abartmayın arkadaşlar yaa okudukça gerçekten kızdım sizlere...annenin sütü yoksa veya ciddi sebeplerden dolayı emziremeyen anneler devam sütü içirmek zorunda ne yapcak açmı kalcak çoçuk.mecburen devam sütüne geçtim üzülerek veya emzirin emzirin diye baskı dolu sözler gerçekten yapmyın böyle...bende ciddi rahatsızlığım yüzünden aldığım ilaç vs sebeplerden dolayı bebeğimi sadece 3 ay emzirdim üzülerek değil ama devam sütüne geçtim tek üzüldüğüm şey bebeğimi kendi sütümden zorla mahrum bırakmamdı çünkü onun doğal besini oydu ama allahın takdiri mecburdum.yoğurt meselesine gelince ise evde yapılan yoğurt çokmu sağlıklı diye düşünüyosunuz acaba sorarım size o yoğurdun mayası nerden geliyo o içine koyduğunuz bir kaşık yoğurt hazır yoğurt değilmi sorarım size o yoğurtla mayalanan yoğurt hazır olmuyormu ?????? tvlerde çoçuk programlarında çıktı okadar anneler evde yaptığınız yoğurtlar hiçde sağlıklı değil içindeki yenmesi gereken iyi bakterileri öldürüp çoçuğa yedirdiğiniz şeyin adı yoğurt değil güvendiğiniz marka yoğurt yedirmeniz daha mantıklı diye.lütfen böyle bilip bilmeden hazır sağlıksız diye insanların kafalarını bulandırmayın ...sizlere sorarım anneleriniz sizleri neylerle besledi pirinç unu sağlıksız diye çıkıyor hangimiz yemedik hangimiz onla büyümedik sorarım.suan o zaman hepimiz salak olmamız gerekirdi pirinç unu gelişim bozukluğu yapıyomuşya.... ben çoçuğuma yediriyorum yoğurtda yediriyorum devam sütüde içiriyorum muhallebide yiyor yani dr götürdüm kan tahlil vs herşey yapıldı ve herşey süper çıktı hatta dr emzirmiyosun endişe ettin ama bak çoçuğun gayet ii gelişmekte dedi yediklerimide anlattım dr a.siz emzirdiğiniz için emzirmeyen anneleri hatta ne bilim sizin yedirmediğiniz seyleri ayy sağlıksız diye nitelendiren anneler lütfen önyargılı olmayın unutmayınki bizlerde bir anneyiz
BEN BEBEĞİM DOĞDUğu ilk günden BU YANA EK GIDA VERDİM. benim sütüm olmadı, aç kalsın demedim ben. istemeye istemeye aptamil verdim. 4 ay dolunca ek gıdaya geçtim keçi sütü verdim yetmediği yerde. ve diğer gıdalardan azar azar derken şimdi hemen herşeyi veriyorum, 6 aylık oldu. aptamilide bir daha hiç vermedim.
şu bakteri olayına da gelince elbette vücut bakteri alcak. bazen hijyen denilen olayı çok abartıyorsunuz. hijyenik olacaz derken türlü kimyaslları, maddeleri vücudunuza alıp bir bakterinin vereceği zarardan çok daha fazlasını veriyorsunuz. kanserler vs türlü hastalıklar neden çıktı sizce? bu arada ben de pirinç unuyla büyüdüm. salak falan da değilim hamd olsun. pirinç ununa karşı çıkmadım hiç. sizde demişsiniz hep pirinç unuyla büyüdük ama hani slak olamdık diye. aynı şeyi neden ev yoğurtları i,çin demiyorsunuz. ne idüğü belirsiz bir markanın ev yoğurdu sağlıksız iddiasını ne çabuk kabul ettiniz. oysa bakın özelliklede köy insanı ne kadar sağlıklı, 80 yaşında sırtında odun taşıyan teyzeleri çok gördüm tvlerde. birşey olsaydı onlarda olurdu değil mi? pirinç unu gibi aynen onlarda ev yoğurduyla büyüdüler, belki hazır yoğurdun tadını bilmiyorlardır...
birde diğer kardeş için yanlış bilmiyorsam kardeşim keçi sütü kalsiyum açısından zengin diye biliyorum, ama sen gene debir araştır tabi, karar senin...