Çocuk Hastalıkları Bebeğinde tortikollis olan anneler yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
8.5 aylik bebegim var doğduğundan beri sağ tarafa yatmayı tercih ediyordu. Cocuk doktorumuza söyledik alışkanlık geçer pozisyon değiştirin yatarken dedi. Fakat asla bebegim sol tarafa yatmak istemedi. Her kontrolümüzde doktorumuza bu durumu belirttik geçer dedi. 5 aylıkken kafasında sola doğru bir eğilme farkettik meraklı bir internet annesi olarak araştırdım. Tortikollis denen bir rahatsızlıkla karşılaştım.( boyun egriligi) . Cocuk doktoruna 7 aylik kontrolümüzde bu durumdan tekrar bahsettik yok öyle birşey cevabını aldık. Bu olaydan sonra bir araştırma içine girdik ve prof. ortopedi uzmanına gittik. Elle kontrol etti sağa sola çevirdi kafasini,herhangi bişey yok dedi. Biz başka bir doktor arayışına girdik. Alanında çok iyi olan başka bir prof. Ortopedi uzmanına götürdük ve malesef düşündüğümüz gibi tortikollis teşhisi koydu. 2 yaşına kadar kendiliğinden geçmezse ameliyat ederiz dedi. 8.5 aylik bebeğime fizik tedavi aldırabileceğim tortikollis konusunda bizi doğru yonlendirebilecek( tercihen Ankara'da ) fizik tedavi uzmani tavsiye edebilir misiniz?

Bende tam bu konuyu acacaktım var mi bir bakıyım dedim benim 3aylık ikizlerim var birinin boynunda 1 aylıkken bir şişlik fark ettim yaklaşık 4cm kadardı. Çocuk dr.umuza söyledik kontrol etti ultrason çekildi SCM kası denen büyük bir boyun kası varmış onda olan bir şişlikmiş. Birkaç doktor a gösterdik fizik tedavi ve ortopedi doktorlarına. Bize bir hareket gösterdiler ama yapması çok zor üzülüyoruz aglayınca kafasını hep sola yatırıyor öyle görünce çok stres oluyorum üzülüyorum hep aynı tarafa yapmaktan kafası da yamuk duruyor inş düzelir

Siz erken başlamışsınız tedaviye. Sizin için çok avantajlı bir durum bu. Biz daha önce bir çok tortikollisli hastayı tedavi etmiş bir fizyoterapist bulduk. Çocuğu Ankara dan İstanbul a goturduk hafta sonu. Bize de aynı şekilde birkaç hareket gösterdi. Disiplinli şekilde yapıldığı taktirde geçiyormuş. Biz üzülmüyoruz artık. Biraz acımasız hareketler ama ameliyattan çok daha iyidir diye düşünüyorum. Inşallah atlatırız bu günleri biz de.

Evet haklısınız ameliyat daha zor inş atlatırız. Bize tam teşhis henüz konmadi ama gidişat tortikolisi gösteriyor. Size nasıl bir hareket gösterildi. Bize şişlik sağda olduğu için kafa 90 derece sol olmuza ve çene sağ omuza şeklinde gösterildi hergün 100 defa yapmamız istendi ama yaparken ağlıyor

Bizim tortikollis sol tarafta fakat şişlik yok bizde. 3 hareketimiz var bizim de ilki bir el omuzda diğer el kafa da tortikollisli olan tarafı iyice gerdirerek açıyoruz. Ikincisi kafa tortikollisli tarafa çene omuzla aynı hizaya gelecek şekilde bastırıyoruz. Her harekette 10sn bekliyoruz 15 er defa. Üçüncüsü de çocuğu kucağımıza yan yatırıyoruz bir kolumuz bacak arasında diğer kolumuz da tortikollisli boyunda 5dk gerdiriyoruz. Bu hareketleri bir çok sitede de bulabilirsiniz. Benim bebegimde çok agliyor. 8.5 aylik olunca karşı koymaya da çalışıyor. Ama ümit ediyorum zamanla alışacaklardır.

Evet bende inceledim siteleri inş sağlığına kavuşur yavrularımız biran önce sizin kafada herhangibir yassılık var mi şu anda merak ettim

Çok belli olan bir yassılık yok. Yatmak istemese de siz pozisyon değiştirin ben öyle yaptim düzelir insallah.

Bende öyle yapmaya çalışıyorum ama o zaman çok uyanıyor allah hepimize kolaylık ve şifa versin

tortikolisin fizik tedavi ve ameliyat dahil bütün aşamalarını yaşamış bir anne olarak sorusu olan varsa yardımcı olabilirim. mail adresim

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bizede de şüphelenildi bebegim daha 20 günlük sag scm kasında şişlik var. Sag yüzünde asimetri ile dogdu moralim alt üst oldu. Ptesi günü prof randevusu aldık ortopedi orada netlesecek. Sizin en son durumunuz nedir umarım iyilesmissinizdir bana da umut olur ayrıca sag scm de şişlik ve sag yüzde asimetri olunca ne tarafa yatırmak lazım kafamız cok karıstı internetteki bilgilerden

Merhaba. Bebeğim 3 aylık 20 günlükken tortikolis olduğunu söylediler fizik tedavi verdiler yastık verdiler ancak ağlıyo yatmak istemiyor sizin bebeğinizin ki geçti mi acaba 2 yıl olmuş lütfen geri dönüş yapar mısınız

Merhaba. Bebeğim tortikolis olduğunu söylediler siz bu süreci nasıl atlattınız acaba bi sonuç aldınız mı

Merhaba öncelikke gelmis gecmis olsun benim bebegime de tortikollis teshisi kondu. Sizin son durumunuz nasıl oldu kendiliginden gecti mi acaba? Cok üzülüyorum.

Kendiliğinden geçicek bişey değil canım fizik tedavi uyguluyoruz evde sürekli kontrole götürüyoruz çok dikkatli olmak gerekiyor çok şükür büyük oranda azaldı ama hala minik de olsa var devam ediyoruz tedaviye

İyi günler benimde bebeğimde tortikolis var acaba siz hangi doktora gittiniz? Bi de tedavi süreci nasıldı bebeğiniz şu an nasıl acaba?lütfen mesajıma cevap verin çok çaresizim

Bana bilgi verırı misiniz acaba benim bebegım 4 aylık kasta sıslık var 12 mm ne yapsam gecmıyor egzersız masaj moralım cok bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…