• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegin Kalp atışı dursa belirtiler devam edermi?

niker

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
97
1
6
İstanbul
evet kızlar kiminden duydum hic anlamamıs bebeginin kalp atısnını durdugunu..eminim tumhamilelerde bu endise oluyor:( bebegin kalp atısı dursa belirtiler bitermi yoksa devam edermi bebek alınmadıgı icin?

evet kızlar kiminden duydum hic anlamamıs bebeginin kalp atısnını durdugunu..eminim tumhamilelerde bu endise oluyor:( bebegin kalp atısı dursa belirtiler bitermi yoksa devam edermi bebek alınmadıgı icin?

Benim hamilelikte belirti olarak göğüs hassasiyetim vardı sadece. Bir anda o yok denecek kadar aza indi. Ama yine de doktora gidene kadar bilemedim kalbinin durduğunu :( Anlaşılmıyor yani pek

Benim hamilelikte belirti olarak göğüs hassasiyetim vardı sadece. Bir anda o yok denecek kadar aza indi. Ama yine de doktora gidene kadar bilemedim kalbinin durduğunu :( Anlaşılmıyor yani pek
her annenin korkulu kabusu sanırım..bi dahaki dr a kadar hep tedirginlik belirti vermemesi kotu :(

Benim bebeğimin kalp atışları hamileliğimin 8. haftasındayken durmuştu. Ama bebeğimin gelişimi 6.haftada kalmıştı. Zaten henüz çok yeniydi o yüzden çokta fazla belirtim yoktu. Farketmedim kalbinin durduğunu. Doktora kontrole gittiğimde öğrenmiştim.

benm bebeğim 8. haftada ölmüş ama ben 11+3 te öğrendim , oda gece kanamam başlamıştı kontrol diye gittim öldüğünü öğrendim 8. haftada durmuş 3 hafta ölü kalmış içimde , hiç hissetmedim, aklıma bile gelmedi, yalnız 2 ay boyunca ara ara bulantım felan oluyordu kokuları köpek giib alıyorsun ya ölmüş bilmiyordum iyi diyordum geçti bıçak gibi kesildi bulantı felan kokular rahatsız etmiyordu , ama ben bebek büyüdüğü için sanıyordum meğerse ölmüş, tecrübesiz olunca birde küçükse bebek galiba hissedilmiyor tatlım

Benim bebeğimin kalp atışları hamileliğimin 8. haftasındayken durmuştu. Ama bebeğimin gelişimi 6.haftada kalmıştı. Zaten henüz çok yeniydi o yüzden çokta fazla belirtim yoktu. Farketmedim kalbinin durduğunu. Doktora kontrole gittiğimde öğrenmiştim.

Aynı şeyi yaşamışız seninle. Ben 7+2 de kalbini ve kalp atışlarını görmüştüm. Boyut olarak da gününe uygun gidiyordu. 8+3'te kontrole gittiğimde kalbinin durduğu görüldü. Ayrıntılı ultrasonda 6+4 olarak hesaplandı gelişimi. Oysaki 7+2 de olması gereken boyuttaydı. Sanırım öldüğünde büzüşüyor oraya, o yüzden daha küçük çıkıyor. :( Bir de dikkat ettim de düşüklerin çoğu 8. haftada oluyor. Bir dahaki hamileliğimizde onu atlattık mı biraz oh çekebiliriz sanırım. Doktorun sana korunman için ne kadar süre verdi?

Son düzenleme:
Aynı şeyi yaşamışız seninle. Ben 7+2 de kalbini ve kalp atışlarını görmüştüm. Boyut olarak da gününe uygun gidiyordu. 8+3'te kontrole gittiğimde kalbinin durduğu görüldü. Ayrıntılı ultrasonda 6+4 olarak hesaplandı gelişimi. Oysaki 7+2 de olması gereken boyuttaydı. Sanırım öldüğünde büzüşüyor oraya, o yüzden daha küçük çıkıyor. :( Bir de dikkat ettim de düşüklerin çoğu 8. haftada oluyor. Bir dahaki hamileliğimizde onu atlattık mı biraz oh çekebiliriz sanırım. Doktorun sana korunman için ne kadar süre verdi?

Doktorum bana 2 ay korunma vermişti ama 1 ay sonra kontrole gittiğimde rahim kendini toparlamış dedi. Eğer rahim kendini toparlarsa korunmayı bırakabilirsin diyorlar. Ama benim kistlerim çıktı o ay da korunmak zorunda kaldım. Şuan korunma sürecimiz bitti. Beklemedeyiz.

