• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde veya yakınında hipotiroidi olan varsa bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

06_gelincik_05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
142
7
118
Amasya
20 günlük bir kuzenim var sağlık ocağından arayıp hipotroidisi olduğunu söylediler.araştırdım erken tedaviyle hiç bi sorun kalmıyor diyen sitelerde var öğrenme güçlüğü vs sorunlar kalıyor diyen sitelerde var.yaşayan varsa yaşadıklarını anlatabilir mi?

arkadaşımın çocuğunda var onlara da sağlık ocağından haber vermişler hemen bir endokrin uzmanına gittiler ilaca başladılar 4 yaşına kadar kullanacakmış.yalnız bu ilacın dozu çok önemliymiş o yüzden mutlaka bir uzmana gitmek şart. valla benim gözlemlediğim kadarıyla ve onların demesiyle çocuk gayet akıllı öğrenme güçlüğü yok herhangi bir şikayeti yok.şimdi 1 yaşında çocuk.size de çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
geçmiş olsun. benim oğlumdada hipotiroidi var. ama bizimki down sendromuna bağlı. genelde ya anneden geçermiş yada krozom bozukluğuna bağlı olurmuş. devamlı kullanması gereken bir ilaç var. kan tahlilleri ile ihtiyacı olan dozu belirliyorlar. tiroid hormonu beyinle ilgili bir organ olduğu için çok önemli. bide çok kilo yapıyor. ama ilaç tedavisi ile kontrol edilebiliyor başka bir rahatsızlığı yoksa.

öncelikle geçmiş olsun.15 aylık oğlum üç günlükten beri hipotiroidi tedavisi görüyor.ilaç kullanıyoruz ne gelişiminde nede zekasında hiç bir sıkıntımız yok çok şükür..sormak istediğiniz bişey olursa yazarsınız..özel doktorumuz ve düzenli ilaç alımı ve kan vermemiz var hepsi bu...3 yaşına kadar ilaç alımı kesilmemeli daha sonrasınada doktoru karar veriyor zaten.

geçmiş olsun. Benim oğlumdada hipotiroidi var. Ama bizimki down sendromuna bağlı. Genelde ya anneden geçermiş yada krozom bozukluğuna bağlı olurmuş. Devamlı kullanması gereken bir ilaç var. Kan tahlilleri ile ihtiyacı olan dozu belirliyorlar. Tiroid hormonu beyinle ilgili bir organ olduğu için çok önemli. Bide çok kilo yapıyor. Ama ilaç tedavisi ile kontrol edilebiliyor başka bir rahatsızlığı yoksa.

öncelikle geçmiş olsun.hipotiroid tedaviniz nasıl gidiyo acaba.ilaç alıyomu miniğiniz..iş gereği gurbettesiniz sanırım.bende gurbetteyim eşimin işi gereği..

geçmiş olsun. Benim oğlumdada hipotiroidi var. Ama bizimki down sendromuna bağlı. Genelde ya anneden geçermiş yada krozom bozukluğuna bağlı olurmuş. Devamlı kullanması gereken bir ilaç var. Kan tahlilleri ile ihtiyacı olan dozu belirliyorlar. Tiroid hormonu beyinle ilgili bir organ olduğu için çok önemli. Bide çok kilo yapıyor. Ama ilaç tedavisi ile kontrol edilebiliyor başka bir rahatsızlığı yoksa.

öncelikle geçmiş olsun.hipotiroid tedaviniz nasıl gidiyo acaba.ilaç alıyomu miniğiniz..iş gereği gurbettesiniz sanırım.bende gurbetteyim eşimin işi gereği..

teşekkür ederim. ilaç kullanmaya devam ediyoruz aralıksız. ilk zamanlar her ay kontrol ediliyordu. artık üç ayda bir yapılıyor. ilaçta bi sıkıntı yok. tiroide bağlı bir gerilik yok. ama downun getirdiği bazı sıkıntıları yaşıyoruz. şuan bitlisteyiz. ama tekrar tayinciyiz. ağustosta batıda bir yerlere gideceğiz işallah.

