Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım yama testi bende yaptırdım bana güvenilir gibi gelmedi..bant iki gün kalıyor sırtında ve bebek emiyor hava sıcak ister istemez terliyor ve hava almıyor cildi hiç..bebekler bazen değmeyle bile ciltleri tariş olabiliyor..bantı çıkardıgımızda bütün sırtı isilik gibi kabarmıştı. gıdayı koydukları yerler değil ama bantın değdiği yerler tahriş etmişti.sen böyle bir sorun yaşadın mı yama testinde???

Evet oldu canim banttan. Yani ben cok guvenmedim ama kan vs de gormeyince simdiye kadar herkes de ustume gelincw biraktim. Su anda mukus yok.

Sizin geçmiş iniz nasıl di canım. Biz öğreneli 1 hafta oldu. Kanlı ishal ile öğrendik. Süt ve süt ürünleri diyetin e başladım mukus azaldı kaka sayısı da azaldı ancak çok sulu yeşil kaka yapıyor şu an. Bu iyi mi kötü mü bilemedim.

Canim oglumda en ciddi belirti mukustu. Kan vs gormedik. Kan onemli canim. Su an nasil durum ?

canım bu arada alerjisi olan bebeklere canlı mikrop verilmiyormuş..rotarix canlı mikrop içeriyor.. haberin olsun.. ben yaptırdım iki dozunu bilinçsizce ve kakasında kan görmüştüm. sonradan öğrendim ve okadar pişman oldum ki.. dikkat et istersen seninki 4 aylık henüz daha aşı vakti gelmemiştir

Canim biz hic sorun yasamadik. Bizim alerji sadece suphe oldugu icin yaptirdik. Sikinti olmadi sukur.

Kaç aylık Can'ım bebeşin ne zamandır diyet yapıyorsun biraz anlatırmısın

Canim 4 aylik. Ben diyeti biraktim. Gecmis sayfalarda da anlatmistim. Sadece mukus sikintiydi biz de o da artik bazen hic olmuyor bazen de az. Kilo alimi iyi olunca doktorlar , alerji uzmani bu cocuk iyi dedikce ailemde ustume gelince biraktim.

canım mukus bebeğe süt çok geldiğindede oluyormuş biliyorsundur?? sonuçta nohut ve et ikiside proteince zengin..bebeğe anne sütü fazla gelmiş olmasın!!

Sanirun biz de sorun buydu. Sutum delice fiskirirdi. Simdi azaldi artik. Mukus da azaldi

Arkadaslar mrb.kizim 5.5 aylik sut urunleri alerjimiz var .kilosu zayif oldugu icin ek gida onerildi.cok ta guzel emiyor fakat kilo alamiyor.kasik mamasi olarak ne verebilirim icinde sut olmayan

Arkadaslar mrb.kizim 5.5 aylik sut urunleri alerjimiz var .kilosu zayif oldugu icin ek gida onerildi.cok ta guzel emiyor fakat kilo alamiyor.kasik mamasi olarak ne verebilirim icinde sut olmayan
meraba..benim oğlumda 6,5 aylık..aptamilin alerjik bebekler için maması var..içinde süt yok..ben bir süre organik pirinç unu yapıp içine ondan üç kaşık atıp kaşıkla yediriyordum..kaç kilo bebeğin boyu kaç cm..???aşağı yukarı kendimize yaşıt bi arkadaş bulduk:)))

meraba..benim oğlumda 6,5 aylık..aptamilin alerjik bebekler için maması var..içinde süt yok..ben bir süre organik pirinç unu yapıp içine ondan üç kaşık atıp kaşıkla yediriyordum..kaç kilo bebeğin boyu kaç cm..???aşağı yukarı kendimize yaşıt bi arkadaş bulduk:)))
6.5 kilo 65 cm canim.kakada kan mukus yuzde dokuntu atopik dermatit vs gibi belirtilerle simdilik teshis konuldu.27 haziranda ankarada randevumuz var .tahliler o zamn yapilacak.tahlillerden sonra ozel mamalara gecis yaparz dedi dr.ben kasik mamasi ni merak ettim ne verebilirim diye hipp in herobabynin varmi ki besleyici bir ürünü.tamam fos kilo yapmak istemiyorum cocugu fakat niye kilo alamiyor uzulmemek elde degil.cevremdekiler 8_8.5 kilo.hata mi yapiyorum boyle dusunerek bilmiyorum

