Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit olanlar bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pembekzm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
211
7
118
herkese merhaba bi sorum olacak geçenlerde yumurcak tv yi seyrederken ordaki doktor sezeryanla doğum yapan annelerin %90 bebeklerinde egzama astım bronşit alerjii..... oluyor dedi bende merak ediyorum gerçekten sezeryanla doğum yapan bi kaç tanıdığım var onların bebeklerindede egzama var
sizin doğum şekliniz nasıldı?

benimde sezaryan oldu doğumum ve bebeğimde atopik dermatit var. gerçekten alakası varmı acaba ? üzüldüm bak şimdi :(

ya bilmiyorumki yumurcaktaki doktor öyle diyor benimde sezeryan hem alerjisi var hemde egzaması

benimde sezeryan olmak zorunda oldu ve kızımda egzama çıktı yüzünde..sanırım alerjisi olan bi bebek olucak:(
ama sezeryanla doğan çocukların bağışıklığının daha az olduğunu duymuştum bende..

herkese merhaba bi sorum olacak geçenlerde yumurcak tv yi seyrederken ordaki doktor sezeryanla doğum yapan annelerin %90 bebeklerinde egzama astım bronşit alerjii..... oluyor dedi bende merak ediyorum gerçekten sezeryanla doğum yapan bi kaç tanıdığım var onların bebeklerindede egzama var
sizin doğum şekliniz nasıldı?

Benim de sezeryanla doğdu.Nasıl bir açıklama yaptı doktor?Sebebi neymiş yazar mısın canım?

benim de sezaryendi ve oğlumda atopik dermatit var:(

bebekler vücutlarına aldıkları ilk mikrobu normal doğumda doğum kanalında ilerlerken alıyormuş..sezeryanda ise ameliyathanedeki mikrobu alıyormuş o yüzden sezeryan olan bebeklerin çoğunda bu tarz durumlar olabiliyormuş..maleseffff

Benim de sezeryanla doğdu.Nasıl bir açıklama yaptı doktor?Sebebi neymiş yazar mısın canım?

ya bi açıklama yapmadı işte sadece sezeryanla doğum yapan bebeklerde bu durumlar .%90 dedi ve en çok sezeryanla doğum olan ülke türkiyeymiş türkiyede keyfe göre sezeryan olmasına izin verildiğini bunlardan bahsedildi bende nette araştırdım ama bulamadım öyle bbişe bi konu açayım dedim böylelikle:)

kizlar bu genellikle havasi kuru bolgelerde goruluyor bebegin cildi bide hassassa boyle oluyor malesef. burada dogumlarin %99 u normal dogum ve bebeklerin cogunda bu hastalik var tamamen hava kurulugundan kaynalaniyor doktorumuz bize ailede varsa cok yuksek ihtimal olur demisti ama benim ve esimin ailesinde yok yani elimizden gelen bisey yok gececek insallah

benimde sezeryan ve bizde de var.oğlum 1,5 yaşında ve hala devam ediyor.sabah uyandığında birşey yok.sonra belirmeye başlıyor.

ben de sezeryanla dogum yapmıstım.....bu konu ıle ılgılı 2 topık var........2sı de aktıf....bır kısı de yazıp demıyorkı 'benım bebegımde de vardı gectı.sızın de gecer'.......morale ıhtıyacımız var...bebeklerı buyumus anneler...yazın sız de lutfen

ben de sezeryanla dogum yapmıstım.....bu konu ıle ılgılı 2 topık var........2sı de aktıf....bır kısı de yazıp demıyorkı 'benım bebegımde de vardı gectı.sızın de gecer'.......morale ıhtıyacımız var...bebeklerı buyumus anneler...yazın sız de lutfen

evet diğer konuyu da ben açmıştım (filizerdem) ama şimdiye kadar gerçekten geçti diyeni görmedim
benim bi tanıdığımın çocuğunda olmuş ama onunki kanıyomuş 1 sene boyunca elidel kullanmış geçmiş ama çocuk şimdi 4 yaşında ve hala kaşınıyor maalesef
ne yapcağımı şaşırdım hergün nette araştırıyorum yok bişe

valla dün gece üç buçuğa kadar araştırdım uyuyamadım .bende elidel kullancam bu gidişle zaten çocuk doktorumuz bize onu önermişti raporunu çıkartırız dedi şu alerji testinden sonra düşünüyorum elideli bide bir arkadaş çinko içerikli krem kulandım geçti demiş banada gittiğim ikinci dermotolog içinde çink içeren krem kullan demişti kızlar pişik de bir nevi dermatit türü pişiklerde biliyosunuz çinkolu kremler remi var kullanılıyor bende zinco die bir pişik krei var dr sorup onuda kulanmayı düşünüyorum zinco kremin içinde ayrıca emu yağı yani deve kuşu yağı var devekuşu yağı biliyommiyousunuz bilmiyorum ama egzama ya çok iyi geliyo

ben de sezaryenle doğurdum.ama bizde allerjik alt yapı zaten mevcut bir de normal doğum başlamıştı.yani bebeğin erken alınmasından dolayıysa öyle bir durum yok.ben hassas cilde,genetik alt yapıya bağlıyorum.bu arada benim karşılaştığım insanların da çoğu 1 yaşına gelmeden geçti diyor.bence hepimize moral olsun.bu arada çinko oksitle ilgili,cilt çok alevlendiğinde iyice kızarmaya ve yanmaya başladığında çok yoğun olarak çinko oksit içermeyen bir krem rahatlatıyor.ama yoğun krem uygularsan cilt çok kuruyor.ben mustelanın stelatria kremini kullandım. sadece 1 ya da 2 kez sürüp rahatlatmak için.sonra da rutin tedavi.çok da pahalı bir krem değil.ama şu formül de fena değil,sebamed bebek yüz kremi ile pişik kremi 3e1 karıştırılıp sürülebilir.bu da çok kurutmadan rahatlatıyor.ama sakın üst üste sürmeyin,eğer atopik dermatitse çok kurutur.ayrıca özellikle yüzüne sürecekseniz çok ufak bir alanda deneyin bu tarz şeyler çok fazla bireysel farklılık gösterebiliyo birine iyi gelen diğerine ne yazık ki iyi gelemiyebiliyo

Back