çok sevindim sanırım sizinde sınırlar içinde gidiyo tahliller.doktorunuz ne diyo bu duruma geçici doğumsall veya ömür boyu ilaç diyomu gerçi 3 yaşından önce erken bunu demek ama..bizim sadece tsh problemimiz var diğerleri normal.buna bağlı olarak geçici diyo doktorumuz ama bakalım.allahım beterinden korusun.miniğinizz çok tatlı allahım acılarını göstermesin inşallah..

bizde tekirdağdayız şuan 2sene oldu buraya geleli daha önce 3 sene ardahandaydık eşim askeri personel (astsubay).çok çok iyi bi hastane yok burda keşke bende memleketimde olsam.orda çok iyi hastaneler var takip için.İZMİRLİYİM ben, eşimde ESKİŞEHİRLİ.Dolanıp duruyoruz işte gurbetlerde...

Son düzenleme:
benim eşimde askeri personel. önce benim tayinim çıktı. eşim eş durumundan geldi yanıma. hamilelikte belli olsaydı eğer hiç tayin istemezdik. ama kısmet böyleymiş. bakalım nereye çıkacak tayinimiz. bizde eskişehirdeydik daha önce. tekrar isitiyoruz orayı ama pek olacak gibi değil. malesef buradada iyi bir doktor ve hastane yok. ocakta gatadaydık. temmuzdada gidicez. bir sorun yok dediler tsh ile ilgili. 3 yaşına kadar kesin dediler bizede. ama bazı doktorlar ömür boyu diyor. bakalım şimdilik gelişimi fena değil. büyük kaslarda problem yokta küçük kasları kullanmakta zorluk yaşıyor bazen. ama sinirlenince herşeyi yapıyor sıpa:) buarada biz izmiri de istedik. bakalım nerelere çıkıcak!
sizde varmı tiroit problemi? genelde anneden geçermiş öyle demişlerdi daha önce.

bende yok tiroit canım ya babadada yok.hatta eskiden sadece adını biliyodum oğlumdan sonra ögrendim ben ne oldugunu..her sabah düzenli veriyoruz ilacını 15 aydır.son tahlil sonuçlarımızda iyi geldi.bakalım nolcak..izmir çıkar inşallah ege ünv..dokuz eylül ünv hastanesi var biliyosundur.inşallah istediğiniz yere çıkar tayininiz.mayısta belli olcak sanırım.eşinizin görevi ne eger batı görevinizi yapmadıysanız çıkar bide çocuk durumundan bahsederseniz istediğiniz yere verrirler...

sizede geçmiş olsun. doğumdan beri tedavisi yapıldığına göre bir sıkıntı yoktur işallah. eşimde uzman jandarma. doğu görevi bitti. batı olacak büyük ihtimalle ama izmirin şartları biraz korkutuyor biraz beni. burası bizim için iyiydi ama oğlumuz için en iyi yer neresi ise orası olsun dedik. dilekçemizide yazdık bakalım nolcak. herhangi bir gelişim sıkıntısı varmı oğlunda tiroide bağlı. gerçi bir kız arkdaşım vardı. 26 yaşında tiroidi olduğunu öğrendi. kıllanma ve kilo verememe sıkıntısı vardı sadece. ing. öğrt.ni bitirdi. başka problem yoksa çok hayati bir hastalık değil heralde.

kızlar sizin hamileliğinizde tsh bakılmışmıydı?ben gebeliğimin 5.haftasından beri troit tedavisi görüyorum izmirde.kızıma geçer diye çokkorkmuştum,2 kez topuk kanı 1 haftalıkken koldan kan,en son 12 aylıkken yani geçen hafta tekrar ölçtürdüm,şükür normal,geçmemiş ama doktorher kan testi ayaptrdığında aklında olsun diyor,senede bir de olsa tsh ve t4 yapılsın dedi,ben hala ialç kullanıyorum ama26 yaşımakadr haberim yoktu,hamile kalmasam da öğrenemicektim,hatta mecburiyetten doktor değiştrmesem yine öğrenemiyecektm..sizde durum nedir?

