• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğini ayrı yatır diyorlar ama nasıl?

minta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2007
157
2
96
43
İzmir
arkadaşlar doğduğu günden beri yani 8aydır bebeğim benle yatıyordu.doktoru ayrı yatırın sonra zorluk çekersiniz deyince bizde aynı odada yatağın yanındaki park yatağına yatıralım,hem emzirmem kolay olur hemde ayrı yatırmış oluruz diye düşündük.ayrı yatmaya alışsın dedim..
ama gece aynı kabusu 3defa görmeye başladım.rüyamda bebeğim yanımda yatırıyomuş birden kollarımın arasından aniden düştüğünü görüyorum..kalp çarpıntısıyla uyanıyorum.yatakta kızımı aramaya başlıyorum.gece boyu böyle devam ediyor...her gece aynı kabusla uyanıyorum..malesef ki bebeğim değil,ben alışmışım:)(düşününce komik aslında ama nasıl alışıcam bilemiyorum)
aranızda benim gibi yaşayanınız var mı, ne öneririsiniz?

yok ben hiç yatmadım başka yerde kaldığımızda bile küçük bir beşiği var onu götürüyorum.bende ezersem diye çok korkarım.hakikatende sıkıntı olur ileride senin için eşin için biraz sabır et alışırsın.böyle hassas duygular hepimizde var.

ben hiç yanıma almadım kızımı hep ezerim ya da düşürürüm korkusuyla...
beşiğini karyolanın yanına koyduk orada yatıyor 9 aylık şimdi...
bir de anne kokusuna alışan bebek ilerde hep anneyle yatmak ister güven kazanması içinde bence beşiğinde yatır aynı oda da olmanız yeter zaten canım...

arkadaşlar doğduğu günden beri yani 8aydır bebeğim benle yatıyordu.doktoru ayrı yatırın sonra zorluk çekersiniz deyince bizde aynı odada yatağın yanındaki park yatağına yatıralım,hem emzirmem kolay olur hemde ayrı yatırmış oluruz diye düşündük.ayrı yatmaya alışsın dedim..
ama gece aynı kabusu 3defa görmeye başladım.rüyamda bebeğim yanımda yatırıyomuş birden kollarımın arasından aniden düştüğünü görüyorum..kalp çarpıntısıyla uyanıyorum.yatakta kızımı aramaya başlıyorum.gece boyu böyle devam ediyor...her gece aynı kabusla uyanıyorum..malesef ki bebeğim değil,ben alışmışım:)(düşününce komik aslında ama nasıl alışıcam bilemiyorum)

canımmm aynısını yaşadım 4 yaşında ve hala birlikte yatıyoruz o sorunu ben aşamadım:1no2:eşim başka yerde yatıyor ben oğlumla çok zor ama bende ayrı yatamıyorum ondan.bu seferde eşimle sorun oluyo sanırım dr.a gidicem ben Allah yardımcımız olsun.

şuan için kızımın alışması kolay.benim için zor görünüyor ama alışacağım başka çaresi yok.hatta doktora gideyim diyede düşündüm böyle kabuslar devam ederse işim zor yani.cevaplarınız için teşşekkürler arkadaşlar iyiki varsınız..

ben daha hamileyim ve eşimle dogmamış bebeğimizin kavgasını ediyoruz eşimle :)) bebeğimizi aramızda yatıralım diyor eşim. cok hevesli.bende kızıyorum alışır hem ezeriz diye.bakalım nolucak ilerde :))

slm arkadaşlar.benim 5 yaşında birde bir buçuk yaşında 2 kızım var.iki kızımıda 40'ı çıkana kadar yanımda yatırdım daha sonra odaları ayırdım.şu an ikiside ayrı odalarda yatıyorlar.gerçi ilk aylarda biraz zorlandım ama değdi doğrusu.

