• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin hareketleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
merhaba güzel anne adayları, anneler
32. haftayı bitirmek üzereyim
benim sorunum bebeğin çok hareketli olması internette araştırıyorum bu hafta ile ilgili yazıları okuyorum ama böyle bi şey yazmıyor, sadece bebek hareketlerinin sağlığıyla çok ilişkili olduğu yazılıyor...
karnımdan çıkacak gibi oluyor. :uhm::uhm:
o kadar ki dışarıdan hareketlerini takip edebiliyorum. :1shok:
hiç başına böyle bi şey gelen var mı fisfisfisfisfisfisfisfisfisfisfisfis
çevremdeki deneyimli annelere soruyorum bir kısmı onlarda bu tür şeyler yaşadıklarını söylüyorlar ama ya öyle çok hareketli ki dışarıdan başını poposunu hangi tarafa döndürdüğünü bariz bi şekilde görüyorum :bbo::bbo:
allahtan o kadar canımı acıtmıyo
nedir bu durum
geçen hafta son muayeneyi olmuştum
çok şükür doktor durumunun gayet iyi olduğunu söyledi de bu ne şimdi böyle bi o tarafa bi bu tarafa
endişeliyim ben
bana yardımcı olursanız çok sevinirim :nazar:

canım benim kuzenimin kızı da öyleydi.
artık o rahatsız olmaya başlamıştı hareketlerinden..
bebek hareket ettiğinde kuzenim canım yanıyor diye ağlamaya başlıyordu düşün yani..
kimi bebekler o şekilde..fazla hareketliler.
çıktıklarında da aynı şekilde oluyorlar.
kuzenimin kızı doğdu maşallahı var:nazar:

allah bağışlasın
çok teşekkür ederim
bu kadar hareketle doğarsa eyvah eyvah uğraştıracak desenize koşturup duracağız artık peşinden :utangac:
allah kolaylık versin herkese,
herkese hayırlı doğulmar versin inşallah,
olmayıp da isteyen herkesi de en tez zamanda evlatlarına kavustursun inşallah...
a.s.a.s.

35 haftalık hamileyim aynı durumu ben de yaşıyorum, önceleri sadece uykusuzluğa neden oluyordu ama suanda ciddi derecede canımı acıtıyor, özellikle kaburgalarıma doğru tekme attığında nefes dahi alamıyorum ve şekilden şekile giriyorum. yaklaşık 1 ay önce 55 saat boyunca hiç durmadan (sadece 10 dakika mola verdi) hareket etti ve aynı endişeleri ben de yaşadım, nereden buluyor bu kadar enerjiyi, hiç mi uyumuyor diye. Doktorum uyurken de hareket ettiklerini söyledi ve 55 saatlik sürede baş aşağı dönme hareketi yapmış olacbileceğini söyledi. Ben de ciddi ciddi kızımın hiperaktivitesi olmasından endişeleniyorum :) dediğim gibi neredeyse hiç durmuyor, sürekli hareket halinde ve kilosu attıkça hareketleri epey can acıtmaya başladı. Ama her zaman diyorum onun sağlıklı olması herseyden önemli ki hareketli bebek her zaman sağlık göstergesi. Bizi doğumdan sonra çok ama çok koşturmacalı bir dönem bekliyor sanırım canım, içerde böylelerse sıkışık alanda, dışarı çıkınca neler yapacaklar acaba :)

ne garıp kımı cok hareketten endıselenıyor kımı de nıye hareketsız dıye
benımde kafama takılıyor sureklı sol tarafımda ve hıc baska bıyere gıtmıyor oyle cok harekette etmıyor hatta bazen hıc hıssetmıyorum bende bundan dolayı endıselıyım
ne zormus hamılelık ya hersey sorun ben ıyıce sıkıldım hatta depresyona gırmeme ramak kaldı

gerçekten çok garip dediğin gibi özlem
herkes farklı
ama benim içim rahatladı, işyerinde bi arkadaş yemi doğum yaptı o da senin gibi hiç hareket etmiyor diye üzülürdü
ama maşallah tosuncuk bi kızı var :)
herkes kolayca kavuşur evladına inşallah
hepimiz bir avazda kurtuluruz inşallah...

