Bebegini 22.haftadan sonra aldiran varmi

kader889161

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2023
43
8
32
Merhaba ,

cok üzgün bir haber aldim 21 haftaydi doldurdum bugün , detayli ultrasonda randevum vardi. Benim dogustan bir bacagim kemiksiz dogdum ve bu yasima kadar hep cektim piskolojik olarak insanlar dan cektim, cocukluk yasayamadim. Intihar bile yapmak istedim. Kendim protezim var ve Zar zor onla yürüyebiliyorum . Bana bu Genetik olmadini söylediler cünkü tüm ailede tek bende var bu Engell.
Bugüne kadar doktorda hic bir degisiklik anormallik görmediler.
Bugün perinatolji randevumda doktor her iki bacaginda benim ayni hastaligim var gibi dedi ben şok oldum. Ben bir bacakla bile yapamiyorken günahsiz bir cocuk nasil bile bile benim cektimi oda cekecek diye dünyaya getirebilirim. Ameliyatlar acilar hersey . ALLAH düsmanimin basina vermesin.
Cok caresizim. Annem bana bebegi cektirtmemi istiyor senin gibi cekmesin sen bakamasin bizde bakamayiz yazik cocuga fln diyor. Piskolojimi bozdular. Öyle olacagini hic ummazdim. Kendim özürlü olmasam buna katlanabilirdim ama yapamiyorum. Her ikisini de yapamiyorum .. lütfen bana Moral verecek biseyler yazin. Bir hastanede daha randevu var so kere orasi daha iyi bakacakmis.
22 haftadan sonra bebegi cikartan neler yasadi Piskolojik olarak .
Sanki cok normalmis gibi baskasi olur hayirlisi degil. Birtek senmi cikartiyon fln filan söylüyor. Aglamama üzülmeme bile izin vermiyor

Allah yardımcın olsun. Diğer dr inşallah güzel haberler verir. Durumun çok zor ama birdahaki çocuğunun öyle olmayacağının garantisi var mı?
Biz Allahtan daha mı merhametliyiz ki böyle yaşayamaz zor olur diye kesin hüküm veriyoruz. Allah ona can vermiş senin karnına koymuş. Brn vebal almaktan korkardım.İnşallah Allah seni kurtarsın doğru karar verdirsin.

Merhaba ,

cok üzgün bir haber aldim 21 haftaydi doldurdum bugün , detayli ultrasonda randevum vardi. Benim dogustan bir bacagim kemiksiz dogdum ve bu yasima kadar hep cektim piskolojik olarak insanlar dan cektim, cocukluk yasayamadim. Intihar bile yapmak istedim. Kendim protezim var ve Zar zor onla yürüyebiliyorum . Bana bu Genetik olmadini söylediler cünkü tüm ailede tek bende var bu Engell.
Bugün perinatolji randevumda doktor her iki bacaginda benim ayni hastaligim var gibi dedi ben şok oldum. Ben bir bacakla bile yapamiyorken günahsiz bir cocuk nasil bile bile benim cektimi oda cekecek diye dünyaya getirebilirim. Ameliyatlar acilar hersey . ALLAH düsmanimin basina vermesin.
Cok caresizim. Annem bana bebegi cektirtmemi istiyor senin gibi cekmesin sen bakamasin bizde bakamayiz yazik cocuga fln diyor. Piskolojimi bozdular. Öyle olacagini hic ummazdim. Kendim özürlü olmasam buna katlanabilirdim ama yapamiyorum. Her ikisini de yapamiyorum .. lütfen bana Moral verecek biseyler yazin. Bir hastanede daha randevu var so kere orasi daha iyi bakacakmis.
Sanki cok normalmis gibi baskasi olur hayirlisi degil. Birtek senmi cikartiyon fln filan söylüyor. Aglamama üzülmeme bile izin vermiyor
Keske 12-13 haftalarda da detayliya girseydiniz, en azindan bu kadar buyumemis olurdu.

