Bebeğin kalbinin delik olması

Arzu2020

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
13
1
39
Merhaba sevgili anne ve anne adayları. Şuan da 22 haftalık gebeyim. Bugün detaylı ultrason muayenesinde doktor bebeğimin kalbinin delik olduğunu, down sendromlu ve genetik bozukluk olan bebeklerde de kalbin delik olabileceğini ve amniyosentez yaptırıp emin olmamı istedi. Amniyosentezin de riski var. Ama ben çok kararsızım. Daha önce aynı şeyleri tecrübe etmiş annelerin yorumlarına ve sonuçlarını duymaya ihtiyacım var.
Teşekkürler şimdiden..

Amniyosentez yaptırdınız. İstemediğiniz sonuçlar geldi diyelim gebeliği sonlandıracakmısınız? Gebelik her halukarda devem edecekse hiç o toplara girmeyin. Kalbi delikte neresi delik?

Merhaba sevgili anne ve anne adayları. Şuan da 22 haftalık gebeyim. Bugün detaylı ultrason muayenesinde doktor bebeğimin kalbinin delik olduğunu, down sendromlu ve genetik bozukluk olan bebeklerde de kalbin delik olabileceğini ve amniyosentez yaptırıp emin olmamı istedi. Amniyosentezin de riski var. Ama ben çok kararsızım. Daha önce aynı şeyleri tecrübe etmiş annelerin yorumlarına ve sonuçlarını duymaya ihtiyacım var.
Teşekkürler şimdiden..
Merhaba oncelikle gecmis olsun.
Ben 15 gun once 3 lu taramada biyokimyasalimin cok yuksek olmasi down riskinin 1/53 cikmasindan dolayi amniyosentez oldum.lutfen dr unuz aksini soylemedikce kulaktan dolma bilgilerle amniyisentezden korkmayin.evet riskleri var ama bunlar cok dusuk ben hicbirsey anlamadim islem.yapilirke sadece her ihtimale karsi 2 gun yatak istirahati veriliyor bu da yeterli gelitor uzman ellerde isinin ehli hastanelerde yaptirirsaniz problem yok eger istanbulda iseniz bu konuda kanunk sultan suleyman hastanesini oneririm.perinotologlari muazzam cok kibar ve profesyoneller

Teşekkürler şimdiden..
Merhabalar geçmiş olsun inş sağ Salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bende 22. Haftada bebeğimin kalbinde delik olduğunu öğrendim. Bana da down ve genetik bozukluk olabilir dendi .amiyosentez yerine nifty testini tercih ettim.sadece sizden 1 tüp kan alınarak yapılıyor hiç bir riski yok yüzde 99 doğru sonuç veriyor sadece biraz maliyetli .sonucumuz temiz geldi şuan 2,5 yaşında kızım

Merhabalar geçmiş olsun inş sağ Salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bende 22. Haftada bebeğimin kalbinde delik olduğunu öğrendim. Bana da down ve genetik bozukluk olabilir dendi .amiyosentez yerine nifty testini tercih ettim.sadece sizden 1 tüp kan alınarak yapılıyor hiç bir riski yok yüzde 99 doğru sonuç veriyor sadece biraz maliyetli .sonucumuz temiz geldi şuan 2,5 yaşında kızım
Geçmiş olsun size de. Güle güle büyütün bebeğinizi. Peki doğduğunda kalbinde bir sıkıntı var mıydı kapanmış mıydı?

Geçmiş olsun size de. Güle güle büyütün bebeğinizi. Peki doğduğunda kalbinde bir sıkıntı var mıydı kapanmış mıydı?
Çok tşk ederim .amin inş hepimiz .malesef ultrason da görülenden daha büyük sıkıntıları vardı kalbinde.ilk 1,5 yıl tedavi gördük şuan takip sadece.4 yaşında bir operasyon geçirebilir.ama bizim ki şanssızlık .eğer deliğiniz küçükse kapanır ve kalbin neresinde olduğu da çok önemli.4000 çeşit delik varmış .siz ferah tutun kalbinizi inş doğuncaya kadar bişey kalmaz.rapor da yazıyor mu boyutu ve tipi ona göre yorum yapabilirim

Çok tşk ederim .amin inş hepimiz .malesef ultrason da görülenden daha büyük sıkıntıları vardı kalbinde.ilk 1,5 yıl tedavi gördük şuan takip sadece.4 yaşında bir operasyon geçirebilir.ama bizim ki şanssızlık .eğer deliğiniz küçükse kapanır ve kalbin neresinde olduğu da çok önemli.4000 çeşit delik varmış .siz ferah tutun kalbinizi inş doğuncaya kadar bişey kalmaz.rapor da yazıyor mu boyutu ve tipi ona göre yorum yapabilirim
Aorta çıkışı gibi birşey yazıyor raporda.. sizinki ne idi? Bu arada geçmiş olsun.. gerçekten çok zor bı durum..

