• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegin gazina bir cozum lutfeen

zeynep882

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2007
59
0
286
42
Konya
kızlar annelik mühteşem bir duyguymuş ama birde geceleri gaz sancısı olmasa:( nasıl bir çözüm olabilir buna lütfen etkili bir yöntem bilen varsa yazsın

ilk önce bebeğin hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün benim bebeğimde 27 günlük gaz için aktardan acı elma yağı aldık ilk bebeğimizdede onu kullanmıştık ayaklarının altına ve göbeğe sürüyorsun birde sen rezene içersen bebeğede sütten geçiyor ben faydasını görüyorum bence dene a.s.

sana ılık havlu onerebılırım daha dogum yapmadım ama yapan tanıdıklarım havluyu ütüyle biraz ısıtıp bebeklerının gobeklerıne koyuyorlardı ve bebek sancıdan kurtulup rahatlıyodu

canım bir arkadaş yazmıştı.çörek otu yağı kullanıyormuş.emziğine bir damla damlatıp veriyormuş.inanılmaz rahat gaz çıkartıyormuş bebek.bi dene istersen canım...

Ya Benim Bebişimde çok Gaz Sancisi çekti Rezene Anason Ve Papatya çaylari Kullandim Baya Faydasi Oldu Sende Dene Istersen He Bide 3 Aylikken Rotavirüs Denilen özel Aşi Yaptirdik Ishale Karşi Bi Aşi.ve Bağirsak Düzenliyo Oda çok Iyi Geldi şimdi Bebişim çok Mutlu Bizde Tabii...

bu aralar bı cok kısıden muskatı duydum bı akrabamızada doktor onermıs.aktarlarda satılıyor hındıstan cevızının kucuk halı.bıcağın ucuyla hafıf kırtıp bıraz anne sutuylr karıstırıp cay kasığıyla bebeğınıze verdığınızde rahat rahat uyuyomus hemde gaz problemı kalmıyomus.arkadasımın bebeğı artık kokusunu duyduğu anda gazını cıkarır hale gelmıs:)

canım aynı sorunu bende yaşıyordum kızımın dr.u yabancı asıllı acayip ilaçlar öneriyor ve hepside çok etkili gazı için NURSE HARVEY'S isimli bitkisel bi şurup önerdi biz kullanıyoruz memnun kaldık bi bak istersen ama her eczanede bulunmuyo.

bebeğine mutlu ve uzun bir ömür diliyorum.benim iki yavrum var.bende oğlumda gaz sorununu çok yaşadım.genelde oğlanların daha çok gazı oluyo.3 aylık olunca rahatlıyo.öncelşkle her emzirmeden sonra omzuna yatırıp gazını çıkarmalısın.gaz mideyken çıkarsa ki iki kez çıkarmalı,fazla sorun yok.ama memede uyudu deyip yatırırsan gaz bağırsağa iniyo ve sancı yapıyo.sancı olunca ayaklarını karnına doğru çeker.o zaman yüzü koyun yatırıp kolunda dolaştırmalısın.sırtına pıt pıt vur.sırtüstü sancı artar.evet ılık havlu olabilir.altını açtığında zeytinyağıyla masaj da çok faydalı.kolay gelsin

benim 3 yasinda ogulum var bende gaz problemi cok sektim cok ilaclar bitki caylari denedim bana fayda etmedi ablam sonra bunu onerdi verirken cocuk altan gaz cikarmaya basilyodu (cay bardaginda sicak su biraz limon ve seker )bildigimiz limonata ama sicak bununla kurtuldum gaz probleminden:1hug: (bir kac cay kasigi icirmen yetiyo bebegin ufaksa)

benimde gaz problemim var bebeğim kırk günlük dr su bile verditmiyo bunlar fayda edermi bide akdarlarda küçük hindisten cevizi var onu kazıyosun anne sütüyle bir çay kaşığı karıştırıp bebeğe veriyosun yapan varmı

canım sab simplex diye bir ilaç var mükemmel bişey yani benim bebeğim çok gaz sancısı çekiyordu herşeyi denedim ama tek çözümüm bu ilaç oldu bir hemşire arkadaşım tavsiye etmişti bir dene derim arkadaşların yazdığı her ilacı denemiştim bende. ama tavsiye ediyorum günde 6 damla veriyosun bebekte rahat sende kolay gelsin bye

kızlar annelik mühteşem bir duyguymuş ama birde geceleri gaz sancısı olmasa:( nasıl bir çözüm olabilir buna lütfen etkili bir yöntem bilen varsa yazsın

canım bebeğini güle güle büyüt.benimde 5 yaşında bir oğlum var rezeneyi biraz kaynatıp(çok kaynatma acı olabilir)içine birazda şeker atarak biberonla bebişime verirdim (herakşam yatmadan önce)gaz sorunumuz çok olmadı. hatta doktoruna sordum zararlı olurmu diye,hayır verebilirsin dedi.....inşallah işe yarar:emir_bebek::emir_bebek:

bak arkadasım benım bebgımde de asırı gaz sancısı vardı 4 aylık olana kadarda sureklı agladı bızım cozumumuz sapsipleks dıye berlınden gelen bı gaz damlası var o oldu bıze ne zıngo nede baska damlalar yaramadı yok rezene cayıymıs yok sutunden gecermıs ole bısey yok canım ama benım bebegımın bagarsaklarında sorun varmıs meger gazını hıc cıkaramamıs amelıyat oldu sımdı 11 aylık o gunler gectı cok mutluyuz kak yapamıyodu bızımkı.o damla cok ısımıze yaradı ama dene bence ssk gecmıyo o ılacta 22 ytl fıyatı ama her emzırmeden sonra yada mamadan sonra mutlaka bı 15 dakka sırtına vurarak gazını cıkarmaya bak bunlar hep bana drların tavsıyesı hadı san kolay gelsın bızım o kotu gunlerımız bıttı sımdı gece bı yatıyo sabah kalkıyo allah sana o gunlerı nasıp etsın by

ewet bende zınco gaz ılacını kullandım cok ıyı bırde gecelerı yatarken sıcak havlu sarıyoruz ayaklarına ve karnına gazını hemen cıkarıo ve sıcak kalmasını saglıyo tavsıye ederım

benim de 5 aylik bir kizim var cok gaz problemi oldu ilk baslarda ikimizde sabahlara kadar oturuyorduk. bir cok yontem ve gaz ilaci denedim benim kizima en iyi gelen ilac NURSE HARVEY'S isimli bitkisel surup oldu. 3 ayin sonunda bebek hareketlenmeye basladimi rahat rahatcikariyo gazini bu sefer de kokudan rahatsiz oluyosunuz

canım acı elma yağını karnına ve ayak altlarına sürdüm ve biraz içirdim. papatya,rezene bebek çayları içirdim böyle atlattık.

rezene çayı içirin bebğinizi rahatlatır hem gaz problemini çözer
ve emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarın

Back
X