Ne karar verirseniz sabir diliyorum size

Allah yardımcın olsun. Diğer dr inşallah güzel haberler verir. Durumun çok zor ama birdahaki çocuğunun öyle olmayacağının garantisi var mı?
Biz Allahtan daha mı merhametliyiz ki böyle yaşayamaz zor olur diye kesin hüküm veriyoruz. Allah ona can vermiş senin karnına koymuş. Brn vebal almaktan korkardım.İnşallah Allah seni kurtarsın doğru karar verdirsin.
Bazen saglam sagklikli kadinlar ufacik bir teshis de neden böyle bir karar verdiklerini hic anlamazdim. Ama kendim bebeklikten bu yana cok cektigim icin 6 7 ameliyat oldugum icin.. siddet asaglama.. istediklerimi yapamamak istedigimi giyememek hayati sorguladim. Herkes tatilde oynarken ben hastanelerdeydim cocuklugumu yasayamadim. Ve bu cocuk 2 bacak bide ben asil böyle vebaline girmis oluyorum. Ben kendime bakamiyorum kendi protezimi mi giyecem cocugun protezlerine mi bakacam cok zor cokk

Lütfen psikolojik baskı yapmayın. O bilmiyor sanki candır, Allahtir. Siz biliyorsunuz.

Diger doktor tabii ki inşallah güzel haberler verir lakin engelli bir bireyin engelli bir birey dünyaya getirmesinden bahsediyorsunuz, bu vebal almak değil. Hanimefendi zaten kendi hayatinin yeterince zor gectiginden bahsediyor, ayni acıları evladi da mı ceksin?

Merhaba ,

Öncelikle geçmiş olsun. Çok kötü bir durum. 22 haftalık gebelik . Doktor yasal olarak aldirabil3ceginizi söyledi mi ? Çünkü bu haftalarda doktor ve kurul kararı isteniyor. Diğer doktorunuza da gidin.bakalim ne diyecek

Madem boyle bir hassasiyetiniz vardi, o zaman da perinatologa gidecektiniz diyorum.
Ben önceden sordum Genetik mi diye .. tüm ailede koskocaman ailede akrabada sadece ben böyle ciktim ve Genetik olmadini inandim .. 13 hafta da yine herseye bakti .. almanyada bir teshis süphe olmadan yollamiyorlar ..Ben sordum bana dedi 20. Haftads yapiliyor o ve o yüzden simdi gittim.

Madem boyle bir hassasiyetiniz vardi, o zaman da perinatologa gidecektiniz diyorum.
Ben önceden sordum Genetik mi diye .. tüm ailede koskocaman ailede akrabada sadece ben böyle ciktim ve Genetik olmadini inandim .. 13 hafta da yine herseye bakti .. almanyada bir teshis süphe olmadan yollamiyorlar ..Ben sordum bana dedi 20. Haftads yapiliyor o ve o yuzden
Başka bir perinatoloji uzmanına gösteriniz
Carsamba günü bir Uni Klinik e gidecem oranin ultrasonu simdikinden cok daha iyimis üstünü yokmus.. gidecem icimde bir umut var .. ama bana kesin öyle dedi.. gecen sefer de ayaklari bulmadi doktorum ..bu buldu ama iste kemiksiz oldunu söyl2di

Öncelikle geçmiş olsun. Çok kötü bir durum. 22 haftalık gebelik . Doktor yasal olarak aldirabil3ceginizi söyledi mi ? Çünkü bu haftalarda doktor ve kurul kararı isteniyor. Diğer doktorunuza da gidin.bakalim ne diyecek
Gidecem carsamba günü bir Klinige .. insallah hersey yalandir.. ama degilse Ben bunu yapamam .. almanyada yasak olabilir.. ama türkiyede aldiranlari duydum 6 aylikken. Peki kendim Engellliyim diye yine mi izin vermezler yapmazlarmi?

Diger doktor tabii ki inşallah güzel haberler verir lakin engelli bir bireyin engelli bir birey dünyaya getirmesinden bahsediyorsunuz, bu vebal almak değil. Hanimefendi zaten kendi hayatinin yeterince zor gectiginden bahsediyor, ayni acıları evladi da mı ceksin?
Aynen en cok ben bebegin üzerine titredim okadar Dikkat ettim korktum bisey olmasin diye günler sayiyorum. Sonra bana olsun sende öylesin neler gelecek basina biliyorsun cocuguna ögretirsin destek olursun diyorlar.. ama ben kendi basima geldigi icin neler cektimi bildigim icin. Hayatimdan bile vazgecmek istemisim. Tam hersey yolunda gidecek dedim bu teshis konuldu ve bende 1 bacak. Cocukta 2 bacak daha da beter. Kendim mi protezi giydirecem cocuga mi yetistirecem. Cocuk ilerde sen böylesin beni niye dogurdun da diyebilir.

