Bebegın kalbı neden durur

hell dogru soyluyosun canim
konusmalarimiza dikkat etmemeiz laaim.
ama ben bir cok seyi burada ogrendim ve burada umutlandim.
cunku benimle ayni konumda olup cocuklarini doguran annelere rast geldim.
bi oh cektim bak bunlar dogurmus diye. ama dediklerinde haklisin cok bos bogazli insanlarda var.
insani telasa dusuren.

tabikide bu konuda burdan yardım alınabilir çünkü hamile kalmak ve çabalmak ne kadar güzel bir şey burda benimde ögrendigim şeyler oldu tabikide.. ama bakın bende bunlar oldu bunlar olursa doktora gidin filan die kesin konuşmak çok cahilce bu konuda bilgilenmek istersen doktorunu arasın yada gidersin ama zaten 3.aydan sonra migde bulantıları azlalıyor dogal olarak kişiden kişiye çok fark ediyor her hamilelik çok farklı bir insan 9 ay boyunca yemek yiyemiyor ve serumla besleniyor bir insan ise sanki hiç hamile degilmiş gibi hayatına devam ediyor şimdi hiç bişe hissetmeyen insana senin bebeginin kalbi durmuştur diyebilirmiyz lütfen çok dikkatli olalım burda malie insanlar var minnacık bebeklerini taşıyorlar ve biri çıkar bunu derse anne farklı yorumlar zaten herşeye açık durumdayız her an bebegi düşünüyoruz birşey oldumu iimi acaba die ve bunlarıda okunca ayay ayay benimde mi başıma gelcek die düşünüp stres yapıyoruz allah herkeze saglıklı hayırlı bebekler versin unutmayın tek yardım isteyebilşecegimiz allah başkada kimsemiz yok..

arkadaslar ben kan pihtilasmasi yuzunden 3 dusuk yasadim.
su an 4. ye hamileyim. ama pisikolojim cok bozuk.
ilk bebegimin kalp atisi durmustu hic hissetmedim bile.
2. ve 3. bebeklerim kanamam geldi ondan sonra kayip ettim0.
su an kanamam falan yok ama kalbi durdumu diye cok kaygilaniyorum.
sizce bebegin kalp atisi dursa nasil anlasilir. bilen varmi

canım güzel anne lütfen sadece bebegine odaklan gorceksinki herşey çok güzel olcak evet belki bu çok zor seni anca aynı şeyi yaşayan anlayabilir ama demmeki hayırlısı boyleymiş..allah bak ne güzel sana vermiş bebegini neden bu bebegininde şansına sen karar veriyorsun bebegimin kalbi dururmu acba die stres yapıosun hiç bir şey duşunme allaha dua et her an ve bebegini düşün eger konuşabilseydi bir şekilde belkide annecim ben çok iyiyim lütfen stres yapma diycekti birde bir ton kitap var bunlarla alakalı bir tane alıp bilgilenebilirsin inan burda oyle şeyler yazılırki birde sana tuz biber olur hiç yoktan iiyce sterse girersin bebegini düşün ki sen 12 haftayi atlatmışssın saglıksız bebeglek 9yada 10.hafta düşükle sonuçlanıyorlar saglıklılarsa yaşamaya devam 13.haftaya girmişsin bence hiç bir şeyi düşünme bebegine odaklan o senin için orda bunu hiç bir zaman unutma gorceksin herşey çok güzel olcak allahın izniyle lütfen üzme kendini ve kimsnein dedgini takma sadce dr ve allaha güven burda kimse profosor degil herkez kendine göre bişeyle yazmış inanılmaz sinirlendim allaha emanet ol sen ve bebegin allah saglıcakla kucagına almayı nasip etsin canım HERŞEY GÜZEL OLCAK ALLAHIN ıZNıYLE

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi ama zaten 3.aydan sonra migde bulantısı inanalmaz derecede azalıyor ben şimdi çok daha rahatım sabahki migde bulantım azaldı benim ara sıra çok az oluo ama oda rahatsız etmiı zaten benim hamileligimde ben hiç kusmadım bile sadce sabah bulantılarım vardı bence kendi kendinize burda tanı koyup insanların aklını karıştırıp strese sokmayın bunları yazraken birazcık duşunun hamile insanlar okuyor bunu ne dusunecekler bir arkadasımız yazmıs benide korkutunuz die herkez doktor kesilio burda hiç anlamıyıorum yok bebegim kalbi durunca migde bulantısı gidiomuş boş bir his oluomuş arkadaşım o sana has bir belirti neden herkezin aklını karıştırıosun ben bi ton kitap okudum hepsinde 3.aydan sonra migde bulantısının geçecegine ve kendinizi daha ii hissedeceginizi yazıyor çünkü bünyeniz artık bebege alışıyor LÜTFEN!!! herkeze mal ederke konuşmayın bak ole olursa dikkat edin doktoro gidin filan cahilce konuşmayalım lütfen burda hamile kadınların piskolojisini bozuyorsunuz!!!!bu ardaa burda okuduklarınıza degil doktorunuzun dedgine güvenin arkadaşlar yoksa ohooo bir ton şey düşünürsünü...anneler içinizi ferah tutun ve allaha baglanın herşeyin taktirini o verir sonucta ona can veren o....

