Bebek Beslenmesi bebegini biberonla (sutunu sagarak) besleyenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

peppermint

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2009
7.316
6
158
İstanbul
merhaba arkadaslar,

benim dogumum biraz zorlu oldugundan yogun bakimda kalmam gerekti,
bu arada bebegim biberona alismis;

sonra ne yaptiysam veremedim mememi; simdi hic olmazsa anne sutu alsin diye devamli sagiyorum sutumu;

ama nereye kadar boyle gider bilmiyorum;

merak ettigim uzun sureler bu sekilde begini beslemeyi basarabilen var mi?

simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

merhaba arkadaslar,

sonra ne yaptiysam veremedim mememi; simdi hic olmazsa anne sutu alsin diye devamli sagiyorum sutumu;

canım ben de daha yeni anneyim böyle bi tecrübem yok ama neden sorun olsun ki? sen sütünü düzenli olarak sağıp (sanki bebeğini emziriyormuşsun gibi mesela 2-3 saatte bir) bebeğine verdikten sonra sütün de azalmaz, bebeğin de beslenir...başka ne sorun olabilir ki?ayrıca sağma işlemiyle sütün azalması da doğru bişey değilmiş, önemli olan şu; sütünü sağarken göğüs boşalıp da artık süt gelmez olduğunda yine de bi 5 dk boş boş göğsünü sağarsan o zaman beyine daha fazla süt üretmesi için mesaj gidiyo ve sütün azalmıyo...çünkü bebekler memeyi boşalttıktan sonra fazladan boş memeyi emerek bunu yapıyolar ama biz sütü sağarken süt bitince bırakıyoruz sagmayı, sütü zamanla azaltan buymuş...hatta sanırım bu topikte birileri yazmıştı bunu, sen de okumuşsundur, belki de sen yazmıştın hatırlayamadım:)canını bunlara sıkıp da strese girme, rahat ol, bebeğini anne sütüyle besliyosun ya, daha ne dimi:))miniği de benim için öp:)

canım ben de daha yeni anneyim böyle bi tecrübem yok ama neden sorun olsun ki? sen sütünü düzenli olarak sağıp (sanki bebeğini emziriyormuşsun gibi mesela 2-3 saatte bir) bebeğine verdikten sonra sütün de azalmaz, bebeğin de beslenir...başka ne sorun olabilir ki?ayrıca sağma işlemiyle sütün azalması da doğru bişey değilmiş, önemli olan şu; sütünü sağarken göğüs boşalıp da artık süt gelmez olduğunda yine de bi 5 dk boş boş göğsünü sağarsan o zaman beyine daha fazla süt üretmesi için mesaj gidiyo ve sütün azalmıyo...çünkü bebekler memeyi boşalttıktan sonra fazladan boş memeyi emerek bunu yapıyolar ama biz sütü sağarken süt bitince bırakıyoruz sagmayı, sütü zamanla azaltan buymuş...hatta sanırım bu topikte birileri yazmıştı bunu, sen de okumuşsundur, belki de sen yazmıştın hatırlayamadım:)canını bunlara sıkıp da strese girme, rahat ol, bebeğini anne sütüyle besliyosun ya, daha ne dimi:))miniği de benim için öp:)

cnm cok sagol, moral oldun bana.
dedigin topikleri ben de okudum cnm; pompayla sagmak sutu azaltmaz diyenler oldugu gibi, "pompa sutumu bitirdi, damla damla geliyor; tek gogsumden hic gelmiyor..." vs yorumlar da okudum , moralim bozuldu

bir de beni kim gorse "aa boyle ugrasilir mi, emzir mutlaka, ac birak alisir vsss" turlku yorumlarda bulunuyorlar; halbuki benim kizim acikti mi kiyameti kopariyor, o zaman hic de almiyor memeyi,
tokken de oyuncak gibi diliyle biraz oynuyor memeyle, sonra igrenc biseymis gibi itmeye basliyor