bizde hiç beraber yatmadık kızımla hep yatagımın yanında beşiğinde yatırıyorum ,dogdugundan beri. bence sende geç olmadan ayır yanından sonra sanada onada zor olur. şimdilik aynı odadayız 2 yaşına kadar aynı odada kalmayı 2 yaşından sonrada odaları ayırmayı düşünüyorum ben çalıştıgım için dogdugundan beri yanıma hiç yatırmadım sonra nöbet gitmek zor olur diye a.s

bende hıc yanımda yatırmadım ama bır kac gundur cok erken kalkıyor bendeuyutmak ıcın yanımıza alıyorum bıraz alıstı sanırsam sabahları yanıma almadıgım zaman daha cok aglıyor onu unutturmaya calısıyorum bende

benimde esim cok hevesliydi bu konuda halada oyle bizim yatagimiz buyuk bir yatak bazi geceler ucumuz uyuduk inanin uykum agirdir ama esimle kimildamadan uyumusuz onu ezeriz diye hanimda ohhhhh koca yrde uyudu biz kocak yatakta esir olduk ama dr 6aydan sonra ayir odasini dedi

bende hiç yanıma almadım ezerim düşer korkusyla bide aalışmasın sonra hep ister şimdilik onun odasında yatıyoruz bizim yatak odası çok küçük beşiği sığmadı ama ramazandan sonra odamıza geçicez hatta eşime kalsa çoktan geçmiştik

ben 3 aya kadar beşiğinde yatırdım aynı odada.ve 1 aydır odasını ayırdım çok rahatız.gece birkez uyanıyor emziryorum uyuyor.maşallah

benim kizimda 1 yasinda ilk 5 ay besiginde yatirdim ama turkiyeye 1ayligina gittik duzen degisti orda yanimda yatti o gun bugundur vazgeciremiyorum besiginde yatmiyo gecen tam 1 saat agladi sonra oturdugu yerden uyuyakalmis duzeltiyim dedim uyandi mecbur yanima aldim sonra yanindan gittimmi uyanmiyor cok zor koca yatakta tek basina yatiyo hanimefendi bizde kivrilip bi kosede yatiyoz yeterki o rahat uyusun

Son düzenleme:
valla canım srekli onu düşünüyorsundur o yüzden ama zamanla aşarsın peki bebiş ağlıyormu ağlamıyorsa sakın alma yanına bence...

bende oğlumu hiç yanıma almadım düşer yada ezerim korkusuyla şimdi yatağımızın yanında beşiğinde yatıyo gece emziriyorum yine uyuyo alışması iyi olmazdı bence merak etme alışırsın onu düşünerek yattığın için rüyanda görüyorsundur zamanla alışırsın....

valla canım srekli onu düşünüyorsundur o yüzden ama zamanla aşarsın peki bebiş ağlıyormu ağlamıyorsa sakın alma yanına bence...

ağlamıyor kızım ama gözleri yarım açık bakıyor beni görmezse ozaman basıyor yaygarayı.gündüzleride park yatağında uyuttuğum için geceleri yatağında uyumaya alıştı. bende yavaş yavaş alışıyorum yanımda olmamasına.odasına nasıl alıştırıcam bakalım:)ne kadar zor ama nekadar güzel anne olmak...

bızımde dogdugundan berı yatak odamızda besıgınde yatıyordu oglum .suan 4.5aylık ve ben bır haftadır kendı odasında yatagında yatırıyorum ılk gun acaba sesını duyabılırmıyım dıye tedırgın olmustum ama agladıgında duyup yanına gıdıyorum hemen.bence cok gecmeden odaları ayırmak en ıyısı cocuk anlamaya basladıgında yanlız yatmak ıstemıyor

ben 3 yaşındaki oğlumu doğduğundan beri ayrı yatırdım. kızım da şu anda 4,5 aylık ve aynı odada yatıyoruz. gece oğlumu da uyandırır diye korkuyorum da yanımda. yoksa onu da ayırmıştım şimdiye. bence hemen ayrıl. eşinle senin huzurunuz için gerekli bu. bebekle yattığınız sürece ayrı kalırsınız birbirinizden. bırak bebek beşiğinde rahat rahat yatsın. sen de sarıl kocana yat. ne sıkıntı ediyorsun kendine... :)

meraba canım benim de 6 ay oldu ergün yanımda yatırıyorum ama herkes alışırsa bırakması zor olur dedi ama güvenemiyorum şimdi ters dönmeye başladı korkuyorumm nefes alamaz diye bugün deneyim dedim yarım saat bile olmadan dönmüş uykusun da allahtan hemen grelmişim kontrole biraz aklı erene kadar yanımda yatırayım diyorum

Ben 40 çıkmadan önce sabaha karşı uyandığında yanıma alıp bi kaç kere uyudum yavrumla.. uyumak çok güzel ama korkarım uyku hali insan herşeyi yapar benim eşim çok kötü yatar yatağımızda 5 tane yastık var allah korusun birini üstüne atar uyku haliyle sonra ne yaparız onun için yanıbaşımda yatağında yatsın kuzum daha iyi

Back