• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegin kalp atislari yok

Derya Ercan cotur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2020
3
0
1
26
Merhaba arkadaşlar size bir sorum var ben 7 haftalik hamileyim bebegin kalp atışlarıda duyulmadı kesede bozulmaya başlamış doktor öyle söyledi bir hafta daha bekleyelim belki atar dedi atmazsa alacağız dedi bu durumu yaşayan var mi kalp atışlarını duyabilir miyiz acaba

Merhaba arkadaşlar size bir sorum var ben 7 haftalik hamileyim bebegin kalp atışlarıda duyulmadı kesede bozulmaya başlamış doktor öyle söyledi bir hafta daha bekleyelim belki atar dedi atmazsa alacağız dedi bu durumu yaşayan var mi kalp atışlarını duyabilir miyiz acaba
Merhaba bende sizinle aynı durumdayım gelişme oldumu ne yaptınız?

Ben 9.haftamda duymuştum ilk kalp atışını, gerçi ondan öncesinde gitme imkanım olmamıştı hastaneye 6.haftamdaydım daha bebeğim bile oluşmamıştı nokta kadardı duyulması imkansızdı kalp atışının. Sizde bu haftalarda duyarsınız artık kesin olarak :)

Ben 9.haftamda duymuştum ilk kalp atışını, gerçi ondan öncesinde gitme imkanım olmamıştı hastaneye 6.haftamdaydım daha bebeğim bile oluşmamıştı nokta kadardı duyulması imkansızdı kalp atışının. Sizde bu haftalarda duyarsınız artık kesin olarak :)
Benim bebeğimin keseside bozulmuş ve gelişimi durmuş kesenin 10 günde sadece 3 mm büyümüş ve keseyle beraber içteki yolk kesesi de bozulmuş ve kalp atışı da yok malesef 😔

Benim bebeğimin keseside bozulmuş ve gelişimi durmuş kesenin 10 günde sadece 3 mm büyümüş ve keseyle beraber içteki yolk kesesi de bozulmuş ve kalp atışı da yok malesef 😔
Off çok ama çok üzüldüm 😔 bu gebeliği sonlandıracak mısınız? Sonrasında tekrar hamile kalırsınız umarım hemen ve bu sefer sağlıklı olur inşallah 🙏

Off çok ama çok üzüldüm 😔 bu gebeliği sonlandıracak mısınız? Sonrasında tekrar hamile kalırsınız umarım hemen ve bu sefer sağlıklı olur inşallah 🙏
Doktor kürtaj yapmalıyız beklersen kendi de düşer ama içerde parça kalır yine de kürtaj olmak zorunda kalırsın dedi 😔 ben yinede içim rahat etsin diye bir doktora daha göstericem aynı yanıtı alırsam kürtaj için gün alıcam. Yeni evli sayılırım ilk gebeliğim baya dağıldım bu haberle 😢

Doktor kürtaj yapmalıyız beklersen kendi de düşer ama içerde parça kalır yine de kürtaj olmak zorunda kalırsın dedi 😔 ben yinede içim rahat etsin diye bir doktora daha göstericem aynı yanıtı alırsam kürtaj için gün alıcam. Yeni evli sayılırım ilk gebeliğim baya dağıldım bu haberle 😢
İlk gebelik olduğu için daha çok yıpratmıştır haklisiniz ama hamile kalabiliyorsunuz en azından bunu bilmek bile çok güzel, hem daha yeni evlisiniz benim gibi, Allah sağlıklı çocuklar nasip eder inşallah siz inancınızı kaybetmeyin şimdilik sağlığınız için doktorların önerilerine uyun, Allah yardımcınız olsun 🙏