dedigin tavsiyeye uyucam cnm
cevabin icin cok cok sagoll

dedigin topikleri ben de okudum cnm; pompayla sagmak sutu azaltmaz diyenler oldugu gibi, "pompa sutumu bitirdi, damla damla geliyor; tek gogsumden hic gelmiyor..." vs yorumlar da okudum , moralim bozuldu

bir de beni kim gorse "aa boyle ugrasilir mi, emzir mutlaka, ac birak alisir vsss" turlku yorumlarda bulunuyorlar; halbuki benim kizim acikti mi kiyameti kopariyor, o zaman hic de almiyor memeyi,
tokken de oyuncak gibi diliyle biraz oynuyor memeyle, sonra igrenc biseymis gibi itmeye basliyor

ağzı olan konuşuyo boşver:))) herkes çok biliyo zaten:)))uğraşan sensin onlara noluyo:)ayrıca bebeğin için herşeye değer, memeyi almıyosa almıyodur, anne sütünden mahrum bırakmamak için daha fazla ne yapabilirsin ki:)onların dediği gibi aç bırak alır vs onlar da hikaye, benim oğlum da inat ediyo bu aralar huysuzluk yapıyo memeyi alırken, ben de silikon uç kullanıyorum öyle alıyo, göğüs uçlarım küçük sanırım:)o da çok aç da olsa almadı mı almıyo valla:))o yüzden içini ferah tut, sen anne olarak en iyisini bilirsin merak etme :)))

cevabin icin cok cok sagoll[/

aynı şeyleri yaıyoruz canım.bende tutturamadım hem göğüs ucum yoktu hemde sütüm geç geldi.bende sağıp veiyorum biberonla.ağzı olan konusuyo yok aç bırak yok ille tuttur çıldırıyo acıkınca ya imkansız kıpkırmızı oluyor elim ayagım dolaşıyo.memeyi imkansız almıyo.bende mama takviyesi yapıyorum sütüm akşama bitiyo.aptamil kullanıyorumda başka önereceginz marka var mı

merhaba arkadaslar,

Bende ilk baslarda senin gibi sutumu sagmak zorundaydim.. Bana doktorlar ozel bir biberon verdiler. Meme ye donus kolay olsun diye. emzik kismi meme yapisi gibiydi.. Ve ben her emzirdigimde ilk once 10 dk kadar kendi mememi deniyordum.. istemezse biberon veriyordum. Doktor deneme suresini 30 dk fazla tutma demisti.. Ve dr endiselenmememi sutun bir kez geldiyse sorun yok diyordu. Ilk 12 hafta itina gostermeni tavsiye ederim. Sut sagdiktan 10dk sonra tekrar sagarsan sutun zaten cogaliyor.. Arz talep meselesi!! Dikkat et sende benim gibi gogus uclarini yara yapma. her gogsunu 5 dk fazla sagma!

iNsan bebegi icin canini vermek istiyor.. Benim bebis alisti.. Umarim seninkide alisir.. Bebegine kendin emzirirsin. Inan cok daha hijyenik ve kolay.. Sabir dilerim..

-her 2-3 saatte bir mutlaka sutunuzu sagin(sutunuz normal yada iyi geliyorsa)
-gogsunuz tamamen bosalana kadar hatta bir sure daha sagin
-ozellikle geceleri sagma sikligi daha cok olsun,bu beynin sut uretimi icin asil komut aldigi zaman dilimi cunku
-bebeginize her ogunden once ilk olarak kendi memenizi,ardindan onceden sagip hazirladiginiz sutunuzu verin,kuzunuz karnini doyurur doyurmaz yine sagma isine donun
-bu sik sik sagma isini (sutunuzu arttirmak amacli sagacaksaniz 1 hafta 10 gun boyunca 1-1.5 saat siklikla sagin)bir sure surdurun,genellikle 3-4 aylikken sutunuz en yuksek seviyesine ulasacaktir,ondan sonra da sagma isini aksatmayin.
-sutunuzun azaldigini hissettiginiz zamanalarda hemen yine 1 haftalik sik sagma maratonunu uygulayin ve sutunuzu arttirin
-asiri hijyen duygusuna kapilip gogus uclarinizi yara yapmayin,gunde bir defa yikamaniz yeterlidir
-unutmayin ki sutunuzu sagmak icin harcadiginiz zaman oldukca uzun olacagindan genellikle size bebek bakiminda yardimci olacak birine ihtiyac duyacaksiniz
-ne olursa olsun bebeginizn kursagindan gecen her damla anne sutu sizi inanilmaz mutlu edecek ve kesinlikle deger dedirtecektir.

