Bebegini 22.haftadan sonra aldiran varmi

İmkanınız varsa Türkiye'ye gelin burdaki doktorlara gösterin derim. İnşallah sağ salim alirsnz kucağınıza 🙏sonraki bebeğinizi genetik taramalı tüp bebek şeklinde yaptırırsanız bu şekilde uzuntulere gerek kalmaz Türkiye'de çok rahat şekilde yapıyor Doktorlar.
Umarım iyi gelir sonuç.
Gercekten öyle bir sey varmi Genetik taramali tüp bebek. Keske insallah öyle birsey olsa .. Ben kendi cektiklerimi bi yeni dogmus melege yasatmak istemiyorum aglamasini aci cekmesini ameliyatlar bende 6 kere onda 12 kere olacak 2 bacak diye. Hic bebeklik cocukluk yasiyamayacak. Hadi bide ya yürüyemediyse Ben bana cogu seyde destek lazim yardim lazim agir tasiyamam bükülemem kosamam

Ben kendim daha sorun yasiyorum evlendim daha bu Tür sorunlar piskolojik destek bile aliyorum. Cünkü bunlar bitmeyecek. Heryerde olacak bisey. Obir acilar ve bu ruhsal acilar. Kendim daha bununla kendime güvenemezken günahsiz bir cocugu kendim gibi ve daha kötüsü dünyaya getirip cektirmek istemiyorum. Maddi durum ile de hic alakasi yok saglik olmadiktan sonra. Saglikli cocuklarla bile zorlaniyor insanlar simariksa bile zorlaniyor cocuk yapmayin diyorlar. Ve bu hem cocuugq hem bana piskolojikmen zarar verecek. Kendimi suclu da hissedicem kendim öyleyim ayni kaderi ve daha beterini yasayacaginu bile bile dünyaya getirmek
Ama bunları bilerek çocuk dünyaya getirmek istemişsiniz. Psikolojik olarak bile hazır değilmissiniz ki bebeğe

Merhaba ,

cok üzgün bir haber aldim 21 haftaydi doldurdum bugün , detayli ultrasonda randevum vardi. Benim dogustan bir bacagim kemiksiz dogdum ve bu yasima kadar hep cektim piskolojik olarak insanlar dan cektim, cocukluk yasayamadim. Intihar bile yapmak istedim. Kendim protezim var ve Zar zor onla yürüyebiliyorum . Bana bu Genetik olmadini söylediler cünkü tüm ailede tek bende var bu Engell.
Bugüne kadar doktorda hic bir degisiklik anormallik görmediler.
Bugün perinatolji randevumda doktor her iki bacaginda benim ayni hastaligim var gibi dedi ben şok oldum. Ben bir bacakla bile yapamiyorken günahsiz bir cocuk nasil bile bile benim cektimi oda cekecek diye dünyaya getirebilirim. Ameliyatlar acilar hersey . ALLAH düsmanimin basina vermesin.
Cok caresizim. Annem bana bebegi cektirtmemi istiyor senin gibi cekmesin sen bakamasin bizde bakamayiz yazik cocuga fln diyor. Piskolojimi bozdular. Öyle olacagini hic ummazdim. Kendim özürlü olmasam buna katlanabilirdim ama yapamiyorum. Her ikisini de yapamiyorum .. lütfen bana Moral verecek biseyler yazin. Bir hastanede daha randevu var so kere orasi daha iyi bakacakmis.
22 haftadan sonra bebegi cikartan neler yasadi Piskolojik olarak .
Sanki cok normalmis gibi baskasi olur hayirlisi degil. Birtek senmi cikartiyon fln filan söylüyor. Aglamama üzülmeme bile izin vermiyor
Ya saglıklıysa böyle benzer şeyler söylenip saglıklı dogan bebekler var bilmiyorum karar sizin ama ben yapamazdım kocaman bebek kıyamazdım çok zor bir karar sizin ne hissettiğiniz önemli annenin vs söylediklerini duyma kendi içine dön öyle karar ver bunu yaşayacak sensin onlar değil