Benim de 7+2 olması gerekirken 6. Haftada kalmıştı, kalp atışı yoktu, kese bozulmuştu, rahimde çok fazla kanama alanı vardı. Bir hafta sonra son bir kontrol ve kürtaj demişti. Doktorun odasından ağlayarak nasıl çıktığımı bilirim. Ayın başında kürtaj oldum. O iki hafta kötü geçti benim için. Durup dururken aglama nöbetleri geliyordu ama geçti. Gecmeyecekmis gibi geliyor ama geçiyor. Hep dedim ki gebelik ilerleyince, onu hissedince ya da doğduktan sonra kaybetseydim çok daha kötü olacaktı. Dünyada nasibi yokmuş, elden ne gelir.
İnşallah en hayırlı zamanda sağlıklı gebelik verir bizlere Rabbim.

malesef bende yaşadım 9 haftalikken benimde kese bozulmuştu kalp atışı yoktu karnımda öldü yani ertesi gün kürtaj oldum

Benim de 7+2 olması gerekirken 6. Haftada kalmıştı, kalp atışı yoktu, kese bozulmuştu, rahimde çok fazla kanama alanı vardı. Bir hafta sonra son bir kontrol ve kürtaj demişti. Doktorun odasından ağlayarak nasıl çıktığımı bilirim. Ayın başında kürtaj oldum. O iki hafta kötü geçti benim için. Durup dururken aglama nöbetleri geliyordu ama geçti. Gecmeyecekmis gibi geliyor ama geçiyor. Hep dedim ki gebelik ilerleyince, onu hissedince ya da doğduktan sonra kaybetseydim çok daha kötü olacaktı. Dünyada nasibi yokmuş, elden ne gelir.
İnşallah en hayırlı zamanda sağlıklı gebelik verir bizlere Rabbim.
Çok geçmiş olsun size de inanın şuan yaşadıklarımı yazdınız.Hiç kalp atışlarını bile duyamadım bebişimin belki duysam beni daha çok yıkardı belkide hiç oluşmadı minik kalbi bilmiyorumki. Sizin gibi Allah beterinden korusun diyerek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Rabbim inşallah sağlıkla kucağımızı doldurup bu tarifsiz acıyı sonlandırsın 🌿

Çok geçmiş olsun size de inanın şuan yaşadıklarımı yazdınız.Hiç kalp atışlarını bile duyamadım bebişimin belki duysam beni daha çok yıkardı belkide hiç oluşmadı minik kalbi bilmiyorumki. Sizin gibi Allah beterinden korusun diyerek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Rabbim inşallah sağlıkla kucağımızı doldurup bu tarifsiz acıyı sonlandırsın 🌿
Amin.

Ben de bugün öğrendim ama tek doktorla içim rahat etmiyor bir doktora daha göründükten sonra kürtaj için gün alayım diyorum
Evet bir doktora daha görün yoksa aklında acabalar kalır. Benim ikinci doktor da çok incelemişti, kaç defa sesi açtı dinledi, bir pıtırtı duymayı ne çok istemiştim. Yok dedi, kalp atışı yok. Sağlıksız gebeliklerde olur bu dedi, devam etse kalbi atsa bile sıkıntılı bir bebek olurdu dedi. İnsan birkaç kez ayni şeyleri duymadan inanamıyor tam olarak. Aklında soru işareti kalıyor. Zaten kürtaj için gittiğimde de önce kontrol etti doktor. Kese iyice bozulmuştu, gösterdi bana, c şeklini almıştı. Bu bebek ve kalp atışı yok bak dedi. Tamam dedim o zaman.

bende zaten o zamn 2 ayrı hastaneye gittim ikisine aynı şeyi söyledi sonlandırmak zorunda kaldım ve üzerine hemen hamile kaldım tekrar hiç adet görmeden
Doktor bana üç ay korunmami söyledi ama ben ilk adetten sonra bırakırım korunmayı diye düşünüyordum. Gebe kalmamı engelleyen bazı sıkıntılar da var çünkü. Adet görmeden hamile kalinmasinda da bir problem yok o zaman. Nasıl da umut oldunuz bilseniz.
Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.

Back