Bebek Beslenmesi bebegine anne sütü veren anneler çalışan anneler....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EFSA3737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
113
0
96
43
İstanbul
işe başladım ve sütümü sagıyorum çıkış saatine 1 saat kala bebegime zarar verirmi bekleyen süt..termosa koyuyorum böle yapan arkadaşlar varmı?

canım selam. bende yarın başlayacağım işe ben pompa ile sağdım 2 plastik biberon dolaba koydum yarın bakıcısı verecek işyerindede sağıp dolaba koyacağım.öğlende süt satinde eve gelip vereceğim onu oğluşum 4aya girdi. ek besinlerede başlayacağız. mamayada alışması için günde 1 defa veriyorum. süt dolapta 48 saat kalıyormuş. mümkün olduğu kadar saacağım. 70 ml. sağıyorum.

göğüs uclarım olmadığı için ben de sağıyorum sütümü... bildiğim kadarıyla oda sıcaklığında 12 saat, dolapta 24 saat durabilirmiş

tşk ederim bizim burada dolap olmadıgı için beklio zaten çıkışa 1 saat kalaraktan sagıyorum eve gidene kadar 2 saat geçio inş.bebegime zararı olmass bende yeni başladım daha 2 gün oldu insan acemilik çekio

inşallah kısa zamanda alışırsınız çok zor bir durum ya
insan bazen vicdan azabı çekiyo çok şükür ben çok çok yakınım her seferinde eve gidip veriyoırum
darısı tüm annelerin başına

bana sağlık ocağında söylenen süt oda sıcaklığında 6 saat, buz dolabında 12 saat, iki kapaklı buz dolanın buzluğunda 1 ay, derin dondurucuda 6 ay durabiliyor. ben de sabah emzirip sağıp çıkıyorum, öğlen gelip yine emzirip sağıp işe dönüyorum. akşam da erken çıkmaya çalışıyorum. aynı zamanda sütüm yeterince gelmezse ya da acele ile gitmem gerekebilir diye ya da bebek onlarla doymazsa takviye gerekebilir diye evde buzlukta yedek süt tutuyorum. zamanla yeniliyorum, ek gıdaya alıştırmak için 2 hafta izin aldım. iznim bitiyor. kaşıkla beslenmeyi, çorba meyve suyu, muhallebi ve yoğurt yemeyi öğrendi ama yine de emerek doyuyor, zaten emmeye devam etmesini çok istiyorum. bu tempoya sütüm olduğunca devam etmeyi düşünüyorum.
nasıl yaparsam yapayım vicdan azabını hep hissedeceğim heralde!!

Son düzenleme:
arkadaşlar, ağustosta işe başladığımda oğlum henüz 3,5 aylıktı..o güne kadar onu böyle bırakıp gideceğimi, bu kadar üzüleceğimi, ağlayacağımı tahmin bile edemezdim.şu an 7,5 aylık ve artık ben odadan çıkarken bile yüzünün ifadesi değişiyor, ağlıyor..bugün öğlen yemeğinden dönerken ağladı..ve bir kez daha aynı acıyı hissettiğimi anladım..artık oğlum beni tanıyor ve yokluğuma üzülüyordu..sanırım konuşmaya ve yürümeye başladığında da bu garip duygularla karşılaşıp aynı acıları bir kez daha yaşayacağım..ve bu böyle sürüp gidicek..
ALLAH tüm annelerin yar ve yardımcıları olsun..
biz onların geleceği için çalışıyoruz..onlara daha iyi bir gelecek sunma gayretindeyiz..
ve yorgunluğumuz onlara kavuştuğumuz an son buluyor..
ama hiç bir zaman onları sevmelere doyamıyoruz...
ALLAH kimseyi evladıyla imtihan etmesin..onlardan ayırmasın bizi..
şairin dediği gibi...
KAVUŞMAK NASIL OLMAZ
MADEM Kİ AYRILIK VAR...

ben artık sağamıyorum, o kadar sütüm yok..zaten öğlen arası 1 saat..onun 30 dk yolda geçiyor..ancak bebeğimi emzirebiliyorum..süt bırakamıyorum..ama 2 ay kadar bıraktım sütümü..150 cc kadar bırakıyordum..

kızlar bende sütümü sağıyorum bebeğim 8 günük.ama emememe sorunumuz var.kaşıkla çok az da göğsümle besliyorum.sizler biberonla mı vereceksiniz sütü ?sizce kaşıkla beslemek ne kadar iyi ?

kızlar bende sütümü sağıyorum bebeğim 8 günük.ama emememe sorunumuz var.kaşıkla çok az da göğsümle besliyorum.sizler biberonla mı vereceksiniz sütü ?sizce kaşıkla beslemek ne kadar iyi ?

biberonla beslemenen bebekler memeyi bırakıyor diye doktorum kaşık önermişti. bir gün boyu uğraştım. çok zorladım ama kaşıkla almadı benimki. mecbur biberon verdim. kısa bir süre mama vermem gerekiyordu çünkü. ama geceleri emzirdim. çok şükür beni bırakmadı. şimdi biberonuda benide alıyor. eğer kaşıkta zorlanmıyorsan devam et bence. kaşık biberonlarda varmış. deneyebilirsin. bu günler geçecek ve kuzunu doya doya emzireceksin:)

teşekkür ederim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…