Gidecem carsamba günü bir Klinige .. insallah hersey yalandir.. ama degilse Ben bunu yapamam .. almanyada yasak olabilir.. ama türkiyede aldiranlari duydum 6 aylikken. Peki kendim Engellliyim diye yine mi izin vermezler yapmazlarmi?
Trizomi 13 ,18 ,21 aldirabiliyorsunuz. ( testler riskli cikiyor , amniyosent3z aliniyor oradan cikan sonucta kotuyse tabi) Ama sizinle o konu çok farklı. Böyle bir durumda burda ne yapılıyor bilmiyorum.

Eşiniz bu konu hakkında ne düşünüyor?
Ailem esim hepsi öyle cocuk cekecegine aldirmami istiyorlar. Hatta önce şoktan hayir banane dedim yapmam ama annem diyor ben biliyorum neler cektigini sürekli ameliyat Narkos cocuklugunu yasiyamadin bizde tükendik sana yardimci olamadik acilarini alamadik. Bilmiyorum ve üstüne kendim engelliyim

Bu zor bir karar. Maddi durumunuz nedir çocuğun bakımı için destek alabilir misiniz mesela ? Gerçi siz yaşayacağını düşündüğünüz acılar dolayısı ile aldırmak istiyorsunuz sanırım benim yaşadıklarımı yaşamasın muhabbeti. Psikolojik açıdan sizin yaşadığınız zorlukları yaşamaması için elinizden geleni yaparsınız heralde dışlanmaması hayatı sevmesi için hani. Ama bedenen yaşayacağıni düşündüğünüz acılar(ameliyatlar) için bir şey diyemem. Belki o acıları yaşama pahasına hayatta kalmayi isteyecektir. Biz buradan yardımcı olamayız ki...

İmkanınız varsa Türkiye'ye gelin burdaki doktorlara gösterin derim. İnşallah sağ salim alirsnz kucağınıza 🙏sonraki bebeğinizi genetik taramalı tüp bebek şeklinde yaptırırsanız bu şekilde uzuntulere gerek kalmaz Türkiye'de çok rahat şekilde yapıyor Doktorlar.
Umarım iyi gelir sonuç.

Bu zor bir karar. Maddi durumunuz nedir çocuğun bakımı için destek alabilir misiniz mesela ? Gerçi siz yaşayacağını düşündüğünüz acılar dolayısı ile aldırmak istiyorsunuz sanırım benim yaşadıklarımı yaşamasın muhabbeti. Psikolojik açıdan sizin yaşadığınız zorlukları yaşamaması için elinizden geleni yaparsınız heralde dışlanmaması hayatı sevmesi için hani. Ama bedenen yaşayacağıni düşündüğünüz acılar(ameliyatlar) için bir şey diyemem. Belki o acıları yaşama pahasına hayatta kalmayi isteyecektir. Biz buradan yardımcı olamayız ki...
Ben kendim daha sorun yasiyorum evlendim daha bu Tür sorunlar piskolojik destek bile aliyorum. Cünkü bunlar bitmeyecek. Heryerde olacak bisey. Obir acilar ve bu ruhsal acilar. Kendim daha bununla kendime güvenemezken günahsiz bir cocugu kendim gibi ve daha kötüsü dünyaya getirip cektirmek istemiyorum. Maddi durum ile de hic alakasi yok saglik olmadiktan sonra. Saglikli cocuklarla bile zorlaniyor insanlar simariksa bile zorlaniyor cocuk yapmayin diyorlar. Ve bu hem cocuugq hem bana piskolojikmen zarar verecek. Kendimi suclu da hissedicem kendim öyleyim ayni kaderi ve daha beterini yasayacaginu bile bile dünyaya getirmek

X