- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.478
- 133
- Konu Sahibi kirmizi puantiye
-
Benim de kızkardeşim bebeği 2 aylık olunca başladı kitaplar okumaya :)Bebeğime 2.ayından itibaren resimli kitap almaya başladım. Ayı ilerledikçe çeşitlendirdim. Şu an 15 aylık. Kendi gelip getiriyor kitabı kucağıma alıp okumam için. Dil gelişimi normal. Ayı ne gerektiriyorsa o kadar kelimesi var. Belki bikaç fazlası sadece. Pandemi vs derken pek insan da göremedi ilk bir yılında. Kelimeleri depoluyordur ilerde faydasını görürüm değil mi?
Bebeğine zamanında elinden geldiğince kitap okuyup da 2 yaşını geçmiş bebeği olanlar şu an nasıllar?
Maşallah. Çok sevindim kardeşinizin bebeği için. İnşallah biz de güzel günler görürüzBenim de kızkardeşim bebeği 2 aylık olunca başladı kitaplar okumaya :)
Çok akıllı ve kitap okunmasına bayılıyor.
Oturup kucakta yarım saat kitap dinlerdi.
1,5 yaşına gelince kitapların ismini söylerdi kardeşim hangisi olduğunu bilip getirirdi.
Ocak ayında 2 yaşına girecek çok akıllı maşaallahı var
Mevye sebze kartlarını da 3 ay önce çözmeye başladı isimlerini tam telafuz edemese de yakın söylediği kelimeler
Şimdi 10 a kadar sayabiliyormuş ve herkesin ismini söyleyebiliyor.
Kitap karakterlerindeki isimleri ( yabancı ) biliyor.
Kitap okumanın çok katkısı var bence.
Algıları yükseliyor çocukların.
Mutlaka faydasını göreceksinizMaşallah. Çok sevindim kardeşinizin bebeği için. İnşallah biz de güzel günler görürüz
Bende ogluma kitaplar almıstım ama okumamıstım genelde resimli kitaplardı ama hiç ilgisini cekmiyordu.Tam okumaya baslasam gelip kapatıyordu hala da istemiyor okumamı. Suan 3 yasında daha kelimeleri tam söyleyemiyor.kızım 4aylık yanında okusam oglum faydası olur mu?Kitapları cok sevsin istiyorm.Konuyu takipteyim hepinizden faydalanıyorum Elhamdülillah
Hemen bakayım ozaman insaAllah ilgisini ceker. Suan ilgisini ceker seyler oyun hamuru ve boyama kitaplari kalemleriyle baya vakit geciriyorHareketli kitaplar var onlardan başlamayı deneyebilirsiniz. Hem oyun etkinlik gibi olur belki ilgisini çeker
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını öneririm eğlenceli ve kısa cumleler. İnşallah dikkatini çekerHemen bakayım ozaman insaAllah ilgisini ceker. Suan ilgisini ceker seyler oyun hamuru ve boyama kitaplari kalemleriyle baya vakit geciriyor
Öyle tabi canım iş bankasına bakarım umarım faydası olurİşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını öneririm eğlenceli ve kısa cumleler. İnşallah dikkatini çeker
Oda güzel canım boyamayı sevmesi, benim oğlum da boyama sevmiyor meselaher cocuk kendıne özel ve farklı ilgi alanları oluyor
Yok canm niye geç olsun. Bir yerden başlamak önemli olan. Hiç öyle düşünme.Öyle tabi canım iş bankasına bakarım umarım faydası olurYani surda 3 ay öncesinde cocugum hiç birşeye yanasmıyordu.Sadece dagıtıp bırakıyordu.Tornavidalar tamirler va cok ugrasırdı. 3yasına girdikten sonra düzelmeye basladı şükür.İnsaAllah kitaplar içinde geç kalmamısızdır
İnşallah bizimki de sizin oğlunuz gibi olurÇok faydasını göreceksin canım emin ol.
3 yaşında bir oğlum var. Biz eşimle anne baba olmadan önce kendimz içinde aylık belli bir bütçemizi kitaba ayırırdık.
Cocuk sahibi olduktan sonrada bu böyle devam etti.