bende 33. haftamdayım ve benım oglusum da 18. haftadan basladı cosmaya maasallah hala aynı hızla gıdıyor. bızımkı de popo bas nerde bellı ama bız dert etmedık hıc esımle cunku dr.um hareketlı cocuk saglıklıdır endıse etme dedı tabıı aksı kotuye ısaret dııl ama en azından bızım ıcımız rahat hatta o poposunu ya da ayagını cıkarınca esımle beraber kasıyoruz oyun halıne getırdık yanı. Insallah hepımız saglıkla bebeklerımızı kollarımıza alırız. su ara nefes almakta zorlanır gıbı oluyorum o anlarda doktorum sol yanıma yatıp dınlenmemı onerdı.
sevgıler

ne garıp kımı cok hareketten endıselenıyor kımı de nıye hareketsız dıye
benımde kafama takılıyor sureklı sol tarafımda ve hıc baska bıyere gıtmıyor oyle cok harekette etmıyor hatta bazen hıc hıssetmıyorum bende bundan dolayı endıselıyım
ne zormus hamılelık ya hersey sorun ben ıyıce sıkıldım hatta depresyona gırmeme ramak kaldı

bende hissetmiyorum pek fazla günde 4.5 kez ancak yani öyle fıldır fıldır değil bazen düşünüyorum bende mi gariplik yoksa ilk olduğu için mi acep ben pek hissetmiyorum demekki doğduğunda hiç sesi çıkmayacak yattığı yerde kalıcak a.s

bebeğim az hareket ediyor diye endişelenen arkadaşlar bence sorun etmeyin haftalarınız henüz erken sebebi bundandır..hele bir 30 lu haftalara gelin göreceksiniz ..ben 36 haftalık hamileyim benim kız resmen içerde atletizmin tüm spor dallarını deniyor..uzun atlama v.s ..bebeğim ters olduğu için ayakları aşağıda ve öyle tekmeler atıyorki oturduğum yerde zıplıyorum vallahi..özleyeceğim ama bir an önce gelsin istiyorum artık..bu arada çok hareketli olması da sağlık ve çıkınca canımıza okuyacağının göstergesi..

bende fazla hareketten dertliyim öyle tekmeler atıyor ki şimdiden nefesimi kesiyor..geçen hafa fetal eko çektirdim doktoru tam 50 dk uğraştırdı...50 dk hiç durmaz mı bebek turladı durdu küçücük alanda..en sonunda daktor birdaha fetal eko çekmemeye karar verdi tüm randevularını iptal ettirdi..valla çocuğu yaramazlık yapan anneler gibi utandım orada...inşallah doğuncada o kadar hareketli olmaz..

33. haftamda doktor kontrolüm vardı.
doktor bu haftalarda cok hareketli olurlar demişti bana.
gerçekten de öyleydi...

az hareket etseydi daha kötü değil miydi?
yahu biz hamileler de neyden tedirgin olacağımızı şaşırıyoruz bazen :bbo:

bende hareketlensin istiyorum cok merak ediyorum nasıl bir duygu acaba...Ama daha erken galiba :(

Valla ben henüz 12+3 haftalık hamileyim. Bu cumartesi ikili tarama testi vardı. Tam 4 saat boyunca prensesin durmasını bekledik ama nafile. Bizimki hiç durmadan sürekli bir baş aşağı, bi dikine, bir sırtını dönerek hiç durmadan hareket halindeydi. Doktor bu haftada bu kadar hareketli olan bir bebek çok nadir görüyorum, sen bir aya kalmaz hareketlerini hissetmeye başlarsın dedi :) Doğunca canıma okuyacak diye korkuyorum valla :)

Son düzenleme:
kızlar sizler daha 30'lu haftalardasınız fakat ben daha 25.haftadayım uyku uyutmuyor oğluşum.çalışan bi insanım .artık klavyede 10 parmak yazmayı unuttum 5 parmak yazıyorum.bi elim sürekli karnımda.aman sakın herkese anlatmayın çok hareketli diye.. nazar olursunuz.sonrada oynasın diye yalvarırsınız.

