5,5 aylık bebeğim 3. Kez i.ye. Geçiriyor. çorumda öğretmenim. Ankara'da böbrek reflüsü konusunda uzman öneriniz var mı? Ileri tarihe gün mü veriyorlar? özel hastaneler hemen ilgileniyor mu? Zaman kaybetmeden baktırmamız lazım voiding için?
Lütfen doktor ve hastane öneriniz( geç kalmak istemiyorum.
Merhaba çok uzun zaman olmuş ama umarım görürsün oğlun şu an nasıl? Biz de bebeğim 10günlükken enfeksiyon olduğunu öğrendik ama benim bebeğime hastane bakterisi bulaşmış pseudomonas aeruginosa diye bir bakteri.. Daha sonra emin olmak için devlette yaptırdık tahlil kültür. Tahlil temiz ama kültüründe üreme var. Devlettekinde kültürde de üreme çıkmadı. Aldık eve getirdik boşuna antibiyotik kullanmayalım dedik.. Daha sonra oğlum çok sancılanmaya başladı biz hep gaz sancısı sandık saatlerce ağlıyordu. Bi gün baktım çişini yaparken ağlıyor tabi 2 aylık olmuştu.. çok geç anladık. Araştırma hastanesine götürdük ve bakterinin 100bin üredigini söylediler. 10gün suprax kullandık 10bine düştü. Daha sonra 4gün amikasin iğne.yaptılar üreme bitti 2bucuk aylikti. Şu an 3 aylık geçen hafta sünnet ettirdik ne yazık ki 10gün içinde tekrar üreme olmuş. Tek korkum böbrek reflüsü biz ona baktırmadık. Sadece ultrasonda böbreğe baktılar. Bu kadar kısa zamanda nasıl tekrarladı aklım almıyorCanım biz ilk doğduğu ay geçirdiği enfeksiyondan sonra DMSA çektirmiştik. Üstelik ateşli değildi enfeksiyonumuz. Ama buna rağmen ultrasonda normal çıkan sonuç DMSA da tek böbrek biraz hasar görmüş diğerine göre küçük ve olması gerekenden biraz az çalışıyor çıktı. O zaman doktorumuz bunun çok önemli olmadığını, belki henüz çok küçük olduğu için böyle çıkmış olabileceğini. Daha sonra DMSA nın tekrarlandığında sonucun normal bile çıkabileceğini söylemişti. Normal şartlarda enfeksiyondan 6 ay sonra DMSA çekiliyormuş. Bu enfeksiyondan sonra 3. ayda da bir enfeksiyon geçirdi oğlum. Ondan sonra sünnet oldu ve o günden beri hiç enfeksiyon geçirmedi çok şükür. Koruyucuya devam ettik ve hala ediyoruz. Bu arada her ay idrar kültürü yaptırmaya devam ediyoruz. 2. DMSA yı da Mart ayında çektireceğiz. Geçen ay doktor onun aciliyeti yok istediğiniz zaman çektirin dedi. Voiding ise yaz sonunda çekilecek. Bize 1-1.5 yaşına kadar iyileşebileceği ihtimalinin %90 olduğunu söylemişti doktorumuz.(Bizim her iki böbrekte 2. derece reflü) Ama kesin emin olmak için yaz sonunu bekleyeceğiz. Çünkü tetkikler yeniden yapılacak ve radyasyon içerdiği için zırt bırt yapılması çok da iyi olmadığı için yazın sonunu bekleyecekmişiz.
Sana önerilerim şunlar. Öncelikle bu rahatsızlığı hiç kafana takma. En azından teşhis konmuş, tedavi başlamış ki çok şükür bir tedavisi var. Ben şükrediyorum başka bebeklerin hastalıklarını ve annelerinin çırpınışlarını görünce. Sen bebeğini en güzel şekilde yetiştirmeye bak. Mutlu bir bebek olabilsin inşallah.
