• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğini emziremeyenler:( bende sizdenim maleseffff

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
kızlar benim oğlum beni tamamen bıraktı sayılı8r sütüm yetmiyordu doymuyordu doktor mamaya başladı şimdi sadece mama istiyor göüsümü verince bir çığlık basıyoır ki görmeyin sütüm az demek ki çok üzülüyorum oysa ne kadar çok istiyordum emzirmeyi bazı anneler emzirmekten sıkıldım diyor oysa ki yavruları için ne kadar güzel bişey yaptıklarının farkında deüğiller keşke benim bebeğim göğsümüğ çekince feryat etse ağlasa ama nerde şimdiş elimle sağıp içiriyorum o da ne çıkarsa elektrikli pompa işe yaramadı napalım benim bebeğimin anne sütüğ kısmeti bu kadarmış ama içimde öyle büyük bir burukluk var ki galiba hazmedemiyorum çok zoruma gitti bebeğimi bile doyuramadım nasıl bir anneyim ben dilerim tüm bebekler anne sütüyle büyür

Merhaba Selcan,
Üzüntünü anlayabiliyorum çünkü ben şimdiden başladım acaba sütüm yetecek mi endişesi taşımaya. Şu an 35. haftalık hamileyim. Senin doğum şeklin neydi? Kfama takılan iki soru var. Acaba sütün az gelmesi ya da az gelmesi sezeryan olanlar da daha mı çok oluyor? Bir de göğüsün küçük olması sütün miktarını ve emzirmeyi etkiliyor mu?

inan çok üzüldüm ama sütüm yetmiyooo olayını kabul etmiyorum ben.Daha hamilelikte beslenmene dikkat edeceksin Bebeğin bulmuş tabi biberonun cukur cukur alıştı seni tabbii emmez.Kaşıkla vrseydin ya senden alacağı 1 damla bile yeter ona emin ol.....Kendinide üzme daha lohusa sayılırsın sen.Yediklerine dikkat ediyormusun ılık ve sulu gıdalar yemeye çalış....stres anne sütünü etkileyen en önemli faktör.Relax ol al bebişini kucağına sıyrıl içindeki negatıflıkten....

kelebekçim göğüs büyüklüğü fark etmiyo.Ama sana tavsiyem kuru üzüm bol tüket hoşafını yap iç şimdiden başla seni temin ederim 1 haftada bebeğin gelişimini bile fark attırıyo.Yrıca göğüslerine şimdiden bepanthen al ve sür demedi deme yara olma olasılığında hiçççç emziremezsin.....Ben 2 bebeğimide normal doğumla yaptım o kadar memnunumki anlatamam.Normal doğumda vücut bebeğe hazır oluyo.Sezeryanda gününden önce olunca doğum elbette hormonol olarak süt hazır olmuyo.
Sen sen ol ılık su ve ısırgan otu kullan doğumdan sonra inan sütün fokur fokur olacaktır.Nane çayıda bebeği sakinleştirir.
Rabbim bir avazda kurtarsın.....Sağlıkla beraber huzurlu mutlu ömrü olsun bebişinin.......

canım inşallah alır bir daha sen yine ara ara denemeye devam et. bırakıp nice sonra başlayanları biliyorum. sen moralini yüksek tut ve alacak diye düşün. kazanan sen olursun inşallah

Teşekkürler Circassian,tavsiyelerin için, Yazdıklarını not alacağım. Ayrıca söylediklerine ilaveten beyaz dutun kurusunu da tavsiye ettiler. Sütü gerçekten artırıyormuş.
Ben de dün lansinoh göğüs kremi aldım günde iki defa sürmeye çalışıyorum göğüs uçlarına. İnşallah doğum zamanına kadar işe yarar.
Tüm annelere bol sütlü emzirme dönemleri diliyorum:))

inan çok üzüldüm ama sütüm yetmiyooo olayını kabul etmiyorum ben.Daha hamilelikte beslenmene dikkat edeceksin Bebeğin bulmuş tabi biberonun cukur cukur alıştı seni tabbii emmez.Kaşıkla vrseydin ya senden alacağı 1 damla bile yeter ona emin ol.....Kendinide üzme daha lohusa sayılırsın sen.Yediklerine dikkat ediyormusun ılık ve sulu gıdalar yemeye çalış....stres anne sütünü etkileyen en önemli faktör.Relax ol al bebişini kucağına sıyrıl içindeki negatıflıkten....

inan bende çok üzülüyorum uzaktan davulun sesi hoş geliyor sütü yeten anneler yetmeyenin halini asla anlayamaz söylediklerini yapmış olma ihtimalimizi bi düşün istersen bizim aklımıza da gelmiştir kaşık falan biraz duyarlı olsak manevi destek olsak yeter dedim ya emziremeyen annelerin psikolojisini kimse anlayamaz yorum yaparken nolur düşünerek yapalım yinede cevap yazdığın için teşekkür ederim

hoşgeldin canım armamıza mkaç aylık ..........