Geçmiş olsun aynı şeyler bize de söylenmişti ama bizi deliğin yeri ve kapanma ihtimali hakkında da bilgilendirmişti. Size açıklama yapmadı mı? Doğuma kadar kapanabileceğini yada 1 yaşına kadar kapanacağını söyledi. Bazı bebeklerde olabilen bir durum kalp kaslarıyla ilgili olduğunu soylemişti. Bizde down ihtimalinden bahsedince nifty yaptırmıştık temiz çıkmıştı. Bebeğimin de şükürler olsun ki herhangi bir sıkıntısı yok 2 buçuk aylık oldu. Eğer kafanızı kurcalayan down yada genetik problem ise araştırıp nifty düşünebilirsiniz.

Geçmiş olsun aynı şeyler bize de söylenmişti ama bizi deliğin yeri ve kapanma ihtimali hakkında da bilgilendirmişti. Size açıklama yapmadı mı? Doğuma kadar kapanabileceğini yada 1 yaşına kadar kapanacağını söyledi. Bazı bebeklerde olabilen bir durum kalp kaslarıyla ilgili olduğunu soylemişti. Bizde down ihtimalinden bahsedince nifty yaptırmıştık temiz çıkmıştı. Bebeğimin de şükürler olsun ki herhangi bir sıkıntısı yok 2 buçuk aylık oldu. Eğer kafanızı kurcalayan down yada genetik problem ise araştırıp nifty düşünebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Evet down ve genetik problem. Bizim sıkıntımız kalbin karıncık bölgesinde. Vsd diye geçen bölge. Kulakçık yani ASD diye geçen bölgede olanlar kapanabiliyormuş. Ama bunun kapanma ihtimali çok düşük. Sizinki hangi bolgedeydi hatırlıyor musunuz?

Amniyosentez yaptırdınız. İstemediğiniz sonuçlar geldi diyelim gebeliği sonlandıracakmısınız? Gebelik her halukarda devem edecekse hiç o toplara girmeyin. Kalbi delikte neresi delik?
Kalbin karıncık bölgesinde delik varmış. Evet genetik bir sorun çıkarsa gebeliği sonlandirmayi düşünürüm.

Vsd denilen karıncık bölgesinde delik. Aorta çıkışında yazıyor raporda.

Vsd denilen karıncık bölgesinde delik. Aorta çıkışında yazıyor raporda.
Vsdsi kaç mm raporda yazıyor mu ?küçük olanlar kapanır.bizim hem asd hem vsd vardı.asd ler ilk 3 ayda kapandı 3 tane idi.vsd çok genişti 7 mm di şuan 2,5 mm e düştü

Vsdsi kaç mm raporda yazıyor mu ?küçük olanlar kapanır.bizim hem asd hem vsd vardı.asd ler ilk 3 ayda kapandı 3 tane idi.vsd çok genişti 7 mm di şuan 2,5 mm e düştü
Malesef kaç mm yazmıyor. Neden yazmıyor anlamadım. Doktora da sormak hiç aklıma gelmedi muayene sırasında. Kaç haftalık iken yaptırdınız?

Malesef kaç mm yazmıyor. Neden yazmıyor anlamadım. Doktora da sormak hiç aklıma gelmedi muayene sırasında. Kaç haftalık iken yaptırdınız?
22. Haftada yaptırdık ayrıntılı ultrasonu ama vsd 1 mm dediler hiç sorun değil doğuncaya kadar kapanır dediler ama doğduğunda 7 mm çıktı şok olduk

Benim bebeğimin kalbin de de delik vardı çok küçük ama bana hiç öyle bisey söylemediler ve bebeklerin yüzde 80 90 inda oluyor bu doğuma kadar kapanıyor bazıları biraz daha geç kapanıyor kapanmayanlar küçük bir operasyonla kapanıyor.Cok şükür kızım 1 yaşına girecek ve sağlıklı 2 aylik götürdüğümüzde kapanmamıştı 1 yaşında tekrar götüreceğim dr a.