6.5 kilo 65 cm canim.kakada kan mukus yuzde dokuntu atopik dermatit vs gibi belirtilerle simdilik teshis konuldu.27 haziranda ankarada randevumuz var .tahliler o zamn yapilacak.tahlillerden sonra ozel mamalara gecis yaparz dedi dr.ben kasik mamasi ni merak ettim ne verebilirim diye hipp in herobabynin varmi ki besleyici bir ürünü.tamam fos kilo yapmak istemiyorum cocugu fakat niye kilo alamiyor uzulmemek elde degil.cevremdekiler 8_8.5 kilo.hata mi yapiyorum boyle dusunerek bilmiyorum
bizde mukus ve kan yok ama yüzde dermatit oldu..kanda ve kısa zamanlı kol alerji testinde bişey çıkmadı..sırta yama testi yaptırdık..iki gün kalan bant çıkınca bütün sırt sıcaktan isilik olmuştu..buğdaya ve keçi sütüne alerjik dediler..güvenilir gelmedi bana ve denedim inek sütü ve yumurtayı..özellikle yumurtaya çok tepki gösterdi kabardı yüzü..buğday yaklaşık bir aydır yemiyorum..biraz krndine gelsin onuda denicem..krem olarak ne kullandın??bu arada boyu gayet iyi kilosu biraz az ama kemik geelişimi iyi neden panik oldun böyle???

Deli gibi emen kizimin az kilo almasini sorguladim durdum sanirim.emmese okey.ama emiyor.tahlil sonuclarinda da umarim iyi sonuclarla karsilasiriz .3 ay oldu diyet yapali.prebiyotik kullandik kan kesildi.ama yüzü hala ayni.mustelanin stelatopia diye bir kremi var atopik ciltler icin onu kullaniyorum.duzeliyor fakat tekrar nuksediyor

Deli gibi emen kizimin az kilo almasini sorguladim durdum sanirim.emmese okey.ama emiyor.tahlil sonuclarinda da umarim iyi sonuclarla karsilasiriz .3 ay oldu diyet yapali.prebiyotik kullandik kan kesildi.ama yüzü hala ayni.mustelanin stelatopia diye bir kremi var atopik ciltler icin onu kullaniyorum.duzeliyor fakat tekrar nuksediyor
coresatin pembe beyaz krem var.. o bize iyi geldi..kortizonsuz..şükürler olsun düzeldi yüzü..zaten bizde sağ yanakta vardı..toparladık..inşallah tekrar etmez..günde iki kere nemlendiriyorum..excipial hydro krem ile.. bepantol, mustela onlar bize yaramadı.. bu arada yıkarken de şampuan kullanmıyorum ve haftada bir yıkıyorum..3 aylık diyetle yüzünün toparlanmış olması gerekiyordu.. senin bebeginde ek gıda yiyebilir.. yumurta sarısı denedin mi???

Daha yumurtaya gecmedim .acikcasi tepki verirmi diyede korktum.suan sebze corbasiyla basladik.3 gun oldu.10 gun sonra meyvelere tadima baslayacagim.27 sinde li tahlil sonuclarina gore alerjen urunleri deneyecegim.kizimin alerjisini bilmedigimiz birgun mama vermiştik.yuzu 5 dakikanin icinde nasil kizardi anlatamam.cok korkmustum.aynisi olur diye korkuyorum.cunku geçmediğini gore coklu alerjimizde olabilir ondan supheleniyorum.evet coresatini cok duydum .onu alayim ben .birde onu deneyeyyim

Daha yumurtaya gecmedim .acikcasi tepki verirmi diyede korktum.suan sebze corbasiyla basladik.3 gun oldu.10 gun sonra meyvelere tadima baslayacagim.27 sinde li tahlil sonuclarina gore alerjen urunleri deneyecegim.kizimin alerjisini bilmedigimiz birgun mama vermiştik.yuzu 5 dakikanin icinde nasil kizardi anlatamam.cok korkmustum.aynisi olur diye korkuyorum.cunku geçmediğini gore coklu alerjimizde olabilir ondan supheleniyorum.evet coresatini cok duydum .onu alayim ben .birde onu deneyeyyim
canım ya çok üzüldüm..tahmin edebiliyorum sıkıntını.bende izmirdeyim.ege ünv bi prof gittik.sadece süt ve yumurta üzerinde durdu.bende çoklu alerjiden süpheleniyorum..zaten bi gıdaya alerjisi olanın başka gıdaya yepki vermesi yüksekmiş..bizim yumurta ve süte alerjimiz çıkmadı testlerde..ama ben denedim ve kabardı yanagı..testlere çok güvenme..zaten diyette oldugun için de lgE değeri düşük çıkacaktır..kan testide tam sonuç vermez yani..kremi mutlaka dene arkadaşım..gerçekten güzel bir krem bebek acı çekmesin boşuna..bu arada ben elma,patates,havuç,kabak,şeftali verebiliyorum..tepki vermedi vücudu..