4.5 canım mecbur kaldık aç ka<ldı kilo kaybetti gaz sancımız çoktu emmek eziyet oldu yavruma çok acı çekti şimdi çok mutlu karnı doyuyor ama ben çok üzülüyorum emmediği için bende ne sağarsam gün içinde onu da içiriyorum

kızlar benim oğlum beni tamamen bıraktı sayılı8r sütüm yetmiyordu doymuyordu doktor mamaya başladı şimdi sadece mama istiyor göüsümü verince bir çığlık basıyoır ki görmeyin sütüm az demek ki çok üzülüyorum oysa ne kadar çok istiyordum emzirmeyi bazı anneler emzirmekten sıkıldım diyor oysa ki yavruları için ne kadar güzel bişey yaptıklarının farkında deüğiller keşke benim bebeğim göğsümüğ çekince feryat etse ağlasa ama nerde şimdiş elimle sağıp içiriyorum o da ne çıkarsa elektrikli pompa işe yaramadı napalım benim bebeğimin anne sütüğ kısmeti bu kadarmış ama içimde öyle büyük bir burukluk var ki galiba hazmedemiyorum çok zoruma gitti bebeğimi bile doyuramadım nasıl bir anneyim ben dilerim tüm bebekler anne sütüyle büyür

canım benim yaaa sakın üzülme olayın senin anneliğinle bir alakası yok benim bebeğimde emmiyordu sonra alıştı şakır şakır sütüm geliyordu doktorumuz emziğe alıştırın çok emiyor dedi bebeğim emziği aldı beni bıraktı şimdi 9,5 aylık ama nerdeyse 4 aydır hiç denecek kadar az emiyor bende kahroluyorujm ama elimden de birşey gelmiyor

ya herkes 2 yaşına kadar emziriyo bu bebişler niye bizi üzüyo ki böyle?insan kendini berbat hissediyor,nerde yanlış yaptım diye düşünüyor ve anne sütü gibisi yok,bağışıklık için çok önemli napıcaz böyle ya?

Merhaba Selcan,
Üzüntünü anlayabiliyorum çünkü ben şimdiden başladım acaba sütüm yetecek mi endişesi taşımaya. Şu an 35. haftalık hamileyim. Senin doğum şeklin neydi? Kfama takılan iki soru var. Acaba sütün az gelmesi ya da az gelmesi sezeryan olanlar da daha mı çok oluyor? Bir de göğüsün küçük olması sütün miktarını ve emzirmeyi etkiliyor mu?

Bilkais büyük göğüste az süt olurmuş.Marifetnamede yazıyormuş.

Ben de kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum,doktorların büyük bir çoğunluğu emzir birşey olmaz dedi,2,5 ay emzirdik,süt yetti yetmedi sıkıntılarıyla,1-2 doktor da her görmesinde emzirmesen iyi olur diyordu,sonunda içimiz rahat etsin birşey filan olursa dedik,ve kestik , o duyguları ve birazda fazlasını,tereddüt , acaba iyi mi yapıyorum köyü müyü yaşadım.Süt az mı lar gene iyiymiş,mama takviyesiyle halloluyordu.
Selcencim napalım sadece bizim bebeklerimiz mi sanki,mamalar kaliteli artık,hem de büyüdüler,muhallebiydi yoğurttu gidecekler napalım,nasipten ötesi yok canım üzülme annelik sadece emzirmek mi.Hem mama hazırlamak daha zor:)

inan bende çok üzülüyorum uzaktan davulun sesi hoş geliyor sütü yeten anneler yetmeyenin halini asla anlayamaz söylediklerini yapmış olma ihtimalimizi bi düşün istersen bizim aklımıza da gelmiştir kaşık falan biraz duyarlı olsak manevi destek olsak yeter dedim ya emziremeyen annelerin psikolojisini kimse anlayamaz yorum yaparken nolur düşünerek yapalım yinede cevap yazdığın için teşekkür ederim