Aynen en cok ben bebegin üzerine titredim okadar Dikkat ettim korktum bisey olmasin diye günler sayiyorum. Sonra bana olsun sende öylesin neler gelecek basina biliyorsun cocuguna ögretirsin destek olursun diyorlar.. ama ben kendi basima geldigi icin neler cektimi bildigim icin. Hayatimdan bile vazgecmek istemisim. Tam hersey yolunda gidecek dedim bu teshis konuldu ve bende 1 bacak. Cocukta 2 bacak daha da beter. Kendim mi protezi giydirecem cocuga mi yetistirecem. Cocuk ilerde sen böylesin beni niye dogurdun da diyebilir.
Hepimiz evlatlarimiz icin en iyisini isteriz, üzülmeyin lütfen, boşuna yapılmıyor onca genetik test, doğumdan önce öğrenelim diye. Engelli evlat elbet bakılır, başımızla beraber lakin bizler yaşlandıktam sonra ne olacak? Allah insanogluna akıl vermiş, karar alma yetisi vermiş, bilim o kadar ilerledi. Lütfen kendinizi üzmeyin, Allah size sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Hepimiz evlatlarimiz icin en iyisini isteriz, üzülmeyin lütfen, boşuna yapılmıyor onca genetik test, doğumdan önce öğrenelim diye. Engelli evlat elbet bakılır, başımızla beraber lakin bizler yaşlandıktam sonra ne olacak? Allah insanogluna akıl vermiş, karar alma yetisi vermiş, bilim o kadar ilerledi. Lütfen kendinizi üzmeyin, Allah size sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Ve üstelik benim annem bugüne kadar bana bakiyor kardeslerimin arasinda tek beni evlendirip yuva kurmami istedi ailem cocuklarim olsun diye. Ve halen onun destegine ihtiyacim var. Bacagumda yaraymis. Protez cikarirken giyerken is yaparkwn. Evet saglikli Engelli olmayanlar bu durumda düsünevilir yapabilirmiyim diye ama benim daha engelim varken engelli cocuga nasil yetecem nasil bile bile bu acilari yasatacam

Ya saglıklıysa böyle benzer şeyler söylenip saglıklı dogan bebekler var bilmiyorum karar sizin ama ben yapamazdım kocaman bebek kıyamazdım çok zor bir karar sizin ne hissettiğiniz önemli annenin vs söylediklerini duyma kendi içine dön öyle karar ver bunu yaşayacak sensin onlar değil
Ben kendim engelli olmasam düsünmesdim. Ben saglikli bebek gelince bile baana Kim destek olacak diye düsünürken .. cocugum bide 2 bacak kemiksiz dogmasina göz yumamam daha kendim protez ile zorlanirken .. daha halen 30 yasinda oldum hastanelerde kaliyorum ugrasiyorum. Bütün bunlari nasil yasatiyim acıları herseyi .. bir kontrol daha yapilacak 100% emin olmadan yapmam zaten . Insallah tersini söylerler

Ama bunları bilerek çocuk dünyaya getirmek istemişsiniz. Psikolojik olarak bile hazır değilmissiniz ki bebeğe
Saglikli cocuk evet Kim isteemez ki, okadar kisi taniorum kendileri sapa saglam cocuklarinda bir teshis koyuyorlar aldiriyorlar ugrasamam cocuga yazik diyorlar.
Ve Ben kendim engelliyken bir engelli cocuga nasil yetecem .. Ben böyleyim diye cocuk böyle dogacagini bana 251717 kisi dese inanmqsdim doktor bile sasirdi kaldi nasil olur dedi. Birde 2 bacak da kemiksiz

Saglikli cocuk evet Kim isteemez ki, okadar kisi taniorum kendileri sapa saglam cocuklarinda bir teshis koyuyorlar aldiriyorlar ugrasamam cocuga yazik diyorlar.
Ve Ben kendim engelliyken bir engelli cocuga nasil yetecem .. Ben böyleyim diye cocuk böyle dogacagini bana 251717 kisi dese inanmqsdim doktor bile sasirdi kaldi nasil olur dedi. Birde 2 bacak da kemiksiz
Diğer doktor da görsün bakalım bi Türkiye'de prosedür nasıl onu da tanıdıklariniz varsa onların aracılığı ile öğrenin sorsunlar sizin yerinize ona göre karar verin kafaya koymuş gibisiniz çünkü aldırmayı. Hayırlısı olsun hakkınızda