Doktorum bana 2 ay korunma vermişti ama 1 ay sonra kontrole gittiğimde rahim kendini toparlamış dedi. Eğer rahim kendini toparlarsa korunmayı bırakabilirsin diyorlar. Ama benim kistlerim çıktı o ay da korunmak zorunda kaldım. Şuan korunma sürecimiz bitti. Beklemedeyiz.

kızlarr hamilelikte toksoplazma enfeksiyonu geçirdim bebeğimi almak zorunda kaldılar bu enfeksiyona vücut bağışıklık kazanana kadar hamile kalma dedilerr bilgisi olan varmıdır ne zaman bağışıklık kazanırımm :((

öncellikle Rabbim bebek isteyen hiçbir hamile hanıma bunu yaşatmasın... benim şöyle olmuştu... kanamam başlamıştı 6 haftalıkken ve o ana kadar bende belirti olarak aşırı aşırı yorgunluk ve göğüs hassasiyeti vardı. kanamalarla beraber birkasç gün daha bu durumum devam etti ama bir pazar gecesi, kanama başlangıcından yaklaış 2 hafta sonra, aniden gibi oldu sanki göğüslerim zerre kadar hassas değildi ve o yorgunluk halim yerini korkunç bir halsizliğe bıraktı ama mesela o gebelik yorgunluğu bana mutsuzluk vermiyordu ama bu hissettiğim halsizlik çok fenaydı ölecekmiş gibi halsizdim. nitekim sabaha hekime gittiğimde kalp atışı durdu teşhisi kondu oysa 2 gün önce, cumartesi günü, kalp atışı vardı...

ama bir yakınımın hiçbir belirtisi olmadan rutin konrolde bebeğinin karnında öldüğü teşhis edildi... galiba bu da bütün rahatsızlıklar gibi kişiden kişiye göre değişen bir durum... bence tüm hamileler yüreğini ferah tutsun, kalplerine hiiiiç kötü bir şey almasınlar... inşaallah Allah tüm isteyenlerle beraber bana da sağlıklı, sıhhatli, hayırlı evlat sahibi olup sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip eder inşaallah..

sağlıklı günler...

kızlarr hamilelikte toksoplazma enfeksiyonu geçirdim bebeğimi almak zorunda kaldılar bu enfeksiyona vücut bağışıklık kazanana kadar hamile kalma dedilerr bilgisi olan varmıdır ne zaman bağışıklık kazanırımm :((

evde kedi besliyormusun? yada çiğ et falanmi yedin nasıl toksoplazma olmuşsun? doktorlar bişey söyledımı?

izmirr canim geçmiş olsun, ben sonucumu kadın doğumcuya gösterdiğimde geçirmişsin dedi bir geçirince bir daha geçirilmiyormuş zaten , bir de intaniye ye sorayım dedim ( enfeksiyon hastalıkları ) bölümüne gittim o baktı geçirmemişsin dikkat et bundan sonra geçirebilirsin dedi , aşısı felan yokmuş, bildiğim kadarıyla iyi yıkanmamış meyve sebze, kedi dışkısı , iyi pişmeyen etler vs den geliyor , yada elinde kesik felan varken et doğruyorsun ya ordan da direkt kanına karışıyormuş , hamileyken araştırmıştım, burda bi arkadaşında ilk bebeği toxoplazma dan ölmüş sonrasında bişy olmamış 2 tane çok tatlı oğlu var biri 8 biri 4 yaşlarında , çok ta zeki ve hareketlilier maşallah, ama bağışıklık süresi diye bişy duymadım hiç canim,

intaniye ye gitdin mi , bence kadın doğumcuların aksine intaniye ye gitmeni öneririm , işin uzmanı onlar , diğerleri çok anlamıyor, bende kan pıhtılaşması testi için kadın doğumcuya gitcen diyorlardı direkt hematolojiye gittim sonucumuda ona göstercem inş yoktur ama varsa ilaçlarımıda ona yazdırcam dozunu onlar ayarlasın diye, üzülme bir daha geçirmiyormuşsn toxoplazmayı canim geçmiş olsn

benim hala iyi olduguna isaretmi bilmiyorum karnım 2aylık ama 4aylık gibi karın altımsert gazlı belli bu hamileligimin basından beri oyle..goguslerim hassas damarlı hatta karın bolgeme dogru bile damarlar var..fakat bilmiyorum annelik iste rahat edemiyor insan hep iyi degilde aksi geliyor insanın aklına :(

benim hala iyi olduguna isaretmi bilmiyorum karnım 2aylık ama 4aylık gibi karın altımsert gazlı belli bu hamileligimin basından beri oyle..goguslerim hassas damarlı hatta karın bolgeme dogru bile damarlar var..fakat bilmiyorum annelik iste rahat edemiyor insan hep iyi degilde aksi geliyor insanın aklına :(

Canım sen hiç kötüye yorma. Rahat bırak kendini. Maşallah :nazar: güzel bir hamileliğin var. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bol bol dua et ve dualarına bizi de sıkıştır olur mu?

Canım sen hiç kötüye yorma. Rahat bırak kendini. Maşallah :nazar: güzel bir hamileliğin var. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bol bol dua et ve dualarına bizi de sıkıştır olur mu?
etmezmiyim hic..kendimi dusunup bencillik edermiyim?tüm olmayanlara isteyenlere,tüm bebek bekleyen anne adaylarımıza tum bebeklerimize Rabbim saglıklı sıhatli elleri ayakları duzgun akıl saglıklarıyla ruh saglıklarıyla beden saglıklarıyla beraber insallah hayırlı evlatlar versin cumlemize tum bebeklerimizi Allah ım korusun saglık sıhat versin..tum hamilelere Allah ım kolay saglıklı hamilelikler kolay dogumlar nasip etsin..hepimiz anneyiz :)

Back