmişmiş. Demek ki kendi canı bebeğinin canından daha önemli olan bir anne bu. Anne dediğin gerekirse kendi canını bebeği için seve seve verir be. Diğer canilere az ceza verilmesi bu kadının cezasını hafifletmez. Aç ve susuz kalan ağlaya ağlaya ölen bir bebek var ortada, benim yavrum var yatağında 1 dk ağlamasına dayanamam, sesini duyar duymaz koşar giderim yanına. Anne olunca insan daha hassas olur bebeklere karşı bu daha beter olmuş herhalde.

çok acımasızca olacak belki amacım kınamak değil Allah kimseye böyle birşey yaşatmasın.Dinimizin kurallarına göre yaşamış olsa evlilik dışı ilişki yaşamazsa nasıl başına gelecekti.

saçma.....Başkasının cezası az diye bu kadın bu cezayı hak etmemiş mi oluyor yani ?Nasıl bir mantık ? Bir bu insan kılıklı mı suçlu diye sormuş bir de,hadi herkes bir şekilde suçluydu diyelim,bu kadının bebeği öldürmesini haklı mı çıkaracak ? Bebek acıkınca,sıkılınca ne kadar ağlamıştır.Altını pisletmiştir,poosu kıpkırmızı olmuştur,huysuzlanmış yine ağlamıştır.Ağlaya ağlaya da ölmüştür yavrum.Hala konuşuluyor ya,dikkat çekmekten başka bir şey değil.Reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabı

Bu haberi duydugumdan beri soyledigim sey. Aslinda cevresi de suclu. Hep dedim evet bu kadin hatali ama yalniz bu kadin degil. Bebegin Babasi da, cevresi de suclu. Tek basina yapmadi ya bu cocugu!!! Hepimiz evimizde esimiz cocugumuzla ilgilenmese hemen sikayete baslariz ama cok yoruldum bilmem ne diye. Bu kadin ki dogumunu bile kendi kendine gecirmis. Hangimiz kocasiz doguma girsek sikayet etmeyiz ki??? Biraz el insaf ya insan basina gelmeden bilemez...

Ki hos zaten bu kadin memleketine giderken bebegi evde yalniz birakmamis. Bakici kadina birakmis.

Hatta Eminim ki bir cogumuz boyle bir sey yasamis bir kadinla ayni apartmanda bile yasamak istemeyiz...

Katılıyorum yazdıklarınıza.Kadın suçlu ama bebeğin babası da bir
o kadar suçlu.Kadına sahip olurken iyi ama hamile kalınca yüzüstü bırak.

kadının ailesinin çok tutucu bir aile olduğuna inanmak zor .okadar tutucuysan kızının tek başına yaşamasına izin vermezdi vede kadının kılığına bakarsak hiçte öyle aileden baskı görmüşe benzemiyor bence ku kadın ruh hastası

malesef ki güzel ülkemizde güzel adalet yok. 13 yaşındaki kıza kaç kişi tecavüz ediyor isteyerek oldu diye utanmadan rapor çıkarıyorlar. Cem Garipoğlu denen cani kızın bedenini ikiye ayırıyor 24 yıl hapis alıyor. Tribünde içki şişesini sahaya fırlatan deyimi yerinde arkası kuvvetli beyefendi bir çocuğun olumune sebep veriyor ama kim olduğu bulunamıyor.. Kadın cinayetleri almış başını gidiyor. Ama verilen cezalar adamına göre veriliyor. Bu kadın tek başına mı suçludur? Madem kurtaj olmasını reddediyorsun o zaman devlet olarak kadına ve çocuğuna bak, maaş ver. Ailesine de ceza ver çocuğun babasına da ceza ver. Ben de evlilik dışı ilişkiye karşıyım ama kendi adıma. Başkasının ne yaptığı beni ilgilendirmez. Herkesin namusu kendine. Kapı komşum olsa o kadın asla yüz çevirmem, ama malesef çoğu vatandaşımız benim gibi değil. Aa ne ayıp namussuz yaftasını yapıştırıyorlar. Ama erkeğe gelince konu hiçbiri birşey diyemiyor. Allah hepimizi bu kafadaki insanlardan korusun ..

