Çocuk Hastalıkları bebeğinde reflü olan anneler..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Bebeğinde reflü olan anneler.Ne yapıyoruz doktorumuz ne diyor,ne ilacı veriyoruz.Haydi burda paylaşalım.
Fikir alışverişinde bulunalım.

Benim bebeğimde reflü yok ama ıstanbul'da yaşayan bir arkadaşımın ikizlerinde vardı. O bir pediatrik gastrologa götürmüştü. Çok ünlü bir Prof. muş ve endoskopiye gerek bile kalmadan bir ilaçla çözmüşlerdi sorunlarını. ıstersen adını ve telefonunu alabilirim. Geçmiş olsun

geçmiş olsun..bizde reflü yok ama dr muz olmaması için önlem olarak yatmadan 2-3 saat önce beslenmesini, yatarak ve gece beslememi söylüyor her seferinde..bu arada oglum 8 aylık tabii..

Merhaba,benim bebeğime de 2 aylıkken reflü teşhisi ile tedavi verildi.gaviscon ve motilium şurup verdi.Ünlü bir prf.tedavi cevap vermedi çok kusuyordu sonradan başka bir dr bebeğimde alerji olduğunu tespit etti ve alerjen maddeyi kesince (çok şaşıracaksınız ama bu anne sütüydü.)bebeğimin kusmaları da geçti.bizi tedavi eden dr.eğer bebekte kilo kaybı yoksa reflü tedavisi verilmesi doğru değil dedi.YAni gelişimi iyi olan bir bebeğe gereksiz ilaç verilmemeli diyor pekçok dr.Ben başımdan geçtiği için paylaşmak istedim.Bu konuda da dr unuzla bir görüşün derim.Birde bebeğin midesine baskı uygulamama konusu var kucaklarken özellikle dikkat edilmeli.Çok geçmiş olsun bebeğinizi güle güle büyütün.

geçmiş olsun canım ya
benim kızım da 3,5 aylık 1,5 ay önce reflü teşhisikondu gaviscon kullanıyoruz ama kusması azalmasına rağmen öksürüğü kaldı o yüzden hala endişeliyim astım falan mı diye
bir de yatarken kafasını 15-20 cm yüksek koyarsan iyi olur uyanıkken de dik tut genelde ii geliyor
bu konuyu açtığın için teşekkür ederim...

benım bebegıme henuz reflu teshısı konulmadı ama ben oyledır sanıyorum bu haftadan sonrakı hafta dr a gıdecegız..sizin bebeklerınızınde kusmaları burundan vede agızdan fıskırtarak mı gelıyor her beslenme sonrası.benımkı hem her emzırme sonrası hemde mama sonrası cıkarıyor..ne yaprtımsa olmadı mama deıstım anne sutunu bılerek vermedım sonuc aynı..sorun bebegın sındırım sıstemınde sanırım erken dogdugu için olabılır.prematureydi.simdi 1ay 17 gunluk.

benim kızımda da var kusma problemi şuan 7 aylık.doğdudu günden itibaren hep kusuyor önceleri fışkırarak kusuyordu şükür o geçti .Bana doktorum sütümün sulu geldigini çıkarmanın daha rahat oldugunu biran önce mamaya başlamam gerektigini söyledi 4. aydan itibaren mamaya başladık kusmalarımız gerçekten azaldı ama durmadı ara ara hala devam ediyor .ben endoskobi yaptırmak istemiyorum nasıl bi acı verdigini biliyorum ilaçta kullanmak istemiyorum dogal yollar deniyorum bakalım ne zaman bitecek, halı koltuk silmekten yoruldum .Rabbim onları korusun

böceeem geçmiş olsun minik alyamızdamı reflü var yoksa....mafoldumben

üzüldüm ya o kadarcık şey nasıl dayanır ona ama anne sütü iyi gelir heralde demi?:sinifsinif:

ben bırınden duydum onun bebegındede reflu vardı.drun teshıs koyabılmesı için gastrolog olması gerekıyormus.bırde endoskobi bebeişlere henuz yapılmıyormus onun yerıne mıde rontgenı yapılıyormus.bısı daha dmeıstı unuttum konusunca yazarım buraya.tek bız deılız bu kusmaları yasayan cogu kısıde aynı sorun var.:çok üzgünüm:

canım zantac diye 3 aya yakın ilaç kullandık ve kızımı yatmadan 2 saat önce besliyordum şimdilerde iyiiz sanırım reflüden dolayı yada miğdesinde bir sorunundan solayı verdi çünkü hiç yemiyordu ve kusuyordu ara ara......yani iştahsız zatende hani n iyi gelir mi diye sanırım....

Benim oglumda da reflu denildi yeni dogdugunda 3 ay beni emdi beni emerken o kadar iyiydi kigeceleri hic aglamazdi gunduzleri sadece aksam uzeri aglardi ama malesef sutum kesildi mamaya basladik 2 aydir mama iciyo ve oyle kusmalari oluyordu ki ictigini hep geri kusuyodu artik kilo alaamiyodu hic durmuyodu hic uyumuyodu geceleri uykusu duzensizleşti 1 hafta once doktora goturdum bunda inek sutu alerjisi var dedi alerjik mama verdi ama oglum içmedi kokusu ve tadi cok kotuydu daha sonra doktorumuz golden goad diye bi mama onerdi onu iciyor 1 haftadir kusmalari azaldi ama hala var tamamen kesilmedi uyuyo ama huysuz hala ne yapacagimi bilmiyorum cok uzuluyorum bebegimin bu haline

Biz su an alti haftaligiz ikinci haftadan beri reflumuz var. Cok fazla kusuyor bazen midesindekilerin hepsini cikardigi oluyo tekrar acikiyor tekrar cikariyor donguye giriyoruz. Reflu yatagi biberonu herseyi ona gore aldik. Etkisi var mi derseniz pek sanmıyorum. Kusacagi varsa tamamen dik pozisyondayken bile kusuyor. Doktor simdilik kilo alimi oldugu icin tedavi yapmiyor kendiliginden gecer diyor ama bakimi cok zor bir dakika yalniz birakamiyoruz kusup nefessiz kalmasin diye. Bazen genzine gidiyor korkuyoruz. Gunde sayisiz mendil kiyafet kirletiyoruz. E tabi kendi kiyafetlerimiz koltuk yatak da cabasi.. bi cozumu olan varsa yazsin lutfen. Biz ne denediysek olmadi.

Merhaba benim bebeğim de 5 aylık yaklaşık 2 aylıkken kusmalar başladı hala devam ediyor. 3 doktor da 6 ay hatta bazen 1 yaşa kadar kusmaların devam edebileceğini, kilo alımı normal olduğu için problem olmayacağını belirttiler. Ama bebeğim o kadar çok kusuyor ki artık ben endişelenmeye baialdom. Bazen anne sütü aldıktan hemen sonra bazen 30-45 dk sonra kısuyor. Her anlamda çok yoruldum. Temiz bir kıyafet ne onun ne benim kalmıyor. Artı koltuk ve halılar da aynı. Reflü yatağı va asla işe yaramadı. Bilmiyorum ne yapacağız

Beslendikten sonra en az 30 dk dik pozisyonda kalmasını sağlayın.
Ek gıda dönemi başlayacak, kusmaları azalacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…