hepinize maşallah maşallah maşalah kırk bir kere maşallah ay yerim ben o bebişleriniz benim bebegimde karnımda böyle muzurluk yaparmı acaba merak ediyorum annenler dayanın az kaldı bebeginize kavuşmaya ay valla bu yazdıklarınızı okurken öle bi heycanlandımki bi arkadaşmızda 12 haftalıkken başladı tekmeleri demiş ay inş benimkide böle erken bşlarda bebegimi daha bi yakından hissederim şimdi anladım annelik hiissini :(((

hiç merak etme korkulacak bişi yok ben 31 haftalık hamiletim ve yaklaşık bir aydır uyku uyuyamıyorum geceleri özellikle yapıyo prensesim galiba hiç uyutmuyo beni tekmelediği yer taş gibi oluyo bi yandan çok canım acıyo ama çok güzelde oluyo çok güzel bi duygu.bazen dayandığı yere elimi dokunduruyorum hemen kaçıyo :) olağan şeyler bunlar merak edilecek bişey yok bnce doktorlarda bu haftalarda çok hareketli olurlar demişti gerçektende doğru

hareket etse bi dert etmese bi dert=) benim kızım 21 haftalık, geçen gün hareketleri pek fazla yoktu, ödüm koptu bişeymi oldu die, hareket etmeye başlayınca ağladım sevinçten. dün gecede saat 2 gibi kızım al sana der gibi, tam 45 dakka boyunca oynadı durdu. bu seferde uyuyamıyorum, artık dur diye ağladım. tesadüfmü bilmiyorum ama babası elini karnıma koyunca duruyo, elini çekince yine başlıyo...:CüvCüv:

ben de 34. haftadayım ve benim oğlumda yaklaşık 1 aydır geceleri beni uyutmuyo. gündüz gıkı çıkmaz. akşam üzeri bir başlar tekmelemeye sabaha kadar uyutmaz:D şimdiden annesini gece uykusuzluğuna alıştırıyo. bence böyle düşünmek lazım.
ben de doktoruma sormuştum bebeğim çok hareket ediyo sıkışmasın bi yerleri, rahatsız olmasın filan demiştim. gülmüştü. asıl hareket etmeyen bebek de problem olabilir hareketli olması iyidir demişti. daha o zaman 5,5 aylık filandı. o yüzden anneler endişelenmeyin. hem ittirdiğinde ne kadar canım yansa da oğlumun minicik elini ayağını görmek, onun hareketlerini takip etmek çok hoşuma gidiyo. o zaman elimi karnıma koyuyorum sanki ona dokunuyormuşum gibi hissediyorum. hareketlerin keyfini çıkarın;)

kızlar yazdıklarınızı okuyunca içim rahatladı. ben de 33+5 haftalık hamileyim. bebeğimin hareketlerini çok erken haftalarda hissetmeye başlamıştım zaten ama son 1 aydır artık karnımdan fırlayacakmış gibi hissediyorum. sürekli bir hareket halinde. arada 10 dk. falan sanırım uyuyor, sonra tekrar başlıyor. başlarda çok endişeliydim çünkü çevremdekiler de karnımı izlerken çok şaşırıyorlardı. nasıl bu kadar hareketli diye. doktoruma sordum bu durumu, o da bu bizim için çok iyi, bebeğin sağlıklı olduğunu gösterir dedi. bir de ben zayıf bir hamileyim sadece karnım var. onun dışında kollarım bacaklarım hamile kalmadan önceki halim gibi. doktorum karın yağımın olmadığı için de bu kadar çok hissedersin hareketlerini dedi. o yüzden artık endişelenmiyorum ve dört gözle oğlumuzu bekliyoruz. hepinize hayırlı doğumlar. (gerçi tarihlere bakınca bir çoğunuz doğum yapmıştır...):dance:

Son düzenleme:
çok normal hareketli olmasi benimkide o hafta hiç durmuyordu korkuyordum niye bi kiz bu kadar oynuyo diye. simdi 35 haftadayim hareketleri yavasladi hatta azaldi ama çabuk buyudugu için yeri daraldi ondan az oynuyor simdi

Back
X