• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bebeğini aldırma, doğunca yedek parça yapacağız"

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
"Bebeğini aldırma, doğunca yedek parça yapacağız"

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi, kusurlu doğması beklenen bebeklerin annelerine 'Bebeğini aldırma, doğunca yedek parça yapacağız' önerisinde bulundu.

hamile-gebe-anneler-8.jpg

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) doğumsal kusurlu olarak dünyaya gelmesi beklenen bebekler için hamile kadınlara sunduğu öneri ülkede tartışma yarattı. Söz konusu öneriye göre, doğduktan kısa bir süre sonra öleceği kesin olarak bilinen bebekler aldırılmayacak ve dünyaya getirilecek. Kusurlu doğan bebeklerin organları ise umut bekleyen hastalara nakledilecek. Hamile kadın, bebeği kusurlu olarak doğurmak ya da aldırmak arasında tercih yapabilecek.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiliz yetkililer anne karnında ölü doğmuş bebeklerin organlarının da nakil için kullanılabileceğini belirtiyor.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ: KORKUNÇ VE CANİCE

Ülkede tartışma yaratan öneri etik değerleri hiçe saydığı gerekçesiyle eleştirilirken, 'korkunç' ve 'canice' yorumları yapılıyor.

Ülkede organ nakli konusunda eksiklik yaşandığının altını çizen St James's Üniversitesi'nden Doktor Niaz Ahmad, "Uygun organın hastaya nakil edilebilmesi için alternatifleri çoğaltmalıyız. Bu işe yarayabilir bir yöntem. Uzun vadede de başarı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de geçtiğimiz iki yıl içinde 2 aylıktan küçük 11 bebek, donör olarak organlarını bağışladı. Ancak uzmanlar, söz konusu önerinin kabul edilmesi halinde bu sayının yılda 100'ü aşabileceğini belirtiyor. Ülkede halihazırda 7 bin kişi organ nakli beklerken, her yıl 3 hasta hayata veda ediyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/habe..._aldirma__dogunca_yedek_parca_yapacagiz_.html

İş hamilelik aşamasında aldırma kararı vermede zaten.Doğumdan sonra hangi anne buna göz yumabilir.Teklifi sunanın böyle engelli adayı hamile eşi olsa aynı bunları düşünür müydü acaba?:KK12:

İş hamilelik aşamasında aldırma kararı vermede zaten.Doğumdan sonra hangi anne buna göz yumabilir.Teklifi sunanın böyle engelli adayı hamile eşi olsa aynı bunları düşünür müydü acaba?:KK12:
bu adam düşünür. hiçte acımaz

evet organ bağışı çok önemli.Nice canlar gidiyor yazık üzülüyorum.Kendi hayatı kendi organları hakkında karar veremiyecek bir bebeğe böyle bir davranış ve düşünce biçminin adı yok bence.
Organ bağışı konusunda daha çok bilinçlendirlmeli insanlar.

Başlık bu kadar irrite ediyor bence. Kulağa canice gelebilir ama mantıklı olduğunu düşünüyorum. Neticede kimse organ bagislamiyor. Öleceği kesin olacak bir çocuğu dünyaya getirip organları alınması ne kadar kötü bi düşünce gibi geliyor demi ama diğer tarafta yaşama ihtimali olan belli yaşa gelmiş, hatırları, ailesi ,çevresi olan binlerce insanı göz göre göre ölüme terk etmek daha mi az canice? Madem daha duyarlı olunsun organ bağışında, herkes uygun sekillerdeki ölümlerde yakınlarının organlarını bağışlasın. Ona da yok. Başımıza gelmeden anlamayiz zaten biz.

