- Konu Sahibi 06_gelincik_05
-
yaren nasılsın yağız ın sonuçlar nasıl gidiyor mart ın dördünde tahlil verdik çok şükür sonuçlar iyi çıktı canım bu arada her ay mı kan veriyosunuz yani doktorunuz bu konuda ne diyor
merhaba,öncelikle geçmiş olsun benim bebeğimde 5 aylık ve 20 günlükten beri ilaç kullanıyoruz.gelişiminde hiçbir sorun yok.bu aya kadar kontrolümüz aylık oluyordu bundan sonra 3 ayda bir olacak.erken teşhis ve tedavide hiçbir sorun olmuyor merak etmeyin.merak ettiğiniz bir şey olursa yardımcı olabilirim
ben en son izmire anneme gittiğimde yağıza alerji testi yaptırdım dokuz eylül ünv.hastanesinde.o arada tsh falanda baktırdım.ordaki çocuk endokrin doktoru dediki bu ilacı zaten alıyo çocuğun canını yakıp durmayın üç ayda bi kan verin yeter.valla öyle yapıyorum artık yaza kadar aynı doza devam dedi kendi tekirdağdaki özel doktoru yağızın oda öyle söyleyince bende yaza kadar olmasa bile iki ayda bir vermeye karar verdim.günah çocğuma bazen ayda iki kere verdiğimiz oluyo...sonuçta ilaç alıyoruz ikide bir baktırmaya ne gerek varki yazık etmişim çocuğuma.bir ay oldu kan vereli bir aya yakın daha geçsin o zaman vericem.bi kaç gündür ilacı içmek istemiyo zorlanıyorum sabahları.zaten kaşıkla vermiyorum..daha önce bi antibiyotik kullanmıştık kabakulağı için onun içinde şırınga gibi çok ince bi alet vardı ilacı içmek için onu atmadım ben.bardakta ilacı eritip o şırıngaya çekip agzına veriyorum dökme şansıda olmuyo rahatta oluyo sende zorlanıyosan öyle yapabilirsin canım..bu arada sonuçlarınıza çok sevindim.sizin deger aralığı kaç orda.ve kaç çıktı sonucunuz.her hastanenin birim aralığı farklı kafam allak bullak oluyo valla..
öncelikle geçmiş olsun..
benimde kızım 10 aylık bizde 16 günlükten beri ilaç kullanıyoruz. hala dozlarını ayarlayamadık ortasını bulamıyoruz ya az geliyor ya cok fazla bizim değerlerimiz 100 üzeri çıkmıstı topuk kanında eşim tekirdağlı ben izmirliyim izmirde yaşıyoruz 9 eylül hast.de Ece Böber'e gidiyoruz onun dediğne göre ömür boyu kullanıcakmış. sevgili dnzece merak ettim küçük kaslar derken neyden bahsettin ben anlayamadım?
bizdede Allaha şükür bir problem gözükmüyor ama artık ilacı cok zor vermeye basladım tükürüyor toz yapıp 1 kaşık suyla karıştırıp içiriyorum.
sizin yöntemeriniz nedir;?
biz ilacı 1 gün 25 mg 2 gün 50 mg veriyoruz.
bu fazla geliyor. ama 1 doz düşürürsek o da az geliyor ne yapacagımızı sasırdık şimdi baska bir dr arastırıyorum. 2 yasından öncede birkisel tedavi vermiyorar.
dr.umuzun dediğine göre bu gibi durumlarda bebek ömür boyu kullanıyormus
bende toz yapıp kaşıkla içiriyorum hiç duymamıştım bitkisel tedavide mi varmış ilacın dozunu ayarlamak zor oluyo arkadaşım ömür boyu kullanacak olsa bile üzülme yani ben kendimi ona da alıştırdımyeter ki zeka ve fiziki gelişimi zarar görmesin geçmiş olsun..