İnsan yavrusu bir damla süt emsin diye neler yapıyor tabiki sütü çok olanların bunu anlamasına imkan yok, doktorların dediği herşeyi yapıp üstüne internette okuyup, onu ye yok bunu iç bunlarıda yaptık sırf emsin diye hala gece 3-4 saatte bir kalkıyoruz ama yok gelmiyor ne yapalım yorum yapan arkadaşlar bizim gibi annelerin buraya yazmasındaki amaç biraz manevi destek ve belki umut , bizde istiyoruz çocuklarımızı en az 2 yıl emzirmeyi bu yüzden yorum yazarken lütfen dikkat

canım belki diş çıkarıyodur o yüzden seni emmiyodur
benim oğlumda yaklaşık 1 ay önce emmiyodu
doktora gittik kontrol için burnu akıyodu sordum doktoruna
haasta oluğu için emmiyodur dedi
sonra eve geldik gece beni emmeye başladı
sabaha kadar bence sende bırakm emzirmeyi sürekli teklif et
özellikle uyku sersemindeyken bak göreceksin galip sen çıkıcaksın selcan'cım

söylemesi kolay tabi yaşamayan anlamaz benimde kızım ben işe gidince sütümü kaşıkla vererek besliyordu annem günde sadece 3 saat gidiyordum ama kaşığı almıyor 3 saat boyunca çığlık çığlığa ağlıyordu dayanamadım biberon verin dedim emmeyi bıraktı. 1.5 aylıkken bıraktı emmeyi. sağdım verdim 4 ay bitene kadar sadece anne sütü aldı 5. ayda günde 2-3 öğün anne sütü 6. ayda günde 1 öğüne düştü. sağ ver kardeşim nekadar olursa olsun

benimde ilk doğum yaptığımda sütüm kayısı suları tatlılar vs geldi sonra bi ara yine azaldı bol su yediklerime dikkat ederek bunu atlattım fakat sonrasında kızım emmemeye başladı memeyi görünce kendini geri atarak ağlamaya başladı çok uğraştım emmedi hep uyutup öyle emzirdim ama yılmadım ben kazancam dedim eğer emzirmezsem ona zarar biraz aç bıraktım düzelir gibi oldu sonra yine aynı oldu.. bi int. sitesinde okudum emmemesi anneden kaynaklı diye çok zoruma gitti çözüm önerilerinde bulunmuşlardı ten temasını daha iyi sağlamak için beraber banyo yapın diyordu sonra bebeğimle banyo yapmaya başladık bıcı bıcı esnasında emiyo çıkınca yine aynı dedim bu işe devam etmeliyim yine devam ettim hele bigün banyodan çıktım bornozumu giydim onuda içine koydum bi baktım bi yeri emiyo meme diye :1rolleyes: 5 -6 banyodan sonra artık allaha şükür kızım eski haline döndü :nazar: :nazar: hihoyyyt emmiyorsa bebeğiniz siz kazanın bebeğiniz değilll...

bizim bi tanıdığın kızı bu sene ilkokula başlayacak hala annesini emiyormuş düşünün 7 yaşında ve kadının hala sütü var inanamadım şok oldum. ben 6 ay emzirsem razıydım :( bizimki biberonda almıyor ben mamaya başladıktan sonra kaşıkla verdiğim halde mamanın tadını alınca bıraktı..

Son düzenleme:
bu bi savaş sonuçta ya bücürükler galip gelecek ya biz...ben hala direniyorum bakalım nereye kadar devam edecek,şimdi elektrikli pompa alıp onla sağıp biberonla vermeyi düşünüyorum,anne sütü alsın da nasıl alırsa alsın,kendimi çok kötü hissediyorum ya,çevremde o kadar insan var ki emmiyosa rahat bırak çocuğu diyen,bi kaç kez emmedi diye emmiyo napim diyen,sütüm yok artık emzirmiyorum diyen...şaşıyorum bunları duydukça ya,2 yaşına kadar emmesini öyle istiyorum ki...

benim doğumdan 5 6 gün sonra sütüm geldi kızım kaç gün aç kaldı sarılık oldu o arada mama werdim sonra sütüm azdı ama werdirmedim mama gündüz idare ediyodukda gece uyumuyodu artık mecburen kayınvalidem mama werelim diyodu kızıyodum werin diyodum ben çıkıyodum odadan ne kadar zordu ağlamakla geçti lohusalığım o mama yedikçe ben kahroldum herşeyi denedim bi türlü artmadı sütüm 1 ay sonra kontrole gittik kilo almamış mamaya başlattı dr biberonla werceksin dedi mamanın tadına alışıpta bırakırbırakırsa kaşıkla filan olmaz dedi şimdi mama yiyo hemde emiyo naptıysam artıramadım hala sütümü elektrşklş pompayı bende düşündüm ama manuelle sağıyorum çok zor çıkıyo hatta birinde kesildi gibi burda kiralayanda yok alıp deneyebileceğim biyerde yok satan biyerde yok alabildiği kadar alsın diyorum kızım anne sütü bende isterdim uzun bi süre emzirmeyi neler hayal etmiştim ama olmayınca olmuyo üzülüyorum ama sağlıklı olsunda mamayla büyüsün napalım sizin yine 5 aylık olmuş bebekler emzirmişsiniz bi süre

Back