Ne olursa olsun minnacık bebeği evde 9 gün bırakmak (öleceğini düşünmemiş,yersen..) caniliktir,kasten adam öldürmektir.Her şeyi eleştireceğiz diye saçmalıyor insanlar.Ne yapılacaktı ah canım ya senin annen baban öğrense seni öldürürdü,çocuğun babası da bakmıyor bu yüzden bebeği 9gün evde bırakıp açsızlıktan ve susuzluktan can çekişerek ölmesine neden olman gayet normal mi denecekti.Hakkettiği cezayı buldu.

Daha öncesinden anksnetiye bozukluğu olan ruh hastası bir kadın...
Aileden bu kadar çekinecek olsa yatağa gidecek bir ilişkiyi nasıl yaşıyor...
Karısını delik deşik edenede ömür boyu hapis verilsin bir bebeği evde tek başına bırakan kadınada...

Safsata bir yazıı..
Adalet sistemini eleştireceksen örnekler yanlış,
kürtajı eleştireceksen, bir bebeğin 1 hafta yalnız evde ölüme bırakılmasıyla alaka ne....

Adam haklı hanimlar, hakim, kadina ceza verirken diger katilleri sapiklari düşünüp kadinin cok masum kaldigini dusunecek ve serbest birakacakti.
Bu sacma sapan düşüncelerdir asil o yavrucagi öldüren. Kadın da demiştir muhakkak beni savunan birileri de cikar diye. Aha da çıktı. ..

Olan olmuş kadin omur boyu hapis almış zaten (ki vermekte haklilar) kisaca bu haber sacma ve hic bir önem tasimiyor..

Bıraksın bu işleri o sokak ortasında karilarini öldüren pislikler nasıl hak ediyorsa muebbeti bu pislik de hak ediyor. Diğerlerine az ceza verilmesi bu cezanın fazla olduğunu göstermez.

Bu kadın açık net bebeğin öleceğini biliyordu. Ben bu insan diyemeyecegim hiçbir cezaya fazla demem. O bebek nasıl öldü hala içim sizliyor

Ben bu kadının psikolojisinin normal olmadığını düşünüyorum. Ama var sayalım ki psikolojik bir sorunu var ve buna rağmen o bebeği dokuz gün yalnız bırakıp gitti. Yine de saçma bir yazı. Evet sokak ortasında kadın dövenlere, kadına psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulayanlara, tecavüzcülere, kadın katillerine de çok ağır cezalar verilmesi gerekiyor. Ama onların afla, indirimle, şunla, bunla gelenek görenek indirimi yapılarak erkenden salıverilmeleri, bu kadının cezasını çekmemesini gerektirmez. Tam tersini yazmalı hatta. Onlar ceza çekmiyorsa bu da ceza çekmesin demek yerine. Bu cezasını çekmeli, diğerleri de çekmeli olmalı bu sorunun cevabı. Evet kadın hamileyken terk edilmiş, evet evlilik dışı hamile kalmış, evet kürtaj isteği reddedilmiş, evet baskıcı ve hatta canına kıyacak bir ailesi var ama bunların hiç biri o bebeğin öldürülmesini haklı kılmıyor. O bebeği dokuz gün evde yalnız bırakmak yerine bir bakımevine verebilirdi, devletin yurtlarına verebilirdi ya da en iyisi o dokuz günlük tatile gitmeyebilirdi.... Yani her yönüyle saçma bir yazı.

Kadının akli dengesi bozuk.ölmüş bebeğini emmiyor diye hastaneye götürecek kadar bozuk..
yazıya da kesinlikle katılıyorum.
İkiyüzlü toplumun bütün linç i kadına...
Onu hamile bırakıp giden hayvanın,ona yaşamı dareden toplumun ve korkuyla yaşatan ailenin hiç kabahati yok!pes!

Yazının tek haklı noktası; kesinlikle çocuğun babası, kadının ailesi de ceza almalıydı. O yavrunun ölüsüne kimse sahip çıkmadı, son görevlerini bile yapmadılar.

Karısını delik deşen adama adalet işlemiyor diye bu kadını da serbest mi bırakmalıydılar yani, saçmalamış...

Anası babası öldürecek diye evladını ölüme terketmiş yaw, insan evladı için ölümü her şeyi göze alır... Hadi alamadı korktu, gidip bir evin kapısına bıraksaydı ya da sosyal hizmetlere terketseydi, illa ölüme mi terketmeliydi...

Zaten kadın kesin müebbet yatmaz bu ülkede müebbet yatan suçlu görmedim. Cezası bir şekilde indirime uğrar. Yazar bey üzülmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…