Bebeğin kafası yamuk olmasın diye ne önerirsiniz

Uykusunda sırayla sağa sola çevirirsiniz, zaten kendi yapıyormuş bu çok güzel bir şey siz sadece sırasını takip edin çünkü bazen bebekler tek yöne yatmayı seviyorlar. Düz yatmasını ise uyanık olduğu anlarda yapın uyuduğunda değil. Kartlar gösterirken mesela ya da çıngırak gibi ya da onunla konuşurken vb dikkatini çekerek hem düz yatmasını sağlarsınız hem de aktivite yapmış olursunuz. Bu şekilde 3 yöne sırayla yatınca kafasının şekli güzel olur inşallah. Bir de bol bol tummy time

Kafa yastığı işe yaramıyor canım benim oğlum da 3 buçuk aylık yastıksız yatıyor (kafa yastığı kullandım) çok doktor videosu izledim 1 yaşa kadar yastıksız düz şekilde yatsın kafası düz kalmaz ama kalırsa kask ile tedavi edilebilir kafa şekli diyo hepsi. Benim oğlum hep dümdüz şekilde yatıyor kesinlikle kafasının yana çevrilmesinden hoşlanmıyor geri düzeltiyor. Yenidoğanken hep bir sağ bir sol şeklinde sırtını destekleyerek yatırdım ama artık sırtını desteklemiyorum dümdüz yatıyor valla amaan kafası düz kalırsa kask kullanırız napalım böyle rahatsa diyorum

Uyku güvenliği en önemlisi yatağa uyku arkadaşı dahil ( belli bir yaşa kadar) hiçbir şey koyulmaz
Kafa şekli için sırt üstü yatırdktannsonra başını bazen sağa bazen sola çevirmeniz yeterli
Bir de tummy time kafayı şekillendirir gün içinde ayına uygun miktarda yaptırın

Uyurken düz yatırmayın zaten yatiramazsiniz da illa ki çevirirler başlarını. Ben her emzirmek için aldığımda diğer tarafa yatirirdim cok küçük olduğu zamanlar. Sırt üstü en guvenlisi diyorlar evet ama benim bebeğim doğduğundan beri nerdeyse hep yan yattı. Bir saga yatiriyordum bir sola. Gün içinde aktivite yaparken de düz yatıyor zaten. Öyle öyle sorun yaşamadık.

Bebeği sağ sol yapmak için döndürmenize gerek yok onlar zatne kafalarını öyle tutabiliyorlar. Vücut düz kafa yan şekilde hep yatırdım. Gece sürekli değiştirirdim kafa yapıları çok güzel.
Aynen bu şekilde yapacaksınız. Benim oğlumun kafası da çok güzeldir, babası hep gece döndürdü bir sağa bir sola. Yumuşak şeyler koymak küçük bebeklerde tehlikeli aman diyim.

Kusarken en sağlıklısı da yine sırt üstü yatırmak. Kafalarını çevirip kurtarıyorlar onlar kendilerini. Benimki aşırı kusan bi bebekti çok araştırıp hep öyle yatırdım.

Aynı durum bizde de var.1 aylık olduk bugün korkudan hep sağlı sollu yatırdım arkaya doğru sivri olmuş kafası.Bir kaç gündür sırt üstü yatırmaya çalışıyorum korka korka.İnşallah düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…