ben kendim 6 ay kizimi sagarak besledim,mama takviyesi de yaptim.Sutum giderek azaldi,ama azalmasinin en buyuk nedeni cesitli nedenlerden benim sut sagma sikligini azaltmam oldu,en sonunda da sut cikaracam diye gogsumu bastirmaktan zedeleyince doktor karari ile tamamen kestik.Umarim doya doya anne sutu alan bebelerden olur bebekleriniz,saglicakla.

benim miniş uyurken emiyor bu huyuda bir ay önce başladı.uyanıkken sağdığım sütü biberonla veriyorum.süt sağma sıklığım işe başlamam nedeniyle biraz uzadı.o yüzden sütümmde de azalma başladı günde 1 ya da iki öğün mama ek besin takviyesi yapıyoruz.bebeğim 6.ayında.

Tamamen benim yaşadıklarımı yazmışsınız. Bebeğim 11 günlük doğduğu günden beri bir kere olsun emmedi arada alacak gibi oluyor 2-3 çekmeye çalışıyor ve bırakıyor arkasından sanki canını yakıyormuşum gibi bir ağlama krizine giriyor ve biberonla sütümü vermedikçe susmuyor üstelik biberonla mama verince de almıyor. Devamlı süt pompasına yapışık haldeyim parçalarını sürekli kaynar su ile steril etsem de hijyen takıntısından kurtulamıyorum. Etrafta bebeğini emziren anneler gördükçe kahroluyorum. Sütüm var ama bebeğim beni emmiyor şaka gibi. İlk günler göğsümün ucu yok ondan almıyor dedim kaşıkla besledik sonra sarılık oldu sık beslenmesi gerektiği için biberona geçtik. Silikon meme ucu, emzik dahil önerilen her şeyi denedim :43::43::43::43: Dua ediyorum başka çarem yok ama bebeğim gün geçtikçe biberona daha çok alışacak ve hiç almayacak memeyi. Herkes aç bırak acıkınca alır diyor dedemiz çocuk doktoru aç bırakma sık sık dene diyor başka bir şey demiyor. Çok yıprandım gerçekten. Şimdilik tek tesellim biberonla da olsa anne sütü alması. Buna da şükür ama ne olur beni emse kendimi çok eksik hissediyorum :43::43::43:

cevabin icin cok cok sagoll[/

aynı şeyleri yaıyoruz canım.bende tutturamadım hem göğüs ucum yoktu hemde sütüm geç geldi.bende sağıp veiyorum biberonla.ağzı olan konusuyo yok aç bırak yok ille tuttur çıldırıyo acıkınca ya imkansız kıpkırmızı oluyor elim ayagım dolaşıyo.memeyi imkansız almıyo.bende mama takviyesi yapıyorum sütüm akşama bitiyo.aptamil kullanıyorumda başka önereceginz marka var mı

Ben de ilk günler aptamil veriyordum o zaman sütüm çok azdı doktor dedemiz onu tavsiye etti sen neden başka bir marka arayışındasın canım? Benim bebeğim de kıpkırmızı oluyor acıkınca ağlamaktan. Ve memeden iğrenir gibi yapıyor çok üzülüyorum yaaa:50::50:

bizim doktor abi yada amcamız (yaşlı değil) anne sütü için özellikle ilk günlerde sık sık annenin memesiyle, bebeğin ağzının temas etmesi gerektiğini hep söyler. özellikle ilk 10 gün önemli, ne kadar sık emerse , süt o kdara çok ve hızlı geliyormuş. mamayı ise eğer anne sütü az ise, bu dönemde kaşıkla ve doyacak kadar değil, aç kalmayacak şekilde günde 3-4 kez verin diyor

