- 26 Kasım 2022
- 3.220
- 4.321
-
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
Uykusunda sırayla sağa sola çevirirsiniz, zaten kendi yapıyormuş bu çok güzel bir şey siz sadece sırasını takip edin çünkü bazen bebekler tek yöne yatmayı seviyorlar. Düz yatmasını ise uyanık olduğu anlarda yapın uyuduğunda değil. Kartlar gösterirken mesela ya da çıngırak gibi ya da onunla konuşurken vb dikkatini çekerek hem düz yatmasını sağlarsınız hem de aktivite yapmış olursunuz. Bu şekilde 3 yöne sırayla yatınca kafasının şekli güzel olur inşallah. Bir de bol bol tummy timeKızlar selam,
Bebeklerinizin kafası yamuk olmasın diye yaptığınız bir şey var mı? Duz kafa yastığı aldım ben ama kullanamıyorum öğüruyor çocuk.
Annem kafasının sağına soluna yumuşak bir seyler koyalim diyor ama karne tokken koyamıyorum kusarsa yutar diye uyku halinde emzirirmenin üstünden en az yarım saat geçtikten sonra kafasını düz şekilde destekliyorum ya hemen sağa sola çeviriyor ya da uyanıyor az önce de derin nefesler aldı bir anda nefessiz kaldı gibi ve hemen uyandı kafasını hep ya sağa ya sola yatırıyor
Kafa yastığı işe yaramıyor canım benim oğlum da 3 buçuk aylık yastıksız yatıyor (kafa yastığı kullandım) çok doktor videosu izledim 1 yaşa kadar yastıksız düz şekilde yatsın kafası düz kalmaz ama kalırsa kask ile tedavi edilebilir kafa şekli diyo hepsi. Benim oğlum hep dümdüz şekilde yatıyor kesinlikle kafasının yana çevrilmesinden hoşlanmıyor geri düzeltiyor. Yenidoğanken hep bir sağ bir sol şeklinde sırtını destekleyerek yatırdım ama artık sırtını desteklemiyorum dümdüz yatıyor valla amaan kafası düz kalırsa kask kullanırız napalım böyle rahatsa diyorumBebeğin kaç aylık benim bebeğim 4 buöuk aylık sanki kafasının arkası hafiften düz gibi gelşypr bana yatmaktan olur öyle diyorlar bişey yok diyorlar ama çok takıntı ettim bende kendime birde saçları döküldü daha da göze batıyor düz kafa yastığı aldım kullanamadjk bu seferde kulakları katlanıyor aşırı yumuşak kulakları kafayı düzeltelim derken kulakları kepçe olacak bende bıraktım yastıksız yatıyor direk zaten artık durmuyor sağa sola dönüyor kendi kendine
Uyku güvenliği en önemlisi yatağa uyku arkadaşı dahil ( belli bir yaşa kadar) hiçbir şey koyulmazKızlar selam,
Bebeklerinizin kafası yamuk olmasın diye yaptığınız bir şey var mı? Duz kafa yastığı aldım ben ama kullanamıyorum öğüruyor çocuk.
Annem kafasının sağına soluna yumuşak bir seyler koyalim diyor ama karne tokken koyamıyorum kusarsa yutar diye uyku halinde emzirirmenin üstünden en az yarım saat geçtikten sonra kafasını düz şekilde destekliyorum ya hemen sağa sola çeviriyor ya da uyanıyor az önce de derin nefesler aldı bir anda nefessiz kaldı gibi ve hemen uyandı kafasını hep ya sağa ya sola yatırıyor
E zaten öyle olmalıSöyle anlatayım mesela bedeni duz kafası da duz yatıyorum hemen sağa ya da sola çeviriyor kafasini
Aynen bu şekilde yapacaksınız. Benim oğlumun kafası da çok güzeldir, babası hep gece döndürdü bir sağa bir sola. Yumuşak şeyler koymak küçük bebeklerde tehlikeli aman diyim.Bebeği sağ sol yapmak için döndürmenize gerek yok onlar zatne kafalarını öyle tutabiliyorlar. Vücut düz kafa yan şekilde hep yatırdım. Gece sürekli değiştirirdim kafa yapıları çok güzel.
Kusarken en sağlıklısı da yine sırt üstü yatırmak. Kafalarını çevirip kurtarıyorlar onlar kendilerini. Benimki aşırı kusan bi bebekti çok araştırıp hep öyle yatırdım.Evet kusup boğulma çok yaşanıyormuş Allah esirgesin bende o yüzden korkuyorum.
Yan kendi çeviriyor zaten bebekler başlarını bedeni duz kalıyor benimkinin. Tummytime için göbeği düşmemişken yaotirmadim sonra gümüş nitrat döktü doktor sonra akıntı geldi derken hasarlıydı yapmadım. Bugün 1 dk dan fazla durdurdum normalde kucağımda yatar pozisyonda deniyordum bundan sonra yavaş yavaş arttırayım insallah faydalı olur
Aynı durum bizde de var.1 aylık olduk bugün korkudan hep sağlı sollu yatırdım arkaya doğru sivri olmuş kafası.Bir kaç gündür sırt üstü yatırmaya çalışıyorum korka korka.İnşallah düzelirKızlar çocuğu duz koyamiyorum bedeni duz ama kafasını ya sağa ya sola çeviriyor.
Annemin dediğine göre mesela ince bir battaniye ile kafasının etrafını sar dümdüz kalsın diyor ama çocuk istemiyor oguruyor ya da nefesi kesiliyor
Kaldı ki kusar diye ödüm kopuyor.
Ama sağa sola yatmasina rağmen kafasını çevirmesine rağmen yuvarlak değil kafası top gibi değil arkaya doğru uzama var gibi
Tepeye doğru uzama değil ama.
Eskiden bizlere öyle yapıyorlarmış destekli dümdüz yatırdık diyor büyükler ama tehlikeli bir durum kusmasi vb sebebi ile.
Duz kafa yastığını da kullanmak istemiyor oguruyor onda da
Aynı bu arada bizde durum duz yatiramiyorum korkuyorum kusar diyeAynı durum bizde de var.1 aylık olduk bugün korkudan hep sağlı sollu yatırdım arkaya doğru sivri olmuş kafası.Bir kaç gündür sırt üstü yatırmaya çalışıyorum korka korka.İnşallah düzelir
Ben başında bekliyorum yatırıyorum yoksa kafa iyice sivrilecek diye korkuyorumAynı bu arada bizde durum duz yatiramiyorum korkuyorum kusar diye