sizede geçmiş olsun. doğumdan beri tedavisi yapıldığına göre bir sıkıntı yoktur işallah. eşimde uzman jandarma. doğu görevi bitti. batı olacak büyük ihtimalle ama izmirin şartları biraz korkutuyor biraz beni. burası bizim için iyiydi ama oğlumuz için en iyi yer neresi ise orası olsun dedik. dilekçemizide yazdık bakalım nolcak. herhangi bir gelişim sıkıntısı varmı oğlunda tiroide bağlı. gerçi bir kız arkdaşım vardı. 26 yaşında tiroidi olduğunu öğrendi. kıllanma ve kilo verememe sıkıntısı vardı sadece. ing. öğrt.ni bitirdi. başka problem yoksa çok hayati bir hastalık değil heralde.

hiç bir gelişim geriliği yok canım normalden uzun ve zayıf bile.çok hareketli çünkü.doktorumuz çok memnun gelişiminden yaşıtlarından önde gidiyo.izmir seni sakın korkutmasın yaşanılabilecek en mükemmel ve en ucuz şehirlerden biridir izmir..

kızlar sizin hamileliğinizde tsh bakılmışmıydı?ben gebeliğimin 5.haftasından beri troit tedavisi görüyorum izmirde.kızıma geçer diye çokkorkmuştum,2 kez topuk kanı 1 haftalıkken koldan kan,en son 12 aylıkken yani geçen hafta tekrar ölçtürdüm,şükür normal,geçmemiş ama doktorher kan testi ayaptrdığında aklında olsun diyor,senede bir de olsa tsh ve t4 yapılsın dedi,ben hala ialç kullanıyorum ama26 yaşımakadr haberim yoktu,hamile kalmasam da öğrenemicektim,hatta mecburiyetten doktor değiştrmesem yine öğrenemiyecektm..sizde durum nedir?

bakıldı canım ya yoktu hiç öyle bi sorun.neden oldugunu bilmiyorum amadoğumsal geçici gözüyle bakıyo doktorumuz..bakalım 3yaşına kadar ne desek boş...allahım başka sıkıntı dert vermesin inşallah..

Hepinize gecmisler olsun.
Benim esimde var. Ama dogustan degil, 13 yasinda baslamis.
O gunden beri devamli ilac kullaniyor ve surekli kullanmaya devam etmesi gerekiyor.

25 mg lık eutrox un 4/3 ünü kullanıyoruz. bizimki biraz tembel. çok hasta olmadığı için de şişman. 11 aylık 10 kilo bende biraz zayıflasın istiyorum ama tombiş tombiş her tarafı.

bizde öyle kulanıyoduk çok iyi gidiyodu hatta 3günde bir çeyrek veriyoduk.hastanenin birim aralığı değişince bizim değerlerde bi anda alt üst oldı son tahlilde.şimdi yarım euthurox25mg kullanıyoruz..maşallah oğluşuna ayaklanınca kalmaz o kilolar annesi bırak tombiş olsun.benim oğlum 16.aya giricek 10.5 kilo ama boyu uzun 85 olmuştur sanırım..çok hareketli oğlum fazla hasta olmaz ama dişler hareket bi türlü kilo aldırmıyo ki aldırmasında doktoru almasını istemiyo.biliyosun hipotiroid kilo yapıyo.yemek ayrımı yapmaz çok güzel yer herşeyi..meyvesi sebzesi yoğurdu herşeyini gün içinde veririm hergün.aman iyi olsunlarda kilo olmasın napayım..çok öptük miniğini annesi..

yarım verdiğinize göre çok yüksek değil demekki sizinki. tiroit kilo yaptığı için bende ilerdede şişman olacak die korkuyorum. o yüzden biraz zayıflasa iyi olacak aslında.
aman maşallah diyin kuzunuza nazar değmesin. dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da zayıf , şişman yapcak bişi yok masalesef.

Back