Kalbin karıncık bölgesinde delik varmış. Evet genetik bir sorun çıkarsa gebeliği sonlandirmayi düşünürüm.

Haddim değil ama merakımdan soruyorum neden peki sonlandirirsiniz? Çünkü sonda hamile kalıp sağlıklı bebeğinizin doğması olabilir evet ama kiydiginiz can sizden çıkmaz yine çocuğunuzdan çıkar bi havaleye bakar herşey yada bi kazaya bi ihtimalleri dusunmuyormusunuz 😑 daha bi ay olmadı arkadasimin abisi kızı havale geçirdi felç kaldı ne yazıkki ben bu durumları görünce ikili test bilr yaptirmicam allah'tan gelene raziyim sağlık li ve ya değil o benim parçam

Gerçekten çok ilginç olmuş.. Sanırım anne karnında müdahale edilecek birşey değil..
Evet müdahale durumu olmuyor anne karnında . Ama bana doktorum anne karnı kapalı kutu ..sağlıklı dediğimiz bazen hasta doğuyor , hasta dediğimiz sağlıklı ... doğuncaya kadar hiç kimsenin hiç hiçbirşeyin garantisi yok ...hatta bana sanatçı özgünden örnek verdi.cocukları doğana kadar tüm testleri yapılmış ve kesinlikle hiç bir problem çıkmamış ama çocuk down sendromlu doğmuş herkes çok şaşırmış .yani diyeceğim şu ki tevekkül etmek çok önemli .bazen ne kadar tedbir alsakta bizim istediğimizi değil kaderimizdekini yaşıyoruz .gebeliği sonlandırma düşünceniz de sizin kararınız ama biz o yoldan geçtik eşimle niftynin sonucu çıkana kadar sabahlara kadar düşündük karnında hareket eden senin parçana kıyabilmek hiç kolay değil.ki çok şükür biz bu kararı vermek zorunda kalmadık evladımı doğurdum.inş sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız

Evet müdahale durumu olmuyor anne karnında . Ama bana doktorum anne karnı kapalı kutu ..sağlıklı dediğimiz bazen hasta doğuyor , hasta dediğimiz sağlıklı ... doğuncaya kadar hiç kimsenin hiç hiçbirşeyin garantisi yok ...hatta bana sanatçı özgünden örnek verdi.cocukları doğana kadar tüm testleri yapılmış ve kesinlikle hiç bir problem çıkmamış ama çocuk down sendromlu doğmuş herkes çok şaşırmış .yani diyeceğim şu ki tevekkül etmek çok önemli .bazen ne kadar tedbir alsakta bizim istediğimizi değil kaderimizdekini yaşıyoruz .gebeliği sonlandırma düşünceniz de sizin kararınız ama biz o yoldan geçtik eşimle niftynin sonucu çıkana kadar sabahlara kadar düşündük karnında hareket eden senin parçana kıyabilmek hiç kolay değil.ki çok şükür biz bu kararı vermek zorunda kalmadık evladımı doğurdum.inş sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız
Çok teşekkür ederim. Sevindim sizin adınıza. Umarım ben de sağlıkla alırım. Bir çocuk kardiyoloji profesörüne gittim. Bebeğin kalbini detaylı inceledi ve korkulacak birşey olmadığını söyledi. İçimi çok rahatladı. Amniyosentez den vazgeçtik. Bebeğimin sağlıklı doğacağına inanıyor ve bekliyorum..

Teşekkürler şimdiden..
benim bebeğimde 9 aylık suan anne karnında kalbinde problem olduğu belliydi sağ arcus aurto vardı ama delik olduğu belli değildi doğduğunda ufurum tespit edildi kardiyolojiye götürdük 5 mm asd teşhis edildi düzenli kontrollerini oluyor simdi gerek olacagını sanmıyorum ama 5 yas gibi kapatırız dedi dr kendi kapanma ihtimali cok yuksekmiş ki kapanmasa bile kolaylıkla kapatılabiliyormuş bahçeşehir den bir prof. kontrolündeyiz. Herhangi bir genetik problem yok. ama hamilelikte dr genetik problenmden kaynaklanıyor olabilir demişti. ama o tum riskleri souylemek zorunda sonuçta buna ragmen ikili test dahil hiçbir genetik testi yaptırmadım. Şükür iyiyiz sadece takip etmek gerekiyor.

X