cnm doktor bir yaşına kadar en fazla 1.5 ayda bir kan ver dedi ilacın dozu için sanırım büyüyünce zor tabi ilacı içirmek ben ilacı verdiğimde çoğu zaman uykuda oluyo içiyo farketmiyo sabah aç olduğu için mama sanıp içiyo hemen:)bizde değer aralığı serbest t4 0.8-1.9 sonuç:1.51 tsh 0.5-8.6 sonuç 0.9 si daha önce 2 küsür 1 küsür felan çıkmıştı
öncelikle geçmiş olsun..
benimde kızım 10 aylık bizde 16 günlükten beri ilaç kullanıyoruz. hala dozlarını ayarlayamadık ortasını bulamıyoruz ya az geliyor ya cok fazla bizim değerlerimiz 100 üzeri çıkmıstı topuk kanında eşim tekirdağlı ben izmirliyim izmirde yaşıyoruz 9 eylül hast.de Ece Böber'e gidiyoruz onun dediğne göre ömür boyu kullanıcakmış. sevgili dnzece merak ettim küçük kaslar derken neyden bahsettin ben anlayamadım?
bizdede Allaha şükür bir problem gözükmüyor ama artık ilacı cok zor vermeye basladım tükürüyor toz yapıp 1 kaşık suyla karıştırıp içiriyorum.
sizin yöntemeriniz nedir;?
biz ilacı 1 gün 25 mg 2 gün 50 mg veriyoruz.
bu fazla geliyor. ama 1 doz düşürürsek o da az geliyor ne yapacagımızı sasırdık şimdi baska bir dr arastırıyorum. 2 yasından öncede birkisel tedavi vermiyorar.
dr.umuzun dediğine göre bu gibi durumlarda bebek ömür boyu kullanıyormus
çok sevindim canım ya iyide bu sonuçlar çok düşük neden ilaç alıyonuz anlamadım.0.9 ne demek.zaten deger 3 gibi oldugu zaman en normali ve ilaç bıraktırılıyo.bence ya ilacı çok gelmiş yada boşuna ilaç alıyonuz anlamadım.bizim en düşük 4-5 aralığı oluyo..sen bi doktoruna danış istersen.bana çok düşmüş gibi geldi..
çok geçmiş olsun öncelikle bizim topuk kanı 44 çıkmıştı sonra bir hadta sonra ikiye düştü ilaçla.şuanda değerleri nasıl çıkıyo.birim aralığınız nedir..bide anlamadım ömür boyu kullancak teşhisini nasıl koydu bi kere üç yaşından önce anlaşılmıyo bana ne kendi özel doktorumuz nede başka bi doktor demedi ömür boyu diye.doğumsal büyük ihtimalle üç yaşa kadarda ilaçlarla dengeliycez.ondan sonra bakıcaz dedi.hiç Bu arada izmirin neresindensin.bende izmirliyim ama eşimin işi nedeniyle iki yıldır tekirdağ merkezdeyiz.daha üç yılımız var burda.ve hiç iyi hastanede yok.gerçi özel doktorumuz var oda normal çocuk doktoru ama çok iyi dalında.euthrox 25mg içiyoruz biz yarım olarak.çoğu zaman çeyrekte kulladık.25mg çeyreği ne olurki çok küçük ama o zaman bile sonuçlaımız iyi çıkıyo çok şükür.sizin yüksekmiki 50likte kullanıyosunuz..
canım gelişiminde bi sıkıntı yoksa üzülme küçücük bi hap bırak kullansın. daha büyük bi sıkıntı olmasındansa şükret bence. biz hergün 4te 3 ünü kaşıkla eritip veriyorum. bizimki yemeğe çok düşkün olduğu için ne versek yiyo. öyle bi sıkıntımız yok. değerler normal. dediğim gibi downa bağlı sıkıntılar var biraz. küçük kas dediğim parmaklar falan. küçük nesnleri tutmuor mesela. yada bi oyuncağı yere düştüğünde çok iyi takip etmior. böyle şeyler. ama bunlar tiroitle ilgili değil bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?