• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğine danino yediren varmı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
doktora sordum önermiyoruz dedi ama doğru düzgün yemek yemiyor onu seviyor aceba 2 tane günde yese çokmu zararlı yemeyen çoçuk çok zor artık yesinde onu yesin dediğim birçok ürün oldu ne yapayım aç duruyor siz veriyormusunuz..

Canım bebeğin kaç aylık.. Ben yaşında vermeye başladım sütaşınkinden. günde bir-iki, bazen hiç. Şu aralar hiç vermedim. Aklıma geldikçe alıyorum

ben özellikle danino vermiyorum.ülker yada dostino veriyorum.
yemeyen bir çocuk olduğu için 1 yaşından sonra ben verdim bazen hergün 1-2 bazen arada bu ara vermiyorum başka şeyler deniyorum

doktora sordum önermiyoruz dedi ama doğru düzgün yemek yemiyor onu seviyor aceba 2 tane günde yese çokmu zararlı yemeyen çoçuk çok zor artık yesinde onu yesin dediğim birçok ürün oldu ne yapayım aç duruyor siz veriyormusunuz..

ben sütaş babymix veriyorum.. tavsiye ederim.. bizimki hiç bişey yemezken sadece bununla yemek yiyiyor.. hem bebekler için sağlıklı yoğurt.. diğerleri 1 yaş sonrası için..

benim oğlum 7 aylık; ben bikaç kez verdim yörsanınkini.
çok severek yedi ama erken olduğundan nadiren veriyorum:86:

şu hazır ürünleri veren annelere kusura bakmayın ama hayret ediyorum, yani ona daha sağlıklı bir şeyler hazırlamak bu kadar zor mu? daninonun yasaklandığı ülkeler var diye biliyorum ve zeka geliştirmek şöyle dursun tam tersi bir etki yapıyor...

ya okadar şekerli yoğurt yedirmek istiyorsanız evde yoğurdu mayalayın içinede şeker veya reçel benzeri atın birşeyler...

gerçekten anlam veremiyor, muzlu süt yap ver, muhallebi yap, yoğurda şeker karıştır ver, çocukların seveceği şeyler çok, böyle abur cubur vermeyin.

daha önce TVde bir doktor dinlemiştim, bizim zamanımızda tıp kitaplarında bir erkekte bulunan ortalama siperm sayısı şukadar diye yazardı diyor, şimdiki kitaplarda bu şukadar diye yazıyor diyor (rakamları hatırlamıyorum ama arada uçurum vardı, 5te 1 gibi bir oranı rahatlıkla verebilirim) ve hepsi yediğimiz şeylerden kaynaklanıyor. ne yediğinizi yedirdiğinizi bilin, çocuk bir ağlar iki ağlar, bırakır, siz sağlıklı şeyler verin yavrunuza...

ewet belki haklılısın ama eğer bebeğin saydığın şeyleri yemezse bu ürünleri mecburen yediriyorsun.
beslenme problemi var kzımın ek gıdaya geçtiğimizden beri uğraşıyorum.hiçbirşey yemiyor.neler deniyorum bi bilsen.yediği sayılı birkaç şey var bu üründe onlardan biri.
hiç yememesinden se bişi yemese daha iyidir deyip verdim mecburen keske başka seyler yesede bende vermesem canım.
çok şükür bir kaç aydır biraz biraz yemeye başladı da artık vermek zorunda değilim ama 6 ay boyunca gün aşırı verdim malesef..

bu tarz ürünlerin içindekiler kısmını okursanız içindekinin yoğurt değilde krem peynir veya krema olduğunu görürsünüz yoğurtun y si bile yok bazı ürünlerde... kendimizin yaptığı meyveli yoğurtları yedirmek için uğraşmamız gerek...

benim yengemde böle yaptı yemiyo diye abura cubura daninoya alıştırdı sonra ne oldu hep alerji oldu..

ben olsam yedirmem ..

Son düzenleme:
yedirmeyin arkadaşlar, ambalajlı tüm gıdalardan kaçının minik yavrularınız için, o ambalajlı gıdalar aylarca hatta yıllarca nasıl dayanıyor?
katkı ve koruyucu maddelerle dolu oldukları aşikar..
evde minik kavanozlara yoğurt mayalayabilirsiniz günlük süt en tazesi.. ve
içine mevsim meyvesi rendeleyip verebilirsiniz..sağlıklı günler yavrulara:)

her anne idealist annedir. herkes çocuğunun en sağlıklısını en faydalısını yesin ister. ben hiçbir annenin ben üşeniyorum hazır yiyiversin diyeceğine inanmıyorum. mama vermek bile bi anne için vicdan azabı. eminim arkadaşımızda çocuğu yese ekmeğini bile evde kendi yapar. ama yemeyen çocuk zor dur arkdaşlar. yesinde ne yerse yesin der insan bi süre sonra. hepten aç kalmasından iyidir. hazıra bu kadar karşı olan arkdaşlar büyük konuşmayın derim ben.
danino işine gelince ben hiç vermedim. ama yengem veriyordu 1,2 tane. çocukta geyet sağlam maşallah. bir süre böyle gider. zamanla düzelir. merak etmeyin. kolay gelsin.