arkadaşım sanırım beni kastettin, gene bu konuda açılmış diğer topiclere bak istersen bende hayret etmiştim herkeste aynı belirtiler vardı. Sence soran birine dikkatli ol demek yanlış mı ?. Hepimiz burada yaşadıklarımızı paylaşıyoruz. Sonuçta ben bunları bebeğin kalbi neden durur diyen birine yazmışım, gidip hamilelik bölümünde aman dikkatli olun diye yazmamışım.

Biri banada hamileyken böyle şeylerden bahsetse belki bende iki kontrol arası bir aylık süreyi beklemez soluğu doktorda alırdım.

Yazılan cevaplar ilgili başlığa uygun, soruyu cevaplayacak nitelikte olup cevap yazan doktorculuk oynamayıp doktora yönlendiriyorsa eleştirme hakkınız yok gibi.

Sonuçta ben doktora yönlendirdim, ayrıca doktora yönlendirmenin de cahillik olduğunu ilk kez sizden öğrendim. Ha deriz ki doktora gitme falanca otu iç geçer yda filanca ilacı iç düzelir budur cahillik. Ama doktora yönlendiren birine cahil diyen birininde kültüründen şüphe ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar evt herkes bu konuda kendince haklı amaaa
ben 2006 yıında 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim aylık kontrolüm vardı gittik ultrsano girdiğimde bebeğimin kalp atışları o gün için durmuştu ve bebeğim alındı benden alınana parça tahlile gitti ve bebeğimin kalp atışı kromozom bozukluğu yüzünden durmuştu ayrıca banada doktorum mide bulantıların devem ediyormu diye sordu bende de önceden olan mide bulantısı kesilmişti.Mide bulantısı hamileliğin ilk 3 ayında oluyor benimki 2 ayında kesildi sorun burda yani ben tekraa bunları yaşarmıym diye çok düşünüm ve şu an 5 aylık bir kzızm var sabredin allah veriri

arkadaşım merhaba bende senin gibi 4 yılda 3 düşük yaptım en son tüp bebek kararı (sağlıklı embriyo testi yaptırarak) verdik gidicektik ki tekrar hamile old. öğrendim tabi biz şoktayız neyse ilk kontrole gittiğim de inanın anlatamam kalbim durmak üzereydi yine düşecek bir sorun var falan falan derken doktor herşey yplunda ama hemen sana iğne ve aspirin başlayalım dedi veeee 9 ay yani doğuma kadar iğne oldum simdi dünya tatlısı mız bir oğlum var kısacası korkma cesaretini kaybetme ve sık sık kontrole git...sevgilerle

merhaba
ben dün 9 haftalık bebeğimi kaybettim,5 yıllık evliliğimize sürprizli bir şekilde katılan ilk hamileliğinin bebeğini.
7. haftasında kanama üzerine acile gittik, bebeğimin kalp atışını vajinal ultrasonda gördük, 3 gün sonra doktorumun muayenehanesine gittiğimizde kalp atışını göremedik, hastaneye yatırıldım, doktorum bebeğimin gebelik kesesinin yırtılmış olduğunu söyledi, bir sürü soruyla 3 gün geçirdim, kese yırtılmışsa bebeğime bir şey olmuş muydu gibi...
sonrasında tavisye üzerine başka bir "süper doktor" a gittim. doktor kalp atımını gördü, üstelik harika süpper bir bebek bu dedi. fakat yırtık dediği şey kesenin boşaltım boşluğuymuş, fakat çok büyük olduğundan düşük olasılığı çok yüksekmiş. 1 hafta ağırdan yaşadım.1 hafta sonra süpper bebeğimin kalbinin yeniden durduğunu öğrendim.bana çok gereğinden fazla umut vermişti. ben genetik problemler nedeniyle bebeklerin doğal bir şekilde düştüklerini ve tabi ki düşmeden önce kalplerinin durduğunu biliyorum. progestan ve crinone jel kullandım düşmesin diye. doktorlara güvenemiyorum artık. bebeğimin tahliyesi sonrası patolojik incelemeye gönderildi.1 hafta sonra duruşun nedeni açıklanacak. bu doktor pıhtılaşma, tiroid, gibi tahlil istedi. pıhtılaşma hariç tüm testler zaten yapılmıştı.fakat doktoru değiştireceğim, kürtajım sırasında başıma gelen iğrenç olaylar nedeniyle...
gerçekten çok üzgünüm. ama kızgınlığım daha baskın çıkıyor.
çok korktum, tekrar denemek zor görünüyor:(
1 hafta sonrasında test sonucu çıktığında haberdar ederim, ama lütfen tek sebebin bu olduğunu düşünmeyelim, doğanın isteklerine ve bilgeliğini dikkata almalıyız bence.