Enfeksiyon riskini yok etmek için de yapman/yapmaman gereken bi kaç şey şöyle.
Öncelikle bebeğinin altını çok uzun süre değiştirmemezlik yapma.
Kendinde bebeğinin altını temizlemeden önce mutlaka ellerinin temizliğine özen göster.
Kakasının ön tarafa bulaşmamasına dikkat et. ( Bizim bir süre sürekli bulaştığı olmuştu. Kakası cıvıktı ve otururken yapınca pipisi kakaya bulanıyordu, ama hemen temizlerdim, hatta imkan varsa yıkardım ve hiç sorun olmadı çok şükür.)
Seninki sanırım kız bebek. Altını mutlaka önden arkaya doğru temizle. Yani yine kaka kalıntılarının öne gelmemesi için.
Banyo yaptırırken kesinlikle su doldurulmuş küvet, leğen vs. gibi şeylerin içine oturtup yıkama.
Deniz ve havuza sokma.
İki güne bir banyo yaptır. (Tabi eviniz serin değilse.)(Acil durumlarda 2 günü beklemeyebilirsin.)
(Ürolojiden ziyade) Çocuk Nefroloji bölümünde aylık kontrollerini ve idrar külürünü yaptırmayı ihmal etme.
Gönlünü ferah tut. İnşallah iyileşecekler bebecikler. Sormak istediğin şey olursa buradan ya da mail adresimden bana ulaşabilirsin. oznur-simsek@hotmail.com
Reflüyü ne zaman öğrendiniz? Kaç aylıktı yani öğrendiğiniz zaman?Merhaba bebegi böbrek reflüsü olup iyilesen anneler var mı ?deneyimlerinizi paylasırsanız sevinirim.benim oglhm 18 aylık ve her iki böbrekte 2 3 reflü var.koruyucu antibiyotil alıyoruz ama
sık enfeksiyon geçiriyoruz.belirsiz bir süreçteyiz.koruyucu ant.baktirim kullanıyoruz ama 2 ayda bir dnfeksiyon geçiriyor.antalyada yasıyoruz ve boyle bir durumla karsılasan annelerden bilgi almak istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.
Doktorunuzu degistirin surekli enfeksiyon bobrege hasar verir.Merhaba bebegi böbrek reflüsü olup iyilesen anneler var mı ?deneyimlerinizi paylasırsanız sevinirim.benim oglhm 18 aylık ve her iki böbrekte 2 3 reflü var.koruyucu antibiyotil alıyoruz ama
sık enfeksiyon geçiriyoruz.belirsiz bir süreçteyiz.koruyucu ant.baktirim kullanıyoruz ama 2 ayda bir dnfeksiyon geçiriyor.antalyada yasıyoruz ve boyle bir durumla karsılasan annelerden bilgi almak istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.
Canim benim bildigim enfeksiyon varsa, voiding yapilmaz cunku pipideki enfeksiyon sonda ile bobrege tasinir. Bu yuzden.Voidingden once mutluka idrar kulturu yapilir.dms kandan renkli sivi, verilerek cekilir . Lutfen doktorlara dikkat edin bebekleriniz icin. Senin bebekkaynana voidinkten sonra mikaza enf. GecirdiMerhabalar bebeğim tek bobrekli doğdu sağ böbrek yok sol böbrekte ise 2 tane 5. Derece reflu var suan 50 günlüğüz voyding yapıldı Mayıs ayında ise dmsa denildi fakat idrar enfeksiyonu geçirdiği için 2 ay daha ertelendi her enfeksiyon da dmsa erteleniyor mu bilgisi olan var mı ve etrafında tek bobrek doğup hayatına ne yönde devam eden kişiler varsa Allah rızası için rahatlasın beni kızımı ilerleyen hayatında nakil bekliyor denildi 19 mayıs e.a.h verilen bilgiler bana yeterli gelmedi bildiğiniz iyi bir nefrolog ve urolog varmidir bunun için de yardımcı olursanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?