• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinde hipotiroid hastalığı olan varmı?

zeliscik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2007
479
1
0
Kayseri
arkadaşlar benim kızımda hipotiroid çıktı.sağlık ocağında topuktan alınan kan için sağlık müdürlüğünden aradılar.şüpheli diye.hastanede tahlil yaptırdığımızda kesinleti:( şimdiden zavallı bebişim ilaç kullanmaya başladı.tedavi edilmezse ilerde zeka problemi olurmuş.10 gündür çok kötü durumdayız.aranızda hiptiroid hastası çocuğu olan var mı? bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim

geçmiş olsun canım sağlığına kavuşur inşallah bebeğin. bebeğin kaç günlük ve tsh ne kadar çıktı yazarmısın çocuk endokrinoloğuna gösterdinizmi. ilacını düzenli kullanman gerekiyor. Allah sıhhat versin

canım ya çok geçmiş olsun kıyamam ben meleğime ah yavrum ya annesi ilaçlarını çok düzenli ver tedavisini ihmal etmeyin
bizde topuk kanı verdik ama bi problem çıkmadıki aranmadık umarım aranmayızda ne kadrlık bebeişin

Tam Olarak Bu Hastalik Ne Anlama Geliyor Aciklarsan Sevinirimmm Ayyyyy Canim Cok Cok Gecmis Olsun Rabbbim Acil Sifaklar Versiknnnnnn

arkadaşlar benim kızımda hipotiroid çıktı.sağlık ocağında topuktan alınan kan için sağlık müdürlüğünden aradılar.şüpheli diye.hastanede tahlil yaptırdığımızda kesinleti:( şimdiden zavallı bebişim ilaç kullanmaya başladı.tedavi edilmezse ilerde zeka problemi olurmuş.10 gündür çok kötü durumdayız.aranızda hiptiroid hastası çocuğu olan var mı? bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim

canım benim psikolojini çok iyi anlıyorum..bu topuk kanını iki şey için alıyorlar..biri troid hormonuna bakmak,diğeride karaciğerde tirosin ve fenil hormonlarına bakmak için...bunlar aileden kalıtımsal olarak geçen hastalıklar troid hormonu yüksek çıkmış bebişinin ama benim bildiğim kadarıyla tedavisi ucuz ve çok uzun süreli değil yani düzelme şansı yüksek..hayat boyu ilaç kullanmasına gerek yok..tabi iyi bakıldığı ve diyete uyulduğu takdirde...bizide bebeğimiz 10 günlükken aramışlardı..fenil hastası diye..şüpheli çıkmış dediler..bu tiroid hormonunun yüksek çıkmasından daha kötü...anne sütü veremiiyosun...hayat boyu özel yiyeceklerle beslenicekti...çıldırdım direk çocuğumu alıp adanaya özele gittim hormonlarının hepsine baktırdım...bir hafta sojnra belli olucak dediler eşim ve ben sürek li ağlıyorduk..bir haftada 4 kilo vermiştim..düşünsene çocuğun ekmek dahi yiyemiyecek onu özel un alıp yapıcaksınn..ama tiroidde böyle bişey yok sanırım..tedavisi kolay diye biliyorumm..bebeğine iyi bakarsan bişey olmaz canım korkma sonra sonucu öğrendik normal çıkmış değeri...çok şükür ama ne çektiğimi ben bide ALLAH bilir..seni çok iyi anlıyorum..ALLAH acil şifalar versin yavruna..inşallah hemen iyileşir..yalnız sonuçtan eminsin demi..kolundan kan aldırsaydın..topuk kanını çoğu zaman yanlış alıyorlar...doku sıvısı karışınca kana yalancı pozitiflik veya negatiflik olabiliyor canım..biz kolundan kan aldırmıştık..

teşekkür ederim arkadaşlar sonuç kesin. hipotiroid çıktı. her gün ilaç kullanıyoruz. 15 günde bir kan aldırıp tsh değerlerine bakarak ilacın dozu ayarlanacak.

benim kızıda aynı ve beş yaşında her tahlili yüksek çıkıyo ne yapacağımı şaşırdim artık size geçmiş olsun çok üzüldüm

arkadaşlar,benim ablamın kızı da bebekken öyleydi.onlar çocuk doğduğunda sarılık var,geçer diye düşünüp doktora götürmemişlerdi.ancak,geçmeyince götürmüşler ve doktorlar ilk bir ay içinde getirmeseydiniz allah korusun zeka geriliği olurdu demişler.o da hep ilaç kullndı.şu anda 12 yaşında maşallah çok sağlıklı ,zeki.ancak,ablam çok iyi beslerdi,beslenmesine çok dikkat ederdi.ilk 3 yıl doktora çok düzenli götürdüler daha sonra götüremediler ama,tahlil sonuçlarını telefonla söylüyorlar.geçen yıl tahlil yaptırdılar sonuçlar gayet iyi çıkıyor.bu arada yanılmıyorsam ilacı 1,5-2 yıl kullandı.doktoru gatadan bir doktordu çok iyiydi.hepinize geçmiş olsun,en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar inşallah bebekleriniz.

allah şifasını versin canım benim kızım 49 günlük 20 gün oldu tedaviye başlayalı doktor önemli ve sakın ihmal etme dua et hep bizde çok korktuk ama doktor tedavi kesin sonuç veriyo hiç bişey kalmaz normal yaşantısına devam eder dedi pozitif düşün bebeğin için ve yalnız bırakma onu geçmiş olsun

Back