Diğer doktor da görsün bakalım bi Türkiye'de prosedür nasıl onu da tanıdıklariniz varsa onların aracılığı ile öğrenin sorsunlar sizin yerinize ona göre karar verin kafaya koymuş gibisiniz çünkü aldırmayı. Hayırlısı olsun hakkınızda
Diger doktorun dedigini bekleyecem zaten insallah Tersini ispat eder .. ispat etmeden görmeden yaptirmam zaten

Yaşayan bir insan oda . Evet cok zor bir durum büyük bir imtihan ama onunda yaşamaya hakkı var. Umarım sağlıklıdır yanlış bakılmıstır. Rabbim yardımcınız olsun

Ve üstelik benim annem bugüne kadar bana bakiyor kardeslerimin arasinda tek beni evlendirip yuva kurmami istedi ailem cocuklarim olsun diye. Ve halen onun destegine ihtiyacim var. Bacagumda yaraymis. Protez cikarirken giyerken is yaparkwn. Evet saglikli Engelli olmayanlar bu durumda düsünevilir yapabilirmiyim diye ama benim daha engelim varken engelli cocuga nasil yetecem nasil bile bile bu acilari yasatacam
Hakkınızda hayırlısı olsun, ruhunuzu daraltmayın, çok güzel bir yaşam dilerim size 🙏

Gercekten öyle bir sey varmi Genetik taramali tüp bebek. Keske insallah öyle birsey olsa .. Ben kendi cektiklerimi bi yeni dogmus melege yasatmak istemiyorum aglamasini aci cekmesini ameliyatlar bende 6 kere onda 12 kere olacak 2 bacak diye. Hic bebeklik cocukluk yasiyamayacak. Hadi bide ya yürüyemediyse Ben bana cogu seyde destek lazim yardim lazim agir tasiyamam bükülemem kosamam
Evet var arastrrsan hatta Kıbrıs'ta daha ayrıntılı süreçler bile var tüp bebek için bir araştır istersen. Burda konu açınca linclemek üzerine herkes bir şeyler yazar yol gösteren çok nadir çıkar. Kendini üzme olur mu?
Annesi olack sensin cektgn acıları onun çekmesini göz göre göre istemyrsn kimseye hesap vermek zorunda değilsin. O zamana kadar doktor normal demiş ki bunu kimse bilemezdi genetik değil diye bildgn için.
Kimse sinanmadigi acı icin boşuna ahkam kesmesin derim susarım. Bu günleri bol dua ile geçirin Rabbim hayırlısı ne ise onu versin hepimiz için. Umarım en güzeli olsun hakkınızda 🙏

Ben önceden sordum Genetik mi diye .. tüm ailede koskocaman ailede akrabada sadece ben böyle ciktim ve Genetik olmadini inandim .. 13 hafta da yine herseye bakti .. almanyada bir teshis süphe olmadan yollamiyorlar ..Ben sordum bana dedi 20. Haftads yapiliyor o ve o yuzden

Carsamba günü bir Uni Klinik e gidecem oranin ultrasonu simdikinden cok daha iyimis üstünü yokmus.. gidecem icimde bir umut var .. ama bana kesin öyle dedi.. gecen sefer de ayaklari bulmadi doktorum ..bu buldu ama iste kemiksiz oldunu söyl2di
Allah yardımcın olsun canım inşallah doktor yanılmıştır ama senden iyi kimse bilemez yaşadığını sen hangi şekilde kendini daha iyi daha rahat vicdanen hissedeceksin o şekilde karar ver insanların yorumları öyle ya da böyle etkilemesin seni durumun yeterince zor karmaşık zaten bir de diğer insanların sözleri seni yıpratmasın