sevgiler

Çok büyük geçmiş olsun. Bir daha böyle bir durum yaşamassın inşallah.
Bebeğe eğer genetik inceleme yapılmıyorsa, patolojik inceleme sonucu kalbinin neden durduğu anlaşılamıyor. Patoloji sonucunda bozulmuş gebelik parçaları görüldü. Şu kadar ödemli doku vardı gibi ibareler yer alıyor. Genetik inceleme yapılıyorsa eğer o zaman anlaşılabiliyor nedeni eğer tabii genetik bir problem varsa.

Arkadaşlar benim de meleğimin kalbi durdu pıhtılaşma nedeni ile.. İlk hamileliğimdi ve anlamamıştım ama şimdi düşünüyorum da aslında bir terslik olduğu belliydi.
Kişiden kişiye değişebilir elbette bu durum ama benim normalde çok bulantım olurken birden bire mide bulantılarım kesildi.
Hatta ben sevindim, ne güzel demek ki bulantılarım çabuk bitti dedim.
Meğerse o bulantılar bebeğin içeride olduğunun, sağlıklı olduğunun göstergesi imiş..
Doktorum bile kalbini duyamadığında, bulantılarında bitti di mi dedi.
Sonra tekrar baktı, kalbinin atmadığını söyledi:(
Elbette ki bu çok kişisel bir durum, herkesin olmayabilir ama ben de böyle olmuştu.
Yani bence hamile olduğunu gösteren belirtiler zahmetli bile olsa devam ettiği sürece içini ferah tut :)

bendede belirtiler aynıydı arkadaşım 7 haftada kontrole gittiğimizde kalbi pır pırdı... ama 10 hafrta kontorle gitmeden önce tüm belirtiler kaybolmuştu hiç hamile gibi değildim,doktora gittiğimde biliyordum kalbinin durduğunu...
kaybettiğim ikinci bebeğimdi ama Allah herşeyin sabrını veriyor...
İnşallah hayırlı zamanda hayırlı evlatlara kavuşur tüm anne olmak isteyenler...

ınşallah kavuşuruz meleklerimize ikizler17.
Elbetteki bu yazdıklarımız kimseyi telaşlandırmasın neticede hiç bulantı falan çekmeden hamilelik geçirenler de olabiliyor.
Ama eğer bulantılar bir başladıysa da 3 aydan önce geçmiyor diyor doktorlar bile ben de bu yüzden bunları yazdım.
Ama zaten hissetsek de ne değişiyor ki, zaten biz hissettiğimizde maalesef olan olmuş oluyor.
Dilerim hiçbirimiz bir daha bu acı tecrübeleri yaşamayız.

merhaba arkadaşlar
bende dün kaybettim bebeğimi ilk gözağrımı canım çok yanıyor ama Allah verdi Allah aldı elden birşey gelmiyor.

kontrole gitmiştim kalbinin durduğunu öğrendim.apar topar kürtaja aldılar.
yeni yeni anlıyorum lekelenme dışında akıntı ve kanla karışık bişey geliyor lekelenme zannediyorsun doktorlada konuşunca bi rahjatlama oluyor tabi.meğerse bebeğimin kalbi durduğu ve kan pompalayamadığı için dışarı çıkan kanmış lekelenme zannettiğim..dikkat edin nolur az bir lekelenmede olsa mutlaka gidip ulatrason muayenesi yaptırın

merhaba arkadaşlar
bende dün kaybettim bebeğimi ilk gözağrımı canım çok yanıyor ama Allah verdi Allah aldı elden birşey gelmiyor.