Kendini eksik hissetmek... kesinlikle doğru ifade bu,ben de göğüs uçlarımın olmaması nedeniyle,ne denediysem emzirme konusunda başarılı olamadım,neredeyse doğduğundan beri sağarak besliyorum ve artık denemiyorum da emzirmeyi,pes ettim. ama bu şekilde nereye kadar sütüm yeter bilmiyorum,emziremediğim için kendimi eksik,birileri geldiğinde ve gördüğünde ezik hissediyorum:( yalnız ben günde 4 kez sağıyorum,ortalama 250 cc çıkıyor bir sağmada,sık sağdığımda az çıkıyor,böyle de günde 4 kez az mı sağıyorum acaba,zamanla sütüm kesilir mi???

canım benim doğumda sorunlu oldu suyum geldiği halde 2gün boyunca çocuğu anne karnında susuz beklettiler normal olsun diye ama bende açılma olmayınca sezeryanle aldılar öyle oluncada sütüm tam 3gün gelmediği gibi enfeksiyon riskinden 1hafta boyunca bebeğim yoğun bakımda kaldı o sırada mama verdirdi doktor sonradan gelen sütümde bebeğe yetmedi benim oğlumda biberona alıştığı içi beni emmedi dolu dolu süt gelmedikçe bağırdı itti beni çok üzülüyordum saatlerce emzirmek için uğraşıyordum ama yine o galip geliyordu biberonla mama veriyorduk süt oldukça ben kendimi sağıp veriyordum bi tanıdığımız mamayı kaşıkla vermemizi bi süre öyle devam etmemizi söyledi dediğini yaptık 1hafta sonra oğlum beni emmeye beşladı ama benim sütün kalitesi yok oğlum doymuyordu mamaya devam ediyorduk önce kendimi emzirip sonra biberonla mama veriyordum şimdi 3aylık olduk hala önce beni emiyo ama mamaya iyice alıştı süt olsada bi süre emdikten sonra mamayı bekliyo onuda veriyoyırum kalan sütümü pompayla sağıyorum sonra biberonla veriyorum hiçde azalma olmadı maşallah aksine arttı sen sağmaya devam et bi süre kaşıkla azar azar besle sonra emecektir canını sıkma.bende 3aydır hem emziriyorum hem sağıp biberonla veriyorum karma karışık benim ki :)))

Benim oğlum da erken doğduğu için ilk zamanlar kilo alımında problem oldu.Emerken yorulup uyurdu kilo alamadı sonra sağıp vermeye başladım öyle toparlandı.Ben de tam 5 ay pompaya bağlı yaşadım sonra 2 ay emzirdim.Sağmak azaltmıyo kesinlikle.Ne kadar sık sağarsanız o kadar gelir.Benim oğlum hem emerdi hem biberon alırdı.Son zamanlarda artık sütüm çok azalınca emmek istemedi.Ben de hiç dert etmedim.Niye bu kadar takılıyosunuz emme meselesine ben anlamıyorum kızlar.Önemli olan bebeğin anne sütünü alması varsın biberonla alsın.Tamam emzirmek daha rahat daha duygusal vs ama önemli olan anne sütünü alması.Siz stres sıkıntı yaptıkça o da bunu hissedip inat yapıyor.Bol sütlü günleriniz olsun inşallah.

selam kızlar;anne olunca insan nasıl hayat görüşü değişiyor,nasıl yavrusuna bağlanıyor herşey. benim kızımda 3 aylık bazen inat ediyor emmemek için mememi çekince basıyor yaygarayı 1 ml fazla süt alsın diye neler yapıyorum yakında çalışmaya başlayacağım size sorum her öğünde kaç ml veriyorsunuz?birde sağdığım süt 60-70 cc oluyor bir defada sonra onu buzdolabına koyuyorum ve bir dahaki öğünde tekrar onun üstüne sağıyorum,siz nasıl yapıyorsunuz? insana yavrusu için yaptığı hiçbirşey güç gelmiyor,dağları deviresi geliyor onun için.hepimizin rabbim yardımcısı olsun.