Evet var arastrrsan hatta Kıbrıs'ta daha ayrıntılı süreçler bile var tüp bebek için bir araştır istersen. Burda konu açınca linclemek üzerine herkes bir şeyler yazar yol gösteren çok nadir çıkar. Kendini üzme olur mu?
Annesi olack sensin cektgn acıları onun çekmesini göz göre göre istemyrsn kimseye hesap vermek zorunda değilsin. O zamana kadar doktor normal demiş ki bunu kimse bilemezdi genetik değil diye bildgn için.
Kimse sinanmadigi acı icin boşuna ahkam kesmesin derim susarım. Bu günleri bol dua ile geçirin Rabbim hayırlısı ne ise onu versin hepimiz için. Umarım en güzeli olsun hakkınızda 🙏
Cok tesekkür ederim, evet cok Moral bozucu seyler yaziyorlar. Yok Katil muamelesi yapiyorlar. Ben öyle istermiydim cocugun üzerine titredim okadar Diktat ettim yedigime ictigime hareketlerime hep dua ettim saglikli hayirli evlat nasip etsin Allah. Ama yok olmadi ömür boyu hem ben hem bebek cekecek

Yaşayan bir insan oda . Evet cok zor bir durum büyük bir imtihan ama onunda yaşamaya hakkı var. Umarım sağlıklıdır yanlış bakılmıstır. Rabbim yardımcınız olsun
Benim yasadimi yasamasin . Annem aynisini cekti hem ben cekecem hem bebek ömur boyu.benden gecti yeni dogan bebegin sucu yok

Merhaba ,

cok üzgün bir haber aldim 21 haftaydi doldurdum bugün , detayli ultrasonda randevum vardi. Benim dogustan bir bacagim kemiksiz dogdum ve bu yasima kadar hep cektim piskolojik olarak insanlar dan cektim, cocukluk yasayamadim. Intihar bile yapmak istedim. Kendim protezim var ve Zar zor onla yürüyebiliyorum . Bana bu Genetik olmadini söylediler cünkü tüm ailede tek bende var bu Engell.
Bugüne kadar doktorda hic bir degisiklik anormallik görmediler.
Bugün perinatolji randevumda doktor her iki bacaginda benim ayni hastaligim var gibi dedi ben şok oldum. Ben bir bacakla bile yapamiyorken günahsiz bir cocuk nasil bile bile benim cektimi oda cekecek diye dünyaya getirebilirim. Ameliyatlar acilar hersey . ALLAH düsmanimin basina vermesin.
Cok caresizim. Annem bana bebegi cektirtmemi istiyor senin gibi cekmesin sen bakamasin bizde bakamayiz yazik cocuga fln diyor. Piskolojimi bozdular. Öyle olacagini hic ummazdim. Kendim özürlü olmasam buna katlanabilirdim ama yapamiyorum. Her ikisini de yapamiyorum .. lütfen bana Moral verecek biseyler yazin. Bir hastanede daha randevu var so kere orasi daha iyi bakacakmis.
22 haftadan sonra bebegi cikartan neler yasadi Piskolojik olarak .
Sanki cok normalmis gibi baskasi olur hayirlisi degil. Birtek senmi cikartiyon fln filan söylüyor. Aglamama üzülmeme bile izin vermiyor
Gibi demiş kesin bişey yok mu en azından iyi bir perinotoloji bulun bir doktorla kalmayın bu durumlarda Allah yardımciniz olsun inşallah

Alakası yok anlattığımız şeyle perinotoloji yeşil alan açılarak gidilir bunada kadın doğum doktoru karar verir riskliyse gönderir kişi kendi karara vermez
Yurtdisinda uygulama nasil bilmiyorum ama burada ben iki gebeliginde de 2’ser kez detayliya girdim. İlki 12. Hafta civari, 2. 20. Hafta civari. Yani cok alakasi var

Gibi demiş kesin bişey yok mu en azından iyi bir perinotoloji bulun bir doktorla kalmayın bu durumlarda Allah yardımciniz olsun inşallah
Bende öyle bir durum var diye kemiksiz dogdum diye .. kadin doktorum beni buna yolladi üstune de hastaligimi adini yazmisti teshis olarak. Ve daha önce bebegin bir ayagi görulmuyor demislerdi ..Adam bakti ayaklarini buldu ama kadi Doktorun hakli senin gibi ayni gibi görunuyor dedi. Ben göremedim tam olarak ama sordum eminmisiniz ever dedi ve beni daha iyi bir Klinike yolladi .. carsamba gunu randevu

X