yeni yeni anlıyorum lekelenme dışında akıntı ve kanla karışık bişey geliyor lekelenme zannediyorsun doktorlada konuşunca bi rahjatlama oluyor tabi.meğerse bebeğimin kalbi durduğu ve kan pompalayamadığı için dışarı çıkan kanmış lekelenme zannettiğim..dikkat edin nolur az bir lekelenmede olsa mutlaka gidip ulatrason muayenesi yaptırın

öncelikle çok geçmiş olsun.yaşadığın acı olayın ben de aynısın yaşadım maalesef.
hiç kanamam olmadı rutin kontrolde anladık.acısı hala içimizde ama allah herşeyin hayırlısını verir.böyle teselli edeceğiz kendimizi.inşallah rabbim herkesin kucağını sağlıklı bebişlerle doldursun.

saol canım sanada çok geçmiş olsun.elimizden bişey gelmiyor neyazıkki
rabbim en kısa zamanda tekrar nasip eder inşallah

merhaba arkadaşlar

evet benimde lekelenmem oldu hemen dr a gttk kalp atışı duyulmadı sonra eve geldk ve ertesi gün baska dr agttk ve baska bi dra daha 4 tane dr da aynı şeyi söledi kalp atısı yok ve kürtaj oldm canım yanıyor ama elden bişi gelmior şimdi korkuyorum kürtaj dan sonra çocuğum olmazsa die ama allahtan ümit kesilmez allah aynı kaderde olan herkese bi bebiş nasip ettsn .......

evet benimde lekelenmem oldu hemen dr a gttk kalp atışı duyulmadı sonra eve geldk ve ertesi gün baska dr agttk ve baska bi dra daha 4 tane dr da aynı şeyi söledi kalp atısı yok ve kürtaj oldm canım yanıyor ama elden bişi gelmior şimdi korkuyorum kürtaj dan sonra çocuğum olmazsa die ama allahtan ümit kesilmez allah aynı kaderde olan herkese bi bebiş nasip ettsn .......

ben de kendimi hamile gibi hissetmemeye başlamıştım. tabi ilk hamilelik olduğu için bebeğin kalbinin duracağı gibi bir ihtimal hiç aklıma gelmemişti ama o gün eşime sürekli "kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum,karnım sanki boş gibi " demiştim. ayrıca iştahım da bir anda açılmıştı. ben bunu annem geldiği için onun güzel yemeklerine yormuştum ama meğerse hamileliğim bittiği içinmiş..ertesi gün rutin doktor kontrolünde de bir iki gün önce kalbinin durduğunu söyledi doktor. .tarif edilmez bir acı ama yaşananları değiştirme şansımız yok malesef. o yüzden önümüze bakacağız...her gebelik kendine özgü , merak etme,ilkinde olmadı diye hep öyle gidecek diye birşey yok. ayrıca artık kürtaj da eskiden olduğu gibi değil, daha modern ve sağlıklı yöntemlerle yapılıyor ve böylece kendini daha kısa sürede toplayabiliyorsun. yeni bebişe iyi hazırlık yapmak için bu süreçte iyi beslenmen ve psikolojini iyi tutman çok önemli. her gün süt, yumurta, ve gülümseyen bir yüz... :34:

ben de kendimi hamile gibi hissetmemeye başlamıştım. tabi ilk hamilelik olduğu için bebeğin kalbinin duracağı gibi bir ihtimal hiç aklıma gelmemişti ama o gün eşime sürekli "kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum,karnım sanki boş gibi " demiştim. ayrıca iştahım da bir anda açılmıştı. ben bunu annem geldiği için onun güzel yemeklerine yormuştum ama meğerse hamileliğim bittiği içinmiş..ertesi gün rutin doktor kontrolünde de bir iki gün önce kalbinin durduğunu söyledi doktor. .tarif edilmez bir acı ama yaşananları değiştirme şansımız yok malesef. o yüzden önümüze bakacağız...her gebelik kendine özgü , merak etme,ilkinde olmadı diye hep öyle gidecek diye birşey yok. ayrıca artık kürtaj da eskiden olduğu gibi değil, daha modern ve sağlıklı yöntemlerle yapılıyor ve böylece kendini daha kısa sürede toplayabiliyorsun. yeni bebişe iyi hazırlık yapmak için bu süreçte iyi beslenmen ve psikolojini iyi tutman çok önemli. her gün süt, yumurta, ve gülümseyen bir yüz... :34:

haklısın canım benimde öle düşükten korkarken kalbi durmuş şok oldm ama ne gelir elden keşke olmasaydı ama oldu bikere insallah bidaha ki sefere hersey çok güzel olur ....

Back
X