ben de sezaryenle doğurdum.ama bizde allerjik alt yapı zaten mevcut bir de normal doğum başlamıştı.yani bebeğin erken alınmasından dolayıysa öyle bir durum yok.ben hassas cilde,genetik alt yapıya bağlıyorum.bu arada benim karşılaştığım insanların da çoğu 1 yaşına gelmeden geçti diyor.bence hepimize moral olsun.bu arada çinko oksitle ilgili,cilt çok alevlendiğinde iyice kızarmaya ve yanmaya başladığında çok yoğun olarak çinko oksit içermeyen bir krem rahatlatıyor.ama yoğun krem uygularsan cilt çok kuruyor.ben mustelanın stelatria kremini kullandım. sadece 1 ya da 2 kez sürüp rahatlatmak için.sonra da rutin tedavi.çok da pahalı bir krem değil.ama şu formül de fena değil,sebamed bebek yüz kremi ile pişik kremi 3e1 karıştırılıp sürülebilir.bu da çok kurutmadan rahatlatıyor.ama sakın üst üste sürmeyin,eğer atopik dermatitse çok kurutur.ayrıca özellikle yüzüne sürecekseniz çok ufak bir alanda deneyin bu tarz şeyler çok fazla bireysel farklılık gösterebiliyo birine iyi gelen diğerine ne yazık ki iyi gelemiyebiliyo