Bebeğiniz şu an ne kaç aylık bilmiyorum ama benim bebeğim de ilk zaman 1 ay kadar emmedi ve ben türlü eziyetler çektim sağma olayı yüzünden.elektrikli süt sağma makineleri,pompalar vs.Eğer annem yanımda olmasaydı kızımın bır gun emmeye baslayacagına asla ınanmazdım.Doktorlar bıberon vermeyın kı cene kemıklerı yeterınce gelıstıgınde memeyı alsın dedıler ve boylece bız sutumu sagıp kasıkla besledık.3 kılo 49cm normal bı bebektı ama erken dogum yaptıgım için(36 hafta 4 gunluk)emmesı gecıktı bebısımın.sımdı ıse 3 aylık ve emmesi,tuvalet zamanları,uykusu herseyı duzene gırdı sukur.Bence bıberonla degıl kasıkla besleyın,eczanelerde bebek kasıkları var onlardan alıp kasıkla vermeyı deneyın bu arada memeyı de sık sık verın kı emmese bıle alısır yavas yavas...ınanın emmesı buyuk rahatlık dusunun kı sutunuz gelmeye dvm ettı(kı bebegınız emmesse bı sure sonra azalacaktır),gecelerı kalkıp sut sag içir buyuk bı ezıyet..tekrar soyleyecegım bıberonla vermeyın kasıkla verın kı bıberonu unutsun ve mutlaka memeyi vermeye dvm edın,,,emse de emmese de sız verın agzına...zamanla alısacaktır emın olun...

Kendini eksik hissetmek... kesinlikle doğru ifade bu,ben de göğüs uçlarımın olmaması nedeniyle,ne denediysem emzirme konusunda başarılı olamadım,neredeyse doğduğundan beri sağarak besliyorum ve artık denemiyorum da emzirmeyi,pes ettim. ama bu şekilde nereye kadar sütüm yeter bilmiyorum,emziremediğim için kendimi eksik,birileri geldiğinde ve gördüğünde ezik hissediyorum:( yalnız ben günde 4 kez sağıyorum,ortalama 250 cc çıkıyor bir sağmada,sık sağdığımda az çıkıyor,böyle de günde 4 kez az mı sağıyorum acaba,zamanla sütüm kesilir mi???

Hayır yanlış yapıyorsunuz,lutfen ısrarla emzırmeyi deneyin ınanın sonunda alacaktır,,,dıger yazımı okuyun lutfen,sıze yardımcı olabilir yazdıklarım (bebegınızın bıgun emecegıne ınanın...) ve bu bır eksıklık degıl asla kendınızı kotu hıssetmemelısınız cunku sırf meme yapısı bozulacak dıye emzırmeyen anneler gordum ben ve sız en azından bunu ıstıyor ve denıyorsunuz...Ayrıca gogus uclarınız bebek emınce cıkıyor...

Son düzenleme:
arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli, bebekler büyümüştür, artık süt verme dönemi bitmiştir sanırım.

ben büyük özveriyle ve inatla sütümü sağdım.
ilk 5 ay sütüm kızıma yetti ve hatta biraz stok yaptım. 6. ay işe başladım sütüm biraz azaldı ama dolaptaki stoklarla takviye ettik; böylece 6 ay kızım sadece anne sütüyle beslendi.
6. aydan sonra ek gıdalar+ yine sğdım bıraktım sütümü 9. aydan sonra iyice azalsa da 10-11. aya kadar götürdüm.

bu benim için çok güzel bişey, emmeyen kızıma bişekilde sütümü verdim.
sizler naptınız merak ettim

Back