Bebek Beslenmesi Bebeğin burnu tıkanınca ne yapabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
7buçuk aylık bir oğlum var yatmadan önce rahat nefes alsın diye kulak çubuğuyla burnundakileri almaya çalışıyorum ve her defasında ağlatıyorum, fazla derinede sokmuyorum canı acımıyor sanırım ama istemiyor, nasıl yapabilirim başka, fizyolojik serum mu ne varmış, deniz suyu nasıl oluyor, bu nasıl kullanılıyor. bu arada burun aspiratörleri işe yaramıyor bizde. tavsiyelerinizi bekliyorum.

ben önce 2-3 damla serum fizyolojik damlatıp sonra burun aspiratörü ile burnunu temizliyorum.serum fizyolojik damlattıktan sonra genelde hapşuruyor ve kirlilik burnundan bu şekilde kendiliğinden de çıkabiliyor.burun aspiratörünün acıtmaması için ucunun ince ve yumuşak olması önemli.ben chicconun burun aspiratörünü kullanıyorum.memnunum işe yarıyor.sağlıklı nefes alması bebeğin emmesini de etkilediği için burun temizliği çok önemli diye düşünüyorum.

Tonimer sprey sıkıp sürekli rahatlamasını sağlayabilirsin canım.
Tonimerden sonra burun aspiratörü ile çekersen daha başarılı olursun.

serum fizyo ile yumuşatıp sonra aspiratörle çek canım.bizim bitti şişesine su doldurdum aynı işi gördü:) bir de cold mix diye bitkisel yağ varmış kullanıcı yorumlarını okudum çok işe yaramış.yastığına ya da kıyafetine damlatıyormuşsun kesinlikle burna sürülmüyor sadece giysi ya da yasatığa.leke de yapmıyormuş.

canım ortamın nemine dikkat et,nemli olsun.Serum fizyolojik damlatabilirsin 2 damla.Cold mix çok etkili,kıyafetine,yastığına damlatıyorsun,hemen açıyor,ama eczanelerde bulmak epey zor.

burun damlaları spreyler (bebekler için olanları) yenidoğan her bebeğe kullanılabilir.

sprey ya da damladan sonra nazal burun aspiratörüyle çekmenizi tavsiye ederim. şu bisiklet kornası gibi olan aspiratörler çok iyi çıkarmıyorlar. bunların yerine eczanelerde satılan nazal burun aspiratörlerinden alabilirsiniz, eczacınızda yoksa bile hemen sipariş verip getirtebiliyorlar, ben otri bebenin nazal burun aspiratörünü kullanıyorum, tavsiye ederim.

sağol canım. ayrıca aspiratörler konusunda katılıyorum sana. hiç güzel temizlemiyor. dediğin markanın aspiratörüne bakıcam eczaneden.

otri bebe kullanıyorum bende. Önce fizyolojik damlatıyorum. Sonra çekiyorum. Otri bebeden çok memnunum. Diğerlerine doktorum şiddetle karşı zaten. Çengelli iğnenin ucuyla bile al ama korna tipi aspiratör sakın kullanma diyor :)

Tonimer sprey sıkıp sürekli rahatlamasını sağlayabilirsin canım.
Tonimerden sonra burun aspiratörü ile çekersen daha başarılı olursun.

bende tonimer baby kullanıyorum.sonra burun aspiratörüyle alıyorum.kızım rahat rahat emiyor

ben de tonimer baby aldım ve otribebe kullanıyorum ama kızlar baktım oğlumu burun deliklerinin ççeperi şiş nefes almasını zorlaştırıyor. alerjisi mi var acaba özellikle sol burun deliği çeperi çok şiş. sizce ne yapmalıyım?

bizim bebiş 1,5 aylık ve daha doğumdan sonra hastaneden çıkarken serum fizyolojik verdiler ve nasıl kullanacağımızı gösterdiler. Bir şırıngaya ondan çekiyoruz ve iğneyi çıkartıp bebişin burun deliklerine püskürtüyoruz. Geğzine kadar açılıyor. Aspiratörlerin çok da işe yaramadığına katılıyorum. Bebiş huylanınca 8-10 hamlede bile alınamıyor.

kesinlikle sana katılıyorum..ben de 15 günlülten itibaren nazal burun asriratörü kullanıyorum...öncesinde 1-2 damla serum fizyoloji sıkıyorum burnuna sonra çekiyorum...oğluşumda alıştı hiç sesini çıkarmıyor....diğerleri işime yaramadı

ben önce tonimer sıkıyorum sonrasında servis peçeteleri ver ya onun köşe uçlarını sivriltip alıyorum. kağıt havlu almıyor servis peçetesi olacak çünkü yapı oarak sanırım o daha yumuşak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…