Oğlum 3 yasında kendini cok guzel ifade eden kelimeleri cok guzel ve dogru telaffuzu ile kullanabilen anlamlı cümleler kurabilen bir çocuk. Kelime dağarcığı çok geniş yaşına göre.
Herseyi konusarak ıfade eden bir cocuk, duygularını çok güzel dile getiriyor. Uyumak istediği zaman hadi anne kitap okuyalım diyor. Önce ben okuyorum sonra sorular soruyorum. Bazen yarıda kesıyorum kendi resımlere bakarak devam ettiriyor.
Ya da sadece kendisi resimler den yola cıkarak anlatıyor. Ses tonunuzu bıle kopyalıyor cocuklar. Ne verirseniz onu alacaksnz. Cok iyi yapıyorsunuz.
İnsanlar bir ortama girdiğimde bu cocugu nasıl boyle yaptın diyorlar. Ben yapmadım aslında sadece normal hayatın akısını yasadık eşimle cocugumuz da bize uyum sagladı.
Kendimde çocuk gelişimi ve eğitimi okumustum iyi kötü tecrübelerim vardı ama annelik başka birsey. Hersey kendılgnden gelişiyor
Bide idealist anne olmadm. asla telefon vermem vs gibi gerektgnde telfn da verdm cizgi filmde izledi ama herseyin ölçülü ve kontrollü olması cok onemli
Kitaplarla nekadar erken tanışır ve haşır neşir olursa okadar güzel olur hem sizin hem çocugunuzun kendisi için.
Kocaman resimli kalın karton sayfalı kitaplar alıp resimler üzerinden konuşmak da olur bu aydaBende ogluma kitaplar almıstım ama okumamıstım genelde resimli kitaplardı ama hiç ilgisini cekmiyordu.Tam okumaya baslasam gelip kapatıyordu hala da istemiyor okumamı. Suan 3 yasında daha kelimeleri tam söyleyemiyor.kızım 4aylık yanında okusam oglum faydası olur mu?Kitapları cok sevsin istiyorm.Konuyu takipteyim hepinizden faydalanıyorum Elhamdülillah
Ben de istiyorum her şeye hevesi olsun ama bakalım bizimki ne olacakYok canm niye geç olsun. Bir yerden başlamak önemli olan. Hiç öyle düşünme.
Güzel olur inşallah. İllede kitap okumayı sevecek diye birsey yok. Belki farklı seylerden hoşlanacak.
İlgi alanları buyudukce degıseblr, sizde o buyudukce fark edeceksnz zaten.
Ben de yuzme dersleri aldrmak ıstıyordm en buyuk hayalim di oğlumun yuzmeyi sevmesi, öğrenmesi ama nefret ettizorlamadık. Suan at binmeyi seviyor. Her haftasonu goturuyorz. Özguven gelısımı ıcın at binme de cok faydalı.
4 yasına geldgnde bu ilgisi degsmezse bınıcılık kursuna vermek ıstıyorz.
Çok yere goturduk tekvando boksyüzme hiç birini yapmak istemedi at binmeyi sevdi.
Çocuk ne istiyorsa ona gore şekilleniyor zaten sen nekadar heves etsende onemli olan onun hevesi ve ilgisi
Ben de istiyorum her şeye hevesi olsun ama bakalım bizimki ne olacak
Zorlama yok ama acaba merak edecek mi gelip bakıp heveslenecek mi diye örnek olmaya çalışırken kendimden geçiyorum dikkatini çekmek içinÇokta zorlamamak lazm ya bseylere mutlaka ilgisi kayıyor zaten cocukların onemli olan fark edebılmek ve doğru yönlendirmek
Zorlama yok ama acaba merak edecek mi gelip bakıp heveslenecek mi diye örnek olmaya çalışırken kendimden geçiyorum dikkatini çekmek için
15.5 aylıkSizin daha küçük heralde. Kavram kartlarından başlayabilirsin
Çocuk ne gorurse onu yapar doğru yapıyorsun. Once biz kendimizi düzelticez ki cocuklarımızdan da güzellikler bekleyebilelim
15.5 aylık
Benim kastettiğim resim yapmayı da sevsin, müziği de sevsin, yazı yazmayı da onu da bunu da vs birsürü şeyİnşallah yeteneği vardır hevesi de olur inşallah:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?