Çocuk Hastalıkları Bebeğinde tortikollis olan anneler yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhabalar, benim oglum 5 aylik 4 aylikken sol tortikollis teshisi konuldu. Ultrason sonucu iyi kaslarda asimetri yok ama sola yaslanma var. Terubeli anneler bu tamamen iyilesirmi? 1 aydir fizik aliyoruz ama gerileme yok gibi. Hep basi solda ozellikle destekli oturmaya basladigimizda Malum koronaviri
Us sebebiyle fizik tedavimizde iptal oldu cok endiseliyim...

Merhabalar, benim oglum 5 aylik 4 aylikken sol tortikollis teshisi konuldu. Ultrason sonucu iyi kaslarda asimetri yok ama sola yaslanma var. Terubeli anneler bu tamamen iyilesirmi? 1 aydir fizik aliyoruz ama gerileme yok gibi. Hep basi solda ozellikle destekli oturmaya basladigimizda Malum koronaviri

Us sebebiyle fizik tedavimizde iptal oldu cok endiseliyim...

Gecmis olsun oglunuzun scm kaslari.kaçtı acaba.benimde 3 aylık oğlum var hep sola yatmak istiyo.boynuna bakti doktor ultrason çekildi.bir kasi 7.5 bir kası 9.5 çıktı bi sey yok.dediler ama hala aynı acaba vardida gercekten doktor da mi anlamadi bende virusten dolayi gidemiyorum

Merhabalar konu hakkinda görüsebilme imkanimiz olur mu acaba? Benimde bebegim tortikolis yardıma ihtiyacım var

Merhabalar konu hakkinda görüsebilme imkanimiz olur mu acaba? Benimde bebegim tortikolis yardıma ihtiyacım var
Benimde bebegim sag tortikolis. 3 aylik olucaz bayramda. 1 aylikken farkettik bu hastalikta onemli olan 1-masaj 2-egzersiz 3-pozisyonlama(yani uygun sekilde tasima uyutma)
Bizde daha iyilesmedik. Bebegin durumuna gore 1 yila kadar iyilesme sureci varmis. Gecse bile mutlaka 1yilnegzersilere devam edilmeliymis. Insallah tum bebekler cocuklar iyilesir.

Meraba benim bebeğimde tortikolis 45 günlükken teşhis konuldu kaslardan biri 6 biri 10 du şimdi 8.5 olmuştu en son ama germe egzersizlerini yaptıramadım ilk etapta virüsten dolayı gidemedim fizik teraviye germe egzersizlerini çok önemli keşke gidip yaptırsaydım yüzünde o kaslar gelişemediğinden mi Hep sola yatırdık tortikolis olunca açılsın kas die ondan mı dengesizlik oluştu solu sağa nazara küçük kaldı böyle bi durum yaşayan var mı ? Boynu düzelince yüzüdü düzelir mi bebeğim dört aylık

Merhabalar tortikolis için doktor tavsıyesı verebilirmisiniz istanbul avrupa yakasında bebeğim kafa yapısı plagıosefali bundan dolayı boyun kasıda kısa olabılır ve cocuk ortapedi doktoruna götürmemiz gerektiğini söylediler memnun kaldıgınız doktor önerisinde bulunabılırmısınız

Biz 8 aylıkken başladık fizik tedavi aldırmaya. Teşhisi çok zor koydurduk. Düzelme oluyor tabiki. Masegki herkesin önemsediği bir durum değil. Birçok hastane de de fizik tedavinin yanlış yapıldığını düşünüyorum. Biz gönül hanım sayesinde tedavi olduk . 1, 5 sene fizik tedavi yaptık kendimiz evde gönül hanım çok güzel ilgilendi. Ankara ' dayım ben tedavi için kimseyi bulamadık. İstanbul a gitmek zorunda kaldık. Tedavimiz de bitti çocuğum 3.5 yaşında ( Gönül Acar)

Benim kızımda var nasıl bi yastık verdiler sonuç aldınız mı neler yaptınız

Nasıl bi tedavi uyguladınız

Hanımlar merhaba. Tortikolis hakkında hemen hemen Bir Çok bilgiye sahibimkeşke olmasaydım:)
2 tane oğlum var. İlki 3 yaşında 2.5 aylıkken bu teşhis konuldu vr neyaparsak yapalım geçmedi ameliyat oldu scm kası kesildive çok şükür kurtulduk. Derken 2.Oğlum dünyaya geldi şu an 4 aylık ve maalesef onda da tortikolis var. Yalnız abisi kadar kötü değil durumu kas kısalıkları az ve hematomu yok. İnşallah düzelir diye dua ediyoruz.
Sizlere naçizane tavsiyem ilk baştakesinlikle bu işten anlayan birçocuk cerrahına götürün. Cocuk dr ları inanın anlamıyorlar geçer diyip önemsemiyorlar. İşin erbabları cerrahlar. Onun yönergelerine göre hareket edin. Fizyoterapistlere göre çok rahatbir hastalıktır önemsizdir ve cidden pek önemsemezler. Siz kendiniz her şeyi yapıcaksınız. Uyanıkken yüz üstü koyun başını kesinlikle asılarak diğeromza doğru gerin. Germe çok önemli çünkü kas kısa old için başı omza yapışık gibi tutuyor. Gerekirse telefon tablet izletin başını çevirtin vs zaten sizlerin de birçok bilgisi vardır. Yani egzersizler rutin olsun emzirme gibi düşünün çok sabır isteyen bir süreç sakin olun 1 en geç 1.5 yaş civarı geçer. Bu süreyi geçince ameliyata kalıyor. Bir sorunuz olursa özelden de yardımcı olmaya çalışırım

tortikolisin fizik tedavi ve ameliyat dahil bütün aşamalarını yaşamış bir anne olarak sorusu olan varsa yardımcı olabilirim. mail adresim
Merhaba benim bebeğim de 2 aylık kafasını sola çevirmek istemiyor sola dönük yatar pozisyonda emzirirsem dönüyor sonra tekrar çeviriyor. Sizin ki iyileşti mi ne durumda. Bizim son bir haftadır oldu normalde çeviriyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…