bebegin fazla alaması bi zarar verirmi?

insirah3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
354
2
46
İstanbul
kızlar 2 aylık olacak bi kızım var gaz problemi vardı sanırım kolige döndü çünkü hergün aynı saatlerde yapıo ve sakinleştirmek çok zor oluo.bazen bi kaç dakikalıgına aglamaya bırakıyorum ölee bogulacak gibi oluo ama sinirlerim çok gerilio yalnız bi anneyim burda kimsem yok memleketten uzaktayım ve ilk çocugum fazla aglamanın ne gibi zararları vardır bilenler yardım...

benim kızımda ilk üç ay saat16 ile 21 arası hiç ara vermeden ağlıyordu, ağlamaktan gücü tükeniyordu öylece uyuyup kalıyordu, ne yaparsak yapalım ağlamsı asla geçmiyordu.. ama 3 ay doldu ağlamalar bitti bir anda, inşallah seninki de en kısa sürede sona erer.. bence birşey olmaz çok ağlamaktan enazından benim kızımda olmadı... çoğu bebekte oluyor canım bu senin bebeğine özel bir durum olmadığını düşün ve rahat olmaya çalış. sen ne kadar gergin olursan bebek de bir kadar gergin olur dahada ağlar kısır döngüye girersiniz... Biraz daha da sabret canım bebeğinle beraber geçireceğin en güzel dönem yaklaştı...Allah yardımcın olsun...

Allah kolaylık versin durumun gerçekten zor ama bebeğinde keyiften ağlamıyor sonuçta değil mi bence fazla ağlatma bebeğini. fazla ağlayan bebeklerde göbek fıtığı oluyor aklında bulunsun.

cok fazla aglaması gobek fıtıgına yol acabılır ama boyle bısey olmayabılırde belkıde gercekten bıyerı agrıyodur agri kesici ıcın fitil atmayı dene ıstersen yok yınede hala aglıyosa kolıktır buna gercekten yapıcak hıcbısey yok sen yıne her zamankı gıbı sakınlestırebılmek ıcın elınden gelenı yapıcaksın onun dısında sende sakın olmaya calısıcaksın kolay gelsın bu kolık aglamaları son buldugunda en guzel zamanlarınız olucak 2 yasında bı bebek annesı olarak soyluyorum bu gunlerın degerını bil:)

arkadaş ne kolay fitil falan atarsın demiş............. kendisi herhalde canı yandıkça kafasına göre fitil atıyor... kimse bana kızmasın; drmuş gibi minicik bir bebeğe önerilecek birşey olmadığından yazmak zorunda kaldım... gelelim konumuzua....................... eğer drun bir şikayet unsuru bulmadıysa, bebeğinin karnı tok, gazıda yoksa kokuna ihtiyaç duyabilir... gurbette olduğunu vede yalnız olduğunu belirtmişsin... bu sende ister istemez stres yaratıyordur... o içinde hissettiğin stres, yalnızlık duygusu bebeğine yansıyor... sakın '' bebektir anlamaz'' deme... öyle iyi anlıyorlar ki.. senden ricam, kendine herzamankinden daha fazla güvenerek bebeğine sımsıkı sarılman... beraber uyuyun.. bol bol kucaklayıp onunla tatlı bir ses tonuyla konuşun.... bilmediği bu koskoca dünyada tek parçası, tek güven aldığı sizsiniz annesi.... dr lar 3 yaşına kadar ne olursa olsun '' ağlatmayın'' diyor... aklıma gelenler bunlar... yalnız değilsin .. bol şans.

bu arada yazmayı unuttum; sağın solun lafıyla bebeğine fitilmiş, vitaminmiş, şurupmuş, bitki çayıymış verme... kimse drlar kadar iyi bilemez... üstelik bazen dr ların verdiğini bile garip buluyorken....... sevgilerle.

bu arada söyleyeyim, benim oğlumda bu tarz çok kötü ağlamıştı... o günleri ve çaresizliğimi anmak bile istemiyorum... yalnızdım, ilk çocuğum ve deneyimsizliğim...... gecenin 3ünde başlıyordu morarana kadar avaz avaz ağlıyordu... ne yapacağını bilememek nedir biliyorum yani... bide ahkam kesenler çıkar yakın çevrenden... offfff... neyse ... o anı yaşadığında bilki, bebeğin seni istiyor... korkmuş olabilir mesela... o an ihtiyacı olan sadece annesi tarafından sakinleştirilmek... al kucağına gayet kendindenemin sakin sakin odanın içinde dolaş... kafasını omuzuna daya sakinleşince dolaşmaya devam et.. bunu yaparkende '' yok birşey anneciğim... seni seviyorum bebeğim...'' gibi şeyler fısılda... bizim ağlama nöbetlerimiz böyle yapa yapa bir haftada bitti... gün içinde bol bol ona ne kadar özel olduğunu hissettir... ses tonun hep yumuşak olsun... gecede beraber uyuyabilirsen daha huzurlu günler yaşarsın.. dediğim gibi; bol şans.....

bu gün kadar çok agladıki bi ara kafayı yiyorum zannettim aslında normalde sakin yaklaşıodum bukadar telaşlanmıodum ama bugün oturdum bende agladım bu aralar biraz stresliyim sanırım bebegim bunu hissedio teşekkürederim önerileriniz için tabi güzel saglıklı öneride bulunanlar için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…