Başlık bu kadar irrite ediyor bence. Kulağa canice gelebilir ama mantıklı olduğunu düşünüyorum. Neticede kimse organ bagislamiyor. Öleceği kesin olacak bir çocuğu dünyaya getirip organları alınması ne kadar kötü bi düşünce gibi geliyor demi ama diğer tarafta yaşama ihtimali olan belli yaşa gelmiş, hatırları, ailesi ,çevresi olan binlerce insanı göz göre göre ölüme terk etmek daha mi az canice? Madem daha duyarlı olunsun organ bağışında, herkes uygun sekillerdeki ölümlerde yakınlarının organlarını bağışlasın. Ona da yok. Başımıza gelmeden anlamayiz zaten biz.
bir ayağı olmayan yada down sendromlu bir bebeği öldürelim o zaman. doğmasını bekleyip. başına gelmek ayrı cinayet ayrıdır.

2010 yapımı Never Let Me Go filmini eğer izlemediyseniz izleyin.. Bu olayın hemen hemen aynısı.. Orada hem umudu hem de öğrenilmiş çaresizliği dibine kadar yaşıyorsunuz..

Ben mi haberi yanlış anladım acaba? Mesela anensefali gibi bir hastalıkla doğacak bebeği anne aldırmak yerine doğursun, bebek hayata gözlerini kapadığında da organları nakledelim, demişler.
Evlat sahipleri için elbet acı bir söylem kabul ediyorum. Ama o bebeğin organlarıyla kaç bebeğin hayatının kurtarılabileceği düşününce bence o kadar da "sert" gelmiyor.
Ben down sendromlu bebekleri öldürüp organlarını nakledelim gibi anlamadım, olayı.

Ben mi haberi yanlış anladım acaba? Mesela anensefali gibi bir hastalıkla doğacak bebeği anne aldırmak yerine doğursun, bebek hayata gözlerini kapadığında da organları nakledelim, demişler.
Evlat sahipleri için elbet acı bir söylem kabul ediyorum. Ama o bebeğin organlarıyla kaç bebeğin hayatının kurtarılabileceği düşününce bence o kadar da "sert" gelmiyor.
Ben down sendromlu bebekleri öldürüp organlarını nakledelim gibi anlamadım, olayı.

Ben de ölecegi kesin bebekler icin sunulmus bir teklif olarak anladim. Her türlü bir sey söyleyemiyorum. Yaşayan anlar ancak. ALLAH ki,seye göstermesin

Ben de ölecegi kesin bebekler icin sunulmus bir teklif olarak anladim. Her türlü bir sey söyleyemiyorum. Yaşayan anlar ancak. ALLAH ki,seye göstermesin
Aynen elbette, aile açısından durum fena. Öleceğini bile bile bir bebeği doğurmasını istemek de çok hakkaniyetli gelmiyor bana mesela, duygusal olarak bakınca.

valla Çin'de cenin yiyenlere yüksek paralara satmak için hususi gebe kalıp, 12-13 haftalık olunca özenle görünümü bozulmadan küretaj yaptırıp satanların yanında çok masum bir istek bence! sonuçta ölmesin umut olsun diyorlar.. hee bir anne olarak bunu ben de hoş karşılamıyorum ama canilik olarak görmüyorum!!!

yani hangisi daha korkunç bilemedim-yada hangisi daha doğru aslında aldırmak daha kötü sanki, böyle durumları o kadar çok duyuyoruzki bebeğinizi aldırın yaşamaz-sağlıklı olmaz denip hiç bi sıkıntı olmadan kucağına alan ...
organ bağışına gelince kendim için hiç düşünmem (bağışlarım)ama evlad sahibi olmamama rağmen daha doğmamış çocuğum için böyle bişeyi düşünmek ne bileyim ürkütücü -zamanı gelince elbette hayat kurtarmak için düşünülmesi gereken bi konu ama ne bileyim gerçekler bu şekilde can acıta acıta söylenince bi garipsedim o_O

ayy haberi okuduğumda private practice bi bölümü geldi aklıma. kadının bebeği ultrasonda beyin organ olarak olmdığını doğarsa öleceğini söylemişlerdi. kadın doğum yapmıştı doğar doğmaz kadın organ nakli yapılmasını istemişti. yedi kişi hayata kavuşmuştu. o bölümde ağla ağla mahvolmuştum. belki o tarz bi olay olmuştur bilemedim ama yine de hamile kadına doğunca yedek parça yaparız denmez. doktor müsveddesi

Back