her anne idealist annedir. herkes çocuğunun en sağlıklısını en faydalısını yesin ister. ben hiçbir annenin ben üşeniyorum hazır yiyiversin diyeceğine inanmıyorum. mama vermek bile bi anne için vicdan azabı. eminim arkadaşımızda çocuğu yese ekmeğini bile evde kendi yapar. ama yemeyen çocuk zor dur arkdaşlar. yesinde ne yerse yesin der insan bi süre sonra. hepten aç kalmasından iyidir. hazıra bu kadar karşı olan arkdaşlar büyük konuşmayın derim ben.
danino işine gelince ben hiç vermedim. ama yengem veriyordu 1,2 tane. çocukta geyet sağlam maşallah. bir süre böyle gider. zamanla düzelir. merak etmeyin. kolay gelsin.

bunların etkilerinin öyle 1-2 yıl içinde çıkacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. uzun senelere dahaynıyor. eskiden insanların 7-8 tane çocukları varken şimdi 1 tane bile yapamıyorlar, yok sperm eksikliği yok polikistik (bende polikistiktim bu arada).. bunlar nereden çıkıyor diye hiç düşünmediniz mi? danino gb yiyecekler olmasaydı acaba anneler yemeyen yavrularına ne yapacaklardı? mecburen kendileri hazırlayacaktı öyle değilmi, seveceği şeyi bulmaya çalışacaklardı, o halde bu yiyecekler hiç yokmuş gibi davranıp öyle hareket etmek lazım...

ben de anlamıyorum gerçekten bunu.. çocuğunuza bu yaşta bukadar şekerli gıda vererek onu şeker bağımlısı yapıyorsunuz.. çocuğa suyla şekeri karıştırıp versen bayıla bayıla içer, ama faydalımıdır hayır.. çocuk 1 yaşındayken biraz tombiş olsun komşular oo iyi bakmış desin, benim vicdanım rahat olsun diye çocuğa danino yediriyorsunuz ama ilerde kalp hastalığı şeker hastalığı obezite ve bunun gibi hayat kalitesini düşürecek ve ömrünü kısaltacak birçok hastalığın temelini atıyorsunuz.. evde yapılanları yemiyorsa onun yerine kavanoz maması verin kaşık maması verin, en azından içindekiler kısmına bakınca anlayabileceğiniz şeyler yazılı olanları verin , ama gerçekten bebeğinize uygun bişey olsun. sırf satmak için fiyatını düşürdükçe düşüren bir markaya nasıl güvenip bırak yemeyi bebeğinize verebiliyorsunuz anlamıyorum..
başka bir konu da yoğurdu biz türkler icat ettik.. nasıl oluyor da gidip yabancı bir markanın yoğurdunu almaya gönlünüz razı oluyor anlamıyorum.. yarın avrupadan biri çıkar "yogurt"u biz icat ettik der bizde üzerine bir bardak "airan" içeriz..

benim kızım 7 aylık olmak üzere. bende danino ya da içim smart veriyorum günde 1 tane.

yok evde hazırlayın, bir ağlar 2 ağlar susar diye birşey yok! yemeyen çocuk yemiyor.

aç mı kalsın? iştahsız çocuğun halini sadece annesi bilir. yedirebiliyorsan yedir.. yemiyor.

bende biliyorum evde hazırlamayı, ya da hazırlamanın daha sağlıklı olduğunu.

benim kızım 7 aylık olmak üzere. bende danino ya da içim smart veriyorum günde 1 tane.
yok evde hazırlayın, bir ağlar 2 ağlar susar diye birşey yok! yemeyen çocuk yemiyor.
aç mı kalsın? iştahsız çocuğun halini sadece annesi bilir. yedirebiliyorsan yedir.. yemiyor.
bende biliyorum evde hazırlamayı, ya da hazırlamanın daha sağlıklı olduğunu.

