Bebeğin erken doğum kanalına girmesi, ne yapmalıyım

ldybrown

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2023
96
28
26
Merhaba ben 36+3 hamileyim kızlar. 35. Haftada doktorum bebeğin olması gerekenden çok fazla kanala girdiğini dinlenmem gerektiğini gelmesi için erken olduğunu söylemişti. Sonrasında NST ve vajinal ultrasonda hiçbir sorun çıkmadı. Açılma yok sancı yok. 10 gün sonra gel dedi daha da bir şey demedi. Bu durumu yaşayan var mı bebeğin erkenden doğum kanalına girmesi gibi? Yürüyüş yapıyorum temizlikte yapıyorum temizlik takıntısı sorunum var psikolojik istemsiz yaparken buluyorum zaten bence çok yürüyüp temizlik yaptığım için asagi bu kadar önce indi. Bu durumu yaşayıp kaçıncı haftada doğum yaptınız? Temizlik Yürüyüş ilişki hurma vs bunları yapayım mı rahat doğum yapar mıyım? Erkek bu arada bebeğim geç gelir derler gelmezse birde :)

Doktor dinlen demiş bence yat bol bol. Yürüyüş bile yapmazdım ben sanıyorum. Ama bunu doktora detaylı danışmalısın. Ya da gidene kadar aile hekimliğindeki ebelere.

Kızlar birde hafta olarak 1 1 buçuk hafta ileride gidiyor bebek buda etkili mi

Doktor dinlen demiş bence yat bol bol. Yürüyüş bile yapmazdım ben sanıyorum. Ama bunu doktora detaylı danışmalısın. Ya da gidene kadar aile hekimliğindeki ebelere.
Perşembe günü randevum var yinede bir sormak yaşayan varsa ne yapmış bilmek istedim açıkçası. Teşekkür ederim

Benim de öyle, çok erken gelmesini istemiyoruz ciğerleri için dedi. 37. Haftanın sonundayım. Pilates hurma ananas vs bunlara ara ver yürüyüş çok yapma temizlik vs diye uyardı :) nst çıkıyor sancı ama henüz başlamadı doğuma hazırlanıyor vücut dedi magnezyum dozunu iki katına çıkardı. 38 de çatı muayenesinden sonra her şey belli olur

Sanirim uslu uslu durmam gerek. Çok heyecanlı umarım rahat şekilde bebeğinize kavuşursunuz sizde Allah yardımcımız olsun

Merhabalar bende şuan aynı durumu yaşıyorum 34. Haftada bebeğim kanala girmiş doktor dinlenmen lazım dedi bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba erken gelir diye korkuyorum

Merhaba canım aynı durumu şuan ben yaşıyorum ne yaptın acaba

Kontrollerini 10 güne çıkarma bence haftada bir görün. Bu temizlik tkaıntısı dogum yaklaşınca çogumuzda olan bi durum ben hergün paspas yapardım. Bebek dogum kanalına inmedi çok agır işler yapardım. Sezeryan oldum. Umarım rahat sağlıklı bir doğum geçirirsin.

Merhaba canım aynı durumu şuan ben yaşıyorum ne yaptın acaba
Merhaba canım hiçbir şey olmadı 38+3 te doğum yaptım. Bunu diyen doktordan sonra başka doktora gittim o doktor da bana nolacaktı tabii ki kanala girecek doğumun yaklaşıyor demişti. Sen 34 olduğun için otur dinlen epey 36dan sonra zaten sıkıntı olmaz. Ama korkulacak bir şey değil bence ben o kadar şey yaptım ananas yürüyüş temizlik gram oynamadı yerinden yani nerdeyse gelmeyecekti zorla doğurdum sezaryenle hemde. İnşallah kucağına sağlıkla alırsın aklına takılanı sorabilirsin

Merhaba canım bizde şuan 36 olduk bugün cok şükür henüz daha doğurmadım pazartesi günü kontrolümüz var. Doktorum bi iş yapmicaksın yatıcaksın dediği için korktum açıkçası. Ki hala da korkuyorum her sabah cok şükür bugün de doğurmadım diye uyanıyorum ben sezeryan istiyorum normal doğum cok korkutuyor beni

Doktorun ne dedi canım? umarım her şey yolundadır hiç endişelenme bundan sonrası için ben çoook evhamlı birisiyim buna rağmen atlattım şuan oğlum 6 aylık ben önce normal doğum denedim canımdan can gitti çünkü oğlumun kafası büyüktü çok zorlandım hatta kafası ödem olmuştu doğduğunda çocuğun geçti tabi ama maşallah millet bir nefeste on nefeste doğuruyor içinden geçeni yap ne seni rahat hissettirecekse onu yap kimseyi dinleme ben şimdiki aklım olsa asla sancı çekmezdim sezaryen olurdum direkt 1 haftada toparlandım. Ama dediğim gibi kulak asma ikisi de güzel bence hepsi geçiyor. En güzel yanı ilk gördüğüm andı. Umarım sağlıkla kavuşursun aklına takılanı sor

Aminnnn canım çok çok saol vallahi senin mesajın rahatlattı beni çok saol bende aşırı evhamlı ve korkan birisiyim dün doktor kontrolüm vardı gitttim korktuğumu da dile getirdim olması gereken dedi kendini çok yorma dinlen dedi. 14 Ekim de inşallah gün verdi tabi bu bebişim dayanabilirsenormal doğum cidden zor arkadaşlarımın hepsi senin söylediğin gibi söylüyor hepsi normal doğum diye gitti ama sezeryana alındılar. Şuan nasıl peki bebişin ödemi filan gitmiştir inşallah maşallah 6 aylık bile olmuş darısı da bana inşallah

Peki 38+3 de kendi sancın mı tuttu gittin yoksa direk sezeryan için gün mü aldın

Bana da 38+3 için gün verdi inşallah o zamana kadar sancım tutmaz.

Merhaba canım tekrar tamda sezaryen için sana verilen günde siteye girdim. Umarım bir sorun yoktur sağ Salim bebeğine kavuşmuşsundır benim doğum hikayem çok karmaşık ve zorluydu tek güzel olan şey sezaryene acil alınmamdı ben 22 saat hastanede kaldım sancıyla artık bebeğimin kalp atışlari bozuldu acil sezaryene aldılar açılmam olmadı bebeğimin kafası büyüktü. Umarım su gibi bir doğum heçirmişsindir senden cevap bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…