Cok tesekkur ederim cnm.bende havuc kabak patates corbasi daha dogrusu hafif pure seklinde verdim.yuzu hafif kizardi gibi kasinti var ama anlamiyorum artik .ondanmi oldu.gecen fistik yemistim.o da alerjen o mu yaptı artik ayirt edemiyorum

Merhaba arkadaşlar bugün medeniyet üniversitesi goztepe eğitim araştırma Hastanesi mustafa arga ya gittik ve cok memnun kaldim. Ilk defa bu kadar ilgilenen bi dr l karsilastik sonunda. Uc tup kan aldılar sonuç on bes gub sonra. Bi a 4 kagidina butn sikayetleri dinledi not aldi sonra benim yapmam gerekenleri yazdu bi tane nemlendirici krem yazdi. Uc hafta sonra gideceğiz. Sıkı diyet yapmamgerekiyor mukus oldugu için. Sonuclara gore tekrar yönlendirecek. Tavsiye ediyorum

Merhaba arkadaşlar bugün medeniyet üniversitesi goztepe eğitim araştırma Hastanesi mustafa arga ya gittik ve cok memnun kaldim. Ilk defa bu kadar ilgilenen bi dr l karsilastik sonunda. Uc tup kan aldılar sonuç on bes gub sonra. Bi a 4 kagidina butn sikayetleri dinledi not aldi sonra benim yapmam gerekenleri yazdu bi tane nemlendirici krem yazdi. Uc hafta sonra gideceğiz. Sıkı diyet yapmamgerekiyor mukus oldugu için. Sonuclara gore tekrar yönlendirecek. Tavsiye ediyorum
canım merhaba geçmiş olsun.. iyi bir dr bulmana sevindim senin adına:) diyet olarak ne verdi öğrenebilir miyim?? bi de nemlendirici verdi yazmışsın. sizinde mi atopik dermatit sorunu var?? ismini öğrenebilir miyim nemlendiricinin???

canım merhaba geçmiş olsun.. iyi bir dr bulmana sevindim senin adına:) diyet olarak ne verdi öğrenebilir miyim?? bi de nemlendirici verdi yazmışsın. sizinde mi atopik dermatit sorunu var?? ismini öğrenebilir miyim nemlendiricinin???

Kuruyemis ve her turlu sut ürünü tuketmiycem. Bioderma atopik ciltler icin. Bu arada coesatain pembe olanin kullaniyordum yogun egzema oldugu donemlerden. Dr o kremi kullabmaya drvam et günlük de bioderm kullan dedi. Ama uc tup kan aldilar ve cok kotu oldum :KK43:

Kuruyemis ve her turlu sut ürünü tuketmiycem. Bioderma atopik ciltler icin. Bu arada coesatain pembe olanin kullaniyordum yogun egzema oldugu donemlerden. Dr o kremi kullabmaya drvam et günlük de bioderm kullan dedi. Ama uc tup kan aldilar ve cok kotu oldum :KK43:
evet canım yaaa..elden alıyorlar bende zor dayanmıştım.. senin iyi yine ben bunların yanında yumurta ve buğday türevleride yemiyorum..:KK43:(( herşeyden şüphelenir oldum..

Sessizyazar canım çok sevindim senin bu durumu sağ salim atlattığına inşallah darısı bizm başımıza. Benim şuaralar psikolojim iyice bozuldu.10gun kadar kan falan görmemiştim 3-4gundur yine değişti kakası.dun hem gastroenteroloji ye gem allerjiye gittik.sonuç snki en baştayız yine.iki aydır sut ve sut ürünleri diyeti yaptığım halde şikayetler aynı kilo alımı çok yavaşladı.6aylık oldul ek gıdaya geçemedim henuz. Gastrodrunbana yenidiyet listesi çıkardı SÜT,FINDIK FISTIK KURUYEMİŞ..,SOYA URUNLERİ,YUMURTA AKI VE KIRMIZI RENKTE OLAN HERTURLU SWBZE VE MEYVE,şaka gibi yaaa .1ay dene dedi ve mama da vardi yine.allerji druna da uğradık zaten o bizi diyete başlatmıştı sonuç alamayınca gastroya yönlendirmişti,listeyi görünce şaşırdı sütte şikayetler geçmediyse bunların ihtimali çook az dedi sçma buldu listeyi ne yiyeceksin sen ozamn dedi en allerjen süttur dedi.bilmiyorum kafam iyice karıştı istersen yoğurttla sut diyetini de açabilirsin dedi. Ama bebeğim çok huzursuz kaka sayısı bazen çok artıyor gazla beraber.buarada butun testlerimiz negatif çıktı. NAPMALIYIM :KK43:

X