evet canm aynen katılıyorum yazdıklarına, benim sütüm çok az geldi mesela, bebeğim açlıktan ağlıyordu , hiç istemeyerek mama vermek zorunda kaldım ,
yoğurt veriyorum ev yapımı kusuyor, bıngıldağı ve kemik gelişimi için de kalsiyum alması şart ee mecburen veriyorum meyveli yoğurt napiyim ki ,zaten iştahsz bir bebek.. sade yoğurdun içne neler karıştrdım sevdirmek için ama olmadı malesef..

bizim halimizden ancak iştahsız bebek anneleri anlar..

peki illa yoğurt yemi şartmı ???? yemiyorsa yoğurdu yemior, başka şey verin o halde. kalsiyum sadece yoğurtta yok ki. bunu sizi kınamak için söylemiyorum. iyiliğiniz için söylüyorum. sonra çok ahhh edersiniz, ama o zaman da fayda vermez, Allah muhafaza...

ben yoğurdu evde yapıyorum. Ama çalışan bir anneyim, çok sıkışıp yapamadığım zamanlarda bir kaç kez vermiştim daninoyu. Severek yedi. Bebeğim 10 aylık

peki illa yoğurt yemi şartmı ???? yemiyorsa yoğurdu yemior, başka şey verin o halde. kalsiyum sadece yoğurtta yok ki. bunu sizi kınamak için söylemiyorum. iyiliğiniz için söylüyorum. sonra çok ahhh edersiniz, ama o zaman da fayda vermez, Allah muhafaza...

canm ben de vermek istemiyorum ama mecburen veriyorum, kalsiyum süt ve süt ürünlerinde bulunur en fazla, günde kibrit kutusu kadar peynir veriyorum, ee inek sütü zaten 1 yaşa kadar yasak ve benim sütüm doğru düzgün hiç gelmedi bebeğim mama yedi hep , bıngıldağı çok yumuşak bu yüzden bol miktarda kalsiyuma ihtiyacı var, yoğurt yemesi şart sütaşın yoğurtlarından veriyorum mecburen.. yoksa ben de karşıyım abur cubura, meyveli yoğurt dışında hazır hiç bir gıda vermiyorum bebeğime, tüm pürelerini kendim yapıyorum ..

Allah hepimizin bebeğine sağlık versin mutlu günler...

abartmayın arkadaşlar yaa okudukça gerçekten kızdım sizlere...annenin sütü yoksa veya ciddi sebeplerden dolayı emziremeyen anneler devam sütü içirmek zorunda ne yapcak açmı kalcak çoçuk.mecburen devam sütüne geçtim üzülerek veya emzirin emzirin diye baskı dolu sözler gerçekten yapmyın böyle...bende ciddi rahatsızlığım yüzünden aldığım ilaç vs sebeplerden dolayı bebeğimi sadece 3 ay emzirdim üzülerek değil ama devam sütüne geçtim tek üzüldüğüm şey bebeğimi kendi sütümden zorla mahrum bırakmamdı çünkü onun doğal besini oydu ama allahın takdiri mecburdum.yoğurt meselesine gelince ise evde yapılan yoğurt çokmu sağlıklı diye düşünüyosunuz acaba sorarım size o yoğurdun mayası nerden geliyo o içine koyduğunuz bir kaşık yoğurt hazır yoğurt değilmi sorarım size o yoğurtla mayalanan yoğurt hazır olmuyormu ?????? tvlerde çoçuk programlarında çıktı okadar anneler evde yaptığınız yoğurtlar hiçde sağlıklı değil içindeki yenmesi gereken iyi bakterileri öldürüp çoçuğa yedirdiğiniz şeyin adı yoğurt değil güvendiğiniz marka yoğurt yedirmeniz daha mantıklı diye.lütfen böyle bilip bilmeden hazır sağlıksız diye insanların kafalarını bulandırmayın ...sizlere sorarım anneleriniz sizleri neylerle besledi pirinç unu sağlıksız diye çıkıyor hangimiz yemedik hangimiz onla büyümedik sorarım.suan o zaman hepimiz salak olmamız gerekirdi pirinç unu gelişim bozukluğu yapıyomuşya....:27: ben çoçuğuma yediriyorum yoğurtda yediriyorum devam sütüde içiriyorum muhallebide yiyor yani dr götürdüm kan tahlil vs herşey yapıldı ve herşey süper çıktı hatta dr emzirmiyosun endişe ettin ama bak çoçuğun gayet ii gelişmekte dedi yediklerimide anlattım dr a.siz emzirdiğiniz için emzirmeyen anneleri hatta ne bilim sizin yedirmediğiniz seyleri ayy sağlıksız diye nitelendiren anneler lütfen önyargılı olmayın unutmayınki bizlerde bir anneyiz :19:

Back